Boşanmadan önce...

Bence son mesajı atmayın derim. Burada benzer son mesajlı,mektuplu ne kadar konu okuduysam hiçbirinde karşı tarafta bi pişmanlık üzüntü kırıntısı olmadı. sevgili olsun,eş olsun gözden çıkarmış adamlara destan yazsan nafile
Boşanmak elbetteki zor bi durumdur özellikle psikolojik olarak,size bolca sabır diliyorum.
amin teşekkür ederim

taziyeniz için teşekkür ederim. Dediğim gibi kaybımız bir seneyi geçti. Eşim yanımdaydı acımızı paylaştık destek olduk terapi aldık eşim sonra devam etmek istemedi ama bir süre gittik. Kocam biraz sorunlu ve takıntılı ama kötü biri değil. Kötü bir eş mi? Evet bazen iyi bazen kötü. Bazen çok yorucu bazen yok yardımcı. Ama kaybımız yüzünden ikimiz de normalden fazla yıprandık
Rica ederim.
Tabii ki yıpranmışsınızdır.
Allahım sabırlar versin, hiç kolay değil.Belki de birbirinizden de uzaklaştınız,toparlanamadınız bunda da haklısınız,yaşadıklarınız çok ağır çünkü.
İsterse 10 sene olsun öyle kolay atlatılacak bir konu değil bence bu.
Yani adam sevgisi,saygısı bittiği için boşanmak istiyorsa haklı olabilir ama yaşadıkları yüzünden uzaklaşıyorsa o zaman haksız derim. Ortak acılar beraber elele yaşanmalı derim.

Rica ederim.
Tabii ki yıpranmışsınızdır.
Allahım sabırlar versin, hiç kolay değil.Belki de birbirinizden de uzaklaştınız,toparlanamadınız bunda da haklısınız,yaşadıklarınız çok ağır çünkü.
İsterse 10 sene olsun öyle kolay atlatılacak bir konu değil bence bu.
Yani adam sevgisi,saygısı bittiği için boşanmak istiyorsa haklı olabilir ama yaşadıkları yüzünden uzaklaşıyorsa o zaman haksız derim. Ortak acılar beraber elele yaşanmalı derim.
haklısınız her zorluk yaşayan bıraksın gitsin evlilik bu kadar basit bir şey değil

haklısınız her zorluk yaşayan bıraksın gitsin evlilik bu kadar basit bir şey değil
O yüzden boşuna vakit kaybediyorsunuz işte.
Her halükarda adam gidiyor ve siz izliyorsunuz.
Madem boşanmak istiyor,neyi bekliyorsunuz,neden bekliyorsunuz onu anlamadım.

O yüzden boşuna vakit kaybediyorsunuz işte.
Her halükarda adam gidiyor ve siz izliyorsunuz.
Madem boşanmak istiyor,neyi bekliyorsunuz,neden bekliyorsunuz onu anlamadım.
sadece istiyorum dedi ne yapayım beklemeyip?

Neden ki ? Saygiyla ne alakasi var bu durumun.
Iyi madem evde oturup donmesini bekleyin ne diyim.
açıklamayı alt yorumlarda yaptım okuyabilirsiniz. Bir yere gitmiyorum diye neden illa bekleyeyim ki evde de gayet vakit geçirebilirim keyif alarak. Hatta bir yere gitmekten daha iyi hissettirecek bana

sadece istiyorum dedi ne yapayım beklemeyip?
İstiyorsa dava açılır.
Siz de istiyorsanız anlaşmalı istemiyorsanız çekişmeli açar.
Ama sizi istemeyen adamın yanından ayrılmanız kendi psikolojiniz için daha iyi olmaz mı?

Ben mi çok garibim nedir,adam bana boşanmak istiyorum diyecek ben de oturup bekleyecem,gider ondan önce açarım davayı. Tenezzül etmem daha fazla kendisine.

İstiyorsa dava açılır.
Siz de istiyorsanız anlaşmalı istemiyorsanız çekişmeli açar.
Ama sizi istemeyen adamın yanından ayrılmanız kendi psikolojiniz için daha iyi olmaz mı?

