Boşanmak ve çocuklarımın psikolojisi!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Yaklaşık 6,5 ay önce çok defa düşündüğüm ama bi türlü uygulamaya geçemediğim kararımı gerçekleştirdim ve iki çocuğumu alıp, koca evine mendil salladım.
Bi avukatım ve hatta adliyeye verilmek üzere hazırlanmış bi dilekçem vardı fakat babamın aşşırı ısrarı üzerine geri çektim.
"Belki" dedi babam, "belki düzelir, belki ayrılık aklını başına getirir, acele etme, 2 çocuğun var sakinleş"
Sakinleştim.
Beklemeye başladım, hiç düzelmeyeceğini bildiğim bi adamın düzelmesini bekledim.
Düzelmeyeceğini ben biliyordum ama etrafımın da bilmesi şarttı çünkü kadınız ve ne münasebet kafamıza göre boşanma kararları falan almalar?
Önce büyükler ikna olmalı (babam ısrarla ikna olmuyor)

İlk zamanlar, babaevine sığınamayacağım, çocuklarla çok zorlanacağım konusunda kendimden emindim.
Hatta ilk 1 ay etrafın söylemlerinin de etkisiyle çok gel-gitler yaşadım;
"kötü de olsa kocandır, kimse ne senin ne çocuklarının kahrını onun kadar çekmez" dediler.
O zamanlar korkuyla ve yutkunarak dinliyordum bunları ama şimdi düşündüğümde neden "ıldı cınım bın kıctım" deyip uzaklaşmamışım ordan bilmiyorum.
Bu 6,5 ay içerisinde elbette çok şey yaşadım,
Kayınvalidemden defalarca hakaret telefonları aldım,
Kaynımın küfürlü ve bol bela okumalı konuşmalarına maruz kaldığım oldu,
Evden çıktığımın 3. ayında kayınvalidem eşyalarını depoya kaldırıp benim evime yerleşti (halen oturuyor)
Çocuklarımı kullandılar, beni sindirmek, vazgeçirmek için psikolojileriyle oynadılar.

Herşeye rağmen, her türlü felaket senaryolarına kulaklarıma tıkayıp, yaşadıklarımı arkama aldım ve önüme gelen herkese "boşanmak istiyorum" dedim.
Bi işe girdim, çocuklarımla biraz annem ilgilendi, biraz babasında kaldılar.
Şimdilerde tamamen bende kalıyorlar.
Kendime bi ev açtım, ailemin apartmanında bi daire kiraladım.
Çok yeni eşyalar alamadım ama kendime ait bi yatağım, çocuklarımın odası, bi televizyonum bi tavam, bi düzenim var en azından.
Çok yorulduğum, durup dinlendiğim, yıkıldığım, soluklanıp kalktığım zamanlarım oldu.
Ve artık hiç kimsenin ikna olmasını beklemeyip boşanma davamı açtım.
Çünkü ben bu adımı atabilmek için çok fazla zaman tanıdım kendime ve eşime.
Hiçbir şey değişmedi.
Hala konuştuğumuzda; "dur bak bana bi hatamı söyle anlıyım, ben niye boşandığımızı bilmiyorum" diyor.
"Peki" deyip susup yürüyorum.
Anlatmıyorum, dinlemiyorum, çabalamıyorum, ağlamıyorum dahi.

İyi ya da kötü bi düzenim, bi işim, bi hayatım var artık,
Kendimle gurur duyuyorum çünkü arkama baktığımda yıllarca "sabır" adı altında süründürülen beni gördükçe yaşadıklarımdan, acizliğimden utanıyorum.
Güçlüydüm, unuttum.
Artık hatırlıyorum, hatırlamakla kalmayıp gücümü yaşıyorum.

