Boşanmadan önce sözleşme yapmak

Bu adam durmaz bence, hazır borç haciz de yokken, adam da razıyken al arabayı yap babanın üstüne derim. Boşanırsanız en azından araba kurtulur.

Boşanmadan önce mal geçirme üzerine bir süre var sanırım. Emin değilim, hukukçu değilim. Tesadüfen bir yerde okumuştum sanki. Konu sahibi araştırsın veya hukukçu arkadaşlar bilgilendirsin.

Merhabalar.
4 yildir evliyim esimle evlendikten sonra araba aldik bundan 1 sene sonrada ev alacagiz ınsallah.
9 aylik bebegim var ve esimle ilgili sorunlarimiz var. Ben kendimi garanti altina almak istiyorum boyle birsey mumkun mu bilgisi olam varsa yardimci olabilir mi.
Bizim sorunumuz iddaa oynamasi 2 kez oglum dogmadan once 1 kezde oglum dogduktan sonra oynadi suan 83 bin borcu var. Aramizda sozlesme yapmak istiyorum bir daha iddaa oynarsam ve 1 tl dahi borc yaparsam ev ve arabadan hak talep etmiyorum diye bir yazi imzalatmak istiyorum bosanma.durumunda bunun gecerliligi olur mu bunu noterde mi yoksa avukata gidip mi yaptirmai lazim
Boşanmada bu geçersiz fakat parayı iadare edemiyor diye dava açıp boşanmadan onun parasına el koyabilir evin ekonomik durumundan yasal sorumlu olabilirsiniz açtığı borçlardan zarar görmemek için bir avukata danışın yada birikimi tek başınıza yapıyorsanız o parayı ailenize verip size evi hediye olarak almalarını sağlayabilirsiniz,evlilikte aile hediye alırsa araç ev gibi ortak olmuyor mal paylaşımı

Merhabalar.
4 yildir evliyim esimle evlendikten sonra araba aldik bundan 1 sene sonrada ev alacagiz ınsallah.
9 aylik bebegim var ve esimle ilgili sorunlarimiz var. Ben kendimi garanti altina almak istiyorum boyle birsey mumkun mu bilgisi olam varsa yardimci olabilir mi.
Bizim sorunumuz iddaa oynamasi 2 kez oglum dogmadan once 1 kezde oglum dogduktan sonra oynadi suan 83 bin borcu var. Aramizda sozlesme yapmak istiyorum bir daha iddaa oynarsam ve 1 tl dahi borc yaparsam ev ve arabadan hak talep etmiyorum diye bir yazi imzalatmak istiyorum bosanma.durumunda bunun gecerliligi olur mu bunu noterde mi yoksa avukata gidip mi yaptirmai lazim
Merhaba

Kendini saçan bir adamla sözleşme yapsanız ne olur

Ne olur

O sözleşmede ilgili ev araba daha sözleşme imzalanmadan iddia veya başka platformda saçılmıştır zaten

Siz onun saçılmışı olmadan bir an önce sözleşme vs 1 sene 10 sene demeden gidin

🌷🌷🌷🌷

Ve bi daha yapmicaginin garantisi yok belki boyle bir sozleme durdurur diye dusundum.
Siz hala boşanmayı kaldıramam, oğlum niye bir şans vermedin diye beni suçlamasın demeye devam edin. Bu adamlar karım hasta çocuğum acilde yatıyor diye bütün arkadaşlarından akrabalarından para istiyorlar. Bu sefer kazanıp bütün borçları ödiycem diye diye zombiye dönüyorlar. Arabayı babanızın üzerine yapmanızı bile ortaya çıkarır mal kaçırma davası açarlar. Elden borç alırsa nasıl öğreneceksiniz? Çocuk ve kumarbaz aynı ortamda yaşamamalı. Çocuğunuzu bari düşünün geleceğini garantileyin. Anne niye babamdan ayrıldın demekten çok benim niye şuyum buyum yok diyecekler. Terapiyle kumarı bırakan olmuş mu açın bakın konulara. Hepsi son şans diye diye hüsrana uğruyor. Bu adam tokideki evinizi de yer.

Merhabalar.
Hiçbir işe yaramaz.
Boşanın, sakın bu adamla ev alıp bi de ona ortak etmeyin. Çocuğunuz geleceği bu, boşandıktan sonra alın.
Ve çocuğunuzu bahane etmeyin. Boşanmanız kumarbaz babayı örnek almasından daha iyi

Merhabalar.

Oluşmamış bir durum üzerinden borçlanma olmaz. Bu şekilde bir sözleşme yapılamaz. Ha yaparsın geçerli olmaz. Mal ayrılığı sistemine geçin sizin için en mantıklısı bu. Ama aracı daha önce edinmişsiniz o zaten yarı yarıya her türlü.

Kumar içki, uyuşturucu, ekran bağımlılığı gibi bir bağımlılıktır. Bıraktım demekle bırakamaz. Ailede de böyle bağımlılıkları olanlar olabilir.
Psikiyatristten ciddi yardım almalı.
Bu sizin sorumluluğunuz değil. Önce evladınızı ve kendinizi düşünmelisiniz tabii. Böyle bir baba ile aynı evde yaşaması ne kadar faydalı/zararlı.

Merhaba sayın üye.Benim eşimde iddaa bağımlısı maalesef bir çaresi yok bu bağımlılığın..10 yıldır 2 ev parası yemiştir bankalarda icralık zaten artık kredi vermiyor bir kaç aydır demem o ki fırsatınız varsa arkanıza bile bakmayın kaçın bu adamdan değişmeyecek üzgünüm.. Bir de bankalar sizin üzerinize olan hiçbir şeye icra koyamıyor araba bnm üstüme bu süre zarfında 2 kere icra geldi eşime ama araba bnm üstüme olduğu için icraya girmedi bilginize ev alacaksanız da mutlaka kendi üstünüze alın icraya gitmez ama bosanırken mal paylaşımı oluyor

Merhaba sayın üye.Benim eşimde iddaa bağımlısı maalesef bir çaresi yok bu bağımlılığın..10 yıldır 2 ev parası yemiştir bankalarda icralık zaten artık kredi vermiyor bir kaç aydır demem o ki fırsatınız varsa arkanıza bile bakmayın kaçın bu adamdan değişmeyecek üzgünüm.. Bir de bankalar sizin üzerinize olan hiçbir şeye icra koyamıyor araba bnm üstüme bu süre zarfında 2 kere icra geldi eşime ama araba bnm üstüme olduğu için icraya girmedi bilginize ev alacaksanız da mutlaka kendi üstünüze alın icraya gitmez ama bosanırken mal paylaşımı oluyor
Sizin adinizada cok üzüldüm . Cevabınız icin cok cok tesekkur ederim.

Merhabalar.
Henüz bosanma aşamasında degilsiniz boyle bir sozlesme gecerli olmaz. Dogmayan bir hak icin feragat yapilamaz.

Back
X