Boşanmak için cesaret verin lütfen

Allahım doğru kararlar almayı nasip etsin

Ben de bakış açısının değişip artık insanların boşanmayı da doğal bir şey olarak görmesini diliyorum

Çok heyecanlıyım. Kalbim küt küt atıyor. Gece doğru dürüst uyumadım. Birkaç eşya hazırladım. Birazdan çocuklarla evden çıkacağım. Ama çok tedirginim uyanır da eşyaları görürse diye. Sonra da bir avukatla görüşmeyi planlıyorum. Lütfen bana dua edin. Allahım güç kuvvet versin bana. Kolayca halledeyim. Ona da sakinlik versin, durumu kabullensin inşallah

Bu adımı atmanız bile o kadar sevindirici ki çok sevindim adınıza Bizi de bilgilendirin durumlardan

Önceki konunuzu bilmiyorum ama bu konunuzda anlattığınız kadarı ile bile eşinizden nefret ettim. Mutlaka bir avukattan yardım alın. Haklarınızı bırakmayın.

Bu adımı atmanız bile o kadar sevindirici ki çok sevindim adınıza Bizi de bilgilendirin durumlardan
Teşekkür ederim. Çok garip duygular yaşıyorum. Evden çıktım. Bir mutlu bir korkaktım. Birazdan da avukatla görüşeceğim. Duygularımı yönetmekte zorlanıyorum ama Allahım güç kuvvet versin inşallah

Anlıyorum ama ne yapayım devam edip ödemeleri mi keseyim, yemek mi yapmayım evde. Ne yapayım siz söyleyin
Sistemi değiştirirdim sizin yerinizde olsam rahatı bozulunca daha çok kavga eder sınırı aşar çocukları kötü etkiler derseniz hiç denemem eşinizi tanıyorsynuzdur çocuklar olayın farkında olacak kadar büyükse az çok anlarsınız babalarına karşı tutumlarını boşanmak elbette etkiler ama hangi durum onlara daha az zarar verir bunun farkına varın ona göre karar verin belli çok yıpranmışsınız kalmak mı daha çok yoracak gitmek mi el alemi düşünmeyin çünkü onlar konuşacak malzeme hep bulurlar evi terk etseniz ne diye hala evliler diye konuşurlar boşansanız geçinemediler die konuşurlar onlar için değil kendiniz için yaşayın

Önemli olan o ilk adımı atmak ben de 2,5 yıllık evliyim neler yaşadım ettim en son dayanamadım bir cesaret gittim karakola ettim şikayet açtım davayı ne sorun var bilmiyorum ama insanlar asla düzelmiyor düzelmeyi geçtim hatalarını dahi kabul etmiyorlar Allah yardımcın olsun..

Mutlu olmanıza sevindim herşey daha güzel olacak inanıyorum

Siz kocanızı sevmiyorsunuz, sizde bitmiş. Ben ilk evliliğimi severken bitirdim. Dünya bir yana, kocam bir yana derdim. 15 senenin sonunda son 2 sene adam mutlu değil benle. Umursamıyor, beraber olmuyordu. Soruyorum başka bir kadın mı var. Yok diyor. ( Sonrasında olduğunu öğrendim, boşandıktan 3 ay sonra gitti o kadınla evlendi.) Boşanma kararını vermek çok sancılıydı. Boşandıktan 1 senesi de çok zordu. Yerde anırarak ağladığımı bilirim. Belli alışkanlıklar var. Ama sonrasında herşey duruluyor. İnsan nelere alışıyor. Belki sizin için çok daha hayırlı şeylere vesile olacak. Bakınız ben şimdi 2. Evliliğimi yaptım. İyi ki de bunları yaşamışım diyorum. Hayatımda hiç olmadığım kadar mutlu ve huzurluyum Darısı başınıza.

Bosansan hayatin bundan ne kadar kotu olabilir? Cocuklar yaninda olur, daha huzurlu olursun. Isin de varsa o kocanin yuku de omzundan inince daha bir hafif olmaz misin?
Bosanmayi cok dramatize etmeyin. Bazen bir kurtulus, bazen yeni bir baslangic bosanmak... hayatiniz bitiyor gibi dusunmeyin.

