Boşanmak?

irinaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
273
3
118
Diğer
Hanımlar,
Benim açımdan mutsuz,eşim açısından mutlu bir evlliliğmiz var.
Son zamanlarda boşanmak daha fazla aklıma düşmeye başladı.
Sebebi de mutsuz olmam.
Eşimle defalarca konuştum,her seferinde bana hak verdi ama durum hiç değişmedi.
Artık konuşmak,derdimi anlatmak gelmiyor içimden.
Umudum kalmadı sanırım.
2.5 yıllıK evliyiz toplam 6 yıldır beraberiz.
Daha evlenmeden aklımı kurcalayan sorunlar artık önümde dağ gibi birikti.Eşimin bu sorunlar için sıraladığı mazeretleri de yavaş yavaş tükendi.Bende tükendim.
Suanda bavulumu toplamak geliyor içimden.Ailem başka sehirde onların yanına gitsem onlara ne anlatcam,anlamazlar beni.Eşimde peşimden gelip ben dönene kadar ailemde benimle kalır.Bunu düşündükçe içime bir agırlık çöküyor.E gidecek baska yerim yok hem ailem varken baska bir yere de gitmeyi ben tercih etmem.
Kendi ailem,eşimin ailesi(eşimin ailesiyle aramızda ciddi bir bağ oluştu onları üzmek hiç istemiyorum) arkadas cevremiz bnları düşündükçe içim kararıyor.
Eşimin beni yıpratmadan peşimi bırakacagını bilsem kimseyi düşünmeden boşanma dilekçemi veririm ama bu sürecde herkesle muhattap olma düşücesi beni mahvediyor.
Sıkışıp kaldım resmen.
Eşimi sevmiyorum,onunla eglenemiyorum,sevişemiyorum.Onu beğenmiyorum.
Belki dönemdir gecer diye kafamı oyalamaya calışıyorum ama kendimi hapsolmus hissediyorum.
Ne yapcagımı bilemiyorum.

evlenmeden önce sorun olacagını hissettiklerin neydi?
birde boşanmak istemenın nedenı,sevginin bitişi ve artık onu begenmıyor olmanmı yoksa farklı sebeplerde varmı?

tam olarak eşinizden soğuma sebepleriniz neler?

evlenmeden önce sorun olacagını hissettiklerin neydi?
birde boşanmak istemenın nedenı,sevginin bitişi ve artık onu begenmıyor olmanmı yoksa farklı sebeplerde varmı?

Farklı bir sebebim yok.Sadece bu içinde bulunduğum hayattan mutsuz olmam.
Evlenmeden önce de eşime bunu defalarca dile getirdim bak ilerde ben böyle böyle olcam(suanki durumum) kafamda soru işaretleri var dedim onunda işle ilgili sorunları vardı bu sorunlar hallolunca bende değişcem kendime gelcem dedi bende risk alıp güvendim ona.

Farklı bir sebebim yok.Sadece bu içinde bulunduğum hayattan mutsuz olmam.
Evlenmeden önce de eşime bunu defalarca dile getirdim bak ilerde ben böyle böyle olcam(suanki durumum) kafamda soru işaretleri var dedim onunda işle ilgili sorunları vardı bu sorunlar hallolunca bende değişcem kendime gelcem dedi bende risk alıp güvendim ona.

eşin biraz detaycı,kafaya takan,taktıgı zaman kendını soyutlayan biri sanırım,daha öncekı konularına göz gezdirdim.
ama sanki sende de birazcık depresif bir yapı var,yaşadığın kadar gördüklerinden de etkilenıyorsun gibime geldi.
boşanmak çözüm değil,düşünsene boşanacaksın bir sürü olay yaşayacaksın bide o dertlerle uğraşacaksın sonrasında yalnızlık olacak.ve sebep yok ortada.
boşanmak sebepsiz yaşanan mutsuzlugu çözecek bişey değl..
size değişiklik lazım,ama evlılıgınızden çok,kendınız için yapacagınız değişiklikler.
kurs olabılır,aktivite olabılır,eşinle yada arkadaslarınala yapacagın geziler olabılır.
kısacası değişimew kendınden başlaman lazım

canım sorunun ne olduğunu tam olarak anlamadım ama ilk tanıştığındaki aşkı sevgiyi aramakla en büyük hatayı yaparsın. Ama diyorsan ki birarada olmaya bile tahammülüm yok, o zaman bir yerden başlayıp, biraz zor günleri göze alıp bu işi bitirmen lazım. Forumda eşini çok sevenlerin açtığı konulara bakacak olursan genelde eşlerinin ilgisizliği, sevgisizliği. Malesef çok sevmek de bazen kötü oluyor...

