boşanmak istiyorum ama neden yapamıyorum cesarete ihtiyacım var

Zor bi durum ama kimse size burda boşan diyemez ki cesaret istiyosunuz ama,bunun kararını kendiniz verip kendi iradenizle boşanın bosanmak istiyorsanız. Simdi bizim burdan boşan dememizle boşanmaya kalkmak ne kadar doğru olur. Yaşadıklarınızı yasayacaklarinizi gözden gecirinnn ve ona göre bi yol cizin kendinize

hayır ilgisi var sorun ikiniz arasında gibi ama birbirinizi zıt bellemiş çocuk için direniyor gibisiniz biraz uzak durup yani ailenize gidin rest çekin, ilişki terapistine gidin olmuyorsa çocuğunuzu boşamıcak intiharda etmez kendini düşünüyor cinsinden birine benziyor

İlerde çocuğunuz sizin mutsuz oldugunuzu gördükçe daha çok mutsuz olur bence, eşiniz ayrılamayacağınızı düşündüğü için, nasıl olsa ben onu vazgeçiririm düşüncesiyle kafasına göre davranıyor ve ilerde de aynı şekilde davranacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca diğerlerinin eşi yetişiyorsa sen de yetiş nedir ya erkeksin diye yan gel yat tüm işi kadın yapsın bi de gitsin çalışsın o ne güzel hayat be..

Zor bi durum ama kimse size burda boşan diyemez ki cesaret istiyosunuz ama,bunun kararını kendiniz verip kendi iradenizle boşanın bosanmak istiyorsanız. Simdi bizim burdan boşan dememizle boşanmaya kalkmak ne kadar doğru olur. Yaşadıklarınızı yasayacaklarinizi gözden gecirinnn ve ona göre bi yol cizin kendinize

ben çok mutsuzum boşanmayı gerçekten istiyorum bana boşan deyin demiyorum zaten sadece boşanınca yapabilirim başarabilirim ayakta durabilirim bunları duymaya ihtiyacım var

hayır ilgisi var sorun ikiniz arasında gibi ama birbirinizi zıt bellemiş çocuk için direniyor gibisiniz biraz uzak durup yani ailenize gidin rest çekin, ilişki terapistine gidin olmuyorsa çocuğunuzu boşamıcak intiharda etmez kendini düşünüyor cinsinden birine benziyor

ilişki terapistine gittik daha önce zorla götürdüm terapist bikaç seans sonra eşimi yalnız istedi problemlerin eşimden kaynaklandığını sebeplerinide bildiğini ama çözüm aramak istemediğini söyledi eşimde gitmedi bıraktı.mutlu etmek mutlu olmak için çözüm üretmek yapılması gerekeni yapmak gibi bi huyu yok maalesef benim için sorun çok ama ona göre sorun yok

İlerde çocuğunuz sizin mutsuz oldugunuzu gördükçe daha çok mutsuz olur bence, eşiniz ayrılamayacağınızı düşündüğü için, nasıl olsa ben onu vazgeçiririm düşüncesiyle kafasına göre davranıyor ve ilerde de aynı şekilde davranacaktır diye düşünüyorum.Ayrıca diğerlerinin eşi yetişiyorsa sen de yetiş nedir ya erkeksin diye yan gel yat tüm işi kadın yapsın bi de gitsin çalışsın o ne güzel hayat be..

onun iş yerinde çalışan kızlar sabah erkenden kalkıp akşam yemeklerini yapıyorlarmış öyle işe gidiyorlarmış bende öyle yapacakmışım ama onlar 9 da gidiyor ben 7 de gidiyorum napayım 4 te 5 te mi kalkayım yemek yapıcam diye çocuk küçük zzten gece kaç kere kalkıyor yarı uykusuz işe gidiyorum.akşam işten gelip çocuğu bakıcıdan alıyorum ben bi yeri toplarken o bi yeri dağıtıyor daha çok küçük laf anlamıyor ki yemek mi yapayım evi mi toplayayım çocuklamı ilgileneyim ne yapacağımı sapıtıyorum zaten çok zoruma gidiyor kendisi elin eşlerine özeniyor ama bende elin erkeklerine özeniyorum artık evde hem erkek hem kadın gibiyim kömür gelir ben taşırım bişey kırılır ben tamir ederim çatı akar ustayı ben bulurum ben yaptırırım ben de bıktım

aileniz arkanızdaysa sorunn çıkmaz elbette çaba lamıyorsa eşin olmaz yürümez biryıl değil 50yıl çekilmez hayata çocuğunuzla mutlu olucağınız huzuru bulucağınız biriyle devam edersiniz çalışıp bu bir sınav ama tek diyeceğiniz ben böyle mutlu olurum çok çocuğunuz olsa daha zor gençsiniz yeniden başlarsınız çocuğundn boşanmıo amahuylu huyundanda vazgeçmez kendiniz bu durumu çekerek hasta olsanız çocuğunuz ne olur mutsz bir ev çocuğun psikolojisnede zarar

