Boşanmak istiyorum ama kafam çok karışıyor

Kolunu kesmesi ilk boşanma sebebi de arkadaş kısmını anlayamadim .Nasıl yani ailece görüştüğünüz kişiler var siz görüşmek mi istemiyorsunuz? Yoksa erkek arkadaşlarıyla tanıştırıp onlar da sizi mi arıyor?
Namus kavramı derken ne demek istediniz .Ailenize bunları da anların hala idare et diyorlarsa kendinize bi hayat kurun .Allah yardımcınız olsun .

Sana boşanma diyen kimse seni düşünmüyor umurlarında değilsin ya da zerre akılları yok. Bu adamdan hiçbir şey olmaz. Düzelmez. Boşanın. Boşanmayacaksanız da çocuk yapmayın lütfen yoksa bu hayata mahkum kalırsınız hatta daha da kötüleşir. Ömrünüzü zehir etmeyin gerekirse herkesi karşınıza alın.

Yaşadıklarıniz çok kötü, ınş bir an önce kurtulursunuz. Ayrılmak istemekte çok haklısınız ama bu süreçte kendinize çok dikkat edin. Belli ki psikolojik sorunları da var. Aileniz yanınizda olsa keşke, bu evlilik düzelmez.

Kolunu kesmesi ilk boşanma sebebi de arkadaş kısmını anlayamadim .Nasıl yani ailece görüştüğünüz kişiler var siz görüşmek mi istemiyorsunuz? Yoksa erkek arkadaşlarıyla tanıştırıp onlar da sizi mi arıyor?
Namus kavramı derken ne demek istediniz .Ailenize bunları da anların hala idare et diyorlarsa kendinize bi hayat kurun .Allah yardımcınız olsun .
Arkadaşlarıyla ortak bi geçmişimiz yok sadece onunla tanıdım ve onları çok sevdiği için görüşmemi istiyordu

Tam 2 yıldır evliyim çok severek evlendik 2 ay içinde düğün yaptık ettik evlendiğimizin haftasından sonra değişmeler başladı yüzüme bile bakmamaya başladı konuşmadı tersleyip sinirlenmeler hatsafhaya geldi artık dayanamayıp annesine anllatım ve olaylar daha çok büyüdü bana karşı kin beslemeye güvenmemeye başladı kendisi de anlatıyordu halbuki annesine ne sorunu olsa sadece annesi bana yansıtmıyordu iki yüzlü davranışlar sergiliyordu bende bunu farkettim bi yardımları dokunur diye medet umdum ama yok tabi bu gün dayanamadım içime atmaktan günlük yazdım eşim bunu görünce beni annemlere gönderdi gidiş o gidiş bir yıl annemlerde kaldım ne arayıp ne sordu orda artık boşanmak istedim gercekten sonra araya büyükler girdi eve getirdi beni düzelmiştir umuduyla geldim 2 ay sonra yine triplen yatağını ayırmalar başladı keşke dönmeseydim dedim kendime annesine anlatıyorum senin bi suçun yok onun aklı yerinde değil diyor defalarca karakolluk olduk kollarını kesiyor sürekli 2 defa intihar girişiminde bulundu şu anda da 2 aydır evi terk etti 2 aydır tek başıma yaşıyorum benim ailemde çok yapıcı bi şey olmaz diyor iyi olur bekle sabret herkes bunu diyor ama ortada koca yok 1 sene yanyana bile geçirmedik diğer aylarda hep küstü aşırı kinli bi insan ne yapmam gerekiyor üstelik namus duygusu sıfır arkadaş ortamına sürekli sokmak istiyor onlarla sohbet etmemi falan istiyor ben öyle bi insan değilim muhafazakar bi yapım var arkadaşları istediği gibi beni aramak istiyor değişikler anlayamadım ne yapmam gerekiyon bilmiyorum sabredilecek değişir mi boşanmak istiyorum açıkçası ama akraba olması beni frenliyor napmalıyım ?
Dikkat edin eşinizde madde bağımlılığı olabilir.

Arkadaşlarıyla ortak bi geçmişimiz yok sadece onunla tanıdım ve onları çok sevdiği için görüşmemi istiyordu
Cnm senin eşin piskolojik olarak hiç iyi değil normal erkek eşine arkadaşlarımla gorusceksin konuşacaksın demez. Ne kadar erken bosanirsan senin için o kadar iyi olur aileyi çevreyi bosver dinleme canını kurtar

Ailenizi dinlemek zorunda değilsiniz. Bugün kendine zarar veren adam yarın size de zarar verebilir, ayrıca siz kollarını kesen dengesiz biriyle vakit harcamak zorunda değilsiniz. Kararınızı verin ve arkasında durun, çok ısrar edene de "çok kiymetliyse sen git onla yaşa" deyin, eğer aileniz sahip cikiyosa yani.

