Boşanmak...

Psikologlardan bu tanımı duymadan evvel narsisizm nedir narsisist kimdir bilmezdim. Dediğim gibi bana karşı tavırlarını duyan uzmanlar mevzunun patalojik bir evrede olduğunu söyledi, karakteridir az sabır düzelir deselerdi veya bunu yaşayan arkadaşlar bir evredir atlattık sıkıntı yaşadık ama şimdi mutluyuz deselerdi, boşanmamış olmasalardı bende elbette aynı yolu tutardım, hayallerin yıkılması kolay değil çünkü..
anladım geçmiş olsun..
benim anlamadığım evlenmeden önce nasıl fark etmediğiniz ? kişilik bozukluklarının farkına varmak ve bundan sonra flört ettiğiniz kişilere karşı daha dikkatli olabilmeniz için bir şeyler söylediler mi? ben olsam uzmanlardan bunun için destek alırdım, düşünsenize önceden fark etseydiniz bunların hiçbiri yaşanmazdı?

Ar

Arkadaşım eğer narsisistik kişilik bozukluğu varsa ve sen 4. ayda bunu anlayıp boşanmaya karar verdiysen çok güçlü ve aklı başında bir insansın demek ki. Boşanmak, hayallerinin bu kadar çabuk yıkılması falan çok zor biliyorum ama çok büyük bir beladan kurtuluyorsun. Sana dönmek isteyecek emin ol sakın dönme. Ben 4 yıl kaybettim asla düzelmiyorlar daha beter oluyorlar. Facebookta narsistlerle ilgili sayfalar, kurbanların yaşadıkları var aç oku.
Benim bira daha ağır bir evrede seyretti sanırı, hiçbir uzlaşma yolu açmayışı istemeyişi büyük etken oldu, yoksa bu kararı alamazdım vazgeçemezdim! Tabi Ailemin desteği de büyük...

Kesinş
anladım geçmiş olsun..
benim anlamadığım evlenmeden önce nasıl fark etmediğiniz ? kişilik bozukluklarının farkına varmak ve bundan sonra flört ettiğiniz kişilere karşı daha dikkatli olabilmeniz için bir şeyler söylediler mi? ben olsam uzmanlardan bunun için destek alırdım, düşünsenize önceden fark etseydiniz bunların hiçbiri yaşanmazdı?
Kesinlikle haklısınız, ama o evrede istediklerini alıncaya kadar gayet iyiler ve etkileyiciler... sürüklenip gidiyorsunuz. İşte bırakamama vazgeçememe sebebi de bu zaten, nasıl bu hale gelebilir bu ilişki bu gerçekten benim hatam olmalı durumuna düşüyorsunuz hala kendimi bu suçluluktan kurtaramadım, söylediği kusurlar bende yok biliyorum aynaya bakıyorum çünkü veya çevremde ki insanlarla kıyas yapabiliyorum ama öyle bi evreye geldim ki gerçekten kusurlu bozuk olduğumu düşünmeye başladım, çok inandırıcı çünkü.. ama çok yoğun yaşadım bu durumu bu kadar kısa sürede bitmesinin sebebi bu, mutlu geçen bir günün olmayışı

Bir tanıdığım daha aynı sebepten çok kısa sürede boşandı.

Ya bu kişilik bozuklukları evlenemeden anlaşılmıyor mu? Tanışma süreciniz ne kadar sürdü?

Siz sanırım hayalleriniz yıkıldığı için boşluğa düştüğünüzü sanıyorsunuz. Yoksa sürekli size hakaret eden, eleştiren birinin bıraktığı boşluk acıtmaz. Aksine onun adından bile kurtulduğunuz gün çok hafifleyeceğinize inanıyorum.
Evlenmeden anlaşılması mümkünmüş ama tabi o an ki tavırlar bunu unutturuyor şimdiki yaşadıklarımda birleştirdiklerimden bunu çıkarabiliyorum yani yeniden aynı şeyleri yaşasam o kafamla yine devam ederdim, bi anda ilgiyi kesmesi veya ters gelebilecek bir cümle kurmasıydı bahsettiğim, tersleyen bir üslubu olduğunu söylediğimde de benim büyüttüğümü öyle birşey olmadığını vs söylerdi, ben kendimi suçlu hisseder evet boşuna büyüttüm bak yanlış davranmışım derdim ...