Tüm bunların yanında daima tuz dökülmeye müsait bir yaram var,
Aslında asıl konumda bu.
Biri 4 biri 2 olmak üzere iki çocuğum var.
4 yaşında olan bana gelirken çok isteksiz geliyor, bazen ağlıyormuş, allah aşkına beni anneme götürme diyormuş.
Annemi sevmiyorum, ona gitmek istemiyorum diyormuş.
İnanıyorum çünkü bana geldiğinde sürekli "babam bizi ne zaman alıcak" diye soruyor.
Ağlıyorum.
Çoğu zamansarılıp "seni seviyorum sen çok yi bi annesin ama babamızı da özlüyoruz napalım" gibi cümleler kuruyor.
Planlıyım, kurallıyım da biraz.
Uyku, tablet, yemek, kardeşe davranış biçimi gibi ucu sivri noktalarda çok yumuşaklık göstermiyorum.
Bağırmıyorum, anlatıyorum ama bi kural var o kesin.
Baba da bunların hiç biri yok, hiçbiri.
Rica ettiğimde, kuralları devam ettir dediğimde ; "ettireyim de bana da gelmek istemesinler dimi, bence sen kaldır kurallarını çocukların senden nefret edecek yoksa" gibi dünyanın en cahilce cümlelerini duyuyorum.
Anlaşmalı boşanamıyorum çünkü eşim "seni kaybetmicem" deyip duruyor.
Bütün meziyeti bu çünkü, boş laf sarfetmek.
Çocuklarıma nasıl yaklaşacağım konusunda sizden yardım istiyorum.
Ben bu kadar zırhımı kuşanmış bi hayat kurmaya çalışırken, çocuğumun ağzından duyduğum bi cümle beni delik deşik ediyor.
Dağılıyorum.

Canım rabbim yardimcin olsun ve herkesin çok dokunaklı yazmışsin ya da aynı yollardan geçtiğim için bana öyle geldi..bende 2 gündür annemin evindeyim bi mesleğim var çalışıyorum ve 9 aylik bi oğlum var umarım bende üstesinden gelebilirim..bi süre sonra boşanma davası açacağım biraz kafamı topladıktan sonra..

siz çok güçlü bir kadınsınız yazınızı okurken bunu o kadar iyi hissettim ki.. maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama bir pedagog yardımı almayı düşünür müsünüz? çocuklara bu süreci daha iyi anlatıp sizi de daha doğru yönlendirebilir.. eşiniz işin kolayına kaçmış..Allah yardımcınız olsun

Annemi sevmiyorum, ona gitmek istemiyorum diyormuş.

Bak bunu ciddiye alıp kendini hiç kahretme.
Benim oğlumda 4 yaşında istediği bir şeyi yapmasına izin vermediğimde
seni sevmiyorum diyebiliyor.
Bende sevmezsen sevme diyorum :)
5 dakika sonra sarmaş dolaşız.
Çocuk daha o ve emin ol seni çok seviyor.
Bugun aklı ermez ama yarın döner iyi ki der.

Yani demem o ki denizi geçmişsin derede boğulma lütfen.

Okurken hüzünlendim be kadın..
O kadar içten yazmışsın ki ,elde mi duygulanmamak
Sen çok güçlüsün samimi diyorum bunu şurada ender kullandıgım kelimedir ''GÜÇLÜSÜN'' demek
Yılma lütfen.
Eşin adam olacak karakterde biri olsaydı bu sürünceme hayatı sana layık görmez en azından ADAM gibi ayrılmayı becerirdi.

Öncelikle güçlü duruşunuz için tebrik ederim.
Çocuğunuz kız mı bilmiyorum ama kız çocuklar babaya daha bir düşkün oluyor.
Tabi ayrılık durumu çocukları eminim ki çok çok etkiliyordur.Uzmandan yardım alabilirseniz çok güzel olur.Belkide sizin davranışlarınızın az biraz daha yumuşamasını bile önerebilir yada tutumunuzun devamını bilemiyorum.

