• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak isteyip karar veremiyorum

britneyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
223
147
103
Iyi günler öncelikle herkese daha önce de aynı sorunları yazdım. Sizden de güzel mesajlar aldım. Ama benden bir halt olmuyor. 10 yıllık evliyim. Esimle ortaokulda tanıştım yanı 17 yıllık bir birlikteliğimiz var. 8 yaşında da bir çocuğum var. Bu 10 yıllık evlilik sürecinde eşim 1 yıl çalıştı. Onun dışında hep evde. Hiç is arama olayı bile olmadı. Ben çalışıyorum tek kişilik maaşla evi gecindiriyorum. Ev isleri bende yemek bende. Cogu zaman alışveriş bile bende. Çocukla ilgilenen yine benim. Hep ben oldum. Gerçi onun ailesi burada yaşıyor bebeklik dönemlerinde hep yardım ettiler. Allah razı olsun. Eşimin bu durumuyla başlayan soğukluk bendeki tüm sevgi aşkı bitirdi. Arada sırada tokat atmisligi beni hirpalamisligi da oldu. Bağırır çağırır agresif bir insan. Aramızda neredeyse cinsel bir hayat yok. Ben soğuğum ve istemiyorum aklıma bile gelmiyor. O bana iyi ve sevgi dolu davranıyor genellikle ama bu konular açılınca hırçınlaşır. Ben hep hem çocuğum için hemde o ortada kalır işi yok gücü yok diye dayandım. Ama benim içim bekar olarak yaşamak istiyor. Vefa duygumsa beni engelliyor. Sizce ben ne yapayım yaşımda artık 34 yanı çok genç sayılmam. Ailem desen benimle ilgilenmez kopuk bir aile. Üvey kardeşlerle daha ilgili. Hayatta bana yardım edecek kimsem yok. Keşke bir destegim olsaydı. Sizce ben ne yapmalıyım?

Sevismek istemeyen benim. Ne zaman bir tartışma olsa senin için gençliğimi verdim diyor ve işte benim salak kafam hep bekleyip duruyorum. Ben gerçekten aptalım gerçekten salak bir insanım. Başka biri olsa tahammül etmez ama yine suçlu benim onun gözünde. Yani sevgim bitmesi normal degilmi ben sadece herkesin ki gibi normal bir evlilik isterdim. Herşeyi kendim yapmak değil sadece kendi kazancima güvenmek değil. Bu beni paragöz bir insan yapar mı siz olsanız 10 sene kısa zaman değil umudunuz olur muydu

Yaşınız henüz çok genç.Eşiniz çalışmıyor,cinsellik yok,iletişim yok.Herşeyi üstünüze yıkmış.Varlığı ile yokluğu bir zaten.Boşanın demek bana düşmez ama ortada zaten bir evlilik yok

Ben hep hayatımda malesef ki aman şu üzülmesin aman bu kırılmasın dedim. Sonuç olarak yoruldum yorgunum sanki 70 yaşındayım içsel olarak. Konuşacak bir arkadaşım dahi yok gerçek anlamda sorunlarımı paylaşacağım. Benim suçum da soğuk olmak ki bunu da degistiremiyorum. Sanki oyuncuymus gibi rol yapıyorum gibi geliyor.

Calismama sebebi ne? Ne diyor gerekce olarak? Belli bi meslegi var mi? Sen ne is yapiyosun?

Lise mezunu açıktan üniversite okuyor. Çalışmama sebebi alacağı parayı beğenmiyor. Yani 1200 lira alıp bu çile çekilmez demişti ayrıldığı zaman. Hiç is aramadı yanı öyle filmlerdeki gibi. Öyle olsa zaten bulamıyor derim. Dert etmem. Ben devlet memuruyum ve bu onu da nasılsa senin iş güvenliğin var diyor. Kendisi gün boyu pc başında.

Lise mezunu açıktan üniversite okuyor. Çalışmama sebebi alacağı parayı beğenmiyor. Yani 1200 lira alıp bu çile çekilmez demişti ayrıldığı zaman. Hiç is aramadı yanı öyle filmlerdeki gibi. Öyle olsa zaten bulamıyor derim. Dert etmem. Ben devlet memuruyum ve bu onu da nasılsa senin iş güvenliğin var diyor. Kendisi gün boyu pc başında.

