• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım

violetblue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2020
82
132
43
37
Merhabalar. Dün eşimle gerildik. Yani tartıştık bile diyemiyorum çünkü fazla bir diyalog da yok.

Dün çok yalnız hissediyordum ve eşimle beraber oturup vakit geçirmeye ihtiyacım vardı. İkimizin de işi akşam bitmişti. Ben yürüyüşe çıktım, çağırdım gelmedi. Eve geldiğimde biraz tavırlı gibiydi. Sebebi de, söylemese de anlıyorum, işten dolayı çok yorgun olması ve birikmiş bulaşıklardı. Bulaşıkları halledip ertesi güne yemek yapacağını söyledi. Yemek yapacaksan ben bulaşıkları önden yıkayayım o zaman dedim. Öncesinde çok yoğundum, vaktim olmadı bir türlü. Ve dışarı çıktığımda da buna çok ihtiyacım vardı, çok bunalmıştım. Saat 9 falan olmuştu o sırada. Kaç kez bulaşıkları yıkarım dememe rağmen hayır sen duşuna gir dedi. Ardından yemeğe başladı. Ardından onun çıkan bulaşıklarını yıkamaya başladı. Ben artık isyan etmeye başlamıştım bırak şunları da biraz beraber oturalım diye, ama yarına yemek yapmam gerekiyor diye bağırdı bana. Ben onunla vakit geçirmeye ihtiyaç duyarken, kalkmış özel tariflerle yemek yapmaya çalışıyordu. Evde biraz yemek vardı zaten, yaptığı tavuğu daha pratik bir şekilde haşlayabilirdi de. Her neyse, dün biraz hassastım sanırım, ki normalde ben insana ihtiyaç duymam pek, kendi kendime takılmayı severim, normalde olsa çekilirim ama dün ona ihtiyacım vardı işte. En son bana bağırınca gittim, kendi kendime ağladım, bunun ruhu bile duymadı. Gece ayrı yattım.

Bu akşam burda kalması için arkadaşımı çağırdım, dünden de eşime söyledim. Eşim normalde gece işten çıkıp gelecekti. Yatağa uzandım, gelir diye beklerken işi uzadı herhalde dedim aramadım. Zaten bugün hiç konuşmadık. İki saat sonra uyandım, baktım ki yok. Aradım. Arkadaşıma geldim, kalmayacaktım ama kalmaya karar verdim dedi. Tamam deyip hemen kapattım. Küs olabiliriz, konuşmuyor olabiliriz, ama arkadaşıma gidiyorum diye, onda kalacağım diye o haber vermek zorunda. Bu nasıl bir rahatlık anlamadım. Bir de arayıp sormadın diyor, bahanesi de bu. Ortak noktalarımızın azlığı, aynı pencereden bakamama, paylaşım yetersizliği beni zaten üzüyor. Son zamanlarda çok yalnız hissediyorum. İki gündür beni hiçe sayan, habersiz eve gelmeyen bir adamla evli olmanın bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Gidip boşanmayı düşünüyorum, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Sizce haklı tarafı var mı? Ben arayıp sormadım diye habersizce eve gelmemesi normal mi? Bu evlilik mi?

Sizinle vakit geçirmemek için kendini yemeğe veriyor ve uzaklaşmak arkadaşına kaçıyor gibi geldi. Ayrı yatmanız bile adam için sorun değil.

Belli ki adamın bir derdi var, bıkkınlığı var. Anlayıp dinlemeden ben boşanacam demek saçmalık bence.
Burada anlattığınız kadarından yola çıkarak evde sorumluluk almamanızdan memnun değil diye düşünüyorum.
Adamla birlikte eve girmişsiniz, önceki bulaşıklar-ertesi günün yemeği-sonraki bulaşıklar....adam bunları sıkıntı ederken siz yürüyüşe çıkmışsınız.buna sinirlenmiş gibi. Yani canım birimiz bulaşıkları halledelim diğerimiz yemeği yapsın rahat rahat çıkıp biraz yürüyelim bunalmış hissediyorum deseydiniz bunlar olmayacakmış bence.
Adam metresine gitmiş psikolojisinden de çıkın bence tamam yaptığı doğru değil ama bariz bir sorun var adama göre. Bu kadarlık birşey içinde bu evlilikmi şimdi filan tavırlarına girmeyin.adamın sürekli yaptığı birşey değil ve bir sebebi var. Sakince bu sebebi öğrenirseniz sorun kalmayacak gibi

Merhabalar. Dün eşimle gerildik. Yani tartıştık bile diyemiyorum çünkü fazla bir diyalog da yok.

Dün çok yalnız hissediyordum ve eşimle beraber oturup vakit geçirmeye ihtiyacım vardı. İkimizin de işi akşam bitmişti. Ben yürüyüşe çıktım, çağırdım gelmedi. Eve geldiğimde biraz tavırlı gibiydi. Sebebi de, söylemese de anlıyorum, işten dolayı çok yorgun olması ve birikmiş bulaşıklardı. Bulaşıkları halledip ertesi güne yemek yapacağını söyledi. Yemek yapacaksan ben bulaşıkları önden yıkayayım o zaman dedim. Öncesinde çok yoğundum, vaktim olmadı bir türlü. Ve dışarı çıktığımda da buna çok ihtiyacım vardı, çok bunalmıştım. Saat 9 falan olmuştu o sırada. Kaç kez bulaşıkları yıkarım dememe rağmen hayır sen duşuna gir dedi. Ardından yemeğe başladı. Ardından onun çıkan bulaşıklarını yıkamaya başladı. Ben artık isyan etmeye başlamıştım bırak şunları da biraz beraber oturalım diye, ama yarına yemek yapmam gerekiyor diye bağırdı bana. Ben onunla vakit geçirmeye ihtiyaç duyarken, kalkmış özel tariflerle yemek yapmaya çalışıyordu. Evde biraz yemek vardı zaten, yaptığı tavuğu daha pratik bir şekilde haşlayabilirdi de. Her neyse, dün biraz hassastım sanırım, ki normalde ben insana ihtiyaç duymam pek, kendi kendime takılmayı severim, normalde olsa çekilirim ama dün ona ihtiyacım vardı işte. En son bana bağırınca gittim, kendi kendime ağladım, bunun ruhu bile duymadı. Gece ayrı yattım.

