Boşanmak istiyorum ama bu kararı ben verirsem bebeğimin hakkına girecek gibi hissediyorum

greenliis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
227
89
48
Kızlar eşimle olan sorunları artık kaldıramıyorum.. yaptıklarıyla sevgisini de saygısını da yitirdi yüzüne bakmak bile gelmiyor içimden.. bu adamla bi ömür böyle geçmez kendime olan sevgimi yaşam enerjimi yitirdim kaç yıldır. Bi konudan dolayı 2-3 haftadır küsüz bugün yine kavga ettik adam kendinde gram suç bulmadığı gibi yine beni kötüleyip haddini aşmaya başladı. Yani ben bitsin desem canına minnet olacak hatta başta kendi de bitirecek ama çocuk var tutuyor belli. (Kapıyı çarptı gitti gelmez diyordum geç olmadan geldi )

Artık kaldıramıyorum ayrılığı iyice düşünmeye başladım ama sorun şu cesaret edemiyorum adam beni bıraksın gram ego yapmıycam o durumdayım... çünkü diğer türlü bebeğimin vebaline girecekmişim gibi hissediyorum.. kendimle alakalı bi durum yüzünden onu babasız bi hayata ellerimle sürüklemiş gibi olmaktan ve aklı erip sorduğunda neden ayrıldın die beni suçlamasından korkuyorum... elim kolum bağlı resmen kalakaldım

Çok büyük bir probleminiz yoksa ayrılmayın.
Eş terapisi alın.
Ne bileyim sorunlarınızı cidden sakin kafalarla konuşmayı deneyin.
Bu konuşmaları başbaşa bir yemekte veya ufak bir tatil,bir gezide yapın.
Kurtarmayı deneyin sonuna kadar.

Boşanmak seçenektir elbet.ama son seçenek olsun.
Şans yok mu?

Mutsuz bir kadın mutlu bir anne olamaz ki ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz ya bu deve güdülecek ya bu diyardan gidilecek

Sürekli kavga ortamında sağlıksız şekilde büyüyünce bebeğinizin vebaline girmiş olmuyor musunuz?

2 3 hafta çok ciddi bir zman bence aranızdaki sevgi bitmiş bence saygıda bitmeden ayrilin derim bebeginize gelince de o babasız buyumucekki sadece onunla zaman geçirmesi farklilasacak
Kavga ortamından daha fazla etkilenecektir buna emin olun

Aile büyüklerinizle oturup sorunlarınızı konusun hakem olsunlar size karara göre hareket edersiniz

Söyledim kaç kere yanaşmıyor.. ona göre gerek yokmuş bence kabul edip gitseydik bi çok şey değişebilirdi

Aile büyüklerinizle oturup sorunlarınızı konusun hakem olsunlar size karara göre hareket edersiniz

Biz daha önce de bi ayrılık geçirmiştik o yüzden bizimkiler bu durumları bilseler zaten bekletmezler beni ailesi ise ooo onlar her zaman mükemmel insanlar konuşulmaz onlarla yine baştan aşağı beni suçlayıp egolarını tatmin ederler..

uzatmak istemediğiniz için yazmadınız sanıyorum ama tam olarak sorunlarınızı kabaca tarif ederseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

Mutsuz anne mutsuz yuva mutsuz çocuktur ben aklı erince annesine babasıyla ayrıldı diye kızan görmedim çok çok meraktan sorar geçer gider ama aklı erince huzursuz ortamda bulunmak büyüp niye bu adamı boşamadın diyeni çok gördüm hakkına falan girmezsin bir suçun yok babası da senin kadar düşünse de keşke kendine çeki düzen verse çocuğum var kıyamıyorum diyip o masumları sevgisiz saygısız bir ortama mahkum etmeyin

Şiddet,aldatma bazı şeyler dışında herşeyin hallolabileceğini düşünenlerdenim.eşinizin karakterinde değil davranışlarında problem varsa boşanmayın derim.bi aile terapistine gitmeye ikna edin mutlaka.diliyorım çocuğunuz hakkında en hayırlısı olur ve sağlıkla huzurla yaşar

