Boşanmak?

Yaşadıklarınızı tam olarak anlamadan yorum yapmak zor.

Yani şımarık bir çocuk gibi herşeyi isteyen ve bir o kadar da elindekilerden memnuniyetsiz bir kadın mısın yoksa;

dayanılmaz bir kısır döngünün içinde sıkıştığın için artık ne kendini ne de eşini mutlu edemeyecek noktada mısın???

Bir adama ilk günkü gibi aşık olmadan da harikulade evlilik devam edebilir...Ama bir adamı sevmeden...o adamla sevişmeyi sevmeden...
Bu zorlamanın manasız geldiği zamanlarda boşanmak ilk akla gelen çözüm.

Bugün onu ilk gördüğünüzde evet ben bu adamla ilişkime bir şans daha vermek istiyor muyum sorusunu sorun kendinize şöyle uzaktan uzağa onu seyrederek.

Hayır ise cevap,bir daha bakın zira olumsuz kararları çokça kez geçirmek gerekir zihnin ve vicdanın eleğinden...

Evet derseniz,gidin en babasından öpüşün eşinizle.
Bazen bişeyleri harekete geçirmenin en ilkel yoludur bu...

Bateri,bisiklet,kitap vs...sizin keyifleriniz?
Ya onunkiler....satranç mı,maç mı,siyaset mi,dans mı???
Ortak alanlar bulun kendinize,bazen eşimizle üniversitedeki ev arkadaşımızmış gibi dağınık ve plansız yaşamak gerekir hayatı.

Kastıkça kasılıyor insan,sıkıştıkça sıkılıyor...
Sonra eşin karşına geçmiş abartıyorsun,neler var görmüyor musun?Ben seni seviyorum diyor ve bitti sanıyor tüm sorunlar;
Sen şimdi tüm bu anlattıklarımdan bunu mu çıkardın diye daha da nefret ediyorsun adamdan...
Ne sen onun gibi ne de o senin gibi göremez hayatı,ilişkinizi...

Hem biliyor musun bir insanı sevmek istersen onlarca neden bulursun saçma sapan;
ve aynı insandan nefret etmek istersen yine destanlar yazabilirsin...sen ne istiyorsan o oluyor aslında?

işin kötüsü de bateri hocam eşim,o bisikleti de bana o aldı.Çok fazla ortak noktamız var.Ama ben mutlu değilim.sanki o kendi hayatını yaşıyor ben kendi hayatımı yaşıyorum bu kadar ortak nokta içinde.

Eksik anlatmak değil de somut örnek veremiyorum.
Ya mutlu değilim işte.
aldatılmadım,kayınvalidemlerle herhangi bir sorunum yok,dayak yemedim,maddi sorunlarımız huzursuzluk verici derecede değil,eşim kendince ilgilidir romantiktir.
Ama ben mutsuzum.Benim eşimden beklentim ki beni çok da iyi tanır.Ortak bir yaşamdı.yani ben iş ev iş ev insanı değilim.eşimde iş ev iş ev insanıymış bundan emin oldum.ki evlilik öncesi kafamı kurcalayan bu olaydı.eşimde önceden bu kadar değildi ve beni de buna inandırdı.Güvenim bu yüzden sasrıldı.

polemik yaratmak istemiyorum ama ,daha ne istiyorsunuz ki eşinizin kötü şeyler yaptıgı yok burda ki sorun yaşayan kadınların sorunlarını okudunuz mu daha önce,yani size göre sorun olan bana göre olmayabılır ama bu kadar büyütecek kadar sevmiyorum sevişemiyorum diyecek kadar büyük sorun yok bana göre yani aşılabilir şeyler ,yeterki konuşmayı bilin

Son düzenleme:
işin kötüsü de bateri hocam eşim,o bisikleti de bana o aldı.Çok fazla ortak noktamız var.Ama ben mutlu değilim.sanki o kendi hayatını yaşıyor ben kendi hayatımı yaşıyorum bu kadar ortak nokta içinde.