Toplam 10 ay kadar falan tanıdım nişanlılıkla beraber...
sanırım size çok güzel pırıltılı mükemmel bir dünya çizdi.
artık siz bundan sonraki yaşantınıza odaklanın, yaptığınız yanlışları bir daha yapmayın. 10 ay bir insanı tanımak için yeterli değilmiş bunu anlamış oldunuz.

Evlenmeden anlaşılması mümkünmüş ama tabi o an ki tavırlar bunu unutturuyor şimdiki yaşadıklarımda birleştirdiklerimden bunu çıkarabiliyorum yani yeniden aynı şeyleri yaşasam o kafamla yine devam ederdim, bi anda ilgiyi kesmesi veya ters gelebilecek bir cümle kurmasıydı bahsettiğim, tersleyen bir üslubu olduğunu söylediğimde de benim büyüttüğümü öyle birşey olmadığını vs söylerdi, ben kendimi suçlu hisseder evet boşuna büyüttüm bak yanlış davranmışım derdim ...
Pislik, iğrenç tipler işte. Kendi yalnızlığında boğulsun; madem beğenmiyorsun, sürekli kusur bulacaksın, neden bu kadını kendi çukuruna çekiyorsun değil mi? Size yaptığı bu haksızlığı hatırlayın ki, bu süreci daha kolay atlatın, boşanmanın bir sorun değil, size ödül olacağını bilin. İnşallah bu süreçte sizi zorlamaz, kolay kurtulur ve yolunuza bakarsınız.

Pislik, iğrenç tipler işte. Kendi yalnızlığında boğulsun; madem beğenmiyorsun, sürekli kusur bulacaksın, neden bu kadını kendi çukuruna çekiyorsun değil mi? Size yaptığı bu haksızlığı hatırlayın ki, bu süreci daha kolay atlatın, boşanmanın bir sorun değil, size ödül olacağını bilin. İnşallah bu süreçte sizi zorlamaz, kolay kurtulur ve yolunuza bakarsınız.
İşte buna katılıyorum, güzelliğini veya tavırlarını gizleyip evlenmedi kimse seninle yahut seni buna zorlamadı. Kendi isteğinle bunu yaptın, ama yaptıktan çok kısa bir süre sonra ben senin şuranı beğenmedim veya karakterin bozuk sende düzgün hiçbirşey yok gb sözler her İNSAN için özellikle genç bir kız için çok incitici. Toparlanmak zaman alacak eminim öfke yahut herhangi bir his bu süreci hızlandırmayacak gibi. İnşaallah temenniniz gibi olur....

Sizede geçmiş olsun, sizin fareketmenzie sebep olan alametler neydi peki
Psikoloğa gittiğimde anlattıklarım sonucu teşhisi psikolog koydu. Benim hiç aklıma gelmezdi. Günlük hayatta çok bencil kendini beğenmiş insanlar için narsist kelimesini kullanıyoruz ama alakası yok. Gerçek bir narsist çok tehlikeli. İnanın şöyle yaptı böyle yaptı diye eskiyi hatırlamak bile nefesimi kesiyor. O yüzden hiç anlatmak istemiyorum ama davranış kalıpları hepsinde aynı. İnternette narsistlerin kullandığı manipülasyon yöntemleri yazıp okuyabilirsiniz.