eşin biraz detaycı,kafaya takan,taktıgı zaman kendını soyutlayan biri sanırım,daha öncekı konularına göz gezdirdim.
ama sanki sende de birazcık depresif bir yapı var,yaşadığın kadar gördüklerinden de etkilenıyorsun gibime geldi.
boşanmak çözüm değil,düşünsene boşanacaksın bir sürü olay yaşayacaksın bide o dertlerle uğraşacaksın sonrasında yalnızlık olacak.ve sebep yok ortada.
boşanmak sebepsiz yaşanan mutsuzlugu çözecek bişey değl..
size değişiklik lazım,ama evlılıgınızden çok,kendınız için yapacagınız değişiklikler.
kurs olabılır,aktivite olabılır,eşinle yada arkadaslarınala yapacagın geziler olabılır.
kısacası değişimew kendınden başlaman lazım

Daha yeni sacımı kestirdim,bateri calıyorum,bisikletle kısalı uzunlu turlar yapıyorum,deli gibi kitap okuyorum bunları resmen aşkla yapıyordum daha öce ki bir konumda da bahsetmiştim.,arkadaslarımla istediğim kadar istediğim yerde vakit geciriyorum.işte eşim içimdeki bu aşkları öldürüyor nasıl yapıyor bilmiyorum ama resmen içimdeki yaşama aşkını öldürüyor.Eşim yanımda olup benim yaşadığım anları paylaşmıyor.Hayattan tek basına zevk alınmaz ki....Artık ne bateri başına oturmak ne de bisikletimi görmek istiyorum.

Bir uzmandan yardım almayı denediniz mi ? Yuvayı yıkmak kolay olmamalı.
Evet sizin yaşadıklarınız sizin için kolay değildir fakat eşiniz mutlu bir evlilik görüyorsa ortada demek ki sizin bakış açınızı biraz değiştirmeniz gerekiyor.
Belkide sizin beklentileriniz çok fazla.
....
Birde gerçekten ayrılmak istediğinizde hemen ''tamam''cevabını verse yine bu kadar rahat olur musunuz ?
Eşinizin vazgeçmeyişi, sizi çok sevmesi değil mi size bu kadar ayrılmayı düşündüren ?

canım sorunun ne olduğunu tam olarak anlamadım ama ilk tanıştığındaki aşkı sevgiyi aramakla en büyük hatayı yaparsın. Ama diyorsan ki birarada olmaya bile tahammülüm yok, o zaman bir yerden başlayıp, biraz zor günleri göze alıp bu işi bitirmen lazım. Forumda eşini çok sevenlerin açtığı konulara bakacak olursan genelde eşlerinin ilgisizliği, sevgisizliği. Malesef çok sevmek de bazen kötü oluyor...

İşin kötüsü eşim beni cok sevdiğini söyleyip duruyor.Benim derdim sevgi aşk falan değil onunla hayatımızı yaşamaktı.Ama onun yaptığı tek sey beni alıp kafasında sadece ev ve iş olan bir kadına cevirmek oldu.

Bir uzmandan yardım almayı denediniz mi ? Yuvayı yıkmak kolay olmamalı.
Evet sizin yaşadıklarınız sizin için kolay değildir fakat eşiniz mutlu bir evlilik görüyorsa ortada demek ki sizin bakış açınızı biraz değiştirmeniz gerekiyor.
Belkide sizin beklentileriniz çok fazla.
....
Birde gerçekten ayrılmak istediğinizde hemen ''tamam''cevabını verse yine bu kadar rahat olur musunuz ?
Eşinizin vazgeçmeyişi, sizi çok sevmesi değil mi size bu kadar ayrılmayı düşündüren ?

