Boşanmalı mıyım.. ?

Esimin de cimre bir tarafi vardir. Ben calismama ragmen bir kiyafet alacak olsam hemen tavrindan bakisondan anlarim sonra da o kritik cumleyi kurar “ne gerek var”. Ilk zamanlar boyle yaptigi icin hevesim kacip elimden birakiyodum ne begendiysem. Ama zamanla bende de birikmis bir gun patladim. Ee yeter be kazandigim parayi harcarken senin onayina ihtiyacim yok inadina da aliyorum al gor dedim. Birde kendine bir sey alacak olsa en markali kalitelisini pahalisini secer ama ben pahali bir sey begenemem cunku o psikolojiyi yaratmisti bende. Evet burdan baktiginizda da bencil. Anliyorum suan calismiyorsunuz ailenizin durumu nasil? Ozellikle hamilelik kiyafeti felan almasaydi ve param olmasaydi kesin ailemi arar yardim isterdim. Calismaya baslarsaniz ve bu evliligi surdururseniz kenara para koyun mutlaka.
Bosanin bosanmayin bir fikrim yok. Esiniz ev islerini yetistirememenizden sikayetciyse boykot edin mesela. Hizmetcisi degilsiniz sonucta her ise yetismek zorunda degilsiniz. Yetisemediginiz yerde o da yardim etmeli ya da yardim etmeyi ogrenmeli.
Aileme soylememistim bu sorunumu üzülmesinler diye

Hakkinizda hayirlisi olsun ama etrafima baktigimda cok mutlu dort dortluk evlilikler goremiyorum herkes bir cesit bir seyler cekiyor imtihan dunyasi sonucta cekilmeyecek seviyede degilse aldatma falan yoksa biraz daha cabalayin deneyin derim evladiniz icin insallah duzelir

Ekleme

Sabah uyandık hiçbir şey olmamis gibi davranmaya çalışti ben mesafeliyim.
Sonra şarkı açtım şarkıyı söyleyen kişiyi rüyamda gormustum onu dinlemek istedim, bu nerden geldi aklına diye sordu ben de rüyamda gördüm adamı dedim .
Başladı bende rüyamda iki kadın bana masaj yaparken gördüm yok ellerini öptüm falan dedi hiç cevap vermedim .
Neyse kahvaltı hazırladım sofrada çok çeşit yoktu yumurta yemez zaten çok çeşitli de olsa yediği patates peynir domates genelde. Ben de geceden uykusuzum ve zaten canım buna rağmen benden dört dörtlük sofra beklemiş Pazar kahvaltısı varmış onu da mahvetmisim .
Ne günah işledim ben Allahim diyip duruyor , Allah seni bildigi gibi yapsın diyor gercekten kendime kayyum atamak istiyorum artık ben napmisim ya da ne yapıyorum gerçekten anlayamıyorum.

Anlayamadigim sey su;

Saglik sebebiyle isten ciktiniz. Ama simdi calismayi mi dusunuyorsunuz?
Neyiniz vardi? Suan calisabilecek durumda misiniz? Calisabilecek durumdaysaniz bir an once is bakin. Bosanirken de eliniz guclu olsun hem.

1 yasinda bebegi birakip kursa gitmek bana pek cazip gelmedi ya ne bileyim. Halbuki cok rahat bir anneyim de kurutmadan altini degistirip degistirmemek ayri birsey anne bebek iliskisi ayri bir sey. Anneniz iyi bakar eminim de o bebegin annesi sizsiniz.

Girin 2 3 sene kasiyerlik tezgahtarlik yapin. Sonra gidin kursa bir kac yil erteleyin olmaz mi?

Anlayamadigim sey su;

Saglik sebebiyle isten ciktiniz. Ama simdi calismayi mi dusunuyorsunuz?
Neyiniz vardi? Suan calisabilecek durumda misiniz? Calisabilecek durumdaysaniz bir an once is bakin. Bosanirken de eliniz guclu olsun hem.

1 yasinda bebegi birakip kursa gitmek bana pek cazip gelmedi ya ne bileyim. Halbuki cok rahat bir anneyim de kurutmadan altini degistirip degistirmemek ayri birsey anne bebek iliskisi ayri bir sey. Anneniz iyi bakar eminim de o bebegin annesi sizsiniz.

