• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak üzereyken hamile olduğunu öğrenmek...

ama diyor ki tedavi oldu, herşey iyiydi, kontrollüydü
ilk çocuğu da bunu gördükten sonra doğurmuş konu sahibi
kandil günü olan oldu diyor
çok yakın zaman, öncesinde hamile kalmış

Her düzeldi gibi oldugunda cocuk yapmak gerekmiyordu bu adamin psikolojik sikintilari vardiysa ve hap kullaniyorduysa zaten o haplari kafasina gore birakmamaliydi "kendi kendine " kontrolssuz lak diye hap birakildiginda ozaman daha kotu oluyortedavi tamamlanmış olmuyor.Çocuk yapcağına bu sorun hakkında birseyler ögrenseydi.
zehir88 zehir88

Bakın yine düzgün okumadan yazmışsınız. Adam psikiyatriste gitmiş tedavi olmuş, üzerine bebek kararı alınmış, 6 aylık bir bebeği var konu sahibinin. Yani aşağı yukarı iki yıla yakın bir süreç var. Eşinin düzeldiğini düşünmesi normal değil mi? "Bu adam beni dövdü, tedavi olmuş olsa da ömrümü çocuk yapmadan geçireyim." mi diyecekti? İlk bebekten sonra spiral de taktırmış üstelik. Lütfen insanların canı yanmış haldeyken dikkatli okumadan yorum yapmayın, bir de bu fevri tavırlara üzülmesinler...

Konu sahibi kendisi yazmis haplari kendi kendine birakti diye .
O haplar kullanicinin kafasina gore ben iyilestim birakayim seklinde birakilmaz.Tedavi tamamlanmis olmuyor öyle.
Cok yakin bir tanidigimizin eside tedavi goruyordu ilaclarla ilaclari kestikten bir sure sonra kadin intihar etti.
Iyilesip iyilesmedigine doktorkarar verir tedavi kafasina gore birakilmaz.

Her düzeldi gibi oldugunda cocuk yapmak gerekmiyordu bu adamin psikolojik sikintilari vardiysa ve hap kullaniyorduysa zaten o haplari kafasina gore birakmamaliydi "kendi kendine " kontrolssuz lak diye hap birakildiginda ozaman daha kotu oluyortedavi tamamlanmış olmuyor.Çocuk yapcağına bu sorun hakkında birseyler ögrenseydi.
zehir88 zehir88
Hangi konuda ne öğreneceğimi size soracak değilim tartışma çıkması için değil gerçekten çaresiz hissettiğim için insancıl fikirleri olan arkadaşlardan yardım istedim, sizden değil fikrinizi söylediniz şimdi burdan gidin.. Zira en ufak Bi tartışmaya dahi gücüm yok.. Benim yaptığımı siz yapmazsınız olur biter..

Konu sahibi kendisi yazmis haplari kendi kendine birakti diye .
O haplar kullanicinin kafasina gore ben iyilestim birakayim seklinde birakilmaz.Tedavi tamamlanmis olmuyor öyle.
Cok yakin bir tanidigimizin eside tedavi goruyordu ilaclarla ilaclari kestikten bir sure sonra kadin intihar etti.
Iyilesip iyilesmedigine doktorkarar verir tedavi kafasina gore birakilmaz.

Biliyorum, hiç hata yok demiyorum ama insanız ve bazen iyi ihtimale inanmayı seçeriz değil mi? Ayrıca iş işten geçmiş, konu sahibi şu anki derdine çözüm arıyor. Deseydi ki "eşim tedavi oldu iyi gibi, çocuk yapsam mı sizce?", sakın acele etmeyin derdik hep bir ağızdan. Ama şu an hanımefendiye yüklenmenin hiçbir anlamı yok bence.

Son düzenleme:
zehir88 zehir88
Ay ne çekilmez ters bi insansın. cocugu yaparken sanami sorcakti?

Biliyorum, hiç hata yok demiyorum ama insanız ve bazen iyi ihtimale inanmayı seçeriz değil mi? Ayrıca iş işten geçmiş, konu sahibi şu anki derdine çözüm arıyor. Deseydi ki "eşim tedavi oldu iyi gibi, çocuk yapsam mı sizce?", sakın acele etmeyin derdik hep bir ağızdan. Am şu an hanımefendiye yüklenmenin hiçbir anlamı yok bence.

