• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak üzereyken hamile olduğunu öğrenmek...

Durumunuzun aynısını yaşadım..
Ben doğurdum ve sonrasında boşandım..
Çocuklarıma boşanmanın sıkıntısını yaşatmamak için elimden geleni yaptım..
Onlar benim hiç üzüldüğümü görmediler..
Zamanımızı öyle doldurdum ki üzülmeye bile fırsat bulamadılar..
Kardeşini de iyi ki doğurmuşum.. Daha büyük bir aileyiz biz..
İki kişi olmak başka üç kişi olmak başka..
Büyüdükçe birbirlerine daha çok bağlanıyorlar..
İki iyi arkadaş şimdi onlar..

Bende boşanacağını düşünmüyorum, o karnındakini de aldırmasın zaten olan olmuş

baştan korunmalıydı
Korunurken hamile kalmiş.
Artik bize inandirici gelmiyor çünkü kk kadinlarinin geneli korunurken hamile kaliyor.
55 günlük oğlum var o kadar tirstim ki bu konulardan yapasım gelmiyor:KK53:

2 cocukla planlayin hayatinizi. Eşinizin ailesi başta bilmiyormus, şu an biliyor mu durumu? Düzgün insanlardır inşallah ve torunlarına sahip çıkar yanınızda olurlar. Bosanmaniz simarikliktan degil zorunluluktan kaldi ki zaten yeterince sans verilmis.
Mahkeme sürecinde nafaka talep edersiniz küçük meblaglar oluyor genelde ama hiç yoktan iyidir. Şiddet uygulamış ama bosansanizda cocuklari ortada bırakmayacak biridir belki. En iyi siz biliyorsunuz
Evet şimdi başta olanları da son olayı da öğrendi eşimin ailesi.. Tek tek anlattım farklı şehirlerde olduğumuz için telefonda goruşebildik. Beni haklı buldular ama bi anlık sinir olabilir dediler, cahil insanlar zaten, biz neler yaşamadık yuva yıkılır mı diyip duruyolar.. Şuan hamile olduğumu oğrenseler bilmiyorum ne tepki verceklerini..

Artik bize inandirici gelmiyor çünkü kk kadinlarinin geneli korunurken hamile kaliyor.
Aynen inandırıcı gelmiyor ondan dolayı

ben acaba mı bile demedim ihtimal vermedim

dikkatsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum kk de bir değil iki değil

yarısı korunurken hamile ne hikmetse:KK53:

kocası bu durumda değil normal biri olsaydı da, küçücük bebeği varken hamile kalması yine büyük sorundu

Evet şimdi başta olanları da son olayı da öğrendi eşimin ailesi.. Tek tek anlattım farklı şehirlerde olduğumuz için telefonda goruşebildik. Beni haklı buldular ama bi anlık sinir olabilir dediler, cahil insanlar zaten, biz neler yaşamadık yuva yıkılır mı diyip duruyolar.. Şuan hamile olduğumu oğrenseler bilmiyorum ne tepki verceklerini..
Önce eşinle konuşmalısın hamile olduğunu boşanmak istediğini söyle tepkisini ölç.
Bir de şiddettin büyüğü küçüğü olmaz ama sormak istiyorum kendinden mi geçiyor şiddet uygularken?
Uzaklaştirma karari çikardiğiniza göre darp raporunuz vardir dimi?

anladığım spiralle hamile kalınmış,
yani çok düşük ihtimalli bir durum oluşmuş.
bir de diğer kız 6 aylık olunca, süt korur durumu da var.
hani aslında 2 önlemle hamile kalınmış görünüyor.

Allah yardımcın olsun zor bir durum. Aldırırsan bence ömür boyu vicdanın sızlıcak .ailen destekse mutlaka doğur. Ama şiddet için benim babam da anneme ve bize şiddet uygulardı saçma sebeplerle babamızı severdik her istediğimizi alırdı gezdirirdi vs.senin eşin gibi sonra şiddet hepsini silerdi anneme ayrıl dedikçe arkasında da kimse yoktu sizi boynu bükük bırakamam derdi yıllar geçti evlendik 3 kardeş babam ancak 30 yıl sonra düzeldi o da çok pişman ama 3 kardeşte de bozuk psikoloji özgüven eksik içimize kapanığız. Bebeğini aldırma ama boşanmak senin kararın.

küçüklüğünde şiddet gören insanların büyüdüklerinde şiddete meyilli oldukları biliniyor.
hatta Adem Güneş diyor ki, (buna katılmayanlar çok olabilir), muhakkak psikolojik tedavi alınmalı, yoksa şiddet gören kişi eninde sonunda bir başkasına şiddet uygulayacaktır.
o sebeple ben bu duruma biraz hastalık gözüyle bakıyorum, hiç şiddet görmedim, büyük konuşamam ama eşe bu durumda destek olunması ve psikolojik tedavi görmesi için baskı yapılması, psikolojik tedaviye devam ettiği sürece boşanmanın ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

sizinle aynı durumdayız :)
öncelikle kötü yorumlarını herkes kendine saklasın bu işler bazen hiçkimsenin düşündüğü gibi olmayabiliyor.
tek farkımız ben çalışıyorum ve daha bir de bu olayı işyerindekilere açıklamam lazım.
hiç korkma evet zaman kötü hayat kötü ama asla kendi yavruna kıyacak kadar kötü değil
burdan bile o kadar çok arkadaşım oldu o kadar destekçim var ki şimdiden kuzumun burda da teyzeleri var diye mesajlar geliyor.
yani yola çıkan yolu buluyor.
benim ilk hissettiğim şey panikti çok ağladım çok bağırdım isyan ettim ama şimdi hamileliğimin tadını çıkartıyorum.