Mutsuz bir aile de büyüyen çocuk ileride bu huzursuzluk nedeniyle de sizi suçlayabilir. Aşamadığınız problemleriniz varsa daha fazla kendinize eziyet çektirmenin bir anlamı yok. Sonuçta ha siz ha karşı taraf bitirmek için ilk adımı atmış, netice olarak yaşayacağınız süreçler sonuçları hep aynı olacak. İleride ben istemedim boşanmayı demek için mi bekliyorsunuz.

uzatmak istemediğiniz için yazmadınız sanıyorum ama tam olarak sorunlarınızı kabaca tarif ederseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

Altı yıldır her tartışmamızda her durumda ben suçlu oldum o hep haklıydı hadi bunu geçtim bi konu açmıştım adam paranoyak gibi kafada bişey kuruyor ne desem boş ve kurduğu şeyler hep itham dolu ve bi yerden sonra insanı aşağılayıcı geliyor.. en sonki tartışmamızda yerden göğe kadar haksız kendini haklı çıkarmak için nasıl çirkefleşeceğini bilemedi ve söyledikleriyle haddini iyice aştı ben de geri adım atmadım kaç gündür küsüz belki hatasını anlar bi adım Atar derken adam iyice hırs yaptı iyice hırçınlaştı hepten beni suçluyor.. kaldıramıyorum artık kızlar sürekli kişiliğime hakaretler yiyorum.. düşünmediğim aklıma gelmeyen şeylerle beni suçluyor bide işin içine ailemi katıyor.. en son baktı ben geri basmıyorum ailemle beni görüştürmemekle tehdit etti adamların bi halttan haberi yok (kendi herseyini anlattığı için burda da bana inanmıyor)

Yıldım artık böyle bi ömür geçmez bu adamın da düzeleceği yok... ya ALLAH bi sabır veriyor sasıyorum kendime nasıl dayanıyorum die

Onların yapısını biliyorum ayrılırsam bana rahat battı durumuna düşürecekler ve bebeğim büyüyünce onu da dolduracaklar bende en azından ben senin için gittiği yere kadar götürdüm ben istemedim demek istiyorum vicdanen rahat olmak istiyorum ama bi çıkmaza girdim ne yapacağımı şaşırdım

Kim ne derse desin evladından değerli mi? ? Çocuğun zaten böyle babayı tanısa şükür eder merak etme çocuğun için devam ediyorsun da ne oluyor? Hadi desen ki kocami sevmiyorum ama çok ilgili mükemmel baba tamam insan der ki devam ettir çocuğun için e sen çocuğu kafasında olmayan şeyleri kurup saldıran bir adamla büyütüp sonra çocuğuna ben senin için katlandım dersen çocuk işte o zaman sana düşman olur kendin bile yıldığın hayata çocuğu mecbur bırakıyorsun

Seneler sonra evladına dönüp "senin için çektim boşanmadım" dediğinde "keşke boşansaydın" cevabını alacaksın...

Boşaninca babasiz kalmiyorlar bu kafa yapisi artık bi degisin kavgalı sevgisiz bir ortamda buyuyecegine ayrı ayrı görsün daha iyi ama aciklama yazmamissin kaç yıllık evlisin sorun ne belki duzelebilecek sorunlardir

bebeğin ne kadarlık?
bebekten önce nasıldınız?
bazen bebek dünyaya gelince biz kadınların dünyası sadece o çocuk oluyor ve erkeklerde de dışlanmışlık hissi oluşup iyice evden soyutlayabiliyorlar kendilerini. e haliyle iletişimsizlik ve anlaşamama başlıyor. ama başka sebepler yoksa öfkenize yenilmeyin bence. çocuk için değil kendiniz için ve aslında sevdiğiniz insan için yapın bunu. boşanmak değil yapıcı olabilmek asıl önemli olan.
mutluluklar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…