Sana tek söyleyebileceğim helal olsun demek
Seni örnek alması gereken çok kadın var burada
Esas sorun konusunda ne diyebileceğimi bilmiyorum daha 4 yaşında
Babaya gidince özgür her istediği olan bi çocuk
orayı istemesi normal
Seni tabiki çok seviyor
Bu sorunu en doğru bir çocuk psikologu ile çözebilirsin sanırım
Şuan en zor dönemi yanlış bir hareket daha kötü sonuçlar doğurabilir

Bazen esimle anlasamadigim konuda ben bu adami bosuycam diyorum kafamdan.gecende parktayiz kizimla..babasi surpriz yapip yanimiza geldi isten.. kizim babasini gorunce nasil ellerini havaya kaldirip zipliyor ciglik atiyor etrafinda donuyor..yok dedim ben baba kizi ayiramam..

size edilen hakaret dolu mesajlar eşiniz sizin yada bir rekafakçi gözetiminde görmesine sebep olabilir

öncelikle o evde şiddetin olabileceğini ispatlamaya çalışın atılan mesajları silmeyin saklayın
hakim o tarafta şiddet eğilimi olduğunu sezmeli

daha sonra az gitmesini sağladıktan sonra daha kolay olur
her istediğinde göremeyeceğini öğrenir nasıl mı? zamanla
küçük çocuk onlar hediyelere çikolatalara kanması normal zamanla az giderse özlemi azalacaktır
azalınca da size karşı doldurma çabaları boşa çıkacaktır

buarada güçlü duruşunuz için tebrik ederim :nazar:
sabırla herşeyin zamanla rayına oturacağını unutmayın sabır sabır

Bazen esimle anlasamadigim konuda ben bu adami bosuycam diyorum kafamdan.gecende parktayiz kizimla..babasi surpriz yapip yanimiza geldi isten.. kizim babasini gorunce nasil ellerini havaya kaldirip zipliyor ciglik atiyor etrafinda donuyor..yok dedim ben baba kizi ayiramam..
Konu sahibi ayırmışta bir ben mi kaçırmışım orayı?

Konu sahibi ayırmışta bir ben mi kaçırmışım orayı?
Ben hissimi paylastim anlik.konu sahibi ayirmis demedim..benim demek istedigim olaki ben bosandim babasini hergun goremiycek diye soyledim.konu sahibi sorunlariniz ne hic bilmiyorum kurtulabilecek bir evlilik varsa ortada dusunur musunuz tekrar bir araya gelmeyi.

güçlü kadınları her zaman takdir etmişimdir ,umarım çocuklarınızda en az yarayla atlatırlar bu süreci ,kangrene dönmüşse ve siz arkanızı döndüğünüzde keşke şunuda yapsaydım dediğini birşey kalmamışsa zararın neresinden dönerseniz kardır

İyi ki boşanmış ve o aileden kurtulmuşsunuz..
Hepsi bir yana sizin canınızı yakmak için çocuklarınızı kullanmaya çalışmaları affedilir gibi değil..
Lütfen çocuğunuz sizi daha çok sevsin sizinle kalsın diye onu hediyelere boğmayın..
Israr da etmeyin..
Sadece ona huzurlu güvenli bir ev gösterin..
Sınırsız olan tek şey sevginiz olsun..
Şimdi gözünü boyuyorlar orda belki ama kimse annesinden vazgeçemez..
Karşı taraf hakkında da olumlu olumsuz hiçbir şey söylemeyin.
Emin olun zamanla anlayacaklar..
Suçlu duruma düşecek bişi olmasın..
Allah yardımcınız olsun..
Sancılı bir süreç yaşadım ben de hem de çocuklarım sizinkilerden küçüktü..
Ben aynı şeyleri söylüyorum belki hep ama nasıl anne görmek isterseniz öyle anne olun..
Sinirlenmeyin sakın hiçbirşeye.
Çocuklarınız karşılarında kendilerini çok seven huzurlu, güvenilir bir anne görsün..
Her dediklerini yapan değil..
Çünkü kısa vadede işe yarasa da uzun vadede aradıkları bu değil ve sonu gelmez...

Çok etkilendim yazından,anlatış biçiminden,sen bu kadar net bir kadınken bu adam seni anlamadi ise demek ki salak

Çocuklar çok küçük elbette keyif nerdeyse nerde sınır yoksa orayı daha çok sevecekler baba sevgisi değil bu imkan bolluğu,aklı basında bir baba olsa zaten cahilce değil ileriyi düşünerek hareket eder,zamanla çocuklar da anlayacaktır

Back
X