Ben mi çok garibim nedir,adam bana boşanmak istiyorum diyecek ben de oturup bekleyecem,gider ondan önce açarım davayı. Tenezzül etmem daha fazla kendisine.
ya ne kadar kolay gemileri yakıyorsunuz. Hyat bu insan her istediğini yapamaz. Boşanmak istiyorum dediyse kendisi adım atsın. BEn nerden bileyim kızgınlıkla söylemediğini ya da gönlünü almamı beklemediğini. Saçma sapan gurur yapıp beni istemezse ben açarım diye bir mantık olabilir mi? Öfkenin ne faydası oldu da buna olsun. Böyle şeylerde gurur olmaz. Ha illa istemiyorum derse kabul derim gurursuzluk da yapmam ama bu fevri tutumunuz bana göre yanlış

resmi ve dini olarak bitmemiş bir evlilik. VE bir kadının eşi olmadan seyahat etmesi bile doğru değilken siz alın başınızı gidin tatil yapın diyorsunuz. Geçerli sebepler hariç böyle bir şeyi keyfi olarak yapmam. Bu bana göre öz saygıdır siz ne görürsünüz bilemem.
Bir kadinin esi yaninda olmadan seyahat etmesi dogru degil mi?? Bu devirde bu dusunce yapisinda olmaniza ve bu inandiklariniza cok uzuldum.

açıklamayı alt yorumlarda yaptım okuyabilirsiniz. Bir yere gitmiyorum diye neden illa bekleyeyim ki evde de gayet vakit geçirebilirim keyif alarak. Hatta bir yere gitmekten daha iyi hissettirecek bana
Dini acidan yazmissiniz sonradan okudum.iki gun kus sekilde onun sizi birakip gitmesi dinin hangi boyutu mesela?

Ayrilmaya karar verirken bile dini acidan ayni evin icinde bir sure kalma mecburiyeti var.
Ailenizin yanina vs de gidebilirsiniz.ya da gunluk bulundugunuz sehirde birseyler yapabilirsiniz.

Ama siz anlasilan eliniz kolunuz bagli onsuz nefes alamayacak haldesiniz.ve o bunun farkinda.ve siz boyle davrandikca hicbirsey daha iyi olmayacak.

Bizim ulkemizde evlilik kadinin istemesiyle degil yuzde 90 erkegin istemesiyle bitiyor.

Erkeklerin bosanmayi isteme sebebide onlara bagimli kadinlar oluyor.bu maddi acidan degil manevi acidan esinin onsuz yapamayacagini anladigi an adamlar vazgeciyor evlilikten.

Siz devamli pesinden kosacak degilim fln diyorsunuz ama iki gundur actiginiz konular fiziken degil ama ruhen pesinden kostugunuzu gosteriyor.

Bakin ben bosanin demiyorum.insanlar neler neler yasiyor bosanmiyor bizlerde yasadik.
Seviyorsaniz sahip cikin evliliginize ama bunu boyle kendinizi harap ederek yapmayin.kendinizin kiymetini bilerek yapin.

ya ne kadar kolay gemileri yakıyorsunuz. Hyat bu insan her istediğini yapamaz. Boşanmak istiyorum dediyse kendisi adım atsın. BEn nerden bileyim kızgınlıkla söylemediğini ya da gönlünü almamı beklemediğini. Saçma sapan gurur yapıp beni istemezse ben açarım diye bir mantık olabilir mi? Öfkenin ne faydası oldu da buna olsun. Böyle şeylerde gurur olmaz. Ha illa istemiyorum derse kabul derim gurursuzluk da yapmam ama bu fevri tutumunuz bana göre yanlış
Siz evliligi cok yanlis anlamissiniz

Bir kadinin yaninda esi olmadan seyahat etmesi dogru degil o yuzden ben oturucam kocam benden bosanacak mi bosanmayacak mi onu bekleyecegim diyorsunuz bir yandan da oz saygidan bahsediyorsunuz :) siz kendinizi erkekten sonra gelen ikinci sinif insan kategorisine sokmussunuz. Cok yazik adiniza cok uzuldum. Simdiye kadar bu zihniyette oldugunuzu bilseydim yorum yapmazdim zahmet edip. Biraz gercekten oz sayginiz olsun belki o zaman kocanizi elinizde tutabilirsiniz

Bir kadinin esi yaninda olmadan seyahat etmesi dogru degil mi?? Bu devirde bu dusunce yapisinda olmaniza ve bu inandiklariniza cok uzuldum.
üzülmenize gerek yok benim için. Böyle şeylerin devri olmaz. Eşim olmadan bir yere tatile falan gidemem bu benim görüşümdür. Bana göre olması gerekendir.

