• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak İstiyorum...

sizin dediğiniz şey kadınların kocasına söylemek mi?

kocalarına söyledi, ne olacak
1. senaryo bir tanesi geldi vurdu bunu, öldü. el fatiha.

evler abinin üzerinde. emeklisinin %60'ını alır konu sahibi ve çocukları (kadın çalışırken aynı kurumdansa alamıyor olabilir tabi).
kayın insaf ederse kira almadan oturtabilir evinde

2. kocaları adama hır gür etti, karılarını dövdü sövdü, boşanan oldu, olmadı...
bu durumun boşanma üzerinde etkisi ne olacak

adam akıllanıp aman tövbe edecek barışacaklar mı?
yok barışmayacak ama kadının isteklerini mi kabul edecek? --> buna sebep nedir bunu göremiyorum, şu anda bile 1 kuruş vermiyor, bunlar yaşansa hiç vermez gibi geliyor bana.

benim kaçırdığım şey ne?

tek olabilecek olan belki ele güne rezil oluyoruz diye belki adamın kök ailesi insaf eder evlerden üstüne verip hadi boşanın diyebilirler? ailede öyle bir kapasite var mı bilmiyorum. görümce adamı gerdeğe sokmuş neredeyse.
Kimse ölsün zarar gelsin demiyorum. Yapmasın gerekirse ama tehdit etsin bununla.
Bir arkadaşımın eşi, erkek kardeşine para veriyor bize ev al diye. Yurtdışındalarmış. Adam da kendi üstüne alıyor evi hainlik yapıp. Arkadaşım yıllarca mücadele etti evi alabimek için. En son tehdit etti (onu söylemeyim) aldı en sonunda evi kendi üstüne hem de

O değil yaa. Benim yazdığım size mantıklı geldi mi diye sordum. Tehdit olayı. O kadar kafa yorup yazdım. Neyse kolay gelsin
Ben yanlis anladim sağolun tabi ki fikirleriniz degerli benim icin🩷 Evet mantikli,bence işe yarar bu fikir tabi en son secenek olarak bekliyor.

Kimse ölsün zarar gelsin demiyorum. Yapmasın gerekirse ama tehdit etsin bununla.
Bir arkadaşımın eşi, erkek kardeşine para veriyor bize ev al diye. Yurtdışındalarmış. Adam da kendi üstüne alıyor evi hainlik yapıp. Arkadaşım yıllarca mücadele etti evi alabimek için. En son tehdit etti (onu söylemeyim) aldı en sonunda evi kendi üstüne hem de
ay aman adam itin tekiymiş, ölse ne olur, kımıl zararlısı herif.
fakat
ölünce tüm evler kayna kalacak otomatik olarak
ev mi verir, yoksa "kardeşimi vurdurttun n... sana ev" mi der?, nafaka artırımı olamaz, tazminat şu bu alamaz. eyt'liymiş olsa olsa 25-30 bin maaşı vardır onun da mirasçılar hepsini alamıyor bile.

bilemiyorum ki.
acaba söylerim diye tehdit edilince korkar mı çekinir mi?
vururlar diye değilse de hani rezil olurum diye filan?

fakat
ev mi verir, yoksa "kardeşimi vurdurttun n... sana ev" mi der?, nafaka artırımı olamaz, tazminat şu bu alamaz. eyt'liymiş olsa olsa 25-30 bin maaşı vardır onun da mirasçılar hepsini alamıyor bile.

bilemiyorum ki.
Ya öyle yapacak, ya nikahını vermeyip öyle ayrı yaşayacak, yada lanet edip boşanacak. Birikimi de varmış konu sahibinin ev alacak kadar.

fakat

bilemiyorum ki.
Evet ben tehdit edince git söyle diyor benim yapmayacağimi düsünüyor ama bir sey alamazsam da yapacağimi biliyor.

Bu yüzden aileme gelin bunlarin ailesi de gelsin oturun konusun yok yine olmaz, vermeyiz derlerse o zaman bu seceneği devreye sokar cocuklarimi da alip ailemin yanina giderim diyorum.

