Avukatı aracılığıyla "Düğünde takılan şu şu takıların hukuken kadına ait olduğu ancak kadına teslim edilmediği tespit edilmiştir. Şu kadar gün içinde teslim edilmemesi halinde hukuki işlem başlatılacaktır." tarzı bir ihtarname yazdırıp yollarsanız belki panik olup elinize bir kanıt verebilirler. hukuki kısmında sadece buna şahit oldum daha önce.Yok ya çirkefler geri verdik ya diyorlarmış.
ikinci yol eş ve eş ailesiyle WhatsApp yahut SMS gibi mesajlaşma yoluyla aynı anda "Düğünde takılan altınlarımı aldınız ve hala geri vermediniz. Ne zaman vereceksiniz?" şeklinde bir mesaj yollayın. Zaten verdik derlerse "Ne zaman kime verdiniz? Altınlarım hâlâ bana iade edilmedi." deyin. Mutlaka birinden birisi çelişkili bir yanıt verecektir bunu da delil olarak kullanabilirsiniz mahkemede. Bunu aile üyelerinin birbirinden ayrı olduğunu bildiğiniz bir vakitte yapın ki ortak ağızla konuşmaları zorlaşsın. Örneğin gündüz herkes işteyken gibi.
Ağız birliği yaparlarsa da aynı soruyu sorun farklı zamanlarda tabii tacize girmeyecek şekilde. Suçluluk psikolojisiyle zaten hiç değilse birisi es verir. Ayrıca altınların alındığını kabul ediyorlar ama geri verdiklerini ispat etme yükümlülüğü karşı tarafa ait. Siz mahkemeye altınlarını aldılar vermediler dediğinizde karşı taraf da verdik dediğinde doğal olarak altını aldıklarını kabul ediyorlar. mahkeme karşı taraftan altının geri verildiğine dair bir belge, banka dekontu vs. ister diye düşünüyorum.
yani atacağınız mesajın karşılığında "Altınlarını aldık ama geri verdik" demeleri bile sizin için kârdır. Neticede bu mesajı delil sunup "Altınlarımı aldıklarını kabul ediyorlar ama geri verdikleri yönünde yalan söylüyorlar, altınların elime geçtiğine dair bir belge yok." dersiniz ve mahkeme karşı taraftan altınların verildiğine dair ispat bekler.