hocanız olduguna göre aranızda yaş problemi olabilir mi?o zaaman kafanıza takmadıgınız ama şimdi sorun yaptıgınız

çocuk yoksa düşünebilirsin. sevmediğin ve değişmeyeceğinden eminolduğun bir insan için sevdiğin şeylerden vazgeçmek en önemlisi hayat enerjisini yitrimek anlamsız. ayrılmaz isen ilerde çocuk isteyecek bu sefer onun için dayanmak zorunda klacaksın.
ama şunuda unutma bazı kadınlar bekarlık için doğmuştur, çünkü onlara yetecek bir erkek yoktur. kadınlar çok kolay yüksleri ve ilgileri çok geniş bir alana yayılır oysa erkekler öyle değildir. yükselirler ama geniş bir yelpaze ile değil. dimdik.demek istediğim eşinden ayrılırsan yeniden mutlu bir evlilik kuracağın hayallerine çok kapılma. çünkü ortada sadece mutsuzluk sorunu var. seni mutlu edememsi sana yetememsi. aldatmak olsyadı sadık bir erkek bulabilirdin yada cimri olsaydı cömert bir erkek ama senin gerekçelerin için aynı şey geçerli değil

Çocuk su durumda asla düşünmüyorum.Eşiminde düşündüğü söylenemez.Zaten boşanayım şöyle kafama göre birini bulurum gibi hiç geçmiyor aklımdan.
Eşimle defalarca konuştum mutsuz olduğumu,kendimden nefret ettiğimi söyledim ki eşim öyle klasik koca da değildir.Ya ben olcak zannediyordum.canla başla cok uğrastım.herseyiyle ilgilendim.doktora tezinde ki anlatım bozukluklarını bile düzelttim kaç gün sabahlayıp.babasıyla kavga ettiğinde aralarını düzelettim,her akşam nefret ettiğim halde onun sevdgi filmleri bulup izledim,sevebilecegi kitaplar aldım ona,maille sarkılar gönderdim,arkadaslarına doğum günü pastaları yaptım yani insan kocası için ne yapabilirse yaptım.Ama sorun sanırım burda başlıyor.evet ben onun hayatı için cok sey yaptım ama o benim ona olan aşkımı hayata olan aşkımı söndürdü.Yeni bir şarkı buluduğumda onunla paylaşmak içimden gelmiyorsa benim için bu aldatılmaktan daha büyük bir problemdir.

Kafanızdaki karmaşa,hayal kırıklığınız,kararsızlıklar,net bir sonuca varamamış olmak sizi küçük bir depresyona sürüklemiş gibi..

Kendinizi ifade edebilmeniz psikologa gitmenize gerek olmadığı anlamına gelmez..çözemediğiniz ve somut örneklenmeyen sorunlar var..Belki bir orta yol kapısı açar..belki de eşinize yol gösterir.Sonuçta o da çaresiz gibi duruyor ya da sizin istediğinizi nasıl yapacağını çözemiyor.. Bu seçeneği silmeyin derim..

Bir süre ailenizin yanında kalsanız,özler misiniz? Hayat enerjinizi eşinizle canlandırmak istiyorsunuz ama bunu onda görmüyorsunuz anladığım kadarıyla..

ama illa boşanıcam diyorsanız,o zaman güzellikle ikna edin..istemediğinizi,kafanızda bittiğini anlatın..İlla ikna olur,kim kendisini istemeyen birinin yanında kalır ki.. Ama eşiniz tamam dediğin de sizin fikriniz değişecek gibime geliyor..

Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim
:ssz:

Çocuk su durumda asla düşünmüyorum.Eşiminde düşündüğü söylenemez.Zaten boşanayım şöyle kafama göre birini bulurum gibi hiç geçmiyor aklımdan.
Eşimle defalarca konuştum mutsuz olduğumu,kendimden nefret ettiğimi söyledim ki eşim öyle klasik koca da değildir.Ya ben olcak zannediyordum.canla başla cok uğrastım.herseyiyle ilgilendim.doktora tezinde ki anlatım bozukluklarını bile düzelttim kaç gün sabahlayıp.babasıyla kavga ettiğinde aralarını düzelettim,her akşam nefret ettiğim halde onun sevdgi filmleri bulup izledim,sevebilecegi kitaplar aldım ona,maille sarkılar gönderdim,arkadaslarına doğum günü pastaları yaptım yani insan kocası için ne yapabilirse yaptım.Ama sorun sanırım burda başlıyor.evet ben onun hayatı için cok sey yaptım ama o benim ona olan aşkımı hayata olan aşkımı söndürdü.Yeni bir şarkı buluduğumda onunla paylaşmak içimden gelmiyorsa benim için bu aldatılmaktan daha büyük bir problemdir.

senin ruhun aldatılıyor.

polemik yaratmak istemiyorum ama ,daha ne istiyorsunuz ki eşinizin kötü şeyler yaptıgı yok burda ki sorun yaşayan kadınların sorunlarını okudunuz mu daha önce,yani size göre sorun olan bana göre olmayabılır ama bu kadar büyütecek kadar sevmiyorum sevişemiyorum diyecek kadar büyük sorun yok bana göre yani aşılabilir şeyler ,yeterki konuşmayı bilin

ya beni ailesine ezdiren,ailesiyle sorun yaşadığım,bana hakeret edip aldatabilcek bir adam zaten benim konum dışında.Öyle ihtimaller yok hayatımda baştan da kendimce önlemler aldım.yok öyle şeyler.benim hayatımda yok.ya özür dilerim kk da bunları söylemek biraz zor özellikle bir derdim var kısmında ..
ama sonucta herkesin hayatı kendine.herkesin hayattan eşinden beklentileri farklı ve ona göre bir yol çiziyor .
bende kendime kendimce bir yol cizdim ve lastiğim patladı.
her evililiğin her ilişkinin kendi içinde dinamikleri var.benim ki aldatılmak değil de bunlar.

İnsan bazı yorumları okuyunca çıldıracak gibi oluyor.

Habire eşin birşey yapmamış ki şımarık mısın bilmem ne. Sanki evlilik sadece aldatmayla bitebilir gibi. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz. Bir kadın bunları söylüyorsa hemen yapılamaz bu. Eminim emek vermiş kendinizi sorgulamışsınızdır. Ama bu noktaya geldiyseniz ki zaman çok kıymetli, bir an önce açın boşanma davanızı. Karşınızdaki insanın sizi dövmemesi yada iyi bir insan olması evliliğin devamı için bir neden değildir. Asıl neden o adamla olan birliktelikten zevk almamaktır. Bence sizin yeni bir görüşe değil cesarete ihtiyacınız var.

Son düzenleme:
ya beni ailesine ezdiren,ailesiyle sorun yaşadığım,bana hakeret edip aldatabilcek bir adam zaten benim konum dışında.Öyle ihtimaller yok hayatımda baştan da kendimce önlemler aldım.yok öyle şeyler.benim hayatımda yok.ya özür dilerim kk da bunları söylemek biraz zor özellikle bir derdim var kısmında ..
ama sonucta herkesin hayatı kendine.herkesin hayattan eşinden beklentileri farklı ve ona göre bir yol çiziyor .
bende kendime kendimce bir yol cizdim ve lastiğim patladı.
her evililiğin her ilişkinin kendi içinde dinamikleri var.benim ki aldatılmak değil de bunlar.

hakkınızda hayırlısı olsun ozaman...