Bu durumda gemileri ben değil ki karşı taraf yakmış oluyor yalnız orada bir duralım.
Artı boşanmak istemek öyle kızgınlıkla ya da gönül alma beklentisiyle dile getirmek çok çok sıkıntı.
Evcilik oynamıyoruz burada.
Evlenme olgunluğuna gelmişsek onu yürütmesini de biliriz bilemezsek de adam gibi ayrılırız derim.
Herkesin evinde sıkıntılar var, "öyle kızdım da boşanalım dedim,hadi gönlümü al bakalım" diye bir bahaneyi ben kabul edemem,size uyarsa bilemem tabii. Bana çok ters bu işler. Kızgınlığım 3'e katlanır böyle bir cümle duysam.
İnsanlar sevgiyi,güzel sözleri hakeder. Ama aşağılar gibi "yok kızdım da yok gönlüm alınsın da ondan boşanacam dedim" derse aramızdaki buz dağlarını hiç yıkamayız.

Tabii herkesin evliliği,karakteri farklı.
Size uyan bana uymaz.
Bana uyanı da siz beğenmezsiniz.

Herkesin mutlu olma biçimi çok farklı.

Dini acidan yazmissiniz sonradan okudum.iki gun kus sekilde onun sizi birakip gitmesi dinin hangi boyutu mesela?

Ayrilmaya karar verirken bile dini acidan ayni evin icinde bir sure kalma mecburiyeti var.
Ailenizin yanina vs de gidebilirsiniz.ya da gunluk bulundugunuz sehirde birseyler yapabilirsiniz.

Ama siz anlasilan eliniz kolunuz bagli onsuz nefes alamayacak haldesiniz.ve o bunun farkinda.ve siz boyle davrandikca hicbirsey daha iyi olmayacak.

Bizim ulkemizde evlilik kadinin istemesiyle degil yuzde 90 erkegin istemesiyle bitiyor.

Erkeklerin bosanmayi isteme sebebide onlara bagimli kadinlar oluyor.bu maddi acidan degil manevi acidan esinin onsuz yapamayacagini anladigi an adamlar vazgeciyor evlilikten.

Siz devamli pesinden kosacak degilim fln diyorsunuz ama iki gundur actiginiz konular fiziken degil ama ruhen pesinden kostugunuzu gosteriyor.

Bakin ben bosanin demiyorum.insanlar neler neler yasiyor bosanmiyor bizlerde yasadik.
Seviyorsaniz sahip cikin evliliginize ama bunu boyle kendinizi harap ederek yapmayin.kendinizin kiymetini bilerek yapin.
valla anlamadım harap etmek falan demişsiniz hiç öyle bir şey yok. Dini açıdan ben kendi tarafımı düşünürüm üç gün küs duran o kendi boyutunu düşünmüyorsa beni ilgilendirmez. Bağımlı değilim bağlıyım bunları karıştırmayın. Eşimi seviyorum ama bazı yaşadıklarımdan dolayı boşanalım derse de ikna etmeye çalışmam. Eşim ona bağımlı olduğumu flan düşünmez ama ne yapıp ne yapmayacağımı bilir karakterim bellidir duruma göre değişmem. Oturup onu beklediğim falan yok keyif aldığım ne varsa onu yaparım. Bazısı arkadaşıyla buluşur bazısı annesine gider bazısı yalnız kalmak ister. Ben yalnız kalarak daha çok keyif alacağım bu yüzden kimseyle buluşmam. Tek başıma tatile gitmeyi sevmem zaten ama sevsem bile evliyken bunu yapmam söylediğim sebeperden

Bir kadinin yaninda esi olmadan seyahat etmesi dogru degil o yuzden ben oturucam kocam benden bosanacak mi bosanmayacak mi onu bekleyecegim diyorsunuz bir yandan da oz saygidan bahsediyorsunuz :) siz kendinizi erkekten sonra gelen ikinci sinif insan kategorisine sokmussunuz. Cok yazik adiniza cok uzuldum. Simdiye kadar bu zihniyette oldugunuzu bilseydim yorum yapmazdim zahmet edip. Biraz gercekten oz sayginiz olsun belki o zaman kocanizi elinizde tutabilirsiniz
sözlerinize dikkat edin önce. Birini bekleyeceğim falan dediğim yok sadece karar konusunda sorumluluk almak istemiyorum. Diğer konuya gelince benim adıma üzülmenize gerek yok. Kimin doğru düşündüğünü (Tatile gidin gezin diyenlerle) ahirette Allah göstersin inşallah. Sizin karıştırdığınız konular çok farklı yazdıklarınız bile bağımsız şeyler.göndermeden önce yazdıklarınızı bir okuyun derim konu bütünlüğü açısından.

Back
X