Bu söylediğinizi bende cok düşünüyorum kızım artislik yapma diyorum kendi kendime.Ama dayanamıyorum artık.Sonucta onunla da mutsuzum daha ne kadar dibe batabilirim ki!!!

Uzman konusunda da ben zaten kendimi yeterince ifade ediyorum öyle uzmanla cözülcekse bu iş hiç istemem devam etmesini.

Ben sorununu cok iyi anladım, benimde 6 yıllık bir iliskim var ve son zamanlarda bende iliskimi bitirmeyi düsünüyorum yoruldum ve cok yıprandım. Cok sorunlar yasadık, ona kalsa hic bir problem yok, hatta söz istiyoruz yani ben 2-3 ay öncesinde istiyordum ama artık istedigimi düsünmüyorum.. Evlenirsek mutlu olamayacakmısız gibi geliyor. İki günümüzden biri mutlaka kavgayla geciyor, bazen onun da beni sevmedigine sadece alıskanlık olduguna bile inandıgım oluyor. Bunu da ona dile getiriyorum sürekli, eger evlenirsek ben mutlu olacagımıza inanmıyorum diyorum bilmiyorum ama onunla evlilik beni heyecanlandırmıyor, ki simdiden bu kadar sorun yasıyorsak aynı evin icinde ne oluruz bilemiyorum? Rutine bagladık sanki, telefonda konusacak konu bile bulamıyoruz cogu zaman..

Kendimce bunun en büyük sebebibi bos gecen koca bir 6 yıla baglıyorum hızlı yasadık ve tükettik bazı seyleri, hatalar hataları getirdi zincirleme hatalar olarak geri döndü bana, cok zor bir durum ben bekar oldugum halde kolay karar veremiyorum siz bide evlisiniz, hersey gönlünüzce olsun insallah..

Son düzenleme:
Ben sorununu cok iyi anladım, benimde 6 yıllık bir iliskim var ve son zamanlarda bende iliskimi bitirmeyi düsünüyorum yoruldum ve cok yıprandım. Cok sorunlar yasadık, ona kalsa hic bir problem yok, hatta söz istiyoruz yani ben 2-3 ay öncesinde istiyordum ama artık istedigimi düsünmüyorum.. Evlenirsek mutlu olamayacakmısız gibi geliyor. İki günümüzden biri mutlaka kavgayla geciyor, bazen onun da beni sevmedigine sadece alıskanlık olduguna bile inandıgım oluyor. Bunu da ona dile getiriyorum sürekli, eger evlenirsek ben mutlu olacagımıza inanmıyorum diyorum bilmiyorum ama onunla evlilik beni heyecanlandırmıyor, ki simdiden bu kadar sorun yasıyorsak aynı evin icinde ne oluruz bilemiyorum? Rutine bagladık sanki, telefonda konusacak konu bile bulamıyoruz cogu zaman..

Kendimce bunun en büyük sebebibi bos gecen koca bir 6 yıla baglıyorum hızlı yasadık ve tükettik bazı seyleri, hatalar hataları getirdi zincirleme hatalar olarak geri döndü bana, cok zor bir durum ben bekar oldugum halde kolay karar veremiyorum siz bide evlisiniz, hersey gönlünüzce olsun insallah..

