Boşanmaktan Çok Korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi egemn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
Merhaba. Ben 31 yaşında, 13 senelik evli, devlet memuru ve iki çocuk annesi (biri 10, diğeri 8 yaşında) bir kadınım. Artık toksik bir hal almış, erken yaşta yaptığım, en başından beri hiç olmaması gerektiğini düşündüğüm bir evliliğim var. Defalarca boşanma konusunu konuştum. Ama eşim hiç istemiyor. Sorunlar oluyor, kavga ediyoruz ben tamam boşanalım o zaman diyorum bu defa çok pişman oluyor çok seviyorum sensiz yaşayamam tamam düzelecek diyor. Fakat sonra yine başa sarıyoruz. Bu son kavgadan sonra çift terapisi önerdi, peki dedim başladık henüz 1 seans aldık. Çift terapisiyle falan düzeleceğine de inanmıyorum ama sırf çocuklarım için gideceğim. Boşanmayı çok istiyorum ve bir şekilde anlaşmalı olarak bitirmeye eşimi ikna edebildiğim taktirde çocuklarım nasıl olcak kafama çok takılıyor bunu onlara nasıl açıklayacağım. Evimiz güzel bir sitede ama ailesi de (onlarla hiçbir sorunumuz yok) aynı sitede oturuyor. Düzenimi bozmak istemiyorum ancak aynı sitede nasıl olur bunu düşünüyorum. Benim annem ve babam arkamda olmasa da ablam ve kardeşim çok destek oluyor. Pek yakın değiliz birbirimize ama her fırsatta görüşürüz. Dolayısıyla ben işteyken çocukları okula göndermek ve okuldan karşılamak için vs. kayınvalidemlere ihtiyacım var. Kısaca yepyeni bir sayfa açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Nasıl oluyor bu işler, boşanan anneler siz nasıl yaptınız? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Zaten hep detaylara takıldığımız için hiçbir yöne doğru adım atamıyoruz zamanında. Aynı durumdan ben de muzdaribim. Benim oğlum 15 yaşında üstelik. Siz evlatlarınızla yine yuva oluşturacaksınız ancak benim oğlum benimle bile gelmiyor. Eşinizin ailesinden yardım beklemeniz hoş olmaz, evet onların da torunu ama söz işitebilirsiniz, her ne kadar aranızda problem olmasa da. Bu durumda kendi ailenizden destek almanız daha doğru olur kanımca. Ailenizi bir süreye kadar seferber etmeniz doğru olur, örneğin anneniz bir süre sizinle kalabilir, yada ablanız. Devlet memurusunuz, iki çocuğunuzun da okuldan alınıp başlarında durması gereken yetişkin birine ihtiyacı var. Bu ancak ailenizden birilerinin göstereceği destekle olabilir bence.

Son düzenleme:
derdinizi açıklamamissiniz kavgalariniz aşilamayacakmı

Hanımlar yalnızım, yalnız. Çocuklarım küçük. İşim evime uzak. Dolayısıyla birilerinin ilgilenmesi lazım. Ablam ve kardeşim evli ve evleri uzak. Yakınlarına taşınırsam işim daha da uzakta kalır. Boşanırsak ev benim olsun istiyorum. Satıp yakınlarda başka bir ev almaya kalksam piyasa çok kötü. Her şeyi düşünüyorum, bütün durumları değerlendirmeye çalışıyorum. Aile desteği olmayınca çok zor.

derdinizi açıklamamissiniz kavgalariniz aşilamayacakmı
Kavgalar çok sık oluyor. Yanı sıra sohbet edemiyoruz. İğneleyici konuşuyor. İstediğim, hayalini kurduğum hiçbir şeyde yanımda olmadı. O kadar çok şey yaşandı ki genelleme yaparak anlatmaya çalışıyorum.

Bir şey sormak istiyorum. Kocanizi seviyor musunuz? Sevginiz bittiği için mi boşanmak istiyorsunuz?

Siz bosandiktan sonra bu duzen devam eder. Sonucta onlar torunlari ile ilgileniyor sizin icin yaptiklari bisey degil bu.
Sabah erkenden çıkıyorum akşam 6 gibi evde oluyorum. Boşanırsam o saatten sonra sitede dışarı çıkmam. Mümkün olduğunca karşılaşmamaya çalışırım diye de düşünüyorum. Aklıma her şey geliyor.

Mümkün olduğunca karşılaşmamaya çalışırım diye de düşünüyorum. Aklıma her şey geliyor.
Şimdi boşanmak istemiyorum diye zırlayan bir adam aynı sitede oturduğunuz boşanmayı boşanma saymayabilir. Hayatınıza müdahale etme hakkını hala kendinde görebilir.

Çift terapisini basite almayın. Eşinizin bunu önermesi bile aslında değişime çabaladığının işareti. Anlıyorum yılların kırgınlığı üzüntüsü var üzerinizde yorgun ve tükenmiş hissediyorsunuz ama doğru insana çift terapisine giderseniz ve bunu sürdürürseniz eminim ki güzel olur. Şiddet, küfür, aşağılama, bel altı imalar vs olsa bunu asla söylemem. Bazen kendi kırgınlığımızla karşı tarafa ne hissettirdiğimizi anlayamıyoruz veya anlatamıyoruz o çift terapisinde inanın aaa buda böylemiymiş dediğiniz çok şey oluyor o çözülme gerçekleşiyor. Diyelim ki işe yaramadı buda olabilir o zaman da tayin alıp gitme durumunuz olabilir mi ailenizin veya kardeşlerinizin yakınına? Ailesiyle şuan aranız iyi ama boşandığınız takdirde çocuklar onların torunu ama siz yabancıları olacaksınız şuanki iyiliğiniz devam etmez zannetmiyorum açıkcası bu durumda sizde onlardan birşey bekleyip istemezsiniz. Ben olsam sanırım olabiliyorsa tayin alıp yeni bir hayat kurardım. Evin tamamı sizin olmayabilir herşey müşterek netice de.

Ben sizin yerinizde olsam 1/1.5 yıl daha böyle devam eder büyük olan 11 12 yaşına gelince bosanirdim. Şu an çocuğunuzun durumunu bilmiyorum ama 12 yaşında bir çocuk çok rahat okul sonrası anne babası gelene kadar tek kalabilir. Servisle gider servisle gelirler. Siz iş çıkışı gelene kadar da evde iki kardeş dururlar. Aksamdan yemek koyarsınız. Isıtmak için de mikrodalga kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…