Yani psikolojik şiddet var kadir kıymet bilmemek nankörlük var,sevgisi yok saygısı yok

Çok yakınım şu an boşanma aşamasında. 15 senelik evli ve son 10 senesi boşanma isteği ile heba oldu.
Heba oldu diyorum kadın hiç mutlu değildi, defalarca verdiği şanslar karşı tarafı daha da large hale getirdi.
Kadın hiç durmadan çalıştı, evliliği süresince çalışmadığı tek zaman bebeği 2 aylık olana kadardı.
Faturayı, kirayı, çocuğum eğitim giderlerini geleceğini hep o düşündü.
Bir kaç kez boşanma denemesi aile büyüklerinin "aman çocuğunuz var, eşin bu uyarıyı dikkate alır, hangimiz çok mutluyuz ki" vs vs söylemleri ile bastırıldı.
O konuşanlar evlerine geçip kapılarını kapattığında kadın aynı derdin içinde kendisi boğuşuyordu. Yaşayan o ama akıl veren çok...
Son 3 seneyi psikologlarda geçirdi, antidepresanlar kullandı. Güzelim çiçek gibi, bakanın dönüp bir daha baktığı kadın fiziken de çöktü.
Bundan önce ki boşanma denemesinde o akıl veren akrabalara "bu kadının mutsuzluğunun, psikologlarda gezmesinin vebali sizedir. Siz kapınızı kapattığınızda o kadın yaşıyor her şeyi. Bir kadının 3-5 senedir kocasının omzuna yaslanamaması, aynı yatakta uyuyamaması ne demek bir düşünün. Artık durmayın önünde hayatını kurtarmasına engel değil, destek olun." dedim. Ben yuva nedir bilmeyen, evliliği güllük gülüstanlık zanneden oldum.
Şimdi hepsi yanındayız diyorlar, kadının giden senelerini bozulan psikolojisi yanına kaldı. Hepsinin yüzüne vurdum "bu desteği zamanında verseydiniz, bu kadın şimdiye hayatını yoluna koymuştu. Sizin yüzünüzden yolun daha başında" diye.
Geçen gün konuştum "iyi ki çıkmışım o evden kendimi daha güçlü ve mutlu hissediyorum. Şimdi böyleysem boşanma celbini alınca nasıl bir psikolojide olacağım merak ediyorum" dedi.
İnan çoğu boşanan kadının hikayesi bu şekilde. Hepsi o cesareti kadar çevreyi ve toplumu ikna etmek zorunda kalıyorlar. Peki neden? Onlar mı yaşıyor tüm mutszuluğu, psikolojik bunalımları. Sonrasında da zorluk varsa çekecek olan yine senken üstelik.
Kulaklarınızı kapatın, çevrenizle değil iç sesinizle konuşun. Yola çıkın yapamazsın diyenlere "yapınca görüşelim" deyin keyiflenin.
Kendi değerini bilen insan ne eşinin psikolojik şiddetine nede toplumun ata erkil baskısına kulak kabartır.

O kaba ve adaletsiz kocanız anlaşmalı boşanmaz büyük ihtimalle. Çıkın evden açın boşanma ve mal paylaşım davanızı. Yapacağı tüm hareketleri, hakaretleri kayıtlı tutun bir yerde. Sözlü değil yazışma yoluyla iletişime geçin. Delilleriniz olsun elinizde. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çevremde boşanan çok arkadasim ve akrabam var. Onlardan aldığım izlenim şuydu. Boşanana kadar dünyanın en zor en imkansız olayı . Ama boşandıktan sonrada ,yaaa keşke daha önce cesaret etseydim harcadığım yıllara yazık kafasına geçtiler. Öncelikle boşanmayi kafada çok büyütmemek dünyanın sonu gibi görmemek,dramatikleştirmemek lazım. Sonuçta 2 yetişkin insan anlaşamıyorsa bunu hayatları boyunca yaşamak zorunda olmamalı.

Çok ciddi sorun yoksa boşanma arkadaşım.ayni düşüncelerle boşandım. Keşke daha yapıcı olsaymışım.pismanim ama geriye dönüş uok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…