Boşanmak istiyorum ama kimsem yok 😞

Allah razı olsun derdime ortak olmanız fikir vermeniz bile kafi benim için.evet o saydığınız alternatiflerin hepsini düşündüm ama bunun için yanlış zamandayim birde okullar açılacak kızımın okulu.babam dediğim gibi aslında abimin çocuğunun ayrılık sonrası travmalarina şahit oldu çok zor günler geçirdi abim ondan korkuyor iki kız ile ne yaparım diye düşünüyor başımızda annem yok cesaret edemiyor hiç gitmek istemiyorum ama elimden bişey gelmiyor

Bulunduğunuz beldenin belediyesinde yardım masasına başvurun. Size belki bir iş ayarlayabilirler. Kendinizde çevrenize is aradığınızı söyleyin. Bunla bir dakika aynı havayı solumayin size yazık değil mi? Hayat bu değilki olmadı babanızın yanına kalmaya gidin orda bir iş bakın evden atacak değil ya ama eşiniz olacak o insan müsveddesine fırsat vermeyin. Çocuklarda ikinizin çocuklarına bakacak essek gibi.

Offf off… Böyle konular beni çok üzüyor. Ezik, özgüvensiz, aşağılık kompleksli, kendine ekonomik olarak bağımlı diye karısına psikolojik şiddet uygulayan, bir yemeğe bile çıkarmayacağım diyen, arkanızda ailenizin olmadığını bildiğinden acımasızca hoyrat davranan aciz, karaktersiz bir insan. Çocuğuna bile sahip çıkmıyor, ne iyi bir eş ne iyi bir baba ne iyi bir insan.

Kızlar da büyükse alın babanızın evine yerleşin, kovacak değil ya? Bir iş bulun, kızlar dedeye de yardımcı olur, para da kazanırsanız sesi kesilir. Zamanla alışırlar. Siz iş bulana kadar da babanız toparlanır biraz. Onu üzmeyeyim bunu üzmeyeyim siz ne olacaksınız?

Bazı adımları atmak iki çocukla çok zor olacak ama haklısınız başlamam gerekiyor benim elimi kolumu zaten babam bağlıyor oysa şuan oda bakıma muhtaç yalnız yaşamaması lazım buna rağmen reddediyor onun derdi benim evlatlarım onların çok yara alacağını düşünüyor arada onlar eziyet görecek çok ufaklar diyor hep

Eşim saydıklarınizdan ne eksik nede fazlası tamda o o kadar karakter yoksunu ki ona kendimi anlatmaya çalışmakla geçti ömrüm on senedir ben benden geçtim o kadar cirpindim ki annem yaşarken boşanmak için annem hep şans tanıdı düzelir dedi sabır dedi sonra baktı değişim yok hep kötüye gidiyor annem gel yanıma soframızda iki tabak fazladan olsun sen eziyet çekme dedi bir hafta sonra kaybettim annemi hayatımın en büyük çöküşünü yaşadım kurtuldum sandığım yerde rabbim büyüktür vardır elbet bir hayir dedim sabrettim iyice zivanadan çıktı.hani diyor ya bir filmde yıllardır konuştum konuşmanın hiçbir faydasını görmedim sustum diye artık susuyorum konuşmuyorum gülmüyorm yaşayan bir ölü gibiyim ağlıyorum anılarımı düşünüp az gülüyorum gelecekten ümidim yok evlatlarima üzülüyorum.onlar için kendimden vazgeçiyorum cesaretim yok çünkü babamin evine sigamam çok çok iyi biliyorum çocuklarıma bir laf ederse kaldiramam

Başınız sağ olsun, ben de yaşadım ebeveyn kaybı en zoru, özellikle arkanızda dağ gibi duranı kaybetmek çok zor… Sabırlar dilerim, gönlünüze ferahlık dilerim; tez zamanda bir çıkış kapısı bulursunuz umarım.