Bebek için kararı sen ver kimse birşey demez ona uygun ortam varsa dogur tabiki ama perişan olacaksa hiç doğurma su dövülen çocuklar sefalete gelen çocuklar işkence görenler için kanım bu

anladığım spiralle hamile kalınmış,
yani çok düşük ihtimalli bir durum oluşmuş.
bir de diğer kız 6 aylık olunca, süt korur durumu da var.
hani aslında 2 önlemle hamile kalınmış görünüyor.
Kesinlikle 2. Çocuk düşünülmüyorsa en iyisi 2 yöntemle korunmak sanirim. Bir de süt koruyor olayina ben inanmiyorum çünkü bu yanilgiyla hamile kalan çok insan var.
Neyse olan olmuş benim başima gelse aldiramazdim sanirim Allah yardimcisi olsun konu sahibinin.

Buraya konu acan kisi üzülmesin diye yapilan yorumlar acikcasi bana samimi gelmiyor..

Ben ne konu sahibine ne de esine üzüldüm..iki günahsiz yavruya üzüldüm..ikisi de bile isteye bu duruma gelmis cünkü..

Bence siz bosanmazsiniz..esinizin tedavisini yaptirin..3.olmasin diye de elinizden geleni yapin..

Kesinlikle 2. Çocuk düşünülmüyorsa en iyisi 2 yöntemle korunmak sanirim. Bir de süt koruyor olayina ben inanmiyorum çünkü bu yanilgiyla hamile kalan çok insan var.
Neyse olan olmuş benim başima gelse aldiramazdim sanirim Allah yardimcisi olsun konu sahibinin.

valla benim de derdim bu :)
hiç bir yöntem yüzde yüz korumuyor. bazen kabus görüyorum bu konu hakkında.

süt korur olayına elbette hiç güvenmemek lazım.
ama spiral gibi bir yöntem kullanılıyorken 2. yöntem olarak düşünülebilir.
sonuçta sadece sadece anne sütü alan bebekler için %80e varan koruyuculuğu var, elbette burada çocuğa su içirilmesi bile bunu engelleyebiliyor.
ya da bir öğün mama vermek yeterli oluyor.
ama her şeye dikkat edilirse bu da bir yöntem olarak sunulabiliyor.

bu konuda konu sahibine korunmamış muamelesi yapılması bana doğru gelmiyor açıkçası.
daha nasıl korunacaktı.

Boşanmaya yakın bu kadar yeni bir gebelik nasil noluyor pardon ?
Son sevişmelerinizi mi yapıyordunuz ?
Bu nasıl birsey anlamıyorum ben bosanacak duruma geliniyor ama sevismekten geride kalmıyorsunuz maşallah.Super devam son güne kadar.
boşanmak istemedikleri için olabilir mi acaba. Altı aylık kızım var diyor son ana kadar boşanmayı düşünmemiş. En son şiddet olana kadar olmuş olabilir. Ne var ki bunda kadının sevgisi bitmemiş demekki

Aynen inandırıcı gelmiyor ondan dolayı

ben acaba mı bile demedim ihtimal vermedim

dikkatsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum kk de bir değil iki değil

yarısı korunurken hamile ne hikmetse:KK53:

kocası bu durumda değil normal biri olsaydı da, küçücük bebeği varken hamile kalması yine büyük sorundu
Bence de normalde bile hamile kalsam kaldıramazdım şuan. Size ispatlamak zorunda tabi ki değilim ama doğumdan hemen sonra spiral taktırdım.. 100 de 1 ihtimal beni buldu hem de bu durumda üstelik taktırdığımdan beri iki kez de kontrole gittim ki yerinde duruyor mu diye baksınlar diye, doktorlar kafam rahat olsun keyfini çıkar diye espri bile yaptı.. O yüzden beni suçlamayın. Eğer korunmasam veya dikkatsiz olsam sizin soylediklerinizin bin katını kendime soyluyor olurdum.

Bence de normalde bile hamile kalsam kaldıramazdım şuan. Size ispatlamak zorunda tabi ki değilim ama doğumdan hemen sonra spiral taktırdım.. 100 de 1 ihtimal beni buldu hem de bu durumda üstelik taktırdığımdan beri iki kez de kontrole gittim ki yerinde duruyor mu diye baksınlar diye, doktorlar kafam rahat olsun keyfini çıkar diye espri bile yaptı.. O yüzden beni suçlamayın. Eğer korunmasam veya dikkatsiz olsam sizin soylediklerinizin bin katını kendime soyluyor olurdum.
Olan olmuş artık niye hamile kaldın tartışması yersiz

Keyfini çıkarmışsın, senden önce bebeği düşünüyorum ben. Hayat öyle düşündüğünüz gibi toz pembe duygularla ilerlemiyor. Dağılmış ve şiddet gösteren bir ailenin evladı olarak size yalvarıyorum. Özünde iyi insan şiddet göstermez, çocuk için evlilik diye bir şey olmamalı.

Back
X