Boşanmaktan Çok Korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi egemn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet söylüyor zaten. Boşanırsak seni bir daha hiç görmemem lazım dayanamam diyor. Alıp başımı gitsem çocuklar nolacak? Uzağa gitsem de çocuklar için her zaman konuşup, görüşeceğiz. Bunu anlamak istemiyor.
O zaman eşinize uygun bi dille davranışlarını değiştirmesini söyleyin. Bu şekilde devam edemeyeceğini. Sizin açınızdan bilmiyorum ama anlattığınız kadarıyla eşiniz kalbiniz koruyor iğneleyici konuşma ya da davranışlarıyla

Hanımlar yalnızım, yalnız. Çocuklarım küçük. İşim evime uzak. Dolayısıyla birilerinin ilgilenmesi lazım. Ablam ve kardeşim evli ve evleri uzak. Yakınlarına taşınırsam işim daha da uzakta kalır. Boşanırsak ev benim olsun istiyorum. Satıp yakınlarda başka bir ev almaya kalksam piyasa çok kötü. Her şeyi düşünüyorum, bütün durumları değerlendirmeye çalışıyorum. Aile desteği olmayınca çok zor.
en doğrusunu yapıyorsunuz
8 ve 10 yaş için destek olmadan olmaz
şu anda çocuklar rahat, ev aynı sitede, babaanne var, üstelik o kadınla iyi de geçiniyor gibisiniz.

çocukların ilk anda feleği şaşar okul ev değişir babanneden de uzak kalırlarsa

ne yapmanız gerektiğini tabii ki düşüneceksiniz. bence öncelikle çocuklara evde tek kalmak için ufak ufak eğitim vermeye başlayın. etrafta böyle ev hanımı onları okuldan karşılayabilecek 2-3 saat durabilecek kimse yok mudur?

Tabi ki pişmanım. Keşke böyle olmasaydı. O zamanlarda karşıma o değil başkası da çıksa yüksek ihtimal evet derdim. Bir damlacık sevgiye ilgiye muhtaç bir kızdım. Geriye dönüp baktığımda o kıza çok üzülüyorum. O her zaman böyle biriydi, hiç değişmedi fakat ben daha beter bir evde olduğumdan bunu asla görmedim.
kocanıza zor gelen de bu tabii, o eski silik kız olsanız iyiydi ona
ne elde ettiyseniz mücadele çaba ile ve kocanıza rağmen elde etmişsiniz

ama ona sorsan sitede oturuyorsunuz, eviniz arabanız var, annesi çocuklara bakıyor sizin aileniz zaten bir şeye el atmıyor'dur.

kocanıza zor gelen de bu tabii, o eski silik kız olsanız iyiydi ona
ne elde ettiyseniz mücadele çaba ile ve kocanıza rağmen elde etmişsiniz

ama ona sorsan sitede oturuyorsunuz, eviniz arabanız var, annesi çocuklara bakıyor sizin aileniz zaten bir şeye el atmıyor'dur.
Aynen öyle nasıl da biliyorsunuz. Sen daha ne istiyorsun diyor bana. Tamam ben nankörüm var mı bi diyeceğin dedim. Sal o zaman beni nankör insanla ne işin var. O eski silik kız olmadığı için ne var ki iyiydik noluyor sana, çalışmaya başladın değiştin diyor. Halbuki öyle değil ben artık büyüdüm, olgunlaştım ve aklı başında düşünüyorum artık, olay bu.

Arkadaşlar ailemle, ailesiyle ve kendisiyle artık istemediğimi defalarca konuştum. Öyle ki sesim kısıldı şuan artık konuşamaz haldeyim. Olur öyle şeyler affet son bir şans diyorlar. Son 1 haftalık süre zarfında çok tartıştık olmadık şeyler söyledi, yaptı. Artık inancım yok diyorum anlamıyor kimse beni. "Çocukların hatırına nolur lütfen" sürekli aynı cümle, herkes ağızbirliği etmiş durumda. Alıp başımı gitmek istiyorum. Kendimi çok sıkışmış, çaresiz hissediyorum. Hiç kimse beni anlamıyor çok ama çok yoruldum eşimi affedemiyorum. Bana yaptıkları, söyledikleri bini aştı. Bunları söylediğimde "ya unut tamam sen de hep eskileri açıyorsun" hangi birini unutayım bilmiyorum ki:(

Anlaşmalı olarak sonlansın istiyorum. Çekişmeli de çocukları mahkemeye çıkarıyorlarmış bunu asla yapamam. Ama hiç yanaşmıyor ben boşanmam diyor da başka bir şey demiyor.