Sorduguda ayri sacma ki kim ne dicek el alemin karnindaki cocugu aldirip aldirirma kararı mi bize kalmis yani boyle biseye yorum mu yapilir.
Ben aldirda demem aldirmada demem.Kendi kararı.Onu mu sorcam bunu sorcam size demeyi biliyor yaparkende sormuyor aldirirken sorasi tutmuş.Kimse elin bebeginin vebaline girmek istemez.Aldirma dese ayri bir durum cocugada yazık.Benim dicek biseyim yok kimseye uzuyorum buradan oyuzden.benim kendi gunahim bana yetiyor

Hangi konuda ne öğreneceğimi size soracak değilim tartışma çıkması için değil gerçekten çaresiz hissettiğim için insancıl fikirleri olan arkadaşlardan yardım istedim, sizden değil fikrinizi söylediniz şimdi burdan gidin.. Zira en ufak Bi tartışmaya dahi gücüm yok.. Benim yaptığımı siz yapmazsınız olur biter..
Kimseyle tartışma kimseye de cevap yazma bence. Insanlar gerçekten çok acımasız olmuşlar. Onca paragraftan bir cümle bulup onun üstünden yürüyorlar. Kalp kırmak polemik yaratmak çocuk oyuncağın dönmüş. Insanlar gerçekten çaresiz ve eleştirilmeye değil akla fikre ihtiyaç duyuyor. Düşünmedi şeyleri başkalarını düşünüp yardım etmesini bekliyor. Fakat yardım etmek fikir vermek yerine eleştiri polemik. Bu kadar acımasız olunmak zorunda mi...

Bunu burada oturduğum yerden söylemek kolay biliyorum ama gerçekten bakamayacaksan hiç doğurma. Zaten bir çocuğun daha varmış, en azından onu yetiştirmek için çabala. Ama eğer bebeği istiyorsan... Bilmiyorum gerçekten çok zor bir durum. Benim ailem de ben doğmadan boşanmış. Babamla annemi aynı sofrada otururken bile görmedim doğru düzgün. Yıllardır da arada bir bunu düşünür üzülürüm. Çoğu insan için anlamsız gelebilir ama ailesiz bir ortamda büyümek gerçekten çok ama çok zor bir durum. Vebalini falan düşünme bu işin. Eğer gerçekten bakabileceğine, onu arada yıpratmayacağına inanıyorsan doğur. Başka türlü hayat o çocuğa da zehir olur gider.
Çocuğumu da kendime de bakabilirim. Ama hamileliğim çok zor geçiyor ve o durumdayken çalışmaya başlamam imkansız hale gelecek. Bir de korunurken bunun başıma gelmesi aklıma neler getiriyor bilseniz. Eşimin haberi olursa kesinlikle aldırmama izin vermez. Haber vermeden aldırabilir miyim bilmiyorum vicdanım daha aldırmadan sızlıyor hem. Daha kötüsü olamaz derken bunu öğrenmek berbat.. Hep daha kötüsü varmış demek.

Yaparken sormayan adam aldirayim mi diyede sormaz :KK66:)))
Çocuk yapmak niyetiyle ilişkiye giren insan aldırıyim mi diye sormaz. Eşiyle boşanma asamasindayken hamile olduğunu öğrenen insan değil. Bence aradaki farkı bi anla canım konu sahibinin üstünede boş yere gitme

Herkese merhaba.. Derdim başımdan aşkın nerden başlasam.. Eşimle 4 sene önce tanıştık 6 aylık flortten sonra evlendik.sevgiliyken hiçbişeyime karışmayan bir adamdı.nikahın kıyıldığı gün içinde tuttuklarını dışarı yansıtmaya başladı, düğün olduktan sonra hepsini döküldü.ben şaşkınlıktan hiçbişey yapamadım.neyse dedim geçer, onlar geçti evet ama başka şeyler başladı.özünde iyi bi insan.her dediğimi yapmaya çalışır, evinden hiçbişeyi eksik etmez, gezdirir yedirir içirir. Ama tum bunları bir anda siler götürür uyguladığı şiddet.2 sene içinde 3-4 defa şiddet uyguladı bana.hepsinde ailemin evine döndüm.ama onun ailesi hiç duymadı olanları.Ofke kontrol problemi olduğunu bildiğim için affettim çünkü sadece bana değil etrafındaki herkese böyle. Ofke kontrolünü sağlayamıyor, çocukluğundan gelen sebeplerden ötürü.psikiyatriste gittik.ilaç kullanmaya başladı affetmem karşılığında.uzun sure kullanıp kendi kendine bıraktı.ama her şey iyiydi daha kontrollüydü.sonra bebek kararı aldık.şuan 6 aylık bi kızım var.geçtiğimiz kandil günü yine ortada hiçbi sebep yokken şiddet uyguladı.polisi aradım.uzaklaştırma kararı verildi bir ay.boşanmaya kesin kararlıydım.hala da öyleyim sanırım. Ama sorun şu ki iki gün önce hamile olduğumu öğrendim. Şimdi napmam gerektiğini bilmiyorum. Sinirlerim harap oldu. Aldırıyım diyorum bu vebale nasıl girerim bilmiyorum, affedemiyorum da içimde. Şuan kimsenin haberi de yok bu durumdan.. Bu arada 27 yaşındayım, üniversite mezunuyum.şuan çalışmıyorum. Dışardan bakan bi gözle ne yapmamı önerirsiniz?
Kusura bakma ama o karnındaki canı Allah sana emanet etti..öyle kafana göre öldürüp yaşatmak size kalmamış.aldırma fikrinden derhal vazgeçmelisiniz.emin ol güzel Bi kapı açılacaktır.ama masum bir cana kıyarak herşeyin yoluna gireceğini düşünmeyin

