Boşanmak isteyince hep böyle mi olur?

Büyülenmiş gibi.
Konu oraya gelsin istemem.
Bu kadar tezatlık çok şaşırtıcı.
Ama başka kadın yoksa bunlar çok anormal.
Ya siz etrafınızdakini fark edemeyecek kadar safsınız ya da bi iş var bu iş içinde
Kadın yok , eşim eşim değil saç sakal uzamış, bırakmış kendini, yüzünde ifade bile yok 😔

Ben 10 yıldan fazla aynı yastığa baş koyduğum adamı tanıyamıyorum maalesef.. ben çok mu kördüm acaba diye kendimi sorguluyorum artık, Babam yok, annemle ablamdan başka kimse yok, o kadar çaresiz hissettim ki bugün kendimi.. keşke babam yaşasaydı dedim 😔 varlığı yeterdi dedim 😔 yaşım kaç olursa olsun yetimliğimi içimde çok derinde hissettim bugün. Herkes sen çok güçlü durdun diyor ama içim bomboş, içi çürüyen ağaçlar gibiyim😔
Sizi tam olarak anlayamam ama bir nebze anlıyorum. Ben de yakın zamanda babamı kaybettim. Hiç kardeşim yok. Bir tek annem var. O da bana destek olmaktan ziyade köstek olur sağolsun.
Başa çıkamayacağımı düşündüğüm bir şey yaşadığımda hemen keşke babam olsaydı diyorum. Ama bir şekilde geliyorum üstesinden...
İyi tarafından bakın. En azından çalışıyorsunuz mesleğiniz var. Malınız mülkünüz var eninde sonunda hakkınızı alacaksınız. Kimseye muhtaç olmadan yavrunuzla huzurlu bir şekilde yaşarsınız.

Bosanma asamasinda genelde bu tip durumlar yasaniyor. Tavsiyem daha fazla yuz goz olmamak icin dava acip (bosanma, mal paylasimi, taki davasi) hakkinizi hukuken arayin, esinizle fazla muhatap olmayin. Mumkunse iletisimi sifira indirin. Ozellikle dava ile ilgili konularda bundan sonra avukatinizla muhatap olsun. Cocukla ilgili konularda da gorusecegi zamani falan mesajla bildirsin.

Son düzenleme:
Hayır evde otur , ben birsey demem ama hakta vermem, istediğin kadar otur diyor. Onun insafına bırakamam hiçbirseyi, araba kalsın diyor ama nafaka vermem..
Hakkınızı alın istediğin kadar otur kullan ne demek ya, başka derdi var mı, satın gerekirse alın hakkınızı

Bir avukatla gorusun. Belli ki esiniz anlasmaya yanasmayacak. Onunla gorusmek ters tepiyor belli ki. Evlilik birlikteligi icinde edinilen mallar ortak yapilsa da yapilmasa da paylastirilir. Ancak mal paylasimi davasi bosanma davasi bittikten sonra baslar (bosanma davasi ile birlikte acilsa da). Neden mal paylasimini falan siz konusuyorsunuz ki su adamla. Avukatiniza birakin herseyi. Avukatiniz gerekeni yapar, gereken davalari acar.

Benim konumu okuyanlar olmuştur, boşanmaya karar vermiştim, daha doğrusu boşanmaya karar verme zorunda bırakıldım.. Şimdide boşanmada herşeyi yokuşa sürüyor, çok şaşkınım.. Benim çok yakınımdan ev tuttuğunu yazmıştım.
“Seninle burun buruna oturmak istemiyorum, evde ne hakkım varsa alacağım, arabada satılsın yarısı benim hakkım, fon birikimi var onunda yarısını alacağım, çocuk içinde mahkeme ne nafaka bağlarsa o olur “ dedim..
Yok efendim ben neden evden çıkacakmışım, orada oturacakmışım, kira ödemeyecekmişim, araba bende kalacakmış, nafaka vermezmiş vs.. Üstüne birde beni tehdit etti ,seni mahvederim dedi... Hep mi böyle çirkinleşiliyor erkekler😔 ben de çalışıyorum, herseyde hakkım fazlasıyla var😔 tehdidi burada yazamıyorum gerçekten can sıkıcıydı 😔 İnsan nasıl çocuğunun annesini tehdit eder , istediklerim hakkım olan, hiçbirssey istemeden boşanmamı mı bekliyor acaba..
Kaç yıl olursa olsun insan eşini en iyi yol ayarımında tanıyor maalesef boşanma aşamasında bu tarz sıkıntıları herkes yaşıyor ama geçicek ve daha mutlu olacaksınız 🙏