Habire eşin birşey yapmamış ki şımarık mısın bilmem ne. Sanki evlilik sadece aldatmayla bitebilir gibi. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz. Bir kadın bunları söylüyorsa hemen yapılamaz bu. Eminim emek vermiş kendinizi sorgulamışsınızdır. Ama bu noktaya geldiyseniz ki zaman çok kımetli, bir an önce açın boşanma davanızı. Karşınızdaki insanın sizi dövmemesi yada iyi bir insan olması evliliğin devamı için bir neden değildir. Asıl neden o adamla olan birliktelikten zevk almamaktır. Bence sizin yeni bir görüşe değil cesarete ihtiyacınız var.

neden çıldıracak gibi oluyorsunuz ki herkes tıpkı sizin yaptıgınız gibi fikrini söyledi ve söyleyecek,farklı fikirlerde oldugumuz insanlara bizde mi öyle diyelim

film gibi geldi biran herşey mükemmel gibi görünse de kendince bir sürü problem var. Dayak yiyen kadın bugun dayak yemese mutlu olabilir, eşi alkol bagımlısıysa bugun alkol almadı diye mutlu olabilir ama klasik sorunların dışında farklı bir sorun sizinkisi.
Burada kaç kadın bisiklete biniyordur ,kaç kadın batari çalıyordur belki birkaç tane belki de hiç.
Sen klasik bir kadın degilsin ve klasik seyler seni mutlu etmiyor.
Ayrılınca insan özlemez mi bir düşünsene, bu nedenlerden dolayı ayrılsan için hiç acımaz mı.
Bunlar senin hobilerin sen bunlardan zevk alıyorsun ve eşin sana bunları yapman konusunda saygı gösterebiliyor kimsi insan zevklerinden hobilerinden eşi istemedigi için vazgecebiliyor sen bu konu da şanslısın.
Bence sen eşinle otur konuş bavulunu o toplayıp gitsin bir süre birlikte yaşadıgınız evde bir süre yalnız kal, eger onun kokusunu onun gölgesini aramazsan sen gercekten yalnız mutlu olabilirsin ama onu özlersen bu iş daha bitmemiş demektir.
Bazen hersey mükemmeldir ama bir insanoglu herseyi kötü görürüz bu durum da insanın biraz yalnız kalmaya ihtiyacı vardır sende öyle yap ama bir evliligi bitirmek için bu kadar neden bence az bir şansı daha hakediyor eşin.

İnsanlar değişmez ,eşinizde değişmeyecek neyse o.
Aşkınız bitmiş, sevginizde tabi.
Heyecan hiç kalmamış.
Kendinize ve eşinize bir iyilik yapın; ayrılın.
İkinizde ayrı ayrı iyi insanlar olabilir ama beraber mutlu olmayabilirsiniz.
Eleştirecekte, onaylayacakta birşey yok.

Habire eşin birşey yapmamış ki şımarık mısın bilmem ne. Sanki evlilik sadece aldatmayla bitebilir gibi. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz. Bir kadın bunları söylüyorsa hemen yapılamaz bu. Eminim emek vermiş kendinizi sorgulamışsınızdır. Ama bu noktaya geldiyseniz ki zaman çok kıymetli, bir an önce açın boşanma davanızı. Karşınızdaki insanın sizi dövmemesi yada iyi bir insan olması evliliğin devamı için bir neden değildir. Asıl neden o adamla olan birliktelikten zevk almamaktır. Bence sizin yeni bir görüşe değil cesarete ihtiyacınız var.

Çok teşekür ederim.
Sorunum da bu zaten kendimi o boşanma hengamesinin içine nasıl atacagımı bilemiyorum ve eşim kesinlikle yanaşmıyor boşanmaya.evi terketsem peşimden gelecek ailemin evinde günlerce bu olaylar dönecek olan muhabetler herkesin üstüme gelmesi...bunları düşünmeye bile korkuyorum.eşim suanda beni esir almış durumda.ne durumu değiştirmek için bişey yapıyor ne de boşanmayı kabul ediyor.ben hayattan nefret etmişken o işine geliyor gidiyor akşamları durduğum yerde duramayıp oyalanmak için yaptığım börekleri kekleri yiyor.sabah işe gidiyor akşamları bana günün olaylarını anlatıyor yine ben kendimi oyalıcak işler bulduğumda yardım edilcek birşey var mı diye souyor kekleri börekleri yiyior.bu döngü günlerdir böyle devam edip duruyor.

