• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak İstiyorum...

Yani gazla hareket etmeyin sonra çok üzülürsünüz bence en mantıklısı kocaninda parasından alıp ona numara yapıp bir şekilde ev vs işlerini yada çocukların yaşı kaç bilmiyorum da bir şekilde biraz düze çıkmaları bekleyip öyle harekete geçmek kira vs iki çocuk öyle çok zor
Annem bazı sebeplerden dolayı 7 sene nikahlı kaldı. Maddi veya manevi bir risk teşkil etmeyecekse siz de ev birikimi yapana kadar böyle devam edin.
Evet mantikli olan ev parasi biriktirene kadar bu adami evde tutmak ama ona baktikca bana yaptiklari aklima geliyor ve hicbir bedel ödememis olmasi beni cok rahatsiz ediyor bu yüzden evden gitmesini istedim simdi de o, size bir lira vermem ceza vs diyor sanki onu isteyen varmis gibi havalarda hala.

Evet mantikli olan ev parasi biriktirene kadar bu adami evde tutmak ama ona baktikca bana yaptiklari aklima geliyor ve hicbir bedel ödememis olmasi beni cok rahatsiz ediyor bu yüzden evden gitmesini istedim simdi de o, size bir lira vermem ceza vs diyor sanki onu isteyen varmis gibi havalarda hala.
Neden evde tutacaksınız ki ben ilk mesajınızdan fiziken ayrı, kağıt üstünde nikahlısınız diye düşünerek yorum yazdım. Benim annemle babam 7 sene ayrı evlerde yaşadılar sadece nikahları devam etti, onu demek istemiştim.

İnşallah. Birine öyle olmuş adam evin yarısını vermesin diye annesinin üstüne yapıyor. Anne ölünce 5 kardeşe pay ediliyor 🤣
dimi? rus bir gelin anlatıyordu, onun müvekkili yaşamış.

acaba satış olarak değil de başka türlü intikal etse de, bağış filan olsa da mı aynı şey oluyor? tabi kayın yengeye bağış yapabiliyor mu bilmiyorum da...

Köprüyü geçene kadarı uygulamaya çalışın bu kadar çektiniz mümkünse ama

kanıtlı da
son 6 ay içinde elinizde aldatmaya dair bişey yoksa
siz bu durumu bilip kabul etmişsiniz affetmişsiniz sayılıyor...

yani ben sizi anlıyorum öğrenir öğrenmez, çocuklu, işi olmayan, ev kendinin olmayan üstüne bir de bu ev işi karışık olan bir kadın
nasıl boşansın?

burada size diyecek bir şey yok ama
hukuk sistemimiz böyle işlemiyor.

--avukat değilim---

ben sizin önceki konunuzu da hatılıyorum sanki
sizin eşiniz inşaat işi yapıyor, değil mi?
bu abisinin üzerine olan daire başkasının üzerine araba vs. de barter usulü
yani iş karşılığı, mal karşılığı tapu/ruhsat verilmiş,
adamın zaten vergi borçları filan vardı

bu konuda da öğreniyoruz ki zaten bu "iş" aile işi, görümce çağırmış adam gitmiş aile işinde çalışmış, zaten metresi de orada bulmuş filan...

şimdi buradan evi nasıl kendinize alabilisiniz hiç fikrim yok
zira aile işiyse
görümcedir
k.pederdir, birileri illa şahitlik eder yani birlikte iş yaptık, bu dairede bu kişinin vs diye.
zaten inşaat şirketlerinde düzgün fatura mı var, kayıt mı var?
ortada para hareketi yok
ailenin ortak geliri var...

nasıl çıkılır bunun içinden bilmiyorum.
Hayir yanlis anladiniz ailesiyle bu evleri ortak is yapip almadi.Öncesinde kendisi aldigi,yaptiği her evi abisinin direk üstüne yapti.

Neden evde tutacaksınız ki ben ilk mesajınızdan fiziken ayrı, kağıt üstünde nikahlısınız diye düşünerek yorum yazdım. Benim annemle babam 7 sene ayrı evlerde yaşadılar sadece nikahları devam etti, onu demek istemiştim.
anneniz nasıl geçiniyordu?

şu anda bu kadınla kocası ayrı yaşıyorlar
adam gitmiş, evet.

ama
kadın asgari ücret alıyor
2 delikanlı çocuğu var
adam 1 lira vermem madem beni evden kovdunuz diyor

e bu kadın asgari ücretle nasıl geçinip de kendine bir de birikim yapacak?
şimdiye kadar adam evi geçindiriyormuş kadın da zaten uzun süreler çalışmamış ama bir süredir çalışıyor, bu şekilde çalıştığını biriktirmiş.

adam eve bakmazsa nasıl birikim yapacak ki?

Köprüyü geçene kadarı uygulamaya çalışın bu kadar çektiniz mümkünse ama
Aslinda uyguluyordum cok zor olsa da ama son tartisma da sebebi de arabasinda yastik ve büyük siyah posetler görünce midem bulandi,ben hakli olarak ters davraninca da bana hakaret edip,siddet gösterdi ben de evden kovdum,iki gün sonra kapiya geldi acmadim,kizkardesimi arayip kapiyi acsin demis vs sonrasinda da gelmiyorum bundan sonra size para yok vs demis kii bir bucuk aydir eve ben bakiyorum.