Dikkat edin eşinizde madde bağımlılığı olabilir.
Benimde aklıma direk bu geldi
Sen bu adamı bekleme kimseninde sözüne inanma boşa yolun başındayken seni de keserse kim kurtaracak zaten böyle bir aile düzeni olmaz olmayanı oldurmaya çalışmalarına musade etmeyin
Rabbım yardımcınız olsun

Öncelikle Allah kolaylık versin.
Sizden önceki hayatı hakkında bişey biliyor musunuz? Aile tarafından onaylanmayan uzun bir ilişki mesela? "Aman oğlum düzelsin bi akrabanın kızını alalım" demiş olabilirler mi?
Arkadaşlarıyla iletişim kurun bence. Sorununuzu çözmekte yardımcı olabilecek, size destek olabilecek -düzgün ve en önemlisi saygılı- bir arkadaşıyla konuşursanız yararını görürsünüz mutlaka. Ben bütün arkadaşlarıyla konuşurum eşimin. Yaşça benden büyükler bile abla derler bana bazılarına da ben abi derim, saygı çizgimi koyarım çünkü. Ama 1-2 tanesiyle arkadaşlığım daha kardeşim diyebileceğim boyutta Ve gerçekten çok yardımcı oluyorlar sıkıntı yaşadığımız zamanlarda.

Benim eşim gayet modern bir insandır, ama arkadaşları beni arayamaz bazen şarjı biter benden ara derim, gerek yok der.
Eşiniz bence normal bir adam değil.
Kim ne derse desin boşanın. Kendi canına kıymaya çalışan, sizin canınızı hiç düşünmez.
Anlattığınız her iki konuda güvende olmadığınızı gösteriyor.

Öncelikle Allah kolaylık versin.
Sizden önceki hayatı hakkında bişey biliyor musunuz? Aile tarafından onaylanmayan uzun bir ilişki mesela? "Aman oğlum düzelsin bi akrabanın kızını alalım" demiş olabilirler mi?
Arkadaşlarıyla iletişim kurun bence. Sorununuzu çözmekte yardımcı olabilecek, size destek olabilecek -düzgün ve en önemlisi saygılı- bir arkadaşıyla konuşursanız yararını görürsünüz mutlaka. Ben bütün arkadaşlarıyla konuşurum eşimin. Yaşça benden büyükler bile abla derler bana bazılarına da ben abi derim, saygı çizgimi koyarım çünkü. Ama 1-2 tanesiyle arkadaşlığım daha kardeşim diyebileceğim boyutta Ve gerçekten çok yardımcı oluyorlar sıkıntı yaşadığımız zamanlarda.
Arkadaşları kendimce serseri diye tabir ettiğim kişiler benden önce bi ilişkisi olmuş ama kısa sürmüş onlar öyle oturaklı görüşebileceğim türden insanlar değiller

Namus duygusu yok derken?
arkadaşları sizi hangi şartlarda niye arıyor da böyle bir şey söylüyorsunuz?
Beni de eşimin arkadaşları arar.
Ulaşamamış geçen eşime aradı biri.
Yada başka biri mesleki bir şey danışmak için aradı vs.
arkadaşları arayıp ne diyor size?
Bu kısmı meraktan sordum

ama konunun tamamına bakınca, yaşadığınız şey evlilik değil. Kendinizi zorlamayın hiç. Ailenize de söyleyin bir tane hayatım var, bu adama oyuncak etmek istemiyorum diye.
Arkadaşlarıyla hoşsohbet olmamı istiyor ama muhafazar biri olduğumu baştan biliyor ve kafalarımız uyuşmuyor arkadaşlarıyla, laubali insanlar en ufak bi şey için bile arıyorlar pek hoşuma gitmiyor konuşmaları çok çoçukça öylesine bile arıyorlar ama artık bitti mesele sadece arkadaşları da değil hiç aramaz sormaz bi yere gittim mi merak bile etmez ya hastaneye muayene olmaya gitmiştim beni hastaneye bıraktı hangi bölüme ne için gidiyorsun diye bile sormadı bariz çoğu şey ama boşanmak konusunda muallaktayım daha kötüleri de var diyorum bazen sonra bakıyorum benimki de pek iç açıcı değil 😔