O kadar aciz ki işte kocanız, kendisine ekonomik olarak bağımlı olmasanız yanında bir dakika durulmayacak, tekme basılacak kadar kifâyetsiz bir adam olduğunun farkında. Baba evine sığmak tabii ki zordur, insanların ağzını da büzemiyoruz;ama unutmayın orası sizin de eviniz, kocanızdan aşk ve peri masalları mı dinliyorsunuz? El oğlunun evinde onun ağız kokusunu ve çenesini çekeceğinize, bence en azından kendi ailenizin derdini çekersiniz. İş konusunda da inanın herhangi bir iş bile olabilir. Kasiyerlik, satış danışmanlığı, konfeksiyon vs. Bir iş bulun, bir cebiniz para görsün, gerisi zamanla yoluna girecek. Cesaret edemiyorsunuz anlıyorum;ama edin lütfen. Şu pisliğin ağız kokusunu çekmeyin.

Eşin olacak dallama herif kendi çocuğu için gitsin dayısı götürsün nasıl diyebilir ya nasillll keşke baban böyle yapmasa. Allah yardımcın olsun inan verecek bir fikrim yok. Yani seninde tek yaşamaya Cesaretin yok diyeceğim ama bu devirde kirası elektirigi suyu iki çocuğu derken güzel bı iş bulman lazım çocuklar kaç yaşında nasıl olur bilmiyorum keşke imkanın olsa çalışıp tek yasasan. Rabbim anneninde mekanını cennet eylesin inşallah

Babanız çocuklara bir laf ederse kaldıramam diyorsunuz.Haklısınız böyle bir şey olursa zorunuza gidip üzulebilirsiniz.Bir taraftan da babam çocuklar arada kalır,abimin çocuğunun yaşadığı sıkıntıları yaşarlar,yasları daha küçük diye çekincesi var diyorsunuz.
Babanıza, eşinizin size yaptığı zulümden ve ev içinde yaşanan sıkıntılı durumlardanda çocukların etkilendiğini ve size gün yüzü göstermeyen bu adamın yanına bunları bile bile sizi
gönderirse,vebalinizi alacağını,ömrünün geri kalanında ona yardımcı olmak istediğinizi,onunda size sahip çıkmasını beklediğinizi güzelce anlatın.Babanızı üzmek istemiyorsunuz diye derdinizi ona tam anlatamamışsınız.Bence,babanıza durumunuzu anlatın.
Sizin düşündüğünüz gibi bir yaklaşımı olmayabilir.

Sığınma evi sizin için güvenli olacaktır çekmeyin bunları
Çocuklarını düşün birebir yaşamış biri olarak söylüyorum şükür çocuk yok ama

Ben destek almayı defalarca teklif ettim ama biliyor ki sorun onda ve bunu bilen birilerinden duyacağım beni daha özgüven sahibi daha kendini seven yapacak ödü patlıyor benim dışımda birilerinden kendi hakkında gerçekleri duymaya o kadar çok ihtiyacı var ki.o balon olmuş egosu ah bir patlasa hoş kimsesi yok ki sen söylesin sen böylesin diye ikazda bulunsun.ona göre herkes kötü herkes ben daha ön iki senedir tanıyorum suda iyi insan dediği kimseye rastlamadım herkes kötü

Git otur babanın evıne kovacak mı? Sen babana bak babanda çocuklarını sebı fecındırsın. O pislıkte mokuyla oynasın

Çocuklarım biri sekiz diğeri üç yaşında ve inanın bana tüm korundugumuz halde hamile kaldım bile isteye.kesinlikle olmadı ikinci çocuğumun vebaline girmezdim yoksa.maddi anlamda güc yok o olsa zaten kırk defa yola çıkardım en azından bir evim olsaydı temizlik bile yapar evlatlarima bakardım ama şimdi kiralar 6 bin olmuş kira mi ödeyim çocuklarıma mi bakayım çok zor çok kolay gibi geliyor kulağa ama içine düşmeden anlayamıyor insan oğlu

