Boşanmak istemiyorsam demek ki

Nunutte

Nazlı Merih ❤️
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
835
1.034
63
Öncelikle merhabalar :)

Konudan da anlaşıldığı üzere eşim beni boşamak istiyor fakat ben hiç bir şekilde boşanmak istemiyorum. Kadının halinden yine kadın anlar dedim böyle üzücü bir konu ile açılış yaptım.

3,5 gibi kısa süredir evliyim. Erkek arkadaşım ile herkesten gizli bir nikah kıydık. Asker iznine geldiğinde kıyıldı daha sonra tekrar askere döndü. Ve hala herkesten gizliyoruz. Fakat ortada hiç bir şey yokken aramızda bozuk olmamasına rağmen birden yapamadığını ve boşanmak istediğini söyledi. Ama aynı evi bile paylaşmamışken neyi yapamadığına anlam veremedim açıkçası. Sonrasında soğuk tavırlar göstermeye en sonunda tüm ilişkiyi bitirmeye karar verdi ve bunu uyguladı. Bana sadece mecburiyetten boşanma işleri için mesaj atacağından bahsetti ki gerçektende öyle yapıyor.

Avukat bulduğunu bana haber verdiğinde bir yere gidip imza atmam gerektiğini ve sonrasında izine geldiğinde anlaşmalı olarak boşanacağımızı söyledi. Ama eşimi gerçekten çok seviyorum onun için çok emek harcadım ve başta da söylediğim gibi hiç bir şekilde de boşanmak istemiyorum.

Kızçeler, sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Askerde ki adama ne demeliyim? Nasıl davranmalıyım?
Boşanmak istemediğimi bile söyleyemediğim çok zor durumda hissediyorum kendimi. Kimseye anlatamıyorum da gizli olduğu için.

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Biraz askerlik psikolojisi, biraz oyun gibi geldiğinden ani bir kararla pat diye evlenmiş kocanız anladığım kadarıyla. Ne kadar ciddi birşey olduğu ancak dank etmiş kafasına. Şimdi de geri dönüş yolları arıyor ama bu iş çocuk oyuncağı değil, bunu anlamalı. Belki de ailesi bir kız buldu, askerden gelince seni evlendirelim dediler. Eşiniz de tutuştu gizli evliliğinden dolayı kimbilir. Bence askerden gelene kadar bekleyin. Herhangi bir karara imza atmayın. Yüzyüze çözmeye çalışın. Eğer ailesinden yana ya da başka bir sorunu varsa destek olmaya çalışın. Bunların hiçbiri işe yaramazsa ve bu süreçte hiçbir şekilde tekrar yakınlaşma sağlanamazsa bence ısrar etmeyin. Ne kadar sevseniz de sizi sevmeyen biriyle ömür geçmez. Size de yazık olur

A andromeda-80 gerçekten bu yanıtın için çok teşekkür ederim. Bende bekleme ve yüz yüze bir şeyleri halletme taraftarıyım. Ama bunu nasıl sağlayacağım temmuzda izine geliyor.

Bir de şöyle bir fikrim var benim; Biz 1,5 yıl kadar sevgili kaldık bu süre boyunca aile fertlerinden biri bile beni hiç bir şekilde istemedi. Askerde daralıp ailesine evlendiğimizi ve bu konuda baskı altına aldıklarını düşünüyorum. Açıkçası birazda benim kadar bile cesareti olmayan korkak bir kocaya sahibim sanırım. Attığı mesajlar sadece boşanmakla ilgili ve emri vaki biçimde. "Gidiceksin, imza atıcaksın, haber vericem sana" tarzında. Tekrar mesaj atmasını bekliyorum. En azından 1 sene beklerse anlaşmalı boşanacağımı diğer türlü çekişmeli bir sürece gireceğini o şekilde de her türlü 1 seneye yakın süreceğini söylemek için. Ama bunu ona bu şekilde söylemek sizce doğru mudur?

Bence tehdit ipleri koparır. Eşini sevdiğini ve evliliğini sürdürmek istediğini söylüyorsun. Bu yaklaşım onu senden tamamıyla uzaklaştırır. İzne gelene kadar onu oyala. Ne bileyim izin alamadım çıkamadım, misafir geldi gidemedim, tatile gittim dönünce halledicem gibi zararsız bahaneler öne sürebilirsin belki. İzne geldiğinde onunla yüzyüze konuşursun. Bir sıkıntısı olup olmadığını sorar, ailesinden yana zor durumdaysa her türlü koşulsuz onun yanında olduğunu söyleyebilirsin. Sevgini gösterebilirsin. Yanlız destek olmak başka, adama yapışmak başka. Bu ince sınıra dikkat et. Asla ama asla adama yapışma. Şunu da söylemeliyim ki kocanın sana sevgisi bittiyse bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramayacaktır. Senin söylediğini duymaz bile, tek derdi boşanmak olur ve başka birşeyi konuşmak bile istemez. O zaman da gururunu ayaklar altına almadan çekilmeyi bil. Çünkü sana sevgisi bittiyse öyle bir insanla asla mutlu olamazsın zaten

Bu durumda ben evdekilere gerçeği söylemeli miyim? Sonuç olarak hala gizli süren bir evlilik var. İş oralara kadar gelince kendimi daha sıkışmış ve zorda hissedicem.