Bu arada sorunuza cevap veriyim. Evet cogunlukla bosanma davalarinda boyle oluyor. Karsindakinin gercek yuzunu ayriliklarda goruyorsun. Yipratici bir surec biliyorum ama sonra herkes yoluna gidince sular duruluyor merak etmeyin.

Hayır evde otur , ben birsey demem ama hakta vermem, istediğin kadar otur diyor. Onun insafına bırakamam hiçbirseyi, araba kalsın diyor ama nafaka vermem..

Bu forum boşanma aşamasında türlü türlü tehditler yapıp sonra mahkemede boynunu bükenlerle dolu.

Yok nafaka vermem diyenler, süt kokan minicik bebeğe velayet isteyenler, sahte tanıkla iftira atanlar.... sonu belli, hakimler bu oyunlara alışıktır.

Unutmayın boşanma taleplerinde dilekçede insanlar uçuk kaçık şeyler ister, siz sonuca bakacaksınız.

1) Bir kere evimde oturuver diye birşey olmaz, yasal karşılığı yok, hiçbirşey vermiyor aslında. Kusura bakmayın eşiniz biraz uyanık olduğunu düşünüyor ama değil. 😅 “Haklarından bir vazgeçsin anında kovarım onu o evden ev benim değil mi?” Ne yapmaya çalıştığını anlamak çok kolay. 😉

2) Çocuk için nafaka vermemek onun insiyatifinde olan birşey değil, standartları var. Minicik bebek sizin ağır kusurunuz yoksa (bağımlılık, işkence vb) otomatikman sizde kalır zaten.

3) Evden zaten çıkacaksınız, evden çıkmayıp beraber oturulacaksa neden boşanma davası açılıyor ki? 😂

4) Mahvedeceğim diye tehditlerini mutlaka avukata söyleyin. En güzeli bütün iletişiminiz yazılı (mesaj vb) olsun, telefonla dönmeyin ki tehditlerin kaydı olsun. Avukatınıza haber vermeden gizli kuytu yerlerde oturup konuşmaya barışmaya falan gitmeyin, rahat hissedip şiddet bile uygulayabilir. Unutmayın sizin iletişimi belgelediğinizi görünce tazminat ödememek için kendini tutacaktır.
Derdi varsa avukata anlatsın.

Belli ki anlaşmaya yanaşmıyor muhtemelen neler kaybedeceğini öğrendi, ayak sürümesi o yüzden belli ki bir uzmana danışmış.

Siz de profesyonel kaliteli bir avukata danışın ve haklarınızı öğrenin. Teklifinizi protokol olarak sunun, altınlar için videolar/fotolar delildir hemen yedeklerini alın. Yazılı tehditleri varsa yedeklerini alın, malvarlığını gösteren tapu vb belgeler varsa yine yedeğini alın, fotosu bile iş görür.

Ortak eviniz varsa ve tapusu üstündeyse hemen yarın sabahtan tapuya gidip satılmasın diye şerh koydurun.

Öfke ile maskelenmeye çalışılan bir korku hissediyorum uyanık olun.

Bu forum boşanma aşamasında türlü türlü tehditler yapıp sonra mahkemede boynunu bükenlerle dolu.

Yok nafaka vermem diyenler, süt kokan minicik bebeğe velayet isteyenler, sahte tanıkla iftira atanlar.... sonu belli, hakimler bu oyunlara alışıktır.

Unutmayın boşanma taleplerinde dilekçede insanlar uçuk kaçık şeyler ister, siz sonuca bakacaksınız.

