• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum, ama cesaret edemiyorum

G E C E

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
22
27
8
24
Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Bosanmak zaten zorken kuzenden bosanmak? Kat kat daha zor. Cocugumu kuzeniyle zoraki evlendirip ustune mutsuz oldugunda asla bosanamazsin deyip bi omir mutsuzlugunu izlemek nasi bi kafa? Allah ailenize akil fikir merhamet versin. Bunun yerine bi omur bekar kalsaydiniz daha iyiydi kuzene zorla gelin etmek nedir? Sorunuza gelince. Calisiyosaniz durmayin bosanin. Calismiyosaniz hemen bi ise girim yine bosanin. Aile iliskilerinin bozulmasindan endise ediyosa aileniz sizi zorla kuzeninizle evlendirmeselerdi

Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu konu burada birçok yerde geçti, doğu kültürü, amcaogluyla (genelde kuzenle) zorla evlendirilme.
Oyle üzülüyorum ki böyle konular okuduğumda.
Umarım bebeğiniz yoktur ve umarım sevmediğiniz o evlilikten kurtulursunuz ,
Eşiniz bu evlilikte mutlu mu? Belki karşılıklı konuşarak mutsuzluğunuzu dile getirirseniz o da boşanmak isteyebilir ,sonuçta sizde onun amcasının kizisiniz.

O kadar karşıyım ki akraba evliliğine. Hele ki daha gencecik yaşta evlendirilmişsiniz. Bence insanlar ne der diye düşünmeyin. Konuşur dururlar nereye kadar konuşacaklar? Önemli olan sizin mutluluğunuz. Ben mutsuz bir evliliğin sürdürülmesini doğru bulmuyorum. Çocuğunuz var mı?

Bosanmak zaten zorken kuzenden bosanmak? Kat kat daha zor. Cocugumu kuzeniyle zoraki evlendirip ustune mutsuz oldugunda asla bosanamazsin deyip bi omir mutsuzlugunu izlemek nasi bi kafa? Allah ailenize akil fikir merhamet versin. Bunun yerine bi omur bekar kalsaydiniz daha iyiydi kuzene zorla gelin etmek nedir? Sorunuza gelince. Calisiyosaniz durmayin bosanin. Calismiyosaniz hemen bi ise girim yine bosanin. Aile iliskilerinin bozulmasindan endise ediyosa aileniz sizi zorla kuzeninizle evlendirmeselerdi
Yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle yapacağım inşallah

Bu konu burada birçok yerde geçti, doğu kültürü, amcaogluyla (genelde kuzenle) zorla evlendirilme.
Oyle üzülüyorum ki böyle konular okuduğumda.
Umarım bebeğiniz yoktur ve umarım sevmediğiniz o evlilikten kurtulursunuz ,
Eşiniz bu evlilikte mutlu mu? Belki karşılıklı konuşarak mutsuzluğunuzu dile getirirseniz o da boşanmak isteyebilir ,sonuçta sizde onun amcasının kizisiniz.
Evet çocuğum yok. Teşekkür ederim umarım kurtulabilirim. Evet o da mutlu değil.

Biraz daha detay verir misiniz? Çalışıyor musunuz? Çocuk var mı? Eşinizle bu konuyu konuştunuz mu?
Eşim ile konuştum. Hatta bir kez boşanma durumunuz ailelere aktardık ama bu durumu boşanma gerekçesi olarak görmüyorlar maalesef. Neymiş eş şiddet uygulamıyor yada aldatmıyorsa yürütülebilirmiş. Maalesef çalışmıyorum ve çok şükür çocuk yok.

O kadar karşıyım ki akraba evliliğine. Hele ki daha gencecik yaşta evlendirilmişsiniz. Bence insanlar ne der diye düşünmeyin. Konuşur dururlar nereye kadar konuşacaklar? Önemli olan sizin mutluluğunuz. Ben mutsuz bir evliliğin sürdürülmesini doğru bulmuyorum. Çocuğunuz var mı?
Güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Bu şekilde düşüneceğim inşallah ve çocuğum yok.

Keşke çalışma imkanınız olsaydı, insanın maddi özgürlüğü bir yerde de fikir ve hareket özgürlüğü demektir ✌
Eğer iyi eğitim almış, çalışan bir kadın olsaydınız herşey çok daha kolay olacaktı. Boşandığınızda baba evine gitmek zorunda kalmazdınız. Hoş zaten böyle olsaydı sizi zorla kuzenle de evlendiremezlerdi. Böyle ailelerden nefret ediyorum.

İşte akraba evliliğine çok karşıyım.. zaten mantık işi değil amca, teyze çocuklarıyla bizler kardeş gibi büyüdük oldu da sizin gibiler evlendi. Evliliklerin kaçta biri devam ediyor boşanma olunca sadece eşinizle değil bütün akrabalık karışıyor.. illede boşanıcam dersen eşyalarını topla git tek başına iki taraflı yoksa imkansız her şekilde sizi barıştırmaya çalışacaklar..

Eşim ile konuştum. Hatta bir kez boşanma durumunuz ailelere aktardık ama bu durumu boşanma gerekçesi olarak görmüyorlar maalesef. Neymiş eş şiddet uygulamıyor yada aldatmıyorsa yürütülebilirmiş. Maalesef çalışmıyorum ve çok şükür çocuk yok.
O zaman öncelkli olarak bir işe girin. Hem kendinize güveniniz gelir hem de ekonomik özgürlüğünüz olur. Bu arada bir gebelik oluşmaması için korunun. Yakın akrabanızmış eşiniz, ortalık SMA'lı çocuk dolu.

Bence sizin o aileden de kurtulmanız gerek. Sığınma evine gitseniz? Uzaklaştırma kararı alın. Kimseye söylemeden boşanın. Kusura bakmayın da onlar aile değil düşman. Hayatınızın en güzel yıllarınızı zehir etmişler. O yüzden silin. Kaçın gidin onlardan

Back
X