Evet o dayatmaya ben de karşıyım. Babaya bi nafaka, anneye iki üç... çocuk. Annenin durumu tek başına bakmaya uygun değilse söylemeye utanıyor, hemen sen nasıl annesin! E öteki de baba. Çalışmaksa ikisi de çalışıyor. Veriyor adam çocuk için parayı, bakıyor hayatına. Kadın ayrılınca aslanlar gibi çocuklarına bakacak, adam yeni aşklara yelken açacak.Kendisi de demiş zoru benimle diye umalım da daha iyi ebeveynlik yaparlar ayrı olunca..
Ama çocuk anneye dayatılmamalı ikisi de bakacak.
Çok yanlış buluyorum kadına bırakılan çocukla kadının imtihan edilmesini ve ayrılan koca kişisinin yeni biriyle evlenip sanki ilk evliliğiymiş gibi yaşamasını..
Bunu bu hale getiren kendi toplumumuz anneye çocuğunu nasıl bırakırsın dayatması ile
Kaçarak evlenmedim anne babası ayrı eşimin annesiyle yaşıyordu ben sadece anne ile muhattap oldum teyzeleri yurtdışında zaten baba tarafida başka memleketteydi beni istemeye geldikleri zaman gördükKaçtınız mı siz bu adamla? Öyle tek başına mı geldi ailenizle tanışmaya?
Annem ölünce anladımki, babası ölen babasız kalıyor, annesi ölen kimsesiz. Ben de boşanıp baba evine döndüm, direk gelme diyen yoktu ama o evde yaşadıklarrımı atlatmam, kötü ecliliğimiin etkilerini atlatmamdan uzun sürdüYakın zamanda burda derdimi anlatmıştım.esim bana karşı psikolojik şiddetin her türlüsünü uygulayan birisi her konuda benle kavga eder fikrime saygısı yoktur aileme saygısı zerre kadar yoktur.Gurbet eldeyim annemi koronadan kaybettim yakın zamanda babam beyin kanaması geçirdi gelmek zorunda kaldım yanına geçmiş olsun diye geldi burnumdan getirdi. surat beş karış oturdu konuşmadı sebebsiz bana eziyet etti kavga ettik çekti gitti.konusmalarim terapi alalım yardım alalım demelerim hep boşuna kabul etmiyor.ne kavga ile değişti ne güzellik ile.babam şuan bakıma muhtaç yalnız yasiyor ona rağmen bunca şeye göz yumup kızım diye bana sahip çıkmıyor.iki kızım var sigamiyorum ana ocağına.bu adamın yanına idam mahkumu gibi çekip gitmek zorunda kalıyorum.maddi güvencem yok ayrı eve çıksam çocukları bırakacak kimsem yokkızımın kolu kırıldı kontrol edilmesi lazım söylüyorum abilerine soyle götürsünler diyor sanki mecburlar gibi büyük abim biraz cimridir onu agzina dolamış o para harcamaz o baksın size vs gurbette yaşıyor zaten abim o huyu varsada kendine zarar benden uzakta geçim mücadelesi veriyor.oda ben gibi yalnız eşinden boşandı oğluyla yaşıyor ona hem ana hem baba olmaya çalışıyor kimseye zararı yoktur saygılıdır görgülüdur.esimin diline dolanmak için sebeb olmasinada gerek yok varlığın yeter bir tane eşi dostu yok herkesle kötü.bana adam gibi geleceksen gel bu eve kendini değiştir yoksa babanın evinde kal.gelme diyor çünkü biliyor bana burda arka çıkacak kimsem yok kolum