arkadaşlar merhaba daha yeni evliyim, 4 ay kadar oldu yalnız çok az süre beraber kaldık eşimle, ailemin yanındayım ve davayı açtım yalnız bu boşanma sürecı daha başlamadan bana çok ağır geldi, bu süreci yaşayan yada tanıklık edenlerden tavsiye bekliyorum....
Kızlar merhaba ben uzun süredir takip ediyorum bu siteyi, ilk defa yazıyorum. Biz eşimle üniversitede tanışıp 6,5 yıl sevgili olduktan sonra evlendik. 3 aydır evliyiz. Ben son iki yıldır panik atak nedeni ile psikolojik tedavi görüyorum. Eşim de biliyor. 3 ayd 4 kez ciddi kavgalarımız oldu. Ben her kavgada sinir krizi geçirdim. Sinir krizi geçirmem elimde değil, söyledikleri ile üzerimde psikolojik baskı kuruyor. Her yaptığımı hatalı buluyor. Sürekli kendisini mükemmel görüp beni eleştiriyor. Psikolojik rahatsızlığıma da destek olmuyor. Yaşadığımız her şeyi ailesine anlatıyor. Dün de sudan sevepten kavga ettik ben yine sinirlendim ve tabak kırdım o da bana iki kez tokat attı. Bu olay sonrasında ben kimseye bişey demedim, o hem benim hem de kendi ailesini arayarak aramızdaki sorunları çözmek üzere bizim yaşadığımız şehre çağırmış. Kayınvalidem yaptığımız telefon görüşmesinde de benim saygısız olduğumu söyledi, onların ailesine yakışmadığımı söyledi. Eşimi çok seviyorum, onsuz nasıl hayata tutunurum bilmiyorum. Ama bu yaşananları da kendime yediremiyorum. Büyük ihtimalle boşanacağız. Boşanma sonrası nasıl hayata geri dönerim bilmiyorum. Onu çok özlerim, onun üzülmesine dayanamam. Bu durumu yaşayan var mı? Severek boşanmal zorunda kalan? Hayata tutunabildiniz mi?

Ben daha bosanali 2 ay oldu. Bosanma surecinde insan boslukta oluyor ama yavas yavas geciyor. Boyle caniniz sıkıldıgında ,uzgun oldugunuzda atin kendinizi disariya 1 saat yuruyus yapin bakin nasil iyi gelecek.

Kızlar merhaba ben uzun süredir takip ediyorum bu siteyi, ilk defa yazıyorum. Biz eşimle üniversitede tanışıp 6,5 yıl sevgili olduktan sonra evlendik. 3 aydır evliyiz. Ben son iki yıldır panik atak nedeni ile psikolojik tedavi görüyorum. Eşim de biliyor. 3 ayd 4 kez ciddi kavgalarımız oldu. Ben her kavgada sinir krizi geçirdim. Sinir krizi geçirmem elimde değil, söyledikleri ile üzerimde psikolojik baskı kuruyor. Her yaptığımı hatalı buluyor. Sürekli kendisini mükemmel görüp beni eleştiriyor. Psikolojik rahatsızlığıma da destek olmuyor. Yaşadığımız her şeyi ailesine anlatıyor. Dün de sudan sevepten kavga ettik ben yine sinirlendim ve tabak kırdım o da bana iki kez tokat attı. Bu olay sonrasında ben kimseye bişey demedim, o hem benim hem de kendi ailesini arayarak aramızdaki sorunları çözmek üzere bizim yaşadığımız şehre çağırmış. Kayınvalidem yaptığımız telefon görüşmesinde de benim saygısız olduğumu söyledi, onların ailesine yakışmadığımı söyledi. Eşimi çok seviyorum, onsuz nasıl hayata tutunurum bilmiyorum. Ama bu yaşananları da kendime yediremiyorum. Büyük ihtimalle boşanacağız. Boşanma sonrası nasıl hayata geri dönerim bilmiyorum. Onu çok özlerim, onun üzülmesine dayanamam. Bu durumu yaşayan var mı? Severek boşanmal zorunda kalan? Hayata tutunabildiniz mi?
Ayni durumdayiz.bizde 3 yil ciktik.ilk gun kapiya suruklendim. Kac defa ailelerimiz geldi vurdu beni.6 aydir evliyiz ben tedavi goruyorum.o kapiyi acsa dahi yuregim gicirdiyor ben hayatta korkmazdm biseyden.simdi herseyden kormaya basladim. 6 ayda sadece 10 gun aglamadim desem yeridir...

Back
X