Ya öyle yapacak, ya nikahını vermeyip öyle ayrı yaşayacak, yada lanet edip boşanacak. Birikimi de varmış konu sahibinin ev alacak kadar.
Ev alacak kadar yok bir milyon var ailemden alacağim ve kizkardesimin yardimini alirsam eski de olsa bir ev alip kiraci koyup,ev ihtiyaclari icin gelir olusturabilir maasi temize cikarmaya calisabilirim.

Ev alacak kadar yok bir milyon var ailemden alacağim ve kizkardesimin yardimini alirsam eski de olsa bir ev alip kiraci koyup,ev ihtiyaclari icin gelir olusturabilir maasi temize cikarmaya calisabilirim.
Ev alabilirsen arabadan daha iyi, dediğin gibi gelir olur. Güzel bir fikir. Allah yardımcın olsun 🤲

1.5 milyon filan bir para toplayabiliyorsunuz
1.5 milyonluk ev 25 bin gibi filan bir kira getirmez ki- var mı öyle bir kira getirecek ?

- yani maasi temize cikarmaz, ancak destek olur tabi.

ha paranızı biriktirin imkanları araştırın tabi.

Evet ben tehdit edince git söyle diyor benim yapmayacağimi düsünüyor ama bir sey alamazsam da yapacağimi biliyor.

Bu yüzden aileme gelin bunlarin ailesi de gelsin oturun konusun yok yine olmaz, vermeyiz derlerse o zaman bu seceneği devreye sokar cocuklarimi da alip ailemin yanina giderim diyorum.
ailenizle konuştunuz mu peki hiç, ne dediler?

Sağolun ama bir araba alacak kadar birikimim var ailemden 250 bin kadar alacağim var onu alip,yine kizkardesimden de yardim isteyip 300 bin kadar eski de olsa bir ev alip kiraci koyup,onu ev ihtiyaclari icin gelir yapip maasimi temize cikarmak gibi bir fikrim var.
Yap gitsin aslında çünkü zor buna köprüyü geçmek ayıya dayı demek zaten ne kalacak bu kocadan malı mülkü dağıtmış milletin üstüne.Sizde hem huzurdan gidiyor hem sinirden hemde evlerin fiyatı git gide artıyor.Bunlarin ışığında yap gitsin diyorum artık ben

1.5 milyon filan bir para toplayabiliyorsunuz
1.5 milyonluk ev 25 bin gibi filan bir kira getirmez ki- var mı öyle bir kira getirecek ?

- yani maasi temize cikarmaz, ancak destek olur tabi.

ha paranızı biriktirin imkanları araştırın tabi.
Kira 15 bin kadar gelir olusabilir ben de haftasonlari da calisirsam maas temize cikar insaAllah.

anneniz nasıl geçiniyordu?

şu anda bu kadınla kocası ayrı yaşıyorlar
adam gitmiş, evet.

ama
kadın asgari ücret alıyor
2 delikanlı çocuğu var
adam 1 lira vermem madem beni evden kovdunuz diyor

e bu kadın asgari ücretle nasıl geçinip de kendine bir de birikim yapacak?
şimdiye kadar adam evi geçindiriyormuş kadın da zaten uzun süreler çalışmamış ama bir süredir çalışıyor, bu şekilde çalıştığını biriktirmiş.

adam eve bakmazsa nasıl birikim yapacak ki?
Babamın ömrüm boyunca aldığı çorabımız yok, bebekliğimiz de dahil. O yüzden boşandıklarında da bir fark yaratmadı. Sıkıntı aynı şekilde devam etti. Annemin de benim küçük olmam nedeniyle çalışamadığı uzun seneler oldu boşandığında tekrar iş hayatına başladı.
Hanımefendi de kendi için maddi manevi en doğru yolu bulabilir inşallah. Çünkü her iki durumda da rahat bir çözüm yolu yok, bunu bilin. Bu tarz evliliklerin çocukları olarak bizim için konforlu bir yolu hayat sunmuyor, her şeyi binbir zorlukla yapabiliyoruz.