1) Bir kere evimde oturuver diye birşey olmaz, yasal karşılığı yok, hiçbirşey vermiyor aslında. Kusura bakmayın eşiniz biraz uyanık olduğunu düşünüyor ama değil. 😅 “Haklarından bir vazgeçsin anında kovarım onu o evden ev benim değil mi?” Ne yapmaya çalıştığını anlamak çok kolay. 😉

2) Çocuk için nafaka vermemek onun insiyatifinde olan birşey değil, standartları var. Minicik bebek sizin ağır kusurunuz yoksa (bağımlılık, işkence vb) otomatikman sizde kalır zaten.

3) Evden zaten çıkacaksınız, evden çıkmayıp beraber oturulacaksa neden boşanma davası açılıyor ki? 😂

4) Mahvedeceğim diye tehditlerini mutlaka avukata söyleyin. En güzeli bütün iletişiminiz yazılı (mesaj vb) olsun, telefonla dönmeyin ki tehditlerin kaydı olsun. Avukatınıza haber vermeden gizli kuytu yerlerde oturup konuşmaya barışmaya falan gitmeyin, rahat hissedip şiddet bile uygulayabilir. Unutmayın sizin iletişimi belgelediğinizi görünce tazminat ödememek için kendini tutacaktır.
Derdi varsa avukata anlatsın.

Belli ki anlaşmaya yanaşmıyor muhtemelen neler kaybedeceğini öğrendi, ayak sürümesi o yüzden belli ki bir uzmana danışmış.

Siz de profesyonel kaliteli bir avukata danışın ve haklarınızı öğrenin. Teklifinizi protokol olarak sunun, altınlar için videolar/fotolar delildir hemen yedeklerini alın. Yazılı tehditleri varsa yedeklerini alın, malvarlığını gösteren tapu vb belgeler varsa yine yedeğini alın, fotosu bile iş görür.

Ortak eviniz varsa ve tapusu üstündeyse hemen yarın sabahtan tapuya gidip satılmasın diye şerh koydurun.

Öfke ile maskelenmeye çalışılan bir korku hissediyorum uyanık olun.
Çok sağolun , yazdıklarınızda çok haklısınız😔

Hayret arabayı nasıl veriyor evet erkeklerin %90 ı çirkefleşiyor boşanma aşamasında burda çok konu okudum bir üye vardı 100 binlik araba takılar ev eşyaları kocası hepsini almıştı kadından

Valla daha önceki konularınızda yok kocanıza büyü yapılmış, yok adam psikoloji bozuk hasta diyenler oldu ama bence kocanız fazla uyanık. Siz ihtimal vermiyorsunuz ama bence kocanızın hayatında olmasada aklında başkası var ve size böyle psikolojik eziyet ederek bütün birikiminizin üstüne konup önüne bakmak istiyor. Siz görmek istemiyorsunuz ama gelecek planı olmayan erkek bu kadar mal peşine düşmez.Zira öyle bir rahatsızlığı olan ve ilerisi için planı olmayan, iç dünyasındaki rahatsızlıktan sizi bırakmak isteyen adam böyle ince mal pazarlıkları yapmaz. Biran evvel bedeli neyse verip kurtulmak ister, parayı gözü görmez. Kesinlikle hemen bir avukat tutun, oturduğunuz eve tapuda aile konutu şerhi koydurun,büyük ihtimal eşinizin sonraki aşaması mal kaçırmak olacak, duygusal davranmanın size bir faydası yok şuan için. Ayrıca tapu bende olsun sen otur , hiç mantıklı bir teklif değil, emin olun o boşanma gerçekleşir gerçekleşmez, hemen o evden çıkartılırsınız, adam evi satsa tek kuruş hak sahibi olamazsınız.

