boşanmak zor mu? neden boşandınız?

Aile tabiki cok onemli kimse ailesine toz kondurmaz, laf soyletmez. Ama ewlilik cok baska bir sey. Siz artik aile olmussunuz bu ne simdi? Kendi aailemi pohpohlayacagim diye ilk firsaatta bosanan bir kocadan bir hayir gelmez. Dogru bir karar olmus bence hic uzulmeyin. Sizi onlar kadar sevmemis. Sizide ailesi olarak benimseseydi bu sekilde davranmazdi.

Demek ailesi için senden vazgeçti.
Yazık oysakı sende onun aılesıydın.
Benim kocamda maalesef öyle ailesi için evliligimizi bitirdi üstelik kendisi benim aileme yapmadığını bırakmamışken ve 4.5 aydir ne boşanıyor ne de eve geliyor sadece ve sadece üzerini değiştirmeye yada beni kontrol etmeye geliyor hafta 1 ancak evde kalıyor.Nerede kaldığı belli degil ararsam lütfedip belki bir kere acar telefonu tartışma çıkar ve beni telefonundan engeller.Zaten çapkın bir adamdı Sevgiliyken sanırım yine gecelik ilişkiler yaşıyor bütün bu olanları firsat bilip bekar gibi takılıyor.Bir yandan da benden boşanmıyor bende bosanma davası açıyorum bu hafta.6 yıllık geçmişimizi bitireceğim ne yazık ki küçük yerde oturmak da insanın canını yakacak bir durum.

Bosanmak zor degilde.millet ne der dusuncesi durduruyo insani.coluk cocuk bahane.
Ben de uzatmalari oynuyorum.son asamadayim su elalem ne der dusuncesini annem babama bisey olur dusunceleri bi kafamdan atsam bi sn durmuyacam.
Ayrica ailemde artik birak bosver biz seni yoldami bulduk dedigi halde.
ama babama guvenemiyorum bugun boyle der yarin baska.
olan anneme olur.
oyleki babam para yatirmis hesabima dursun bisey oldugunda direk cik gel diye.yani hersey okadar net aslinda .ne kadar kotu ya parayi yatirdim hesabina bisey oldugunda cik gel inceldigi yerden kopsun.hicbisey yapamiyosanpolise git.ben ne gerekiyosa yaparim demek.hersey bu kadar netten hala daha millet ne der diye dusunmek.icimde zerresi kalmadi duygunun.herseferinde guvendim yine elimde kaldi.bosanmaktan korkmuyorum.sonrasinida hic dusunmuyorum.ama su milletin cenesi o bisey diyecek bu bisey diyecek simdi o safhadayim.bu asamayida atlatirsam yuzunu seytan gorsun.

Bosanmak zor degilde.millet ne der dusuncesi durduruyo insani.coluk cocuk bahane.
Ben de uzatmalari oynuyorum.son asamadayim su elalem ne der dusuncesini annem babama bisey olur dusunceleri bi kafamdan atsam bi sn durmuyacam.
Ayrica ailemde artik birak bosver biz seni yoldami bulduk dedigi halde.
ama babama guvenemiyorum bugun boyle der yarin baska.
olan anneme olur.
oyleki babam para yatirmis hesabima dursun bisey oldugunda direk cik gel diye.yani hersey okadar net aslinda .ne kadar kotu ya parayi yatirdim hesabina bisey oldugunda cik gel inceldigi yerden kopsun.hicbisey yapamiyosanpolise git.ben ne gerekiyosa yaparim demek.hersey bu kadar netten hala daha millet ne der diye dusunmek.icimde zerresi kalmadi duygunun.herseferinde guvendim yine elimde kaldi.bosanmaktan korkmuyorum.sonrasinida hic dusunmuyorum.ama su milletin cenesi o bisey diyecek bu bisey diyecek simdi o safhadayim.bu asamayida atlatirsam yuzunu seytan gorsun.
bence çok yanlış, ne demek millet yüzünden katlanıyorsun ki hele ailen arkandayken.
millet sanki iyi günde arkamızdan konuşmuyor mu?
en fazla bir sonraki aksiyona kadar konuşurlar seni, sonra susarlar.

onların ne dediği seni bu kadar bağlamamalı.
ha boşanmak istemiyorum seviyorum deseydin, yine tamam da,
bu durumda kalman kendine eziyet.

iyice bi oturup düşünmelisin, mutsuz olduğunda o -millet- gelip seni teselli edip mutluluk aşılıyor mu?
cevap -hayır- ise, olay bitmiştir.