Kusura bakma ama o karnındaki canı Allah sana emanet etti..öyle kafana göre öldürüp yaşatmak size kalmamış.aldırma fikrinden derhal vazgeçmelisiniz.emin ol güzel Bi kapı açılacaktır.ama masum bir cana kıyarak herşeyin yoluna gireceğini düşünmeyin
İnanın düşünemiyorum zaten.. Ayet hadis fetva bu konuyla ilgili her şeyi araştırıyorum öğrendiğimden beri.. Daha doğmadan boşanmak mı ? Hamileyim diye affetmek mi? ( ki içimde hiçbirşey kalmadı ona karşı) hem kızıma hem ona yetebilecek miyim düşüncesi? Aklıma boşanmayım diye mi Allah bana onu verdi düşüncesi bile geliyo.. Ama boşanmaktan başka bişey de geçiremiyorum aklımdan.

Bir insan bir siddet uygulamaya basladim mi gerisi gelir kardesim once tokat atar bisey olmaz dersin itikler vurmadi sayarsin sover hakaret eder sinirden ne dedigini bilmiyor dersin bigun bi bakmisin elinden baskalari zor alir seni ailen sahip cikiyorsa bosan cocugunu dogur ve bisekilde calisarak bak derim o cocugu aldirmak demek senin bosanacagin kisiden daha asagi kisilige sahip oldugunu gosterir senin canindan parcanin nefesine son veriyosun demektir cnayettir

İnanın düşünemiyorum zaten.. Ayet hadis fetva bu konuyla ilgili her şeyi araştırıyorum öğrendiğimden beri.. Daha doğmadan boşanmak mı ? Hamileyim diye affetmek mi? ( ki içimde hiçbirşey kalmadı ona karşı) hem kızıma hem ona yetebilecek miyim düşüncesi? Aklıma boşanmayım diye mi Allah bana onu verdi düşüncesi bile geliyo.. Ama boşanmaktan başka bişey de geçiremiyorum aklımdan.
Çocuğuna ve eğer doğrudan karnindakine iyi bir hayat mutlu bir hayat için sanırım bosanman en doğrusu. Artık aldirirmisin dogururmusun bilemem o sana kalmış ama o adamla olmaz.

Çocuğuna ve eğer doğrudan karnindakine iyi bir hayat mutlu bir hayat için sanırım bosanman en doğrusu. Artık aldirirmisin dogururmusun bilemem o sana kalmış ama o adamla olmaz.
Bugün kızım görmek için izin istedi,daha doğrusu beni aramadı polis aracılığıyla iletişime geçti. İçim öyle çok sızladı ki. Ben hayatım boyunca babamı görmedim. Baba kelimesini ağzıma dahi almadım. Kızım babasını unutmuş sanırım bi haftada ben diğer odadaydım bi tanıdığım yanına goturdu ağladı kucağına gitmemek için. Dediklerinize ben de katılıyorum içim öyle çok sızlıyo ki yanlış karar vermekten çok korkuyorum.. Güçlüydüm polisi aradığımda onu evden yolladığımda.. Kendime ve kızıma iyi bir hayat kurmayı düşünüyordum şimdi dizlerimde derman yok, omuzlarım düştü..

Benzer olaylar yaşadım böyle bir Ada'ma 2. Çocuk yapman kendine eziyet olur arkadaşım ayrıca bunlar daha iyi günler 2. Çocuktan sonra bide dışarı ayağı başlar kavga kıyamet iyice Adam eli sopalı olur çıkar biz Türk kadınları hep erkekleri bi haklı çıkarıyoruz öfke kontrol sorunu varmış bende öyle diyordum pardonda onların öfke kontrol sorunu varsa Seninde dayağa alerji sorunun olsun ayrılsan bile o günleri kafandan silemiyorsun kaç yıl geçerse geçsin kendini aciz acınası hissediyordursun çünkü onurun gururun kırılıyor kimseyi dinleme senden önemli birşey yok şu dünyada

Ben çocuk aldırma ya karşıyım bak benim de üç çocuğum var ve eşimle ayrıldım bazen çocuklar için elbet üzülüyorum ama sonra onun hakaretler aşağılama lar tehditler tabi dayak geliyor aklıma sonra vazfeçiyorum üzülmekten kendi başıma başarıyorum onları elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışıyorum sen bilirsin ama bence ayrıl çocuğunu doğur bak üniversite mezunu sun ilerde iş bulur calisirsin hakkında hayırlısı olsun

Şu an tükenmişlik hisleriyle böyle şeyler geliyo aklınıza ama inanın yapabilirsiniz tekrar ayağa kalkıp iki kızınızla birlikte güzel bir hayat kurabilirsiniz.benim annem 4 çocukla ortada kalmıştı babam terkedip gitti kardeşime hamileyken.üstelik okuma yazması bile yoktu ne üni ne lise..ama Allah yardım edince öyle güzel çözülüyor ki işler.şimdi o kadar mutluyuz ki ..!annemizle hep gurur duyduk..siz de izin verin çoçuklarınız ilerde sizi bir kahraman olarak anlatsınlar..

Back
X