Anlaşmalı olarak sonlansın istiyorum. Çekişmeli de çocukları mahkemeye çıkarıyorlarmış bunu asla yapamam. Ama hiç yanaşmıyor ben boşanmam diyor da başka bir şey demiyor.
Yalnız bırakılmışsınız. Çok seçme şansınız kalmamış. Tek başınıza ayağa kalkmak zorundasınız. Bu durumda iken üçü beşi dert etmeyin. Çocuklar çıksın mahkemeye, bişey olmaz.

Annem çalışırken ben 8 abim 12 yaşındaydı. Babam yoktu ve tektik. Kimsemiz yoktu annem komşuya tembihlerdi bişey olursa size emanetler diye.Annem yemek yapardı ben sabahçıydım abim öğlenciydi. Yalnız kalırdım annemle abim gelene kadar. Güzel de idare ettik çok şükür.
Hatta bi gün hiç unutmam soba sönmek üzereydi odun atayım diye aldım sobanın kapağını açtım sonra elim yandı halının üzerine attım :) annem Hızır gibi yetişti tam o esnada geldi. Allah bir şekilde yardım ediyor çok şükür.
Bu demek değildir ki boşanın. Karar sizin ama çocukların yaşı küçük değil , kendi ihtiyaçlarını karşılayabilirler diye düşünüyorum.

Hanımlar yalnızım, yalnız. Çocuklarım küçük. İşim evime uzak. Dolayısıyla birilerinin ilgilenmesi lazım. Ablam ve kardeşim evli ve evleri uzak. Yakınlarına taşınırsam işim daha da uzakta kalır. Boşanırsak ev benim olsun istiyorum. Satıp yakınlarda başka bir ev almaya kalksam piyasa çok kötü. Her şeyi düşünüyorum, bütün durumları değerlendirmeye çalışıyorum. Aile desteği olmayınca çok zor.
Iste bu düşüncelerden dolayi bosanamiyoruz ve bosanamayiz bende eşimden ayrılmak istiyorum hiç anlaşamıyoruz surekli kavga tartışma eşimin bencillikleri ama düzenim bozulmasin evim değişmesin sonuç yok iste

Kızlar merhaba. Eşim çok pişman olduğunu söylüyor bir daha üzmicem diyor yeminler ediyor. İnanasım gelmiyor kendimi zorluyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Bu evliliğe inancım kalmadı. Anlaşmalı olarak bitsin istiyorum yanaşmıyor. Çok yoruldum, tükenmiş hissediyorum. Bir yola çıktım geri dönmek istemiyorum. Çekişmeli için diretsem çocukların mahkemeye çıkması durumu beni öldürüyor. Onlara asla bunu yaşatmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. İnanmalı mıyım? Düzelir mi, toparlanır mı? Çok yara aldım affedemiyorum, onu affedersem kendimi affedemeyeceğim kendime saygım kalmayacak gibi geliyor. Niye yazdım onu da bilmiyorum, doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor. Düşünmekten aklımı oynatacağım :(

Kızlar merhaba. Eşim çok pişman olduğunu söylüyor bir daha üzmicem diyor yeminler ediyor. İnanasım gelmiyor kendimi zorluyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Bu evliliğe inancım kalmadı. Anlaşmalı olarak bitsin istiyorum yanaşmıyor. Çok yoruldum, tükenmiş hissediyorum. Bir yola çıktım geri dönmek istemiyorum. Çekişmeli için diretsem çocukların mahkemeye çıkması durumu beni öldürüyor. Onlara asla bunu yaşatmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. İnanmalı mıyım? Düzelir mi, toparlanır mı? Çok yara aldım affedemiyorum, onu affedersem kendimi affedemeyeceğim kendime saygım kalmayacak gibi geliyor. Niye yazdım onu da bilmiyorum, doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor. Düşünmekten aklımı oynatacağım :KK43:
Ya bi sakin olun, mahkeme öcü böcü bir yer değil, normal bir devlet dairesi. Annesinin babasının müebbetine karar verilmeyecek orda, zaten hakim de gerekli gördüğü zaman alır, sonra çıkarttırır. Siz boşanmaya hazır değilsiniz bence, çocuklarım için boşanmıyorum diyeni çok gördüm de çocuklarım mahkemeye çıkarsa dayanamam diyeni hiç görmemiştim.

Bir özürle yılların kırgınlığı, eksikliği, yalnız bırakılmışlığı telafi olacaksa buyrun devam edin, hayat sizin.