Bende bazen diyorum keşke evlenmeseydim.Kesşke risk almak değil de kafamda ki o soru işaretlerinin peşine düşsseydim.Umarım siz de kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Hanımlar,
Benim açımdan mutsuz,eşim açısından mutlu bir evlliliğmiz var.
Son zamanlarda boşanmak daha fazla aklıma düşmeye başladı.
Sebebi de mutsuz olmam.
Eşimle defalarca konuştum,her seferinde bana hak verdi ama durum hiç değişmedi.
Artık konuşmak,derdimi anlatmak gelmiyor içimden.
Umudum kalmadı sanırım.
2.5 yıllıK evliyiz toplam 6 yıldır beraberiz.
Daha evlenmeden aklımı kurcalayan sorunlar artık önümde dağ gibi birikti.Eşimin bu sorunlar için sıraladığı mazeretleri de yavaş yavaş tükendi.Bende tükendim.
Suanda bavulumu toplamak geliyor içimden.Ailem başka sehirde onların yanına gitsem onlara ne anlatcam,anlamazlar beni.Eşimde peşimden gelip ben dönene kadar ailemde benimle kalır.Bunu düşündükçe içime bir agırlık çöküyor.E gidecek baska yerim yok hem ailem varken baska bir yere de gitmeyi ben tercih etmem.
Kendi ailem,eşimin ailesi(eşimin ailesiyle aramızda ciddi bir bağ oluştu onları üzmek hiç istemiyorum) arkadas cevremiz bnları düşündükçe içim kararıyor.
Eşimin beni yıpratmadan peşimi bırakacagını bilsem kimseyi düşünmeden boşanma dilekçemi veririm ama bu sürecde herkesle muhattap olma düşücesi beni mahvediyor.
Sıkışıp kaldım resmen.
Eşimi sevmiyorum,onunla eglenemiyorum,sevişemiyorum.Onu beğenmiyorum.
Belki dönemdir gecer diye kafamı oyalamaya calışıyorum ama kendimi hapsolmus hissediyorum.
Ne yapcagımı bilemiyorum.

sorun her ne ise bilmiyorum ,evlenmeden önce aklınızı kurcalayan sorunlar varsa demekki büyük şeylermiş,öyle ise neden evlendıniz yanlıs anlamayın ama ya sizin hayatınızda baska biri var ya esınızın ki sevmiyorum diyebiliyorsunuz

Son düzenleme:
Bende bazen diyorum keşke evlenmeseydim.Kesşke risk almak değil de kafamda ki o soru işaretlerinin peşine düşsseydim.Umarım siz de kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Benim kafamdaki soru isaretlerinin ne oldugunu bile bilmiyorum yani bende birseyler bitti ya da eksik sanki, duygusal anlamda birsey hissetmiyormusum gibi geliyor, ne oldu da bu hale geldim illa ki bir sebebi var, oda dedigim gibi yasanan tartısmalar, erkek arkadasımın herseyde her zaman haklı cıkma cabaları, anlayıssızlıgı dogmamıs cocugun bile kavgasını yapıyoruz biz, tabiki sayesinde.. :ssz:

Hal böyle olunca bazı seyler tükeniyor, eski canlılıgını yitiriyor bulusmak bile bir zamandan sonra adet gibi gelmeye basladı, yapılması gereken birseymis gibi..

Simdi düsünüyorum simdi kavga ediyorsak evlenince ederiz ne degisecek ki? Bizim sorunumuz uyusamıyoruz, ben böyle diyorsam o tam tersini diyor, kendi dedigini kabul ettirmek istemesi, dogru bulması ve dahası..

Alllaha en büyük duam, benim icin hayırlı degilse bu isin bitmesi..

sorun her ne ise bilmiyorum ,evlenmeden önce aklınızı kurcalayan sorunlar varsa demekki büyük şeylermiş,öyle ise neden evlendıniz yanlıs anlamayın ama ya sizin hayatınızda baska biri var ya esınızın ki sevmiyorum diyebiliyorsunuz

Evlendim güvendim ve güvenim boşa cıktı olmayan olamayacak birşey değil ki bu.

Hayatımda biri olsa eşime hayatımda biri var deyip boşanırdık.Eşiminde hayatında biri olsa ben boşanmak istiyorum dediğimde kabul ederdi.
Benim sorunum zaten eşimin boşanmak istememesi.

Evlendim güvendim ve güvenim boşa cıktı olmayan olamayacak birşey değil ki bu.

Hayatımda biri olsa eşime hayatımda biri var deyip boşanırdık.Eşiminde hayatında biri olsa ben boşanmak istiyorum dediğimde kabul ederdi.
Benim sorunum zaten eşimin boşanmak istememesi.

evlilikte herşey olur tabi
anlıyorumda güven dediğiniz kolay oluşan birşey değil ve yıkıldıgına göre büyük olayların olması gerekıyor ve siz eksık anlatıyorsunuz bazı şeyleri bana öyle geldi kendı görüşümdür

Son düzenleme:

Yaşadıklarınızı tam olarak anlamadan yorum yapmak zor.