Tam 2 yıldır evliyim çok severek evlendik 2 ay içinde düğün yaptık ettik evlendiğimizin haftasından sonra değişmeler başladı yüzüme bile bakmamaya başladı konuşmadı tersleyip sinirlenmeler hatsafhaya geldi artık dayanamayıp annesine anllatım ve olaylar daha çok büyüdü bana karşı kin beslemeye güvenmemeye başladı kendisi de anlatıyordu halbuki annesine ne sorunu olsa sadece annesi bana yansıtmıyordu iki yüzlü davranışlar sergiliyordu bende bunu farkettim bi yardımları dokunur diye medet umdum ama yok tabi bu gün dayanamadım içime atmaktan günlük yazdım eşim bunu görünce beni annemlere gönderdi gidiş o gidiş bir yıl annemlerde kaldım ne arayıp ne sordu orda artık boşanmak istedim gercekten sonra araya büyükler girdi eve getirdi beni düzelmiştir umuduyla geldim 2 ay sonra yine triplen yatağını ayırmalar başladı keşke dönmeseydim dedim kendime annesine anlatıyorum senin bi suçun yok onun aklı yerinde değil diyor defalarca karakolluk olduk kollarını kesiyor sürekli 2 defa intihar girişiminde bulundu şu anda da 2 aydır evi terk etti 2 aydır tek başıma yaşıyorum benim ailemde çok yapıcı bi şey olmaz diyor iyi olur bekle sabret herkes bunu diyor ama ortada koca yok 1 sene yanyana bile geçirmedik diğer aylarda hep küstü aşırı kinli bi insan ne yapmam gerekiyor üstelik namus duygusu sıfır arkadaş ortamına sürekli sokmak istiyor onlarla sohbet etmemi falan istiyor ben öyle bi insan değilim muhafazakar bi yapım var arkadaşları istediği gibi beni aramak istiyor değişikler anlayamadım ne yapmam gerekiyon bilmiyorum sabredilecek değişir mi boşanmak istiyorum açıkçası ama akraba olması beni frenliyor napmalıyım ?
Bence hemen bosanmalısın...

Cok gecmis olsun ancak siz biseyler yaparsaniz gecer yoksa gecmeyecek allah korusun basiniza kotu seyler gelecek.
Ilk bi sene ayri kalmak?? Sebebi zaten hafif bisey degil demek ki bu baslı basına bosanma sebebi.
Kendini kesmesi size olan alakasızlığı sacma sapan insanlarla sizi muhattap etmesi.. annesi dayısı sizin aileniz vs herkes birsey der yapıcı olmak için ama onlar yasamiyor bunları siz yasiyorsunuz soz sahibi sizsiniz. Kimse için hayatınızı psikolog odasına çevirmeyin annesi/ailesi size dur bakalım derken kocanızla kac defa konustular yada uyardılar? Kaç yasinda,maddi manevi ne durumda olursaniz olun arkaniza bile bakmadan kaçın.

Düşünmenize,kendinizi frenlemenize gerek yok. Tabiki boşanın çünkü ortada zaten bi evlilik yok gibi. Evlilik iki taraflı değil mi? E burda tek çabalayan sizsiniz zaten. Karşı tarafın herhangi bi çabası yok ki düzelsin. Kendinize işkence etmeyin. Mutlu değilsiniz,huzurlu değilsiniz böyle evlilik zaten olmaz. Karşı tarafın zaten belliki psikolojisi bozuk yada madde bağımlısı. Akraba diye ömür boyu kendinize bu hayatı mı reva göreceksiniz. Yarın bi gün çocuk olursa onun hayatı nasıl olacak mesela böyle bi babayla ? Yol yakınken bitirin en iyisi zaten çabalamışsınız yeteri kadar. Olmayanı oldurmaya hiç gerek yok.

benim ailemde çok yapıcı bi şey olmaz diyor iyi olur bekle sabret
Aileniz yapıcı değil kusura bakmayın ama cahil. Evladım kendini kesen bir ruh hastası ile aynı çatı altında olacak gece uyku girmez gözüme.
Sizin bekleyecek, sabredecek bir durumunuz yok. Sizin yaşadığınız eşim ilgisiz, ev işlerinde yardım etmiyor, ailesi müdahele ediyor tarzı bir konu değil.
O evi terkedin hemen davanızı açın, boşanma dilekçenize yaşadığınız her şeyi ekleyin.

Back
X