Madem o kadınlara özeniyor gidip o kadınlardan biriyle evlenseymiş o zaman, her insan bir olmaz olamaz küçük çocuğum var diyorsunuz o kadınların da var mıymış acaba çocuğu?işleri sizin üzerinize yıkmak, sorumluluktan kaçmak için bahane aramış resmen,çok haklısınız her işe koşmak eminim çok yıpratmıştır sizi de, o da biraz elini taşın altına koysaymış keşke..

yani evin ihtiyaçlarıjnı siz karşılıyorsunuz memnun olmuyor şükürsüz evde huzur olmaz çalışırsın çocuğunu kreşe verirsin bisüre sonra yaşı kaç bilmiyorum tatile gezmeye götürürsün Allah bundan sonra mutlu eder inşaallah

10 yıllık eviliyim 2 yaşında birde oğlum var. severek evlendik ama eşim çok değişti.ne bi sorumluluk var ne bi ilgi alaka evi otel gibi kullanır oldu.evde yapılacak hiç bişeyi yapmıyor çok eski bi evde oturuyoruz çatısı akıyor fareker var her yeri yıkık dökük varsa yoksa ben çalışıyorum yoruluyorum ben yatıcam ben dinlenicem hiç bişeye elini sürmüyor erkek işi herşeyide ben yapıyorum bende çalışıyorum işten geliyorum yemekti temizlikti çocuktu ben insan değilmiyim benim yokmu dinlenme uyuma hakkım öyle deyince milletin karıları nasıl yetişiyorsa sende yetiş diyor.on yıldır bi kere rahat bi günümüz geçmedi borç hiç bitmedi hep sıkıntı şuandada aynı bi dünya borç var araba alıyor krediyle sonra kredi ağır geliyor satıyor şu işi yapıcam diyor kartları kullanıyor sonra kartlara bi dünya borç oluyor ne olursa olsun hep destek oldum borç ödenir nasılsa diye çalıştım bende destek oldum.şuanda o kadar zordayızki hala en son sattığı arabanın kredisini ödüyoruz borç alarak getiriyoruz ay sonunu bıktım tükendim artık .her konuda yalan söylüyor artık hiçbir lafına inanmıyorum güvenmiyorum işten çıkıyor eve geç geliyor nerdeydin diyorum iş çıktı çalıştım diyor en son 2 ay kadar önce anlaşmalı boşanma dilekçesi yazdırdım aldı yırttı ben senden ayrılmam sensiz yapamam söz değişicem ne istersen yapıcam ağladı tamam dedim son bi şans vericem artık sorumluluk sahibi ol evde yapman gerekenleri yap eve geç gelme işe gidiyorum çalışıyorum deyip durma çocukla ilgiilen bende işlerimi yapayım dedim tamam dedi ama daha eve 1 çivi çakmadı hala geç geliyor hala yalan hala aynı aynı yani kusura bakmayın uzun oldu biraz ama çok bunaldım seviyormuyum bağımlımıyım neden bırakamıyorum ben bu adamı
Bir kadın emek verdiği hiçbir şeyden öyle kolayca vazgeçemez.
Anlaşılan siz çok emek vermiş çok fedakarlık yapmışsınız ve ha bugün ha yarın diye diye bir ümit beklemiş sabretmişsiniz.Sizin ki sevgi yada bağlılık değil emeklerinizin karşılığını almak.
Ve görünen o ki siz artık onca emeğinizi çöpe atmaya karar vermişsiniz.
Yapacağınız çok basit eşinize maddi anlamda desteği keseceksiniz en fazla 1 ay ve elinize maaşınız geçtiğin de eşiniz evde yokken evde size ait ne varsa koltuk beyaz eşya yatak halı yorgan eşya vs olarak hepsini bir kamyona yükleyip bir depoya koyacaksınız.Kıyafetlerinizi alıp ailenizin bir akraba bir yakınınızın arkadaşınızın evine gidip bir süreliğine yerleşeceksiniz.
Eşinize de güzel bir mektupla "Seni senle başbaşa bırakıyorum inşaAllah kendi kendine olan mutluluğun devam eder hoşçakal" veda edersin.Telefonlarına cvp vermez mesajlarını okumazsın.
Bu arada savcılığa gidip eşin için uzaklaştırma kararı aldırırsın.
İşyerine yada yaşadığın yere ailenin yanına gelemez geldiği an tututklanır zaten.
Madem düzelmiyor sen eşine hakettiğini yaşat ama sen haketmediğin bir hayatı asla YAŞAMA....