kanadım kırık cirpiniyorum beni ayda bir yemeğe götürürdü şimdi artık seni dışarıda goturmeyecegim otur evinde diyor gurbet elde kimsem yok zaten evden çok çıkmam bana revaa gördüğü hayat...ben okudum ise girmedim bu hayatta kız çocukları okuyacak aç kalsada okuyacak öyle pişmanım ki iki tane kızım var evlilik felan hikaye eğer ayaklarının üzerinde durmuyorsan anandan emdigin süt burnundan gelir.Allahim zalimlere Fırsat vermesin o kadar yoruldum ki herşeyden doldum tastim ama elimden bişey gelmiyor.bir annem vardi onuda kaybettim annen yoksa bu hayatta hickimsen yokmuş öğrendim
Aynen öyle sorumluluklarindan kaçıyorlar böyle olunca sanki babamızın evinden getirdik bana der hep doğurdugun bebelere sen bakacaksın diye şaka gibi tatlı tatlı yaparken bişey yok ama evlat olunca neden sadece benim oluyor.Allah anne babanin vicdanlı olanını versinEvet o dayatmaya ben de karşıyım. Babaya bi nafaka, anneye iki üç... çocuk. Annenin durumu tek başına bakmaya uygun değilse söylemeye utanıyor, hemen sen nasıl annesin! E öteki de baba. Çalışmaksa ikisi de çalışıyor. Veriyor adam çocuk için parayı, bakıyor hayatına. Kadın ayrılınca aslanlar gibi çocuklarına bakacak, adam yeni aşklara yelken açacak.
Annesi olmayanın babasida olmaz demişti annem öldüğü gün bir yakinimiz o kadar haklıymış ki gerçekten öyleymiş senin içinde çok üzüldüm rabbim yolunu açık etsin sıkıntılarını gidersin inşallah.bu yol zorlu bir yol biliyorum kolay olmayacak düşünmem gereken tek kendim olsaydım herşey başka olabilirdi ama iki kızım olunca elim kolum bağlı kalıyorum geçim çok zor çünkü.eskiden olsa yine biraz rahattı şimdi öyle değil ben kuru ekmek yer uyurum ama o çocuklar babaları rahat içinde yaşarken benle o hayatı paylaşsın istemiyorum.nitekim demez çocuklarımda sıkıntı çekiyor diye onun yanındayken evlatları kıymetli uzaktayken dayıları baksın dedesi götürsün modunda.ben annem ölmeden boşanmak için gelmiştim üç ay kaldım o süre zarfında o kocam olacak adam bu çocukların ihtiyacı var mı diye sormadi kızım küçüktü bez mama yiyordu ona rağmen sormadı gidiyorsan sorumluluklarını alacaksın dedi.kani beş para etmez ama ben çok geçim mücadelesi verdim babam bizi beş sene terk etti evde hacizden buzdolabı çamaşır makinesi oturacak koltuk kanepe izleyecek bir TV yokken pazar döküntülerini topladıkAnnem ölünce anladımki, babası ölen babasız kalıyor, annesi ölen kimsesiz. Ben de boşanıp baba evine döndüm, direk gelme diyen yoktu ama o evde yaşadıklarrımı atlatmam, kötü ecliliğimiin etkilerini atlatmamdan uzun sürdüama hiç korkmayın, herşey bitti dediğimiz yerde rabbim yetişir. Allahın izniyle size daha hayrlı huzurlı bir yol açılacak inşaallah. Rabbim en kısa sürede sizi tğm dertlerinizden feraha çıkarsın inşaallah.
