Boşanmak istemiyorum,evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

Selda2711

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2015
33
7
86
35
Sizlerin yardımına ihtiyacım var.ben 3yıldır evliyim eşimle çok severek evlendik,yüzük atıldı yine direndikaileleri karşımıza aldık.Ama evlendigimiz günden beri mutlu olamadık.Dünyanın en zıt iki insanı olabiliriz,ama ölesiye seviyorDuk yani ben hala seviyorum.Ailesine aşırı düşkün hep kavgalarımızın ana sebebi ataerkil zihniyetine sahipler,kadın herşeye boyun egmeli erkek üstün hep erkek haklı..bende böyle bir kadın degilim,ailesinin en ufak bir isteği onun için emirdir,gece gündüz müsait,degil onun için fark etmez,sürekli ailesinin etkisi altında onlar yönlendiriyor,daha üç yıldır çift olarak bi akrabaya gitmiş degiliz ailesiyle gezer gider gelir,çekirdek aileyi kabullenemiyorlar yok öyle bişi biz bi halkayız sen bize katılmadın diyolar,ben çalışıyorum bana hiç sorulmaz ben olsamda olmasamda plan degişmez,eşimde beni çok seviyordu ama kavgalarımız arttı bir iki aydır iyice ailesine yöneldi bitti deyip duruyor evde tutamıyorum,bana hiç bişeyini haber vermiyor şuan,ailesiyle plan yapıyor banada sen gelme sensiz daha mutluyum daha huzurluyum diyor,bunu demesinin sebebide yüzüm düşüyormuş suratımı çekmek istemiyormuş.bana yardım edin fikir verin lütfen bende mükemmel degilim bende zor bir insanım benimde hatalarım çok sabırsızım tahammülsüzüm kültür çatışması yaşıyoruz,2-3defa avukata kadar gidildi vekaletler verildi hep ben aglaya sızlaya babamın evinden döndüm,hep hazırdı kendi ailemde bu sebebden kırgın bıktılar bizdende evliligimizdende Benden bukadar çabuk vazgeçmesini anlayamıyorum bana hep sen şeytansın,fitnesin fesatsın,igrençsin,salak gerizekalı gibi tabirlerde bulunur konuşamıyoruz bile..yinede hissediyorum tam bitmiş degil sevgisi ama hep umrumda degilsin merak etmiyorumkıskanmıyorum istedigini yap bu tarz konuşmalar yapıyor.Ben onsuz yapabileceğime azıcık güvensem kendimi böyle durumlara düşürmem,agladığımda bile taklidimi yapıyor acındırma kendini diyor..bana bir akıl verin çok naif bi insan degilimdir mizaçım biraz serttir evet ama bu kadar basit olmamalı ayrılmak onu nasıl kendime çevirebilirim,beni tekrar çok sevmesini saglayabilirim yardım edin merak ettiklerinize sorulara açıgım ben senin için sana tahammül ettim,6yılımı verdim ömründen diyen bi insanı nasıl boşanma düşüncesinden vazgecirebilirim.

adam senden soğumuş bi kere. önce ailesinden başla derim. sevmesen bile seviyormuş gibi yap bazı şeyleri duyma görme. göreceksin ki mutlu oluyorsun. eşini seven bir kadın için yapamayacağı zorluk yoktur. ailesi hakkında olumlu yorumlar yap nasıl hoşuna gidecek gör bak. kendi ailevi meselelrinizi kendi aranızda halletmöeye çalışın aileleri karıştırmayın. laf mı taşıyosun milleti galeyana mı getiriyosun niye fitne fesat olasın ki???

En ufak bişiyde bile yanlış anlayıp kötü düşünüyormuşum sürekli o haklıyken haksız konumuna sokuyormuşum bunlardan ötürü işitiyorum o çirkin sözleri,hiç içimden gelmiyor kendilerine layık bir gelin olmadıgımı soyleyip durdular,beni yönetmek isteyen insanlar var karşımda onlarla ilgili fikrimi bile söylemeye hakkım yok senin haddinemi cevabını alıyorum,saygı duysun çok isterdim bende ailesiyim ama yok olmuyor eşimdede var hiç bir zaman kendi aklıyla hareket edemiyor söz konusu ailesi olunca