bence sorun zaten eşinde değil sende
sen belkı sıkıldın evlilikten yada kendınden yada ne bılım ,hepimizin başına gelmezmı zaman zaman
ben çok istemişimdir ailemı bırakıp tek başına hayat yaşamayı
ama hemen geçer bu duygularım,gelip geçiici olmalıdır zaten
bence biraz zaman iste eşinden
bi süre ne bilim bırınde kal guvenebileceğin
kendıne dön,hobilerine dön,belki başka yönlerını keşfet kendının
kendını dınle,nerde nasıl kiminle mutlu olabileceğin konusunu sorgula
yada eşim olmadan bı hayat nasıl olurdu,neler bana onun eksikliğini hissettrirdi falan diye
çok ıyı diyosun bak,burda neler neler okuyoruz ne adamlar var
ha yınede yok o olmasında neresı olursa olsun,ben O nu istemıyorum artık diyosan yapacak bişey yok
bol şans dilemekten başka sana..
ha bide evli değilim ama görüyorum ki,kimse evlendikten sonra bekar hayatını tam anlamıyla yaşayamıyor
ortak paydalarda buluşmak gerekıyor aile birliği için..

Ben sizi şöyle algıladım gibi hani bazı erkekler vardır özgürlüklerine düşkündür onlar için evlilğe uygun biri değildir deriz siz de galiba evlilik kurumuna uygun bir bünyeye sahip değilsiniz. Sizin istediğiniz hep bir paylaşım ,hep bir arkadaşlık ve flört dönemi yaşamak ama evliliklerde bunu yıllar boyunca yaşamak mümkün değil gibi ara ara elbette farklı aktiviteler yapılabilir ama her an bir aktivite ,her an bir macera , her an bir atraksiyon modunda olmayabilir herkes . Evlilikten beklentiniz çok farkllı siz güzel bir arkadaş vakit geçirebileceğiniz birini arıyorsunuz sadece sanki bunu evlenmeden de bir hobi arkadaşı edinerek yapabilirdiniz.

film gibi geldi biran herşey mükemmel gibi görünse de kendince bir sürü problem var. Dayak yiyen kadın bugun dayak yemese mutlu olabilir, eşi alkol bagımlısıysa bugun alkol almadı diye mutlu olabilir ama klasik sorunların dışında farklı bir sorun sizinkisi.
Burada kaç kadın bisiklete biniyordur ,kaç kadın batari çalıyordur belki birkaç tane belki de hiç.
Sen klasik bir kadın degilsin ve klasik seyler seni mutlu etmiyor.
Ayrılınca insan özlemez mi bir düşünsene, bu nedenlerden dolayı ayrılsan için hiç acımaz mı.
Bunlar senin hobilerin sen bunlardan zevk alıyorsun ve eşin sana bunları yapman konusunda saygı gösterebiliyor kimsi insan zevklerinden hobilerinden eşi istemedigi için vazgecebiliyor sen bu konu da şanslısın.
Bence sen eşinle otur konuş bavulunu o toplayıp gitsin bir süre birlikte yaşadıgınız evde bir süre yalnız kal, eger onun kokusunu onun gölgesini aramazsan sen gercekten yalnız mutlu olabilirsin ama onu özlersen bu iş daha bitmemiş demektir.
Bazen hersey mükemmeldir ama bir insanoglu herseyi kötü görürüz bu durum da insanın biraz yalnız kalmaya ihtiyacı vardır sende öyle yap ama bir evliligi bitirmek için bu kadar neden bence az bir şansı daha hakediyor eşin.

eşim hayatta yalnız bırakmaz beni.annemlere gidicem kafa dinlicem desem uzakta benden soğursun diye peşime takılıyor.sen git desem bu şehirde gidebilecegi bir yer yok.ya ben cok uğrasıyorum.sesim kısıldı artık derdimi anlatmaktan.cümlelerim tükendi denir ya.Artık düzelsin de istemiyorum.Çok konuştum,çok ağladım.Görmezden geldim bi süre.Bi süre tamam boşver sen kendi bildiğin gibi takıl sadece paylaş,ondan bir şey bekleme dedim.evin boş odayı kendi odam yaptım sadece kendi yaşam alanım kendime özel orda oyalandım...ama kendimi çok yalnız hissediyorum.kimsesiz hissediyorum.ama eşim öyle hissetmiyor.o benim varlığımı hissediyor agırlığımı duyuyor.asıl sorun bu galiba.