Aslinda uyguluyordum cok zor olsa da ama son tartisma da sebebi de arabasinda yastik ve büyük siyah posetler görünce midem bulandi,ben hakli olarak ters davraninca da bana hakaret edip,siddet gösterdi ben de evden kovdum,iki gün sonra kapiya geldi acmadim,kizkardesimi arayip kapiyi acsin demis vs sonrasinda da gelmiyorum bundan sonra size para yok vs demis kii bir bucuk aydir eve ben bakiyorum.
Parasını alıp biriktirme şansınız yokmu elinizi güçlendirme olasılığı

Parasını alıp biriktirme şansınız yokmu elinizi güçlendirme olasılığı
Su anda para vermiyor ki evdeyken verdigi para mutfak,fatura,cocuklarin harcliklari vs zaten ihtiyaclardi ekstra bir seyi yoktu bunu bile cok görüyordu hep ihtiyaclarin,faturalarin kavgasini yapardi.

Neyine güveniyor? Herşey ispatlı. Adamlar çok özür dilerim p.zvenk değilse eşinin ümüğünü sıkar. Tek çare bununla tehdit, veya boşan gitsin.

Hayir yanlis anladiniz ailesiyle bu evleri ortak is yapip almadi.Öncesinde kendisi aldigi,yaptiği her evi abisinin direk üstüne yapti.
Merhaba. Gözünüzden mi kaçtı yoksa yazmadınız mı bilmiyorum. Bunlar nasıl olur geçen sayfada yazdım ama. Mantıklı mı sizce?

Su anda para vermiyor ki evdeyken verdigi para mutfak,fatura,cocuklarin harcliklari vs zaten ihtiyaclardi ekstra bir seyi yoktu bunu bile cok görüyordu hep ihtiyaclarin,faturalarin kavgasini yapardi.
O zaman ona onları ödetip siz birikim yapabilirmisiniz

Merhaba. Gözünüzden mi kaçtı yoksa yazmadınız mı bilmiyorum. Bunlar nasıl olur geçen sayfada yazdım ama. Mantıklı mı sizce?
Oluyor bizzat yasiyorum tek derdi ben bosanirsam hak sahibi olmayayim neyi mantiksiz oluyor?

Tabi istersem o kadinlarin kocalarina durumlardan haberdar ederim bu gerekirse son seceneğim.

evler daha önceden yani.
peki.

umarım bir yol bulursunuz ne diyeyim.

kredi çekilip ödenmiş olsa
şeffaf para transferi olsa, bir nebze

ama sizin durumda adam para transferi yapmış bile olsa da ev bedeli yazmamıştır, mal verdi, iş yaptı parasını ödedim der çıkar diye korkuyorum.

Ne diyim bilemedim ya konu sahibi inşallah bir yol bulursun kafam durdu biraz kenarda para vs olsaydı bari sizin planınız ne ekonomik anlamda ne düşünüyorsunuz

sizin dediğiniz şey kadınların kocasına söylemek mi?

kocalarına söyledi, ne olacak
1. senaryo bir tanesi geldi vurdu bunu, öldü. el fatiha.

evler abinin üzerinde. emeklisinin %60'ını alır konu sahibi ve çocukları (kadın çalışırken aynı kurumdansa alamıyor olabilir tabi).
kayın insaf ederse kira almadan oturtabilir evinde

2. kocaları adama hır gür etti, karılarını dövdü sövdü, boşanan oldu, olmadı...
bu durumun boşanma üzerinde etkisi ne olacak

adam akıllanıp aman tövbe edecek barışacaklar mı?
yok barışmayacak ama kadının isteklerini mi kabul edecek? --> buna sebep nedir bunu göremiyorum, şu anda bile 1 kuruş vermiyor, bunlar yaşansa hiç vermez gibi geliyor bana.

benim kaçırdığım şey ne?

tek olabilecek olan belki ele güne rezil oluyoruz diye belki adamın kök ailesi insaf eder evlerden üstüne verip hadi boşanın diyebilirler? ailede öyle bir kapasite var mı bilmiyorum. görümce adamı gerdeğe sokmuş neredeyse.

Oluyor bizzat yasiyorum tek derdi ben bosanirsam hak sahibi olmayayim neyi mantiksiz oluyor?

Tabi istersem o kadinlarin kocalarina durumlardan haberdar ederim bu gerekirse son seceneğim.
O değil yaa. Benim yazdığım size mantıklı geldi mi diye sordum. Tehdit olayı. O kadar kafa yorup yazdım. Neyse kolay gelsin

Aldatmasinin canı cehenneme zaten siz bir karar vermişsiniz tazminat nafaka alırsınız huzur da önemli kalacak yer vs olursa çalışmak vs ile birşeyler olabilirmi sizce burası önemli cok

Ne diyim bilemedim ya konu sahibi inşallah bir yol bulursun kafam durdu biraz kenarda para vs olsaydı bari sizin planınız ne ekonomik anlamda ne düşünüyorsunuz
Sağolun ama bir araba alacak kadar birikimim var ailemden 250 bin kadar alacağim var onu alip,yine kizkardesimden de yardim isteyip 300 bin kadar eski de olsa bir ev alip kiraci koyup,onu ev ihtiyaclari icin gelir yapip maasimi temize cikarmak gibi bir fikrim var.

Sadece çocukları kendinizi huzurunuzu ekonomiyi düşünün birde o heriften ne alabilirsiniz ne kadar yüksek nafaka bağlanır ne varsa çay kasigina kadar alın

Back
X