Benim kocamda maalesef öyle ailesi için evliligimizi bitirdi üstelik kendisi benim aileme yapmadığını bırakmamışken ve 4.5 aydir ne boşanıyor ne de eve geliyor sadece ve sadece üzerini değiştirmeye yada beni kontrol etmeye geliyor hafta 1 ancak evde kalıyor.Nerede kaldığı belli degil ararsam lütfedip belki bir kere acar telefonu tartışma çıkar ve beni telefonundan engeller.Zaten çapkın bir adamdı Sevgiliyken sanırım yine gecelik ilişkiler yaşıyor bütün bu olanları firsat bilip bekar gibi takılıyor.Bir yandan da benden boşanmıyor bende bosanma davası açıyorum bu hafta.6 yıllık geçmişimizi bitireceğim ne yazık ki küçük yerde oturmak da insanın canını yakacak bir durum.
ben 8. gün gidip davayı açtım diye çok taşlandım burda.
belki ben çok acele ettim, kabul.
çok zoruma gitti, o 10 dakikalık konuşması bile.

sen 4,5 aydır nasıl katlanıyorsun arkadaşım?
hele başka ilişkiler yaşadığını düşünürken..

seni bu kadar tutan nedir, çok merak ettim. ailen mi istemiyor?
adam boşanmak istemiyor değil, belki iş edip kendine uğraşmak da istemiyor.

siz dava açtınız da kabul etmedi mi sanki?

bence bir an önce davanı açmalısın.tabi önce bir güzel konuşup anlaşmalı..

bence çok yanlış, ne demek millet yüzünden katlanıyorsun ki hele ailen arkandayken.
millet sanki iyi günde arkamızdan konuşmuyor mu?
en fazla bir sonraki aksiyona kadar konuşurlar seni, sonra susarlar.

onların ne dediği seni bu kadar bağlamamalı.
ha boşanmak istemiyorum seviyorum deseydin, yine tamam da,
bu durumda kalman kendine eziyet.

iyice bi oturup düşünmelisin, mutsuz olduğunda o -millet- gelip seni teselli edip mutluluk aşılıyor mu?
cevap -hayır- ise, olay bitmiştir.
aynen oyle lkonustuktan sonra millete laf cok.bugun seni yatin baskasini konusur.aslindatam sorun oda degilde.sevgi felan yok olsada bunlari yasatmazdi heralde seven boyle yapmaz.
bana gelince istersem oluyum askindan yaptiklarini affettirmez.kafam cok karisik aslinda bisey bekliyorum sanki bi ofke bi sinir patlamasi yeter deyip cikip gitmek kimin ne hali varsa gorsun demek.burda yazamadigim mevzular var.
anneme guvenim sonsuz senin icin evi satar baska yerden ev buluruz senden onemli diyen bi anne.ama babam bugun senden konusur yarin doner obur tarafa.esim bile demek istemedigim insanin ablasiyla ayni binada oturuyolar.oyuzden diyo sen hicbiseyi dusunme evi satar gideriz senden onemli diye ama babam oyle degil.

ben 8. gün gidip davayı açtım diye çok taşlandım burda.
belki ben çok acele ettim, kabul.
çok zoruma gitti, o 10 dakikalık konuşması bile.

sen 4,5 aydır nasıl katlanıyorsun arkadaşım?
hele başka ilişkiler yaşadığını düşünürken..

seni bu kadar tutan nedir, çok merak ettim. ailen mi istemiyor?
adam boşanmak istemiyor değil, belki iş edip kendine uğraşmak da istemiyor.

siz dava açtınız da kabul etmedi mi sanki?

bence bir an önce davanı açmalısın.tabi önce bir güzel konuşup anlaşmalı..
Canım bir sene dolmadan anlaşmalı yada tek başına dava acamiyorsun?sen Nasıl açtın davayı?benim bu hafta açılacak davam.eşim çift karakterli benim bi tuhaf evde kalmadığı halde evde kaldim sen kalmadın gibi konuşuyor lokmanda oturuyoruz burada kimse sahit olmak istemiyor.ama eşim olacak şahıs bir sürü yalanci sahit bulmuş kendine.boşansak bile pesimi bırakmaz Ayrica bosanmak istemediğimi soylicem dedi.eğer mahkemeye gelmezse yada geldiğinde bosanmak istemiyorum derse hep erteleniyor mahkeme ama 3 seneye kadar 3 sene sonra boşansın boşanmasın mahkeme bosuyor kesin.bir kız arkadaşımda aynı benim gibi 1.5 senedir bekliyor.