Bizimde bi tanidik vardi göçmen turkiyeye geliyorlar baba ölüyor iki kardes kadin kaliyor ortada sonra kadin fabrikada ise giriyor İstanbul da sonra kadin çalışıyor calisiyor cocuklarda bi sekilde buyiyor ve hep gayri menkul aliyor suan torunlari bile iiyi durumda velhasil kelam ya ise girip birikim yaparak gideceksiniz yada baba evine hayiflanma olmuyor sihirli degnek yok siz cabalayacaksiniz ise girip ekstra işler bakabilirsiniz avon farmasi vb ekstra islerde yapılabilir cocuklar cok mu kucik cumartesi pazar da ev isleri veren kimseler var
En kötü büyük şehirde iseniz evlere temizlige gidin gunlugu 400 500 tl büyük sehirde benim eve temizlikçi cagirmistim tanidik mahalleden kadin senin evi alacaktim dedi küçük ev bakiyoriz demisti yanj gunluk 400 tl iyi bir para duzen oturana kdr normal is bakarsiniz sonra .. kac kisiye dedim yine diyorum sihirli degnek diye birsey yok yok evim olsun yok vs vs calismadan olmuyor olmuyor olmuyor
[/QUOTE
Çalışmadan mücadele etmeden bişey olmayacağını bende çok çok iyi biliyorum ve çalışmaktan gocunup kaçtığımda yok.eskiden bu kadar hayat pahalılığı yoktu şimdi maalesef geçim çok çok zor kira ev giderleri derken güzel bir maaş almak zorundasın.daha evvelde söyledim ben tek olsam bu kadar düşünmezdim ama iki çocuğum başımda eşim olacak adam atacak başından sıkıntı çeksin diye o rahat içinde yaşarken ben belki hayatlarını mahvedecegim o yavruların.cesaretsizligim bu sebebten onları bu hayata mahkum ederim korkusundan.sihirli değnek diye zaten bişey yok ama gerçekçi olmak lazım kırk kere düşünüp bir defa adim atmak lazım annelik bunu gerektiriyor
Esim olacak adamın gerçek yüzü bu çünkü iyiyken iyi ama karşına aldığın an içinden seytan çıkar buda onu samimiyetsiz yapıyor.babam ben çocuklarımı büyüttüm evlendirdim artık benden çıktilar herkes çocuklarının kendi sorumluluklarıni alsın kafasinda hayatta elini o taşın altına koymaz.diyorum ya biraz daha sabır uygun zemini hazirlamsdan ciddi kararlar alamam sonu çocuklarıma dokunurEşin olacak dallama herif kendi çocuğu için gitsin dayısı götürsün nasıl diyebilir ya nasillllkeşke baban böyle yapmasa. Allah yardımcın olsun inan verecek bir fikrim yok. Yani seninde tek yaşamaya Cesaretin yok diyeceğim ama bu devirde kirası elektirigi suyu iki çocuğu derken güzel bı iş bulman lazım çocuklar kaç yaşında nasıl olur bilmiyorum keşke imkanın olsa çalışıp tek yasasan. Rabbim anneninde mekanını cennet eylesin inşallah
10 yıl sonra ikinci evlilğimi yaptım hemen bir oğlum oldu. Evlilikte Aile olmak ne demekmiş anladım. O on yıl, içinde hiç liği deneyimledim. Allahım herşey bir kabus olsun diye dua ederidm ama sonra gün geldi ya bunlar rüyaysa ve uyanırsam diye korktum.Annesi olmayanın babasida olmaz demişti annem öldüğü gün bir yakinimiz o kadar haklıymış ki gerçekten öyleymiş senin içinde çok üzüldüm rabbim yolunu açık etsin sıkıntılarını gidersin inşallah.bu yol zorlu bir yol biliyorum kolay olmayacak düşünmem gereken tek kendim olsaydım herşey başka olabilirdi ama iki kızım olunca elim kolum bağlı kalıyorum geçim çok zor çünkü.eskiden olsa yine biraz rahattı şimdi öyle değil ben kuru ekmek yer uyurum ama o çocuklar babaları rahat içinde yaşarken benle o hayatı paylaşsın istemiyorum.nitekim demez