Sen aktif bir insansın ve eşin sana ayak uyduramıyor değilmi? Aslında sana birşey söyleyimmi evlilikteki en önemli şeyi yaşıyorsun eşin sana basit geliyor sense ona hayran olmak istiyorsun. Ben evlenmeden önce eşimi sınardım hadi bara götür beni ve deli gibi dans edelim diye eşimin gözleri doldu ağlamak üzereydi bana evlendikten sonra ayak uyduramayacağını düşündü aslında bende bara tek başımıza gidip eğlenmekten hoşlanmazdım onu denedim ve çok üzüldüm. Anneme anlattım bana çok kızdı o çok hassas onun kalbini incitme dedi.

Eşimin şöyle bir yapısı var bana öyle aşık olduğunu hissettirdiki neden hoşlanıyorsam benden önce yapmaya çalıştı. Bisiklete biniyorum, oda bayılıyor, motorsiklet kullanmak istedim hemen ehliyet aldı bende aldım ve hevesimizi aldık. Dans kursuna gidelim dedim kabul etti gitmedik o ayrı ama benim için kendini yetiştirmek için elinden geleni yapma çabası yetiyor kpss ye girceksin diyorum çalışıyor hazırlanıyor bir üniv. daha oku diyorum elinden geleni yapıyor yani o kadar açıkki yeniliğe bu beni aşık etti kendine. Eşim benden 12 yaş büyük ve ben hep bir soru işaretiyle evlendim acaba eksiklik hissedecekmiyim? ama şu anda onu heyere yanıma taşımaya bayılıyorum. Çok kitap okuyor kendini çok geliştiriyor. Havuza gidip deli gibi kaydıraklardan benimle kayabiliyor hadi bir çılgnlık yapalım dediğimde benden önce atlıyor, öyle mülayim bir insandıki inanmazdı kimse ama içindeki çocuğu çıkardığıma inanıyorum ve biliyorumki yaşıtım olsa bana bu kadar ayak uyduramazdı.

İnsanın içinde olacak bu, al karşına anlat olmuyorsa beni kaybetmek istemiyorsan yardım alalım uzmandan de bence ve bir aile uzmanına başvurun.

Eşin seni belliki çok seviyor, sıkıntınız kafaların uyuşmaması elinden geleni yapmadan emek vermeden bitirme derim.

Sen aktif bir insansın ve eşin sana ayak uyduramıyor değilmi? Aslında sana birşey söyleyimmi evlilikteki en önemli şeyi yaşıyorsun eşin sana basit geliyor sense ona hayran olmak istiyorsun. Ben evlenmeden önce eşimi sınardım hadi bara götür beni ve deli gibi dans edelim diye eşimin gözleri doldu ağlamak üzereydi bana evlendikten sonra ayak uyduramayacağını düşündü aslında bende bara tek başımıza gidip eğlenmekten hoşlanmazdım onu denedim ve çok üzüldüm. Anneme anlattım bana çok kızdı o çok hassas onun kalbini incitme dedi.

