• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum, ama cesaret edemiyorum

G E C E

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
22
27
8
24
Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Bariz bir istismar suçu var ortada, kolluk kuvvetlerine sığınabilirsin, derdini anlattığında (aile zoruyla 16 yaşında evlendirildiğini söyleyerek) savcılık harekete geçecektir.
Ben de öyle anladım ama 19 yaşında evlenmiş. 22 yaşında şimdi.
Konu sahibi, şanslısın ki eşin de aynı şeyi istiyor. Yani belki o da başkasını seviyordur. Boşanacağınızı herkese söylemek zorunda mısınız, sessizce mahkemeye gidip boşansanız olmaz mı? Yalnız bunun için sağlam altyapı lazım. Çalışmıyorum dediniz ama size para lazım. Gerekirse kimsenin desteğini yardımını almadan tek başınıza hareket edebilecek misiniz?

Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Herşeyin başı maddiyat bence.
Bu konu burada birçok yerde geçti, doğu kültürü, amcaogluyla (genelde kuzenle) zorla evlendirilme.
Oyle üzülüyorum ki böyle konular okuduğumda.
Umarım bebeğiniz yoktur ve umarım sevmediğiniz o evlilikten kurtulursunuz ,
Eşiniz bu evlilikte mutlu mu? Belki karşılıklı konuşarak mutsuzluğunuzu dile getirirseniz o da boşanmak isteyebilir ,sonuçta sizde onun amcasının kizisiniz.
Haklısın ya.böyle şeylerin kaldığını düşünmüyordum.gerçi daha yeni 6 yaşındaki kizı evlendirme haberi çıktı bu mu kalmayacak ?

Çünkü, isteyerek evlenmedim. Sevgi hissiyatı hiç oluşmadı. Çoğu noktada, ortak bir şeyimiz yok ve anlaşamıyoruz. Bu sebepler mutsuzluğa sebebiyet veriyor maalesef
Zorla olunca Baştan benimseyememişsiniz haliyle. Aslında Eşinizin size karşı kötü bir tutumu varmı o anlamında sordum. Bu durumda yine onunla birlikte karar alıp, güçlü durursanız olabilir sanki. Yolunuz her durumda açık olsun inşaallah

Mesleğin ya da düzenli bir gelirin var mı? Bu tarz durumlarda o cesareti veren en temel durumlar meslek sahibi olmak.Ayrildiginizda ayaklarınızın üzerinde durabilecek misiniz,yabda belli bir birikimin varsa hızlı düzen kurma adına,en önemlisi o.Ayrica mutsuzluğu nuzun sebebini aciklasaniz,şiddet ,hakaret mi var,eviyle mı ilgili değil vs

O zaman öncelkli olarak bir işe girin. Hem kendinize güveniniz gelir hem de ekonomik özgürlüğünüz olur. Bu arada bir gebelik oluşmaması için korunun. Yakın akrabanızmış eşiniz, ortalık SMA'lı çocuk dolu.
Bu arada konudan bağımsız, sma akraba evliliği ile ilgili bir hastalık değil.

Ya bu nası çözüm ablacım bence yani benim görüşüm eşi boşanmak istese dahi aileler yüzünden oda boşanamayacaktır
Ben de öyle anladım ama 19 yaşında evlenmiş. 22 yaşında şimdi.
Konu sahibi, şanslısın ki eşin de aynı şeyi istiyor. Yani belki o da başkasını seviyordur. Boşanacağınızı herkese söylemek zorunda mısınız, sessizce mahkemeye gidip boşansanız olmaz mı? Yalnız bunun için sağlam altyapı lazım. Çalışmıyorum dediniz ama size para lazım. Gerekirse kimsenin desteğini yardımını almadan tek başınıza hareket edebilecek misiniz?
Evet şuan iş durumunu halletmeye çalışıyorum. Ondan sonrası daha kolay olur diye düşünüyorum.

Eşiniz kaç yaşında, onu da mı zorla evlendirdiler? O ben boşanmak istiyorum diyince ona da mı karşı çıkıyorlar? Bir yandan da boşanmayı başarırsanız ailenizin yanına dönmemeniz lazım. Şartlarınızı ayarlayıp tek başınıza yaşayabilmeniz lazım.
Eşim isteyerek evlendi. Onun ailesi karşı çıkmıyor olmuyorsa bitirmeniz en iyisi diyorlar sadece sorun benim ailemde. Evet tek yaşamam lazım, şuan bunun ayarlamasını yapıyorum.

Mesleğin ya da düzenli bir gelirin var mı? Bu tarz durumlarda o cesareti veren en temel durumlar meslek sahibi olmak.Ayrildiginizda ayaklarınızın üzerinde durabilecek misiniz,yabda belli bir birikimin varsa hızlı düzen kurma adına,en önemlisi o.Ayrica mutsuzluğu nuzun sebebini aciklasaniz,şiddet ,hakaret mi var,eviyle mı ilgili değil vs
Mesleğim henüz yok ama ayarlamasını yapıyorum. Herhangi bir şiddet vs durumum yok lakin duygu oluşumu olmuyor ortak noktamız yok, anlaşamıyoruz bu durum da tartışma ve kavgalar kaçınılmaz oluyor maalesef

Evlilik gibi ciddi birşeye nasıl zorlayabilirler benim aklım almıyor :(

Bunlar nasıl anne baba ya 16 yaşında kızını nasıl evlendiriyorlar,hem de amca oğluyla.. peki çocuk sakat doğarsa bunun vebalini nasıl üstlerine alıyorlar 😬daha 19 yaşındasın üniversite sınavına çalış oku,çalış..önünde upuzun bir hayat var..bosanirsan ailenin yanına dönebilecek misin?çocuk yapma sakın..eşin yani kuzenin anlayışlı biriyse sınava çalışacağım desen ne der..geri kafalı biri mi?

Bunlar nasıl anne baba ya 16 yaşında kızını nasıl evlendiriyorlar,hem de amca oğluyla.. peki çocuk sakat doğarsa bunun vebalini nasıl üstlerine alıyorlar 😬daha 19 yaşındasın üniversite sınavına çalış oku,çalış..önünde upuzun bir hayat var..bosanirsan ailenin yanına dönebilecek misin?çocuk yapma sakın..eşin yani kuzenin anlayışlı biriyse sınava çalışacağım desen ne der..geri kafalı biri mi?
19 yaşında evlendim. 22 yaşındayım, ailemin yanına dönebileceğimi pek sanmıyorum. Çünkü baskıcı bir karaktere sahipler maalesef. Evet eşim anlayışlı birisi.

Yazdim yazdim yazdim sildim. Allah kimseye evladina boyle birsey yasatmayi nasip etmesin. Bunlarin yanina donulmez, madem esin anlayisli oku meslek sahibi ol kardesim. Sana da yazik esine de yazik.

19 yaşında evlendim. 22 yaşındayım, ailemin yanına dönebileceğimi pek sanmıyorum. Çünkü baskıcı bir karaktere sahipler maalesef. Evet eşim anlayışlı birisi.
Boşansan bile Kendine güzel bir gelecek hazırlamazsan hayatında değişen birşey pek olmayacak..22 yaş daha ne ki,hayatın başındasın, istersen herşeyi başarırsın..boşansan nafaka verecek mi acaba?doguda genelde toprak,bağ, bahçe mal dışarı gitmesin diye böyle yakın akraba evliliği oluyor..

Back
X