Yok artık ya katlanılır dert değil. Ne cibiliyetsiz adam

O pc başında yakında başka haltlar da yer hatta belki Yemiştir.
Boş insandan korkarım.

Hiç demem ama gönül rahatlığıyla boşa diyorum sana.
Koca 10 yıl vermişsin gayret yok belli.
Insan çocuğundan utanir da ise girer hiç değilse.
Para begenmiyormus onu kim beğensin?
Bari ev işi yemek falan yap da bir ise yara.
Ayy ne onursuz adam ya.
At başından kardes at.

Ben elimden geleni yaptım diye düşünüyorum bende. Birde bana ilerde çocuğumuza anlatacakmış hepsi benim suçummuş soğuk olduğum için. Hiç kendinde sorun olduğunu düşünmüyor. Yemek yaptığımda bazen ben bunu yemem der gider. Yanı zaten ben eve saat 6da gelirim. O saate kadar bekler beni aç. Bir değil iki çocuk var sanki evimde. Işte ben hep çocuğum üzülmesin ayrı kalmasın dedim bugüne kadar zaten bundan sonrası içinde umudum kalmadı. Zamanında büyük sözü dinlemedim ama yinede çocuğum için pisman degilim diyorum.

Onu yapacağını sanmıyorum maddi sıkıntı içinde değilim yani ac değilim açıkta değilim tabiki çok iyi alım gücüm de yok. Beni sinir eden nokta isterdim ki benim için birşey yapsın düşünüyorum bulamıyorum. Yanı insan eşi için çocuğu için para kazanmak istemez mi? Yanı hadi beni geç bir çocuğu var. Çocukta alıştı bu duruma artık

Onu yapacağını sanmıyorum maddi sıkıntı içinde değilim yani ac değilim açıkta değilim tabiki çok iyi alım gücüm de yok. Beni sinir eden nokta isterdim ki benim için birşey yapsın düşünüyorum bulamıyorum. Yanı insan eşi için çocuğu için para kazanmak istemez mi? Yanı hadi beni geç bir çocuğu var. Çocukta alıştı bu duruma artık
Çok zor canım ya..Nasıl içi rahat ediyor anlamadım.cocuga mı bakıyor peki? Calismiyormu hiç ? En son ne zaman çalıştı.psikolojik sorunları filanmi var.Allah yardımcın olsun.bosanirsan daha mutlu olabilecekmisin iyi dusundunmu peki?

Çok zor canım ya..Nasıl içi rahat ediyor anlamadım.cocuga mı bakıyor peki? Calismiyormu hiç ? En son ne zaman çalıştı.psikolojik sorunları filanmi var.Allah yardımcın olsun.bosanirsan daha mutlu olabilecekmisin iyi dusundunmu peki?
10 yıl içinde 1 yıl çalıştı onda da 6 yıl önce ayrıldı işten. Psikolojik sorunları yok. Varsa da her insan kadar. Sanırım zaten geçiniyoruz diyor kendi kendine. Şuan mutlu değilim yani bir hissim yok içimde. Sadece doğru olanı yapmak istiyorum. Beraber mutlu olabileceğimizi pek sanmıyorum.

Evli değilsiniz. Evlilik böyle bir şey değil.
Bir admın bütün yükünü sırtınıza almışsınız, asalak gibi üzerinizden yaşamasına izin veriyorsunuz.
Hatta bana kalırsa çoçuğunuzun rızkını yediriyorsunuz.
Böyle bir adamdan model bir baba da olmaz.
Hiç mi endişe etmiyorsunuz çoçuğunuz örnek alır da böyle birhayat seçerse diye?
Siz normalleştirdikçe durumu ileride çocugakarşı haksız duruma düşeceksiniz.
Ama eğer şimdi karar verir ve harekete geçerseniz çocuk zaten babalık böyle değil, bu adam yıllarca sırtımızdan geçindi der...

Back
X