çocuklarımda sıkıntı çekiyor diye onun yanındayken evlatları kıymetli uzaktayken dayıları baksın dedesi götürsün modunda.ben annem ölmeden boşanmak için gelmiştim üç ay kaldım o süre zarfında o kocam olacak adam bu çocukların ihtiyacı var mı diye sormadi kızım küçüktü bez mama yiyordu ona rağmen sormadı gidiyorsan sorumluluklarını alacaksın dedi.kani beş para etmez ama ben çok geçim mücadelesi verdim babam bizi beş sene terk etti evde hacizden buzdolabı çamaşır makinesi oturacak koltuk kanepe izleyecek bir TV yokken pazar döküntülerini topladıko kadar iyi bilirim ki o sebebten parasız kalmayı evlatlarimi buna mahkum etmekten korkuyorum.uygun ortam ayarlamadan üç beş kuruş köşeye atmadan sahlanmam mümkün değil
Allah'ım bundan sonraki hayatınızda yar ve yardımcıniz olsun bende uygun zemin hazırladıktan sonra adım atacağım inşallah şimdi sabırla bekliyorum çocuklarim ufak biri üç biri sekiz yaşında küçük olan okula başlayacak yasa gelsin rabbim elbet bana bir yol gösterecekBende anneyim bende bosandim ailemin yanındayim neler neler cektim konular actim neler maruz kaldim sozlu olarak aglamakli günler vs vs aile evinde gectimi suan hayir ama sineye cekiyorsun en azindan kan bagin var diyorsun kocayla o bile yok .suan toparlandigim gun vakit ayri eve cikma derdindeyim ha 1 ha 2 yil sonra ama ben adim attim o zaman siz böyle yaşamaya devam edip işe girin para biriktirip sonra hayatiniza bakin
Kızlarım biri sekiz diğeri üç yaşında küçük olmasa okula gitse zaten daha cesur olurdum ama maalesef bana muhtaç şuanda.belediyeye iskura her yere basvururum ama ilk başta evlatlarım için güvenli ortam olması lazım.babam çok bencil en az eşim kadar oda eziyet eder istemez diye korkuyorum evlatlarima o zaman çok zoruma gider çıkmaza girerimÇok üzüldüm rabbim yardımcın olsun.Adam kendini resmen muhtaç hissettiriyor.
Çocukların okula gidiyor mu? Belediyeye başvur,iskura başvur,okullarda yardımcı eleman ihtiyacı oluyor.Bu sana bir iş fırsatı olabilir.Boyun eğme.Madem sahip çıkmıyor baban ne derse desin yinede evde kal kendini toparlayan kadar gitme o adamın yanına güçlü ol.Çocuklar kaç yaşında o önemli.
Sizin adınıza çok sevindim rabbim huzurunuzu daimi etsin inşallah merhamet insana ne kadar çok yakışıyor öyle insanlarla karşılaşınca insan olduğumuzu anlıyoruz.ikinci evliliğe kesinlikle cesaret edemem iki evladimla çok çok zor imkansız hatta istemem zaten Allah yazmasın çocuklarımı buyuteyim yeter bana. Çalışır bakarim yavrularima onlarla hayat kurarım kendime10 yıl sonra ikinci evlilğimi yaptım hemen bir oğlum oldu. Evlilikte Aile olmak ne demekmiş anladım. O on yıl, içinde hiç liği deneyimledim. Allahım herşey bir kabus olsun diye dua ederidm ama sonra gün geldi ya bunlar rüyaysa ve uyanırsam diye korktum.Asla ümütsizliğe kaplma. Allah için, mucizeler çok kolay. Sabredenleri müjdele demiş. Ynında kimse olmazsa olmasın, allah var inan herşey güzel olacak allahın izniyle. Kocanın ilgisiz umursamaz davatanışları çok kırıcı ama herkes kendine yakışanı yapıyor işte. Tüm kalbimle hayatının en kısa sürede hiç olmdığı, ladar feraha ve huzura çıkmasını diliyorum. Güçlü ol, önünde hayata dair çok güzel kapılar açılacak inşaallah. Bizi yaratan allah elbet bir yol gösterecek. Güçlü, ol, ve ümitsizliğe kapılma yeter
