Boşanmak?

entellektüel görünmeye çalışarak kendi düşünce yapınızda olmayan insanları aşağılayamazsınız
evet ben o geleneksel dediğin kadınlardanım
evimden işime işimden evime geliyorum işimi ve evimi çok seviyorum
eşimi ve oğlumu çok seviyorum
çocuğumu da inşallah kendi zihniyetimde yetiştiricem
onu sadece anlık zevklerle mutlu olan hevesi geçince, elinden oyuncağı alınınca ya da en ufak bir isteği yapılmayınca mutsuz olacak bir insan olmasını istemiyorum
toplumsal cinsiyetçi rolümden gayet memnunum kadın olmayı ve kadınlığımın gerektirdiği şeyleri yapmayı seviyorum
belki 50 li yaşlarımda ben de lömbür lömbür etlerimle o dediğiniz spor aletlerine binenlerden olucam ama
en azından eşim ve çocuklarımla belki fazla kilolarımla mutlu olmayı BİLECEĞİM...

sanırım siz kendinizi farkında olmadan, bahsettiğim bisiklete binip bateri çalan kadına düşman ama parklarda herkesin gözü önünde spor yapanlarla karıştırdınız. benim bahsettiğim şey kadının çocuğuyla eşiyle ilgilenmesi değil ki..ben de eşime yemek yapmaktan çok keyif alıyorum, işimi seviyorum ...benim takıldığım kendi mahremini gözler önüne sererken çekinmeyen ama bir başkası marjinal bir edimde bulununca hemen eleştiren kadınlardı.. kimse anlık zevkler peşinde değil, insan evliliği süresince hobiler edinebilir..

arkadaşımızın hayatı monotona dönmüş sanırım. evden işe - işten eve... çogumuzun yaşadığı hayat...
malesef böyle halimiz. Benimde aynı. Düğünümüz olalı 3 ay oldu daha akrabalara el öpmeye gidemedik. Evden çıkabildiğimiz yok. İzin günlerimiz + mesai saatlerimiz farklı, bir araya çok gelemiyoruz.
Dün beni gezdirmek için izin aldı. malesef evden çıkamadım neden ? haftada 1 gün tatilim var pazar günleri ondada evin işi bitmiyor. Eşim dün ben temizlik yaparken İnt. cafeye gitti biraz oyalanmış. Bende işleri yaptım. harap ve bitap düştüm. Akşam kolumu kaldıracak halim yoktu. Yani bir hafta sonu planı daha hüsranla sonuçlandı.

Yaşadığın şeyi anlayabiliyorum.. Bir ilişkimi bu yüzden bitirdim. İyi biriydi, ilgiliydi, gelecek planları yapıyordu vs vs. Birgün başımı omzuna yasladım ve gözlerimi kapadım. O an nefes alamadığımı hissettim. Bana huzur vermiyordu. Herşey tamamdı ama yanında kendimi huzurlu, rahat, mutlu hissedemiyordum. Ne kadar zaman geçerse geçsin insan bu histen kurtulamıyor malesef:43:

Okuduklarım arasında gördüğüm tek şey; siz eşinizden soğumuşsunuz. Eğer seviyor olsaydınız saydıklarınız batmazdı. Birlikte vakit geçirmekten hoşlanmıyorsunuz, sevişmek istemiyorsunuz, mutsuzsunuz. Bu da ben de sadece eşinizden soğuduğunuz fikrini uyandırdı.

Sizi tanımadığım için sadece yazıklarınızdan çıkarım yapıyorum. Özgür ruhlu, hayatı eğlenmek olarak gören bir gibi geldiniz bana. Fazlaca özgürlüğünüze düşkün olduğunuz için normal hayatın gereklilikleri ağır gelmiş olmalı size. Ancak şu bir gerçek ki evlilik kurumunun gereklilikleri var ve evlilikte kalıplar bir yere kadar aşılabilir. Çünkü ben değil biz olunmak zorunda..

Eşinizden kendi önceliklerini geri plana atıp sizinkileri öne almasını istemiş olabilir misiniz?

Bence Hoca'nıza duyduğunuz saygıyı, hayranlığı aşk sanıp imzayı atmışsınız,
Bunun farkına da yeni varmışsınız!

Ben sorununu cok iyi anladım, benimde 6 yıllık bir iliskim var ve son zamanlarda bende iliskimi bitirmeyi düsünüyorum yoruldum ve cok yıprandım. Cok sorunlar yasadık, ona kalsa hic bir problem yok, hatta söz istiyoruz yani ben 2-3 ay öncesinde istiyordum ama artık istedigimi düsünmüyorum.. Evlenirsek mutlu olamayacakmısız gibi geliyor. İki günümüzden biri mutlaka kavgayla geciyor, bazen onun da beni sevmedigine sadece alıskanlık olduguna bile inandıgım oluyor. Bunu da ona dile getiriyorum sürekli, eger evlenirsek ben mutlu olacagımıza inanmıyorum diyorum bilmiyorum ama onunla evlilik beni heyecanlandırmıyor, ki simdiden bu kadar sorun yasıyorsak aynı evin icinde ne oluruz bilemiyorum? Rutine bagladık sanki, telefonda konusacak konu bile bulamıyoruz cogu zaman..

