boşanmak istiyorum hemen

NARRAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
159
0
26
Amasya
kızlar mrb eşimle konuştuk.ve artık bu evliliği daha fazla sürdüremeyeceğimize karar verdik..anlaşmalı boşanmak istiyorum.çoçuğum yok.hiç bir şeyde talep etmiyorum ondan yeterki başımdan biran önce defolup gitsin.
artık arkama dönüp bakmayacağım.bıktım artık bıktım.hakaretlerinden,sorumsuzlugundan.herseyınden bıktım..size sorularım olacak lütfen yardımcı olun..

1-avukatsız boşanma davası açabilirmiyim

2-bu dava süreci ne kadar sürer.

3-hakim bana ne gibi sorular sorar.

4-izleyeceğim en kısa yol nedir. tek celsede bu dava sonuçlanırmı?

artık kanımı emen bir insanla daha fazla hayatımı sürdürmek istemiyorum.
lütfen bana yardımcı olun .

Öncelikle sizin için hayırlı olsun diyorum ...Ben de geçen sene boşandım ...Umarım pişman olmazsınız ...

Evet avukatsız boşanma davası açabilirsiniz .
Eşinizle anlaşırsanız anlaşmalı boşanma protokolü hazırlar ve tek celsede boşanırsınız.
Davayı nüfus yoğunluğu az olan bir ilçede açarsanız erken duruşma günü alırsınız.

Hakim dava sırasında önce kimlik tespiti yapar ardından protokolü okur ve boşanmak istediğinizi bir kez de sözlü olarak sorar ve boşanmanıza karar verir toplam 15 dk sürüyor.

sorumsuzca iyi edersin boşanmakla analarımız boşuna bunların kahrını çekti inan değişmiyorlar ....yeni evliysen hemen boşanma olmaz en az 1 yıl evli klamka gerek bildiğim kadarıyla

yeni evli değilim..4 yıllık evliyim

daha önceden açtığım konuda.boşanma sebebimi okuyabilirsiniz..

cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

valla canım benim herzaman dikkat ettiysen bazı yorumlarımda da görmüşsündür boşanma benim için en son plan olur ve bazı arkadaşlardan konu çok basit olsada hemen boşan yorumu geliyor ,boşanmak nekadar basitleşmiş hayretler içinde kalıyorum bazen. ben asla boşan taraftarı olmadım olmamda ortada düzelicek birşey varsa çok çaba sarfederim eğer gerçekten bütün çabalr sonuçsuz sa saygı sevgi bitmişse ozaman tamam .ama senin durumun farklı çocuğun yok ,eşin askerlik yapmamış,işi yok zaten nasıl böle bir evlilik yaptın onuda anlamadım sevgine saygım sonsuz fakat bu tek taraflı bir sevgiyse,senin sevgine fedakarlığına eşin karşılık vermiyorsa bu evlilik zaten yürümez.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşım seni eski konundan hatırladım eşin çalışmıyordu ve bütün borçlar resmi olarak senin üzerinde idi kredi çekmiştin kendi adına kredi kartı borçları vardı ve hepsi senin adına idi avukatsız boşanabilirsin peki boşanınca bütün borçları tek başınamı ödeyeceksin eger evliyken aldıgınız ev,araba vs şeyler varsa bunlar boşanırken %50 paylaşılır yarısı senin olur yarısı eşinin olur Allah yardımcın olsun arkadaşım inş sorunlarını en kısa sürede atlasırsın çocugunda yokmuş iyikide olmamış bir yönden çünkü eşin çok sorumsuzmuş hakkında herşeyin hayırlısı olsun

Haklısın inan cahillik kadar kötü birşey yok.gençliğimin cahilliğimin bedelini 4 yıl ödedim.daha doğmamış olan bebeğimi düşünürekten böyle bir eşe nasıl sahip olmak istemiyorsam.inan yarın bir gün evlat sahibi olduğumda da evladım böyle bir babanın evladı olmak istemeyecektir.o yüzden aldığım karar zaman gelecek.içime burkacak.eskileri hatırlayıp efkarlanacağım üzüleceğim.ama artık yeni bir başlangıçla hayata gülümseyeceğim.her son bir başlangıç değilmi zaten hayata..ben 4 yılda kaybettiğim özgüveni artık geri kazandım.ezilmeyeceğim burdan bütün bayanlara sesleniyorum.EZDİRMEYİN KENDİNİZİ..

evliyken aldığımız hiç birşeyimiz yok..o yüzden mal paylaşımıda olmayacak.evet borçları tek başıma ödeyeceğim.babam destek çıkacak inan artık borcu falan gözüm görmüyor.bu işten en çabuk nasıl sıyrılırım artık onun derdindeyim.yorumun için teşekkürler canım

sen güçlü bir kadınsın bundan hiç şüphem yok.umarım karşına seni senden çok seven biri çıkar ve çabucak unutursun eskiye dair ne varsa hoş anladığım kadarıyla eskiye dair yaşadığında birşey yok.sana değer veren bir adamdan çocuğun olur bir ömür mutlu olursun canım.

Son düzenleme:

iyi dileklerin için teşekkürler canım..inanın yanımda olmanız destek olmanız beni çok sevindiriyor..iyiki varsınız.

hakkında hayırlısı olsun canım bildiğim kadarıyla anlaşmalı boşanmalar uzun sürmüyor hemen sonuçlanıyor
çocuğunun olmaması da senin için büyük şans
yolun açık olsun canım

az once bir avukatla gorustum
Mal paylasimi varsa cocugun velayeti nafaka ve tazminat konularinda hemfikir olunduysa

Bir dilekce yaziyordun protokol hazirlaniyor bulundugun sehrin yogunluguna gore 15 gun ila 2ay arasinda dava aciliyor

Dava gunu hakim ikinize de soruyor ve is bitiyor

Protokol imzalandiktan sonra dava gunu edilen itirazlar kabul gormuyor. Mesela protokolde nafaka vermeyi kabul etti dava gunu reddedemiyor.

Avukayt bu sekilde acikladi

Eşin çalışmadığı için gelir gösteremez. Bu borçları ortak bölüştürmeleri de mümkün. Nasıl evlendikten sonra edinilen mallar ortaksa, borçlarda ortak. Daha fazla kanını emdirme derim ben. Neden babana yıkacaksın ki borçları. Bunu ispatlaman çok kolay. Bir avukata danış ve bence hakkını ara. Er yada geç zaten boşanma davan sonuçlanacak. Adamı 3 yıl bakmışsın evde afedersin ama kadın sıfatına bürünmüş oturmuş, nasıl erkekse hiç gocunmamışta..

Bir önceki konunuzdan biliyorum sizi.. Çok iyi karar vermişsiniz sevindim adınıza.. Boşanmak güzel bir şey değil ama bu adamla olmazdı canım psikolojini bozmuş hasta etmiş seni.. Çocuğunuzun olmaması en güzeli zaten sizi o adama bağlayan bir şey kalmıcak.. Hiç canını sıkma çok mutlu olucaksın, olmalısın çünkü hakediyorsun.. 4 sene pek bir şey değil.. Rabbim tez zamanda içini ferahlatıp huzura kavuştursun inşallah..

Boşanma ile ilgili bir şey bilmiyorum. Avukatlık siteleri vardır eminim oralara da bakabilirsin ek bilgi olur..

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun.
Prosedür hakkında bilgim yok,sadece senin adına sevindiğimi söylemek istedim.
İnşallah en kısa ve kolay yoldan kurtulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…