Allah razı olsun rabbim size ve evlatlarımıza güzel mutlu bir hayat masip etsin inşaallahSizin adınıza çok sevindim rabbim huzurunuzu daimi etsin inşallah merhamet insana ne kadar çok yakışıyor öyle insanlarla karşılaşınca insan olduğumuzu anlıyoruz.ikinci evliliğe kesinlikle cesaret edemem iki evladimla çok çok zor imkansız hatta istemem zaten Allah yazmasın çocuklarımı buyuteyim yeter bana. Çalışır bakarim yavrularima onlarla hayat kurarım kendime
Hakkınızda hayırlısıAllah'ım bundan sonraki hayatınızda yar ve yardımcıniz olsun bende uygun zemin hazırladıktan sonra adım atacağım inşallah şimdi sabırla bekliyorum çocuklarim ufak biri üç biri sekiz yaşında küçük olan okula başlayacak yasa gelsin rabbim elbet bana bir yol gösterecek
Benim eşim de sıkıntılı bende üç ay ailemin yanında kaldım benim ailemin durumu da gayet iyi bana da kızıma da bakabilirler ama ona rağmen kocamın yanına gönderdiler lafları gerçekten çok koydu bana o an anladım ben ne koca ne de ailemin yanında yaşayamam diye aslında iki tarafta cehennem. İmkansızlık bizi bağlıyor kızım büyük olsa kmseye muhtaç olmam ama küçük olması bağlıyor işteEşim saydıklarınizdan ne eksik nede fazlası tamda o o kadar karakter yoksunu ki ona kendimi anlatmaya çalışmakla geçti ömrüm on senedir ben benden geçtim o kadar cirpindim ki annem yaşarken boşanmak için annem hep şans tanıdı düzelir dedi sabır dedi sonra baktı değişim yok hep kötüye gidiyor annem gel yanıma soframızda iki tabak fazladan olsun sen eziyet çekme dedi bir hafta sonra kaybettim annemihayatımın en büyük çöküşünü yaşadım kurtuldum sandığım yerde rabbim büyüktür vardır elbet bir hayir dedim sabrettim iyice zivanadan çıktı.hani diyor ya bir filmde yıllardır konuştum konuşmanın hiçbir faydasını görmedim sustum diye artık susuyorum konuşmuyorum gülmüyorm yaşayan bir ölü gibiyim ağlıyorum anılarımı düşünüp az gülüyorum gelecekten ümidim yok evlatlarima üzülüyorum.onlar için kendimden vazgeçiyorum cesaretim yok çünkü babamin evine sigamam çok çok iyi biliyorum çocuklarıma bir laf ederse kaldiramam
Neden çocuk bakmıyorsunuz size gelir olur.Ah ah geçmişi geri alabilseydim ilk yapacağım meslek sahibi olmak digeride evlenmemek olurdu eşime gelince onunla değil evlenmek başımı bile çevirir bakmazdim keşke bazilarinin karakteri başlarında yazsaydı
Çocuk bakmak için uygun ortam gerekli en başta ev herşeyin başında ev geliyor açıkçası kiralar çok uçuk ev mi gecinsin kira mi verilsinNeden çocuk bakmıyorsunuz size gelir olur.
İnsanlar çocuklarını emanet edecek güvenilir kişi arıyor.
Çocuklarınız büyümüş bile bence.
Kendi adıma konuşayım bakıcıya götürmek istemem o gelsin isterim benim evime.Çocuk bakmak için uygun ortam gerekli en başta ev herşeyin başında ev geliyor açıkçası kiralar çok uçuk ev mi gecinsin kira mi verilsin
Sizin küçük olan zaten 3 yaşında.Kızlarım biri sekiz diğeri üç yaşında küçük olmasa okula gitse zaten daha cesur olurdum ama maalesef bana muhtaç şuanda.belediyeye iskura her yere basvururum ama ilk başta evlatlarım için güvenli ortam olması lazım.babam çok bencil en az eşim kadar oda eziyet eder istemez diye korkuyorum evlatlarima o zaman çok zoruma gider çıkmaza girerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?