Kızlar merhaba. Eşim çok pişman olduğunu söylüyor bir daha üzmicem diyor yeminler ediyor. İnanasım gelmiyor kendimi zorluyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Bu evliliğe inancım kalmadı. Anlaşmalı olarak bitsin istiyorum yanaşmıyor. Çok yoruldum, tükenmiş hissediyorum. Bir yola çıktım geri dönmek istemiyorum. Çekişmeli için diretsem çocukların mahkemeye çıkması durumu beni öldürüyor. Onlara asla bunu yaşatmak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. İnanmalı mıyım? Düzelir mi, toparlanır mı? Çok yara aldım affedemiyorum, onu affedersem kendimi affedemeyeceğim kendime saygım kalmayacak gibi geliyor. Niye yazdım onu da bilmiyorum, doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor. Düşünmekten aklımı oynatacağım :KK43:

Düsünecek birsey yok. Adam hep aynisini yapiyor, sizde yine ayni kararsiz kaliyorsunuz. Davranislari ile degistigini göstermesi icin zamani vardi simdiye kadar. Kullandi mi? yeminleri gecin. Bos laflar onlar..toksik evlilikler cocuklar icin de hic öyle keske devam.etse diyecek seyler degil. Kuzenim annesi ve babasi ayrildiktan sonra "keske daha erken bosansalardi" dedi.

Düsünecek birsey yok. Adam hep aynisini yapiyor, sizde yine ayni kararsiz kaliyorsunuz. Davranislari ile degistigini göstermesi icin zamani vardi simdiye kadar. Kullandi mi? yeminleri gecin. Bos laflar onlar..toksik evlilikler cocuklar icin de hic öyle keske devam.etse diyecek seyler degil. Kuzenim annesi ve babasi ayrildiktan sonra "keske daha erken bosansalardi" dedi.
Her şeyin farkındayım fakat bilmiyorum çok endişeliyim. Ailem de çok baskı yapıyor her kafadan bir ses çıkıyor bir an evvel bitsin istiyorum.

Her şeyin farkındayım fakat bilmiyorum çok endişeliyim. Ailem de çok baskı yapıyor her kafadan bir ses çıkıyor bir an evvel bitsin istiyorum.

Burda tek dinleyeceginiz ses kendi kafaniz. Ne yasadiklarinizi, ne cektiginizi siz biliyorsunuz. Herkes aksam eve gidince veya telefonu kapatinca kendi hayatina devam edecek. Siz ama seciminizle devam edeceksiniz. Ona göre karar verin.

Değişmez. Ben inanmıyorum bu tarz adamların değişeceğine. Şimdi mahkeme falan gözünüzde büyüyor ama anladığım kadarıyla eninde sonunda bu evlilik bitecek. Bir yola girmiş iken zorlayın ve bitirin. Şimdi pes ederseniz ilerde keşke o zaman bitirseydim diyebilirsiniz.

mahkemenin çocuğu size vereceğini nerden biliyorsunuz?
Eğer baba çocukların velayetini isterse, yaşları da az değil, hakimin kararına bakar.
Hakim çocukların hangi ebeveyni istediğini de sorabilir (hatta sorar diye biliyorum)
yanlışım varsa, bilgisi olanlar düzeltsin.

Selam herkese. Son gelişmeleri yazmak istedim. Boşanma davasıyla birlikte mallarına tedbir koyulması için de mahkemeye başvurduğumuzda tedbir koyulana kadarki boşluktan faydalanıp kendi arabasını da benim arabamı da (yani kullanımı bendeydi resmiyette onun üzerindeydi) sattı. Bunun üzerine ailem ne kadar güvenilmez olduğuna ikna olup benim arkamda tam destek olmaya başladı. Bir sürü tartışmalar vs. oldu fakat kendisi asla evden çıkmadı. Boşanma davası açan sensin evi de sen boşaltacaksın diye her gün baskı yaptı. Ben de ailemin desteğiyle çocuklarımı da alıp başka bir daireye çıktım. Pratikte ayrılmış oldum yani. Çocukları sabahları gönderiyorum babaanneye. Onlar torunlarına bakıyorlar çok şükür okula bırakıp okuldan karşılıyorlar. Ben de rahat rahat işime gidiyorum. Bundan sonra hukuki sürecin sonlanmasını bekleyeceğim. Henüz duruşma günü belli değil. Boşanma dilekçesine cevap da vermediler. Arabayı ben uyurken montumun cebinden anahtarı alıp sahurda kaçırdı. Bunu yaptığı gecenin gündüzünde Kur'ana el basayım köpeğin olayım diye bana da aileme de yalvarmıştı. Ama her şerde bir hayır bu olaydan sonra ailem arkamda durmaya başladı. Kendi arabası da şuan başkasının üzerine (avukatının bir akrabasının üzerine) ama binmeye devam ediyor. Allahtan evi ve banka hesaplarını kaçırmadan tedbir koyuldu. Benden arabaları kaçırmış oldu bunun peşine düşeceğim. Araçların satışının iptali için mahkemeye başvuracağım. Tedbiren velayet ve tedbir nafakası için de başvurduk. Yazıya dökemediğim daha neler oldu neler. Özetle durumlar böyle.

Back
X