Başınız sağolsun. Anne eksikliğini hiçbiri dolduramaz zaten. Evet malesef kadınlarımızın evlenmeden önce iş sahibi olması bu noktada çok önemli. Erkek fabrika sahibi de olsa dünya zengini de olsa seni köle olarak görüp değer vermedikten sonra ne fayda. Tehditleriyle yaşatıyor anca seni tabi buna yaşamak denirse. Ondan az maaşın olsun hiç önemli değil yeter ki bir mesleğin olsun. Eşiniz yalnızlığınızın çok farkında ve bunu fırsat biliyor. Şerefsiz yani. Babanızın yanında kalmak eşinizden çok daha mı kötü peki? Yani beterini mi yaşatır? Bi şekilde iş bulmaktan başlamanız gerekiyor :/

Babam çok huysuz birisi eşimden kalır yanı yok narsist olmakta biz evlatları onu sadece mutlu etmeye geldik sanki dünyaya memlekete gelirim benden tek beklentisi iş olur kızım geldi diye sevinmez ben ne yapıyorsam Allah rızası için yapıyorum evlatlık vazifemi yaparım herkes kendine yakışanı yapar hakediyor mu derseniz zerresini haketmiyor

Napacak koca musveddesinin yanına mi gitsin.mecbur sonuçta. Sevdiklerinize hsklisiniz ama ortada iki seçenek varsa baba evi tabiki
Benimki iki ucu b.klu değnek en azından babaları beni horluyor evlatlarima yanındayken soğuk ver ilgisiz değil onun derdi benle beni yeyip bitiirecek fakat babamla kalırsam babam hem evlatlarima hem bana zulüm edecek demeyecek ki kızım bana sığındı benimde kimsem yok.oysa diyorum ya kendide şuan yanında birinin durmasına ihtiyaç duyuyor ona rağmen inatlasiyo tek yaşayacağım diye neresinden tutarsanız elinizde kalır.birtane evim olsaydı kira derdim olmasaydı herşey bambaşka olurdu ama yok iste

Babamın evine yerleşmek sorun değil ben onuda karşıma alirim fakat evlatlarimi horlar onlara kızar sürekli istenmedigimizi belli ederse kaldiramam bu anne için çok zor en azından babalarının yanında bunu yaşamıyorlar.o hayvan kocamın derdi sadece benimle bana eziyet eder bana mobing uygular beni köle diye aldı çünkü.o zaten ailemden güç alıp onların yanımda olmamasından besleniyor bende evlatlarım için sabrediyorum babama Allah uzun ömürler versin istemem acısını fakat ona bişey olursa beş dk düşünmem bile kalmam yanında eşim olacak adamın.bitane evimiz var üç kardeşe bölünecek üç beş kuruşta tazminat alsam kendime iyi kötü belki bir ev alırım çalışır bakarim evlatlarima ama babam yaşarken o kadar zor ki

Babanız evlenmeyi düşünüyor adım kadar eminim. Yeri daralmasın diye bu çabası. Pamuk Otu dediydi dersiniz.

Kendi şeyinin derdine düşüp azgınlığından sizi bu hayata mahkum ediyorsa yazıklar olsun onun babalığına.

EşiniZin tarafında aranızın iyi olduğu biri yok mu? Hepsi kötü olamaz herhalde o tarafında…. Diğer yandan siz zihninizde ve hayatınızda şimdi üzerine değil “ kurtulacağınız gün” üzerine hazırlık yapacaksınız. Çünkü böyle bir hazırlığınız olmazsa o zaman da ayrılma kararı alırsınız ama bu mümkün olmaz. Bu ne demek, ekonomik olarak eşinizi rahatsız etmeden birikim yapmak. Eşinizi kışkırtıcı bir konuşma yapmamak. Üçüncüsü sürekli ayrılık fikrini söylememek çünkü bu sefer sizi hapseder eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…