Eşimin şöyle bir yapısı var bana öyle aşık olduğunu hissettirdiki neden hoşlanıyorsam benden önce yapmaya çalıştı. Bisiklete biniyorum, oda bayılıyor, motorsiklet kullanmak istedim hemen ehliyet aldı bende aldım ve hevesimizi aldık. Dans kursuna gidelim dedim kabul etti gitmedik o ayrı ama benim için kendini yetiştirmek için elinden geleni yapma çabası yetiyor kpss ye girceksin diyorum çalışıyor hazırlanıyor bir üniv. daha oku diyorum elinden geleni yapıyor yani o kadar açıkki yeniliğe bu beni aşık etti kendine. Eşim benden 12 yaş büyük ve ben hep bir soru işaretiyle evlendim acaba eksiklik hissedecekmiyim? ama şu anda onu heyere yanıma taşımaya bayılıyorum. Çok kitap okuyor kendini çok geliştiriyor. Havuza gidip deli gibi kaydıraklardan benimle kayabiliyor hadi bir çılgnlık yapalım dediğimde benden önce atlıyor, öyle mülayim bir insandıki inanmazdı kimse ama içindeki çocuğu çıkardığıma inanıyorum ve biliyorumki yaşıtım olsa bana bu kadar ayak uyduramazdı.

İnsanın içinde olacak bu, al karşına anlat olmuyorsa beni kaybetmek istemiyorsan yardım alalım uzmandan de bence ve bir aile uzmanına başvurun.

Eşin seni belliki çok seviyor, sıkıntınız kafaların uyuşmaması elinden geleni yapmadan emek vermeden bitirme derim.

ya bakın işte siz bu uyumu yakalayabilmişsiniz.bizim de aramızda 10 yaş var ve evlnemeden önce benim de benzer cekincelerim vardı.ama biz yapamadık ki eşiminde kendince cok uğrastığına inanıyorum. sanırım artık uğrasmaktanda vazgecti ama ne yapcaz dediğimde biliyorum seni mutlu edemiyorum ama boşanamam senden diyor.E bu durumda beni kazanmak için benim hissedebilecegim birşey yapmıyor,boşanmıyor.Uzman olayına inanmıyorum ben ya.psikiyatrik tedavi görmüş 2-3 doktor değiştirmiş bir insan olarak hiç inanmıyorum.

Ben daha çok kendiyle sorunu olan,içsel problemlerinin sebebini evliliğinde arayan,çoğu zamanda mantıklı çıkarımlar yapan(ama doğruluğu kesin olmayabilir),biraz kendine dönememiş,kendini bulma çabasında ama bu süreci sıkıntılı yaşayan,rutinden sıkılmış,zaman zaman tek taraflı fedakarlıktan yorulmuş bir kadın gördüm.Buraya yazdıklarını bir uzmanla konuşmak istedin mi?[/B]

ya bakın işte siz bu uyumu yakalayabilmişsiniz.bizim de aramızda 10 yaş var ve evlnemeden önce benim de benzer cekincelerim vardı.ama biz yapamadık ki eşiminde kendince cok uğrastığına inanıyorum. sanırım artık uğrasmaktanda vazgecti ama ne yapcaz dediğimde biliyorum seni mutlu edemiyorum ama boşanamam senden diyor.E bu durumda beni kazanmak için benim hissedebilecegim birşey yapmıyor,boşanmıyor.Uzman olayına inanmıyorum ben ya.psikiyatrik tedavi görmüş 2-3 doktor değiştirmiş bir insan olarak hiç inanmıyorum.

Annem ne der biliyormusun? eskiden şaşırırdım 30 sene sonra insanlar boşanıyor diye duyunca ama şimdi anlıyorum artık kafa yapılarının uyuşmadığını daha önce çoluk çocuk var cahillik katlanıyorsun ama yıllar sonra başbaşa kalınca ayakta kalmayı öğrenince çekemeyebiliyorsun der.

Sen mutsuzsun ve geçmişe özlem duyuyorsun çünkü hepimiz evlendikten sonra özgür olacağız deriz daha güzel olacak deriz. Ama geçmişe özlem duymaya başlayınca olmuyor demekki. Sen kafanda bitirmişsin tatlım ne denebilir eşini kendinden soğutacaksın, ayrı odanda yaşayacaksın aynı evde ayrı kalınca oda anlayacakki bu kadın beni bitirmiş. İlişkiye girmezsen zaten kafasına dank etmeye başlayacak inşallah düzelirsiniz, çok üzüldüm gerekten.

Back
X