Yani şımarık bir çocuk gibi herşeyi isteyen ve bir o kadar da elindekilerden memnuniyetsiz bir kadın mısın yoksa;

dayanılmaz bir kısır döngünün içinde sıkıştığın için artık ne kendini ne de eşini mutlu edemeyecek noktada mısın???

Bir adama ilk günkü gibi aşık olmadan da harikulade evlilik devam edebilir...Ama bir adamı sevmeden...o adamla sevişmeyi sevmeden...
Bu zorlamanın manasız geldiği zamanlarda boşanmak ilk akla gelen çözüm.

Bugün onu ilk gördüğünüzde evet ben bu adamla ilişkime bir şans daha vermek istiyor muyum sorusunu sorun kendinize şöyle uzaktan uzağa onu seyrederek.

Hayır ise cevap,bir daha bakın zira olumsuz kararları çokça kez geçirmek gerekir zihnin ve vicdanın eleğinden...

Evet derseniz,gidin en babasından öpüşün eşinizle.
Bazen bişeyleri harekete geçirmenin en ilkel yoludur bu...

Bateri,bisiklet,kitap vs...sizin keyifleriniz?
Ya onunkiler....satranç mı,maç mı,siyaset mi,dans mı???
Ortak alanlar bulun kendinize,bazen eşimizle üniversitedeki ev arkadaşımızmış gibi dağınık ve plansız yaşamak gerekir hayatı.

Kastıkça kasılıyor insan,sıkıştıkça sıkılıyor...
Sonra eşin karşına geçmiş abartıyorsun,neler var görmüyor musun?Ben seni seviyorum diyor ve bitti sanıyor tüm sorunlar;
Sen şimdi tüm bu anlattıklarımdan bunu mu çıkardın diye daha da nefret ediyorsun adamdan...
Ne sen onun gibi ne de o senin gibi göremez hayatı,ilişkinizi...

Hem biliyor musun bir insanı sevmek istersen onlarca neden bulursun saçma sapan;
ve aynı insandan nefret etmek istersen yine destanlar yazabilirsin...sen ne istiyorsan o oluyor aslında?

çocuk yoksa düşünebilirsin. sevmediğin ve değişmeyeceğinden eminolduğun bir insan için sevdiğin şeylerden vazgeçmek en önemlisi hayat enerjisini yitrimek anlamsız. ayrılmaz isen ilerde çocuk isteyecek bu sefer onun için dayanmak zorunda klacaksın.
ama şunuda unutma bazı kadınlar bekarlık için doğmuştur, çünkü onlara yetecek bir erkek yoktur. kadınlar çok kolay yüksleri ve ilgileri çok geniş bir alana yayılır oysa erkekler öyle değildir. yükselirler ama geniş bir yelpaze ile değil. dimdik.demek istediğim eşinden ayrılırsan yeniden mutlu bir evlilik kuracağın hayallerine çok kapılma. çünkü ortada sadece mutsuzluk sorunu var. seni mutlu edememsi sana yetememsi. aldatmak olsyadı sadık bir erkek bulabilirdin yada cimri olsaydı cömert bir erkek ama senin gerekçelerin için aynı şey geçerli değil

Son düzenleme:
evlilikte herşey olur tabi
anlıyorumda güven dediğiniz kolay oluşan birşey değil ve yıkıldıgına göre büyük olayların olması gerekıyor ve siz eksık anlatıyorsunuz bazı şeyleri bana öyle kendı görüşümdür

Eksik anlatmak değil de somut örnek veremiyorum.
Ya mutlu değilim işte.
aldatılmadım,kayınvalidemlerle herhangi bir sorunum yok,dayak yemedim,maddi sorunlarımız huzursuzluk verici derecede değil,eşim kendince ilgilidir romantiktir.
Ama ben mutsuzum.Benim eşimden beklentim ki beni çok da iyi tanır.Ortak bir yaşamdı.yani ben iş ev iş ev insanı değilim.eşimde iş ev iş ev insanıymış bundan emin oldum.ki evlilik öncesi kafamı kurcalayan bu olaydı.eşimde önceden bu kadar değildi ve beni de buna inandırdı.Güvenim bu yüzden sasrıldı.

Back
X