8.5 yil bu tarz bir adam diyecegimde onu bile diyemedigim biriyle evli kaldim. Cidden kendine yazik etmene degmez. Cocugun herturlu buyur babadan eksik kalacak deme zaten ortada baba yokmus sorumluluğunu bilmeyen bir adamin cocuguna ne verebilecegini dusun. Sonucta esini cocugundan bosamayacaksin isterse gorsun. Nasilsa bensiz yapamaz, bu saatten sonra ayrilmaz rahatligida gelmis kimin ne dedigini yada diyeceğini dusunme bir kez geliyorsun bu hayata inan dilekceyi verene kadar tereddut olur sonrasinda corap sokugu gibi gelecek hersey icin ferahlayacak.

siz olmasanız adam hepten koyverecek bence o yuzden istemiyor bosanmak. sensiz yapamam demesinin sebebi sevdigi aşık oldugu icin degil. sizi sevse boyle dertlerle omrunuzun en guzel zamanlarını heba etmezdi.
suna karar vermeniz lazım. cocugunuz buyuyunce masraflar artınca ve belki de düzelir evime baglanır diye ikinci cocugu yaptıgınızda her sey daha da zor olacak bunu bılıyorsunuz degil mi?

Bir kadın emek verdiği hiçbir şeyden öyle kolayca vazgeçemez.
Anlaşılan siz çok emek vermiş çok fedakarlık yapmışsınız ve ha bugün ha yarın diye diye bir ümit beklemiş sabretmişsiniz.Sizin ki sevgi yada bağlılık değil emeklerinizin karşılığını almak.
Ve görünen o ki siz artık onca emeğinizi çöpe atmaya karar vermişsiniz.
Yapacağınız çok basit eşinize maddi anlamda desteği keseceksiniz en fazla 1 ay ve elinize maaşınız geçtiğin de eşiniz evde yokken evde size ait ne varsa koltuk beyaz eşya yatak halı yorgan eşya vs olarak hepsini bir kamyona yükleyip bir depoya koyacaksınız.Kıyafetlerinizi alıp ailenizin bir akraba bir yakınınızın arkadaşınızın evine gidip bir süreliğine yerleşeceksiniz.
Eşinize de güzel bir mektupla "Seni senle başbaşa bırakıyorum inşaAllah kendi kendine olan mutluluğun devam eder hoşçakal" veda edersin.Telefonlarına cvp vermez mesajlarını okumazsın.
Bu arada savcılığa gidip eşin için uzaklaştırma kararı aldırırsın.
İşyerine yada yaşadığın yere ailenin yanına gelemez geldiği an tututklanır zaten.
Madem düzelmiyor sen eşine hakettiğini yaşat ama sen haketmediğin bir hayatı asla YAŞAMA....

tam anlattığınız gibi aynen asla bi kerede atamam herşeyi arkama uzun zamandır çabalıyorum düzelsin diye artıkçok yoruldum benim de psikolojim bozuluyor artık daha sinirli mutsuz bi insan olmaya başladım bikaç sene öncesine kadar herseyin bi çaresi vardır mutlaka bi yolu vardır derken artık olmayınca olmuyormuş diyorum.bu ay ki maaşımda olmaz ama kasım ayındaki maaşımı aldığımda ilk iş dilekçemi yazdırıp çocuğumuda alıp çekip gitmek olacak gerçi maaşımda olmasa olur ailem bana bakar ama ben yapamam sonuçta bziimde bi masrafımız var gerek yok zora sokmaya param olunca giderim on sene durduk da kasıma kadar duramadıkmı sanki.haketmediğim o kadar çok şey yaşadımki hakettiğim bi muamele görünce mutlu bile olamıyorum artık

siz olmasanız adam hepten koyverecek bence o yuzden istemiyor bosanmak. sensiz yapamam demesinin sebebi sevdigi aşık oldugu icin degil. sizi sevse boyle dertlerle omrunuzun en guzel zamanlarını heba etmezdi.
suna karar vermeniz lazım. cocugunuz buyuyunce masraflar artınca ve belki de düzelir evime baglanır diye ikinci cocugu yaptıgınızda her sey daha da zor olacak bunu bılıyorsunuz degil mi?