Bence zaten saklayarak evlilik yapmak ve bunu sürdürmek baştan hataymış ama olan olmuş artık sonuca bakmalı. Burda önemli olan eşine karşı yaklaşımın. Madem saklayarak evlenmişsiniz ve böyle sürdürmeye karar vermişsiniz, şimdi keyfe keder ailene söylersen eşin bu yaptığını emrivaki olarak algılar. Ve bence bu onu çok öfkelendirir. Eşini kaybetmek istemediğini söylemesen kesinlikle ailenle paylaş derdim. Ama diyorsun ki evliliğimi sürdürmek istiyorum. O zaman bence mevcut durum her neyse eşin izne gelene kadar onu sürdür. Kafana göre hareket etme. Onunla yüzyüze konuştuktan sonra olumlu da sonuçlansa olumsuz da sonuçlansa geciktirmeden ailelere bu durumu anlatın. Ama eşin askerdeyken bu durumu kendi kendine birilerine açıklamak ortamı savaş alanına çevirmekten başka işe yaramaz. Sizinkiler çok sinirlenir, gider öbür aileye söyler, onun ailesinde de işler karışır. Eşin olaya dahil olamaz askerde olduğu için. Herşey karmakarışık olmuşken eşin burda olmayacağı için ve bunun sebebi sen olduğun için ilişkiniz geri dönülemez noktaya gelir. Bence o gelene kadar bekle, her hangi birşey yapma

Çok haklısın. Ama iki sonra bana mesaj atıp şuraya şuraya gidip imza atıcaksın derse ne yapmam gerekiyor.
Tatil, misafir, o bu şu hiç inanmaz. Beni ve çevremi tanır çünkü. Mesajı görmezden mi gelmeliyim?

Neden böyle bi evlilik yaptınız? Anlayamadım.
Evlilik hayatı yaşadıniz mi?
Detay vermediğiniz için çok fikir de yurutemiyorum.

Ya şöyle anlatayım. 1,5 yıllık bir ilişkimiz oldu. Onu gereğinden fazla sevdiğimi düşünüyorum. Arada kavgalarımız ayrılıklarımız oldu faka hiç bir şekilde kopmadık. Onun ailesi her zaman çok büyük bir etkendi. Evliliği bırakın ilişkiyi hiç bir şekilde onaylamadılar. Asker diye sustular. Ben onu sevdiğim için o da beni kaybetmeyi göze alamadığı için böyle bir şey yapmaya karar verdik. Askerliği bittiğinde ya ailesini ikna edecekti ya da evlendim diyecekti. 3ay çok iyi gidiyordu. Hatta daha 2 hafta öncesinde Kıbrıs'a yanına gittim. Döndüğümde de her şey çok iyiydi. Resmen aşka gelmişti ilgisi alakası falan. Ve iyi ki evlenmişim iyi ki karımsın tarzı şeyler söylerdi hep. Aradan bir hafta geçti hiç tartışmadık bile normal konuşuyorduk. Göreve gitti geldi birden soğuk davranmaya basladı mesajlara cevap vermemeler cevap verdiğinde terslemeler falan. Sonra boşanıp sevgili kalmak istediğini bunaldığını gizli saklı yürütemediğini geldiğinde her şeyin usulüne uygun yapmak istediğini söyledi. Bunları demesine rağmen yine ters konuştu herkesle normal konuşurken beni görmezden geldi. İki gün öncede tamamen ayrılmak istediğini beni bu şekilde üzdüğünü söyledi. Ayrılmak istediğine emin misin diye sorduğumda hayır diyor. Ee üzme o zaman senin elinde bu diyorum. Tamam ayrılalım dedi. Beni sevmiyor musun artık diyorum, bu öyle bir şey değil diyor ve her gece beni sevdiğini söylemeden uyumazdı. Gaddarsın dedim. O yüzden lanet olsun bana dedi. Sonrasında hiç konuşmadık. Cumartesi öğleden sonra mesaj attı. Avukat buldum izne geldiğimde mahkemeye çıkıcaz sana haber verdiğimde bir yere gidip imza atıcaksın dedi. Bu mesajına bile cevap veremedim. Öyle hızlı bir şekilde gelişti ki şoku ve üzüntümü atlatamıyorum. Bu arada ikimizde 21 yaşındayız.

Seninle yüzyüze görüşmeden hiç bir şeye imza atmam. İlk önce gerçekten beni sevmediğine, istemediğine ikna olmam gerek dersin. Buna da yüz yüze görüşmeden ikna olmam mümkün değil dersin

Peki, hayatında başka biri olabilir mi?
Sürekli çevrim içi geceleri bile. Normalde aramız iyiyken uyuduğu saatlerde sürekli birileriyle mesajlaşıyor.
Sizce biri mi var?