Malesef kendi kızlarıda var geçen yıl evlendi bu yıl ona gidiliyomuş 9gun bayram tatilinde eşimde gidiyomuş benim yeni haberim oluyor ve bende gelecegim dedim istemiyormuş ailesiyle mutlu bir şekilde gitmek istiyormuş Daha bir bayram günümü ailemle geçiremedim el kızıyım nede olsa kendi kızları için 1000km yol yapıp bayramı köy dışında bi yerde geçirecekler lafa gelince sende benim kızımsın sen istemedin deniliyor..Ne yapacagımı şaşırmış durumdayım kayın validemle konuşmayı denedim bir iki gün önce ama oglu hep haklı benim ailem çok kotu ben olgunlaşamamışım kendi kızı kadar olamamışım kötüledi durdu ne istiyosa onu yap kocana diyor,müsade istiyorum sürekli sizde bana fırsat kalmıyor dedim napıcam oglumumu kovacam dedi

Okadar kişi bakıyor ama herkes fikirlerini ve tecrübelerini esirgiyor arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Bu evliliğin sonu parlak değil. .
Nasıl başlarsa öyle gidiyor. .

boşanmak hiç istemiyorum tüm var gücümle gururumu ayaklar altına alıp diretiyorum tek taraflı aç mahkemeyi diyorum kendimi okadar güçlü görmüyorum çoktan ondan soğumuş olmalıydım ama bitürlü bitmiyor içimde..ondan korkuyorum ya yapamazsam onsuz? Oyuzden çırpınıyorum

Niye onsuz yapamayacaksınız ki?
Ben bu mantığı anlamıyorum kusura bakmayın.
O kadar ağır laflar eden kişi bence sizi sevmiyordur. Sevilmediğiniz adamın yanında ne işiniz var?
Üzülmek hoşunuza mı gidecek ömür boyu?

bende anlamiyorum. ne hayatlar var. yngemin cocuklari kocasi öldü de kazada, o bile yapiyor, yaşıyor.

Ben bunlarıda düşünüyorum tabiki kim aşagılanmaktan mutlu olurki düzelirmiyiz diye ümit ediyorum sadece oda mutsuz böyle sürmez ikimizde böyle çok gitmiyecegini biliyoruz,o daha gamsız ayrılırım biter diye düşünüyor bense yıkıcı degil nasıl yapıcı olurum onun arayışındayım,onu çok seviyorum onca şeye ragmen ve en çokda bebek istiyordum anne olmak oyuzden dönüp arkamı gidemiyorum bi türlü

Arkadaş o zaman sen bilirsin.
Böyle ezile küfredile bekle adam düzelir diye madem.
Ben olsam bu adam düzelse de istemem,yıkmış,kırmış beni,şu saatten sonra yaptıklarını unutamam ki.
Sevgi de kalmaz içimde zaten.
İlla ki bu adamdan bebe yapmak zorunda değilsin ayrıca.

Arkadaşlar ölüm apayrı bişey Allah düşmanıma bile vermesin o mecburiyet Allahtan gelene ne denir ki,anlatmak istedigim niye bizde mutlu olamıyoruz okadar severken ayrılmak beni dibe çekecek gibi geliyor,birde ben yakasına yapışmadım oda cesareti olsaydı tek taraflıda boşanma oluyor,o hep anlaşmalı olsun istiyor diyorum ya ondada tam bitmiş degil sevgi ama uzun vadede düşünüyor böyle bir sonuca varıyor.hepinize teşekkür ediyorum herkesin fikrine saygım sonsuz

Evet gurur...onu kaybedeli çok oldu bizde şuan aynı evin içinde gülüp mutlu olmuyoruz özelliklede ben konuşmuyorum bile ama ne bilim son çare son çırpınış sizlerden fikir almak istedim yıkmak kolay olanı diye düşünenlerdenim,o sözlere bende maruz kalmak istemem çok onur kırıcı şeyler bide çalışan bir bayanım ama evlilikde zor zanaat

Aileye düşkünlük konusunda aynen bizim durumları gördük. Birçok konu aynıydı bizde de. Sadece bana bu sekilde hakaretler etmezdi. Ben de sevgisinin bittiğine inanmıyorum ben de seviyorum ama biz yolun sonuna geldik.
Yarın boşanma davamiz var.
Bence eşinizle iletişim sorunlarınızı cozebileceginize inanıyorsan iz düzeltmeye çalışın. Her şey aynı gidecekse kendinizi daha fazla yıpratmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…