Sorunlarını az çok hatırlıyor gibiyim. tıpta bile kangren olmuş parmağı kesiyorlar. Birbirinizi boşa tüketmeyin. O koca kırk yıl geçse gene aynı şeyleri söyleecek...
Soruna cevap: Hayır zor değil

Canım bir sene dolmadan anlaşmalı yada tek başına dava acamiyorsun?sen Nasıl açtın davayı?benim bu hafta açılacak davam.eşim çift karakterli benim bi tuhaf evde kalmadığı halde evde kaldim sen kalmadın gibi konuşuyor lokmanda oturuyoruz burada kimse sahit olmak istemiyor.ama eşim olacak şahıs bir sürü yalanci sahit bulmuş kendine.boşansak bile pesimi bırakmaz Ayrica bosanmak istemediğimi soylicem dedi.eğer mahkemeye gelmezse yada geldiğinde bosanmak istemiyorum derse hep erteleniyor mahkeme ama 3 seneye kadar 3 sene sonra boşansın boşanmasın mahkeme bosuyor kesin.bir kız arkadaşımda aynı benim gibi 1.5 senedir bekliyor.
İstediği kadar yalancı şahit tutsun hakimler anlıyorlarmış rezil olur daha beter.

İstediği kadar yalancı şahit tutsun hakimler anlıyorlarmış rezil olur daha beter.
Öyleyse iyi bende ses kaydı çok aslında aradığımda gelmicem falan dediği birde beni bana yalanci çıkarmaya çalışıyor boşanmayacakmış surundurecekmis beni 3 yıl.

Evlilik kurumunun sayginligina inaniyorum, bir yuva hic de kolay kurulmuyor hem maddi hem manevi anlamda. Aliskanliklari kirmak ise en zoru.ne buyuk hayallerle evleniyorz hepimiz...henuz bir aylik evli biri olarak boyle düşünüyorum. Fakat cok cok onemli bir nokta da var: biz mutlu olmak için evleniyoruz.sevdigimiz insan bize deger vermiyorsa, evli olmanin bir aile kurmus oldugunun gercegini idrak edemiyorsa kendini boyle mutsuz bir girdabin icine birakmanin bir anlami yok.o yuzden seninki gibi bir durumda aldigin karari sonsuz destekliyorum. Benim annem de bosanmis bir kadin.29 yasinda 2 cocukla bekar kalan ve cocuklarini tek basina buyutmus biri.onlarin da aski ve sevgisi bitmemisti ama babamin degistiremedigi bazi huylari vardi; alkole duskunluk, kumar, sorumsuzluk gibi...evine çocuklarına asla bagli degildi. O da evlilik kurumunu idrak edemeyenlerdendi farkli bir sekilde de olsa. Ve ben her gun anneme bu kararindan guclu yapisindan oturu mutesekkirdim. Sen de kendine teşekkür edeceksin inan.
Zaten evlilikleri bitiren evlendiğini idrak edememek.nedense kadınlar da pek yok da erkekler hala anasinin kuzusu

Öyleyse iyi bende ses kaydı çok aslında aradığımda gelmicem falan dediği birde beni bana yalanci çıkarmaya çalışıyor boşanmayacakmış surundurecekmis beni 3 yıl.
bildiğim kadarıyla ses kaydını mahkeme kabul etmiyor yazılı yada görselin olması gerekli.Benimkide aynısını diyo bakalım kim kimi süründürücek.

Kızlar merhaba..

3 yıllık evli 24 yaşında bir bayanım. Dün (eski)eşimle konuşup boşanma kararı aldık. Daha doğrusu kararını bana bildirdi. 3 ay önce ayrılık kararı alıp 20 günlük babamın evinde kalmışlığım var. Karar benimdi, sonra konuştuk birbirimizi sevdiğimize ve sorunları aşabileceğimize inandık. tekrar barıştık. Sorunumuz sade ve sadece onun ailesi ! tek erkek 5 abla ve 1 anne olan yaşamına beni alması çok zorladı sanırım onları. Öyle ki daha 3 aylık evliyken büyük görümcemin sen bizi ayıramayacaksın demesinden anlamalıydım! Sorun şu ki dün karşıma geçip 3 ay oldu sen hala ablamlarla konuşmuyorsun ben ayrılmak istiyorum dedi. Onlar benim için önemli dedi. Aslında ben de tam anlamıyla bu 3 ayda bunu hissetsem de söylemeye cesaret edememiştim. Beni hala çok çok sevdiğini de ekledi(!) Doğrusu ben de onu çok seviyorum ama sevgi anlayışımızın aynı olduğunu hiç zannetmiyorum. Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)

Sorunum şu ki gerek dün boşanmayla ilgili söyledikleri, gerek sebep gösterdiği saçmalıklar beni fazlasıyla soğuttu. Daha aileme durumu anlatmadım bile, iyice düşündüm tüm gece ve böyle bir adamla olmadığına çok şükrettim. Şuan kendimi hiiç olmadığım kadar iyi hissediyorum, sanki üzerimden bir yük kalkmış gibi, büyük bir savaşı kazanmış gibi.