Girin 2 3 sene kasiyerlik tezgahtarlik yapin. Sonra gidin kursa bir kac yil erteleyin olmaz mi?
2 yıl oldu düzeldi çok şükür sorunlarım

Haftada bir defa görebileceğim
Bu durumun bebeğinizde ne kadar olumsuz etkiler hatta psikolojik travma oluşturabileceğinin farkında değilsiniz sanırım.
Kurs çok önemliyse anneniz sizinle gelsin, gündüz bebeğinize o bakar, akşam yavrunuz sizi görür.
Lütfen bebeğinize bunu yapmayın.
Etrafınızda bilinçli bir Allahın kulu yok mu sizi uyaracak? Hayretler içerisindeyim.

Bu durumun bebeğinizde ne kadar olumsuz etkiler hatta psikolojik travma oluşturabileceğinin farkında değilsiniz sanırım.
Kurs çok önemliyse anneniz sizinle gelsin, gündüz bebeğinize o bakar, akşam yavrunuz sizi görür.
Lütfen bebeğinize bunu yapmayın.
Etrafınızda bilinçli bir Allahın kulu yok mu sizi uyaracak? Hayretler içerisindeyim.
Bu kursun sonunda memuriyet var ve o zaman kızıma sunacağım hayat daha başka olacak . ben zaten bilinçli bir anneyim böyle bir ihtiyacım yok.

Ekleme

Sabah uyandık hiçbir şey olmamis gibi davranmaya çalışti ben mesafeliyim.
Sonra şarkı açtım şarkıyı söyleyen kişiyi rüyamda gormustum onu dinlemek istedim, bu nerden geldi aklına diye sordu ben de rüyamda gördüm adamı dedim .
Başladı bende rüyamda iki kadın bana masaj yaparken gördüm yok ellerini öptüm falan dedi hiç cevap vermedim .
Neyse kahvaltı hazırladım sofrada çok çeşit yoktu yumurta yemez zaten çok çeşitli de olsa yediği patates peynir domates genelde. Ben de geceden uykusuzum ve zaten canım buna rağmen benden dört dörtlük sofra beklemiş Pazar kahvaltısı varmış onu da mahvetmisim .
Ne günah işledim ben Allahim diyip duruyor , Allah seni bildigi gibi yapsın diyor gercekten kendime kayyum atamak istiyorum artık ben napmisim ya da ne yapıyorum gerçekten anlayamıyorum.

Ona pazar da size perşembe mi
Zıkkımın dibini yesin
La havle ya
Yüz vermeyin bu kadar

Bence o sizin alttan almanıza alışmış, tepki gösterince pençelerini geri çekti. Böyle devam edin, yüz vermeyin. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ve kenara para atın ondan sonra boşanacaksanız boşanın. Direkt boşanıp zor anlar yaşamayın.
Bebeğinizi de haftada 1 görmek hiç iyi olmaz bebek için. En azından her akşam görün çünkü o daha bebek size ihtiyacı var.
Allah yardımcınız olsun, böyle birisiyle hayat geçmez bence

Bu kursun sonunda memuriyet var ve o zaman kızıma sunacağım hayat daha başka olacak . ben zaten bilinçli bir anneyim böyle bir ihtiyacım yok.
Okul öncesi dönem çocuğun tüm gelişim alanlarında çok hızlı geliştiği, ruh dünyasının ve kişiliğinin şekillendiği, güven ve bağlanma duygularını olgunlaştırdığı bir dönem.
Çocuklarda güvenli bağlanma konusunu bir araştırın isterseniz.
İlerde memur olup çocuğunuza konforlu bir hayat sunma ihtimali bebeğinizi sizden mahrum bırakmanıza gerekçe olamaz.
Tabii bu benim kişisel fikrim.
Burası da herkesin kendi fikrine göre,
açılan konulara yorum yaptığı bir platform.
Lisansı okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık olan bir anne olarak size bebek-çocuk psikolojisi hakkında biraz araştırma-okuma yapmanızı tavsiye edip susuyor ve konunuzdan çekiliyorum.
Not: 'Ben zaten bilinçli bir anneyim, böyle bir ihtiyacım yok' cümlenize cevaben: Öğrenme/bilinçlenme sonu olmayan bir süreçtir, hepimizin buna sürekli ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Back
X