Bende önce sadece çocuğa nafaka alıp bırakacaktım, avukat bana bunca yıllık emeğinin üstünde yarın bir başkasının arda sürdüğünü görünce üzülürsün dedi.. kafam çok karışık yanlış birsey yapmak istemiyorum..
Lütfen hakkınızı bırakmayın sizin çocuğunuz da varmış

Valla daha önceki konularınızda yok kocanıza büyü yapılmış, yok adam psikoloji bozuk hasta diyenler oldu ama bence kocanız fazla uyanık. Siz ihtimal vermiyorsunuz ama bence kocanızın hayatında olmasada aklında başkası var ve size böyle psikolojik eziyet ederek bütün birikiminizin üstüne konup önüne bakmak istiyor. Siz görmek istemiyorsunuz ama gelecek planı olmayan erkek bu kadar mal peşine düşmez.Zira öyle bir rahatsızlığı olan ve ilerisi için planı olmayan, iç dünyasındaki rahatsızlıktan sizi bırakmak isteyen adam böyle ince mal pazarlıkları yapmaz. Biran evvel bedeli neyse verip kurtulmak ister, parayı gözü görmez. Kesinlikle hemen bir avukat tutun, oturduğunuz eve tapuda aile konutu şerhi koydurun,büyük ihtimal eşinizin sonraki aşaması mal kaçırmak olacak, duygusal davranmanın size bir faydası yok şuan için. Ayrıca tapu bende olsun sen otur , hiç mantıklı bir teklif değil, emin olun o boşanma gerçekleşir gerçekleşmez, hemen o evden çıkartılırsınız, adam evi satsa tek kuruş hak sahibi olamazsınız.
Zaten önce hersey sende kalsın dedi, ne zaman evden çıkacağımı, başka yere taşınacağımı söyledim iş inada bindi... Kadın var mı bilmem , varsa da herkes kendi şeref ve onurundan mesuldür. Kadın yok deyince kendimi kandırıyor gibi duruyorum biliyorum ama inanın ki yok,en başta bende herkes gibi şüphelendim ama ufacık birseyini görmedim.. Adam gün geçtikçe kendinden geçiyor, zayıfladı hemde çok, saç baş sakal upuzun , meczuplar gibi geziyor.. Bende bilemedim , artık hiçbirsey için asla diyemiyorum ama ilahi adalete inanıyorum.. ne gizli kalmış ki bu durum gizli kalsın 😔

İnanın aynı durumları yaşıyoruz benimde 8 yıllık evliliğim 10 gün içinde bitme aşamasına geldi bana bunca yıldır aşık peşimden asla ayrılmayan adam 10 günde benden nefret eder hale geldi beni evden kovdu biran önce benden ayrılmak istedi protokol falan hazırlattı ben sinirle onun hazırladığı protokolü imzalaycaktım ama ailem sayesinde bi avukatla görüşmeye gittim önce sonra avukat bana sen başka biriylemi birliktesin bu adamdan bian önce boşanıp başkasıylamı evlencen niye bunları kabul ediyosun safmısın sen dedi şuan protokolü ben hazırlattım ve dediklerimin hemen hemen hepsini vericek bana ondan fazla hakka sahip olucam.
Şimdide beni vicdanımla vurmaya çalışıyo Allah görüyomuş ben onun hakkını yiyiyo muşum o benden hiçbir sebep yokken ayrılıp beni yarı yolda bırakırken hakkımı yemedi sanki.
Asla herşeyi ona bırakma avukat yönlendirir seni çocuğun içinde kesinlikle nafaka al sizin almadığınız nafakaları gün gelip başka kadınlarla yiyiyo bu adamlar sizde sonra görüp kendi kendinizi üzüyosunuz diyor avukatım çokta haklı bence

Zaten önce hersey sende kalsın dedi, ne zaman evden çıkacağımı, başka yere taşınacağımı söyledim iş inada bindi... Kadın var mı bilmem , varsa da herkes kendi şeref ve onurundan mesuldür. Kadın yok deyince kendimi kandırıyor gibi duruyorum biliyorum ama inanın ki yok,en başta bende herkes gibi şüphelendim ama ufacık birseyini görmedim.. Adam gün geçtikçe kendinden geçiyor, zayıfladı hemde çok, saç baş sakal upuzun , meczuplar gibi geziyor.. Bende bilemedim , artık hiçbirsey için asla diyemiyorum ama ilahi adalete inanıyorum.. ne gizli kalmış ki bu durum gizli kalsın 😔
İşte malesef biz kadınlar duygusalız bazen gözümüzün önündekini göremiyoruz. Herşey sende kalsın diyen adamın yapacağı işler değil bu kadar ince mal mülk hesabı, emin olun inattan değil, sonuçta siz sadece araba parasını verip boşanınca da gitmenize engel olamaz, onun amacı size derdinin para olmadığına inandırıp, boşanmada mal mülk vermemek siz bence beni dinleyip, bir an evvel avukat tutup işlemlere başlayın, dediğim gibi aile konutu şerhinide hemen koydurun. Siz emin olun o meczup görünümlü kocanızın para vermeden sizden boşanması halinde kabak çiçeği gibi açıldığını görünce çok üzülürsünüz.