Kendimce bunun en büyük sebebibi bos gecen koca bir 6 yıla baglıyorum hızlı yasadık ve tükettik bazı seyleri, hatalar hataları getirdi zincirleme hatalar olarak geri döndü bana, cok zor bir durum ben bekar oldugum halde kolay karar veremiyorum siz bide evlisiniz, hersey gönlünüzce olsun insallah..

Şekerim bence evlilik konusunda heyecanlı değilsen hiç evlenme, hiç başlayıp kendini zor bir duruma sürükleme.

Hanımlar,
Benim açımdan mutsuz,eşim açısından mutlu bir evlliliğmiz var.
Son zamanlarda boşanmak daha fazla aklıma düşmeye başladı.
Sebebi de mutsuz olmam.
Eşimle defalarca konuştum,her seferinde bana hak verdi ama durum hiç değişmedi.
Artık konuşmak,derdimi anlatmak gelmiyor içimden.
Umudum kalmadı sanırım.
2.5 yıllıK evliyiz toplam 6 yıldır beraberiz.
Daha evlenmeden aklımı kurcalayan sorunlar artık önümde dağ gibi birikti.Eşimin bu sorunlar için sıraladığı mazeretleri de yavaş yavaş tükendi.Bende tükendim.
Suanda bavulumu toplamak geliyor içimden.Ailem başka sehirde onların yanına gitsem onlara ne anlatcam,anlamazlar beni.Eşimde peşimden gelip ben dönene kadar ailemde benimle kalır.Bunu düşündükçe içime bir agırlık çöküyor.E gidecek baska yerim yok hem ailem varken baska bir yere de gitmeyi ben tercih etmem.
Kendi ailem,eşimin ailesi(eşimin ailesiyle aramızda ciddi bir bağ oluştu onları üzmek hiç istemiyorum) arkadas cevremiz bnları düşündükçe içim kararıyor.
Eşimin beni yıpratmadan peşimi bırakacagını bilsem kimseyi düşünmeden boşanma dilekçemi veririm ama bu sürecde herkesle muhattap olma düşücesi beni mahvediyor.
Sıkışıp kaldım resmen.
Eşimi sevmiyorum,onunla eglenemiyorum,sevişemiyorum.Onu beğenmiyorum.
Belki dönemdir gecer diye kafamı oyalamaya calışıyorum ama kendimi hapsolmus hissediyorum.
Ne yapcagımı bilemiyorum.

Şekerim bence sen bu adama hiç aşık olmamışsın.Yazdıkalrını baştan aşağı okudum.Ona hayranlık ve saygı duymuşsun, onun seni istemesi seni heyecanlandırmış. O da sana ilgi gösterince ulaşılmaz gibi görünen bir şeye ulaşma heyecanı ve tatmini yaşamışsın o kadar. Sevişmek istemediğin bir adamla evli kalma bence. Sen istemiyorsun ama sonuçta o da erkek isteyecektir ve bu anlar sana işkence gibi gelecektir. Bence kocana doğruyu söyle ( sevmediğin kısmını yumuşatarak söyle kırma adamı seni seviyomuş) , sonuçta o da kendisini sevmeyen biriyle olmayı haketmiyor.

zaman ver kendine..depresyona girmişsin,ondna gözüne herşey kötü görünüyor olabilir..ayrılırsan pişman olabilirsin..Bazen görmemek duymamak gerekiyor..Benim de kafamı kurcalayan bir ilişkim var şuan..Bitirsem mmi devam etsem mi kararsızım..Bonu üzmek de istemiyorum ayrılıp..
Boşanma yaşadığım için herşeyim tepetaklak oldu.Talibim bile yok.Boşanmış talibim 5 yılda bir defa oldu,bekarlardan n.ş. a haber yok,sevecek de,modern görüşlü olacak da,ailesini ikna edecek de..en önemlisi karşılaşacaksın da..o seni kabul edecek de..hepsi ayrı bir sorun....özgüvenimin nasıl yıkıldığını anlarsın güzel bir bayan olduğum halde talep edilmemek..Fevri kararlar verme..Bazen öylesine yaşamak gerekir..Bekar gibi yaşamak gerekir..Boşver herkes kendi dünyasında olsun belki daha iyi..

Son düzenleme:
Back
X