evet ben sürekli toparlamaya düzeltmeye çalışıyorm sen olmazsan ben mahvolurum iyice kötü olur herşey diyor .benim hiç bi zaman çocuk yapayımda bana bağlansın diye bi düşüncem olmadı ikinci çocuk yapma gibi düşüncemde yok bu şekilde yapmam yani

evet ben sürekli toparlamaya düzeltmeye çalışıyorm sen olmazsan ben mahvolurum iyice kötü olur herşey diyor .benim hiç bi zaman çocuk yapayımda bana bağlansın diye bi düşüncem olmadı ikinci çocuk yapma gibi düşüncemde yok bu şekilde yapmam yani
aynen asla öyle bir hata yapmayın mutlaka korunun. cocugunuzun gelecegini dusunun adam zaten babalık yapmıyormus ki. bir babanın cocuguna yapacagı en buyuk iyilik annesini mutlu etmektir bence. mutlu anne mutlu cocuk demek. siz mutlu degilsiniz bu cocugunuza da yansır ileride ve her seyı anlayacak fark edecek yasa geldiginde daha da zor olacak sizin icin.

aynen asla öyle bir hata yapmayın mutlaka korunun. cocugunuzun gelecegini dusunun adam zaten babalık yapmıyormus ki. bir babanın cocuguna yapacagı en buyuk iyilik annesini mutlu etmektir bence. mutlu anne mutlu cocuk demek. siz mutlu degilsiniz bu cocugunuza da yansır ileride ve her seyı anlayacak fark edecek yasa geldiginde daha da zor olacak sizin icin.

keşke hiç olmasaydı çocuğum onu mutlu edemedikten huzurlu bi yuva kuramadıktan sonra ne anlamı var dünyaya çocuk getirmenin şimdiden yansıyor zaten çocuğuma daha sinirliyim artık tahammülüm çok azaldı işe ev derken bide eşimin bu tavırları dayanamıyorum bazen sinirleniyorum kızıyorum daha şimdiden yansıyor mutsuzluğum çocuğuma yapmamaya çalışıyorum ama kendimde olmadan istemeden yansıtıyorum işte

keşke hiç olmasaydı çocuğum onu mutlu edemedikten huzurlu bi yuva kuramadıktan sonra ne anlamı var dünyaya çocuk getirmenin şimdiden yansıyor zaten çocuğuma daha sinirliyim artık tahammülüm çok azaldı işe ev derken bide eşimin bu tavırları dayanamıyorum bazen sinirleniyorum kızıyorum daha şimdiden yansıyor mutsuzluğum çocuğuma yapmamaya çalışıyorum ama kendimde olmadan istemeden yansıtıyorum işte
sizin de elinizde degil ki insan kendi icinde ne varsa onu yansıtır ne dusunuyorsa onu görür siz de huzursuz oldugunuz icin cocugunuza yansıtıyorsunuz sizin sucunuz degil sizi mutlu edemeyen esinizin sucu. hem iste calıs hem evde calıs bir de o kadar borc. bosanmadıgınız surece de hep böyle devam edecek maalesef duzeliyoruz derken daha da iceri girersiniz (borc anlamında babamdan bildigim icin ben de her sene daha iyiye gidiyoruz diyor evet gelir artıyor ama gider ve borc da iki katı artıyor maalesef)

nafa

hayatın sonu değil hayırlısı böyleymiş kararınızda net olun siz çocuğunuzu mutlu edebilirsiniz sadece onu kavgadan uzak tutarak sevindirerek ilgilenerek eşinde belli dönemde ilgilenir belki aklı bşına gelir ilerde birlikolursunuz şimdilik ayrılıp bu yükü atın eşiniz nasılsa ayrılmıyor deyip daha yüklenir boşanırsan doyumsuzluğunu anlar dankeder belki etmezsede başka yol çıkar

ayrıldıktan sonra çocuk küçük bana ihtiyacı var bu durumda araştırdım bende kalır ama babada görecek belli günlerde hiç bi zaman babaya göstermeme gibi düşüncem olamaz o çocuğumun babası ama korkuyorum psikolojik sorunları var ya alır gider geri getirmezse zaten sana bırakmam alır kaçırırım falan deyip duruyor onuda düşünüyorum aklıma takılıyor arkadaşlar

ayrıldıktan sonra çocuk küçük bana ihtiyacı var bu durumda araştırdım bende kalır ama babada görecek belli günlerde hiç bi zaman babaya göstermeme gibi düşüncem olamaz o çocuğumun babası ama korkuyorum psikolojik sorunları var ya alır gider geri getirmezse zaten sana bırakmam alır kaçırırım falan deyip duruyor onuda düşünüyorum aklıma takılıyor arkadaşlar
bu sadece laf çünkü suç ve çocuğunu polis eşliğindede gösterebilirsin tedbir alınıyor mahkemece

Back
X