Tecrubelerimden sana birkac akil vereyim:
1. Bosanma suresince o evden cikmanuza gerek yok. Hakim muhtemelen evde yasama hakkini bosanma bitene kadar size verir. Zaten esiniz evden ayrildigi icin evi terk etmek buyuk kusur. Bu nedenle otomatikman tazminat talebiniz varsa kusurlu o oldugu icin tazminat odemek zorunda kalir. Tazminat miktarini dilekcenizde siz ne yazarsaniz yazin hakim kendi belirledigi rakami verir karsi tarafi fakirlestirmeyecek oranda verir. Bu nedenle miktari biraz yukari cekin. Bosanma sirasinda bosanma bitene kadar evde yasama hakki size verilince ( o karar cikinca) kapinin gobegini degistirin ki eve siz yokken girip cikamasin.
2. Bosanma davalarinda davayi kazanmak icin cirkeflesebiliyorlar. Bu nedenle karsi tarafin sinirlerini yipratmak icin olmadik seylerle suclayabiliyorlar. Bunlar sinirlerinizi bozmasin. Soyledigi herseyi ispatlamak zorunda. Hakimler bu konuda cok tecrubeli. Kimin dogru kimin yalan soyledigini sezebiliyor. Bu nedenle sakin olun. Siz herseyi avukatiniza birakin hayatiniza devam edin ki bu surec sizi yipratmasin.
3. Mumkun oldugunca onunla telefonda ya da yuz yuze gorusmemeye calisin. Telefonda sizi kışkırtip ses kaydi alabilir.
4. Genelde davayi kaybedeceklerini anlayinca yeniden birleselim diye oyuna getiriyorlar, kanmayin. Bu sadece davayi dusurmek icin. Cunku yeniden birlestiginizde artik eski seylerden onu suclayamazsiniz. Affetmis oluyorsunuz cunku. Genelde bu yolu hep secerler. Biz kadinlar da duygusal varliklar oldugumuz icin cocuk icin devam etmeyi kabul ederiz. Bu durumda biz birlestik diye dilekce verip davayi dusurup birkac ay sevgi kekebegi gibi davranio sonra yeniden fabrika ayarlarina donuyorlar. Ve siz de tum haklarinuzdan mahrum olabilirsiniz cunku o sira zarfinda uzerindeki herseyi baskasina devredebilir.
5. Muhtara gidip eve serh koyduracaginizi soyleyip bir belge alin. O belge ile tapuya gidip evin uzerine serh koyun ki sizden habersiz evi satamasin.
6. Takilarinizin parasini almak icin taki davasi actiginizda delil olarak dugun CD sinin bir kolyasini mahkemeye sunun. Ve evi alirken takilari verdiginize dair bir tanigiz gosterirsiniz. Anneniz de olabilir.
7. Sizi tehdit ediyorsa uzaklastirma karari cikarin. Tehdit mesajlarini mahkemeye delul olarak sunun.
Bakalim nereye kadar cirkeflesecek. Bu donemde mumkun mertebe gorusmeyin. Kandirabilir cunku. Aglamalarina, yalvarmalarina kanmayin. Tum derdi ne kurtarabilirsem cunku. Eminim ki o bir avukata gitmistir ve kaybedecegini biliyor. Bu nedenle ev bende kaksin sen otur diyor. Ancak evi ona biraktiginiz anda evden cikaracaktir emin olun. Cocukla hakimin belirledigi gunlerde gorussun. Ama sizinle iletisimi mumkun mertebe minimum olsun ve sadece cocukla ilgili seylerde cevap verin. Dava ile ilgili durumlarda avukatimla gorus deyin.

Son düzenleme:
Back
X