Allah bana yaptiklarinin karsiliginda belasini verecektir deyip gitmek istiyorum aslinda ama sonra cocuklarima bakip bu onlarin hakki diyorum ve kaliyorum bilmiyorum doğru olan ne?
Kal bence ne diye 2 ergenle asgari ücretle ev olmadan sürüneceksin, Aldığın maaş kirana bile yetmez,sadece emekli maaşım var der doğru düzgün nafaka da vermez .Bence ayrılmış gibi farzet eve alma,illa ki bir gün abisiyle bozuşup malını alır,sende birikiminle araba al,gez toz takma kafana

Babamın ömrüm boyunca aldığı çorabımız yok, bebekliğimiz de dahil. O yüzden boşandıklarında da bir fark yaratmadı. Sıkıntı aynı şekilde devam etti. Annemin de benim küçük olmam nedeniyle çalışamadığı uzun seneler oldu boşandığında tekrar iş hayatına başladı.
Hanımefendi de kendi için maddi manevi en doğru yolu bulabilir inşallah. Çünkü her iki durumda da rahat bir çözüm yolu yok, bunu bilin. Bu tarz evliliklerin çocukları olarak bizim için konforlu bir yolu hayat sunmuyor, her şeyi binbir zorlukla yapabiliyoruz.
Allah herkesin yaptığını önüne çıkarsın ne diyim ki. çok zordur eminim.

konu sahibinin en kısa sürede boşanma yoluna girmesini dilerim zira 1 taraf istemeyince zaten yıllar sürüyor. bu adam da razı olup boşanmaz gibi.

ama işte bilemiyorsunuz ki, aileler ne yapar.
aldattığı kadınların eşi ne yapar
kaynı evleri verir mi.

hiçbiri olmasa sadece asgari ücretle geçinirken
bu sefer ergen çocuklar "boşandın, evimizi düzenimizi bozdun, babam varken daha rahat geçiniyorduk" der mi...

sorular sorular

konu sahibinin en kısa sürede boşanma yoluna girmesini dilerim zira 1 taraf istemeyince zaten yıllar sürüyor. bu adam da razı olup boşanmaz gibi.

kaynı evleri verir mi.

bu sefer ergen çocuklar "boşandın, evimizi düzenimizi bozdun, babam varken daha rahat geçiniyorduk" der mi...

sorular sorular
Der tabi ama bana yapilanlara da sahitler...

Kal bence ne diye 2 ergenle asgari ücretle ev olmadan sürüneceksin, Aldığın maaş kirana bile yetmez,sadece emekli maaşım var der doğru düzgün nafaka da vermez .Bence ayrılmış gibi farzet eve alma,illa ki bir gün abisiyle bozuşup malını alır,sende birikiminle araba al,gez toz takma kafana
Araba sadece masraf bu sartlarda masraf olmamali.

kaynı evleri verir mi.

sorular sorular
Bu endişeleriniz çok doğru. Konu sahibi çocuklarının olgunluklarına ve karakterlerine göre de hareket edebilir. Biz mutlu değildik çok üzlüyorduk çocukken, annem bize boşanmak istediğini söylediğinde sevinip boynuna atladık (ben 8 yaşındaydım) Hiç de “acaba” diyebilecek bir evlilik söz konusu değildi. Konu sahibinde durum farklı, adamın sunduğu bazı imkanlar var ve kız çocuğuyla erkek çocuğu olayları farklı ele alıyor. Çocuklarıyla oturup konuşmalı onların da hazır olması gerekiyor. Babasıyla kalmak isteyen bile olabilir hiç belli olmaz.

Bu endişeleriniz çok doğru. Konu sahibi çocuklarının olgunluklarına ve karakterlerine göre de hareket edebilir. Biz mutlu değildik çok üzlüyorduk çocukken, annem bize boşanmak istediğini söylediğinde sevinip boynuna atladık (ben 8 yaşındaydım) Hiç de “acaba” diyebilecek bir evlilik söz konusu değildi. Konu sahibinde durum farklı, adamın sunduğu bazı imkanlar var ve kız çocuğuyla erkek çocuğu olayları farklı ele alıyor. Çocuklarıyla oturup konuşmalı onların da hazır olması gerekiyor. Babasıyla kalmak isteyen bile olabilir hiç belli olmaz.
Benim Allah bagislarsa 16 ve 12 yaslarinda iki kizim var bosanmami istiyorlar ama evi birakip gitmek istemiyorlar.Tabi benimle yasamak istiyorlar ama babalariyla da görüsmek istiyorlar.

Back
X