Bu ruh halimin devamı için tavsiyeleriniz var mı? Beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Gerçekten böyle bir adamın yokluğu bana ne kaybettirebilir bilmek istiyorum...

Aynı sorunları bende yasadım tam bır ana kuzusuydu ve ablalarına cok duskundu..onları tercıh ettı..benı hıc sahıplenmedı..ky dem ogluna kucucuk bırseyı sıkayet ederdı..5aylık evlıyım ve bosanacagım

Aynı sorunları bende yasadım tam bır ana kuzusuydu ve ablalarına cok duskundu..onları tercıh ettı..benı hıc sahıplenmedı..ky dem ogluna kucucuk bırseyı sıkayet ederdı..5aylık evlıyım ve bosanacagım
daha 5 aylık evlisin, evlilik terapisti falan düşünmez misiniz?
daha alışamamışsınızdır birbirinize zaten bu kadar sürede

daha 5 aylık evlisin, evlilik terapisti falan düşünmez misiniz?
daha alışamamışsınızdır birbirinize zaten bu kadar sürede

Bilemiyorum ki neden olmasın ama isteyeceğini sanmıyorum ailem de bu duruma nasıl bakar bilmiyorum... boşanırken aile terapistine yönlendiriyorlarmıs sanırım? Yeni yasa mı bu artık

Bilemiyorum ki neden olmasın ama isteyeceğini sanmıyorum ailem de bu duruma nasıl bakar bilmiyorum... boşanırken aile terapistine yönlendiriyorlarmıs sanırım? Yeni yasa mı bu artık
yok öyle bir yasa yok bildiğim. yani hakimin insiyatifine kalmış bence.
ne yani böyle bir niyetiniz varsa, illa hakimin mi göndermesi gerek.
araya soğukluk girince adım atmak çok zor olur.

direkt gidin söyleyin böyle böyle, imkanın var mı bilmiyorum ama istersen ilkin yalnız git. konuş. ne yapmam gerekiyor diye, söyler zaten terapist.

ailen nasıl bakar ki?
yani gitme boşan demezler herhalde.hem onlara ne bilmesinler, neden her şeyi biliyorlar ki.

kaç yaşındasın?

yok öyle bir yasa yok bildiğim. yani hakimin insiyatifine kalmış bence.
ne yani böyle bir niyetiniz varsa, illa hakimin mi göndermesi gerek.
araya soğukluk girince adım atmak çok zor olur.

direkt gidin söyleyin böyle böyle, imkanın var mı bilmiyorum ama istersen ilkin yalnız git. konuş. ne yapmam gerekiyor diye, söyler zaten terapist.

ailen nasıl bakar ki?
yani gitme boşan demezler herhalde.hem onlara ne bilmesinler, neden her şeyi biliyorlar ki.

kaç yaşındasın?

Eşimin bu terapist işini kabul edeceğini pek sanmıyorum. Annemler beni almaya geldiklerinde iftiraya ve küfürlere maruz kaldılar. Altınları istediler düğünde takılan. Ve birçok mevzu oldu. Cehennem hayatı yaşayacaksan git kızım dediler. Ben çok olay yaşadım... bilmiyorum ama mantıklı da canım. Annemlere öneririm bunu. 23 yaşındayım

Eşimin bu terapist işini kabul edeceğini pek sanmıyorum. Annemler beni almaya geldiklerinde iftiraya ve küfürlere maruz kaldılar. Altınları istediler düğünde takılan. Ve birçok mevzu oldu. Cehennem hayatı yaşayacaksan git kızım dediler. Ben çok olay yaşadım... bilmiyorum ama mantıklı da canım. Annemlere öneririm bunu. 23 yaşındayım
ooo iftira ve küfür mü?
çok üzücü.
yine de insan elinden geleni yapmalı, sinirle yaşamamalı ben gibi,sonrası pişmanlık :KK23:

Back
X