İlk mesajımda dediğim şey mümkün görünüyor. Ailesi birini tavsiye etmiş olabilir, görücü usülü tanıştığı o kişiyle görüşüyor olabilir. Seninle aniden bitirmek istemesi de onunla anlaştığı şeklinde yorumlanabilir. Ama tabi bunların hepsi varsayım, onunla konuşmadan bilemezsin. Burdaki konuşmalar ve soracağın herşeyin cevabı tahmin nihayetinde. Kısır döngüye girdi artık söyleyeceğim şey ama tekrar söyleyeyim madem, tüm soruların için yüzyüze görüş ve öyle karar ver . İlişkinizi siz biliyorsunuz ben değil, bitireceksen de yürüteceksen de yüzyüze görüş öyle karar ver

Peki sizinle gizlice nedne evlendi ki ailesi sizi istemez miydi neden acele ettiniz ve askerden gelmiş olması laızm zaten 3.5 senelik evliymişsiniz adam o zaman askerdeymiş izinde evlenmiş 3.5 sene içinde ne ailesine tanıştırmış ne ayrı bir ev açmış siz evli ailenizin yanında kimsenin haberi yok ailenizin yok bu nasıl iş. İşte böyle de ortada bırakır sizi hangi akla hizmet bunu yapabildiniz ve nasıl askerlik bitti bunca zaman geçti niye hala ailene söylemiyorsun aynı evde yaşamıyoruz demediniz valla ayrıl masanız da bu adam sizi istemiyor zorla güzellik olmaz. Çocuk oyuncağı gibi evlenirseniz adam da böyle yapar arkanda durmaz.

Sanırım yanlış anlaşıldım. Eşim şuan askerde. 3,5 aydır evliyiz. O askerde ben kendi evimdeyim. Ailesi bizim birlikte olmamızı bile hiç bir zaman onaylamadılar. Önce ki mesajlarımdan birinde de dediğim gibi severek ve isteyerek evlendik+beni kaybetme korkusu ağır basınca direk nikah masasında bulduk kendimizi ki gayet mutluyduk birden ne olduğunu anlamadan bu hale geldik.
Orada kendince kafasında ne kurdu bilmiyorum ama sanırım kafasına yeni dank etti. Çocuk oyuncağı gibi evlenip aynı şekilde boşanacağını düşünüyor. Ama beni sevmediğini söylemiyor. Sadece yapamadığını gizli olması yüzünden bunaldığını uyku uyuyamadığını bu yüzden boşanmak istediğini söyledi. Sonrasında da benimle olan tüm irtibatını kesti sadece boşanmak ile ilgili bir şey olduğunda yazacağını söyledi. Yani söylediği hiç bir şey birbiriyle uyuşmuyor. Hep çelişkili cevaplar. Zaten askerliği bitmiş olsaydı bir şekilde çözüm yolu bulunabilirdi. Yakın bir yerde değil gidemiyorum. Aileme açılsam o orada ben burada tek olduğum için her şey benim üstüme yük olacak. dejavu_one

İkiniz de Çocuksunuz....

Siz Bu Eşinizle Beraberlik Yaşadınız mı

Evet yaşadık.
Çocukluk mu bilmiyorum ama ben yaptığımın arkasındayım hala. Ya dediğim gibi bir gün öncesinde çok iyiydi aramız. Beni sevdiğini söylemeden uyuyamayan bir adamdı bu. Yani ne olmuştur da ertesi sabah birden değişime uğramış olabilir ki?
Bana hisettirdiği ve gözlerinde gördüğüm sevgiyi düşündükçe içim yanıyor, bu yüzden hala savaşmaya değer gibi görüyorum.
Onu kaybetmemek için ne yapabilirm ki

Senin ailenin durumdan haberi var mı ?
Olay ortaya çıktığında ailene ne cevap vereceksin ?
Sanki çocuk ilişki yaşayıp hevesini aldıktan sonra senden kurtulmaya çalışıyor gibi.
Bu olayın zararı en çok sana dikkatli ol.

LOCA açıkça söylemek gerekirse biz nikah öncesinde de bir birliktelik yaşamıştık ben onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ama anladığım ve konuşmalardan hisettiğim kadarıyla ailesi askerdeki birine nasıl davranacakları konusunda bir şey bilmiyor olmalılar ki çok baskı yapıyorla benimle ilgili. Hem kendi evlatlarına hem bana zarar veriyorlar farkında değiller. Çünkü bana yakın olmamak için kendini şartlandırmış durumda zorluyor kendini.
Ve diğer düşüncem benim saf dayanamayıp gidip ailesine söyledi nikahı daha çok baskı yapıp bizi boşatıp işin bitmesini istiyorlar.
Çünkü hem asker bulup hemde 2500avukat 600dosya masraflı bir davayı nasıl acıcak? Fiyatları eşim söyledi bu arada iki lafından biri boşanmakla ilgili olduğu için. Eşim nasıl bunalımda bilmiyorum sürekli tek başına buralardan tamamen gidip yok olmayı istiyor.

Sadece şöyle bir gelişme var eski soğuklugu uzaklığı yok gibi. Ama yinede o imzayı atıcaksın boşanıcaz demeyi ihmal etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…