Bu akşam burda kalması için arkadaşımı çağırdım, dünden de eşime söyledim. Eşim normalde gece işten çıkıp gelecekti. Yatağa uzandım, gelir diye beklerken işi uzadı herhalde dedim aramadım. Zaten bugün hiç konuşmadık. İki saat sonra uyandım, baktım ki yok. Aradım. Arkadaşıma geldim, kalmayacaktım ama kalmaya karar verdim dedi. Tamam deyip hemen kapattım. Küs olabiliriz, konuşmuyor olabiliriz, ama arkadaşıma gidiyorum diye, onda kalacağım diye o haber vermek zorunda. Bu nasıl bir rahatlık anlamadım. Bir de arayıp sormadın diyor, bahanesi de bu. Ortak noktalarımızın azlığı, aynı pencereden bakamama, paylaşım yetersizliği beni zaten üzüyor. Son zamanlarda çok yalnız hissediyorum. İki gündür beni hiçe sayan, habersiz eve gelmeyen bir adamla evli olmanın bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Gidip boşanmayı düşünüyorum, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Sizce haklı tarafı var mı? Ben arayıp sormadım diye habersizce eve gelmemesi normal mi? Bu evlilik mi?
Eşinize sana bugün çok ihtiyacım var dediniz mi?

Boşanma aşamasında biri olarak şunu söylemeliyim ; bir yuva kolay kurulmuyor o yuvayi yikarkende çok düşünülmeli şiddet ve sadakatsizligi ayrı tutuyorum onlardan biri varsa direk bosanilmali ama böyle anlaşılmazlik, tartışmalar kuslukler vs her evlilikte vardır sorunu olmayan evlilik yoktur bence yani ben en azından çevremde pek gormedim o sebepten bu tür sorunlarda önce boşanmak değilde evliliği kurtarma yoluna gidilmeli bence boşanmadan önce evlilik terapistine gidin daha iyi gelecektir baktınız gerçekten olmuyor iletisim kopukluğu var o zaman bosanin derim ben

Bence temel sorun iletişim eksikliği. Özellikle şu dönemde hepimizde bir gerginlik var. Her ikiniz de sizi rahatsız eden noktaları uygun bir dille ifade etmeli, ortak paydada buluşmalısınız.

Eve gelmemek konusuna gelince evet yaptığı büyük sorumsuzluk. Ancak iletişim olmadıkça problemler kar topu misali büyüyecektir.

ortada siddet. aldatma vs birsey yok.
iletişim sorunu var bence.
boşanmayı degil. saglikli nasıl iletişim kurarız onu dusunun bence..

Konuşmanıza engel olan şeyleri ortadan kaldırmaya çalışın bence evde değil de dışarıda yemeyi deneseniz Bi kere de yemeği siz yapsanız yine aynı tepkiyle yaklaşırmı? Yoksa yemeğe değil de sizemi ilgi gösterir?

Ne çabuk boşanmalımıyım diyorsunuz öyle. Neymiş adam sohbet etmemiş de bulaşık yıkamış yemek yapmış. Ya da arkadaşına gitmiş orda kalmış bu arada siz de arkadaşınızı çağırmışsınız zaten.
Sizin aile terapistine gitmeye ihtiyacınız var. Sorumluluklar ve öncelikler, beklentiler konusunda netlik kazanması gerekiyor ilişkinizin

İletişim sorunu var çok ciddi.
Mesela bulaşığı yıkarım demişsiniz ama hemen gitmemişsiniz. O da duş al demiş. Yok bulaşığı halledeyim sende yemeğe başla deseydiniz aynı ortamda olurdunuz bir iletişim oluşurdu. Ama siz duş alıp hadi gel boşver tarzı konuşunca o da gerilmiş. Empati yapıyorum bazen ben mutfakta işlerle cebelleşirken eşim hadi bırak gel diyince sinirleniyorum işler orda dururken. O yemek yapıyorsa hadi bende tavukları didiyim demek ya da madem mutfaktasın bende bize kahve yapayım demek iletişimi arttırır. Kopukluk var çünkü.

Baktım da eski konularınıza hatırladım sizi bu arkadaş motorla eşinize kendini bıraktıran arkadaş mı yoksa

Siz durun ben bosanayım:D
Saat 21.00 da bulasıklar dizilip evde yemek yokken yürüyüse gidiliyoır:)
Ben buna takıldım,üzerine adam yemeği de yapmıs.
Hala ben bosanayım mı:D
Biz ilk celsede bosanmalıyız onu anladım:D
Ne cabuk bosanmaya geliyr is.
Yada ne cabuk evden gidiliypr,gece arkadasta kalınıyor flaan.

O yemek yaparken sende bulasiklari toparlasan mis gibi beraber vakit gecirmis olurdunuz..ha canin istememis olabilir senin ama ustune gitmeseydin bosuna.. bunlar ufak tefek seyler ama haber vermeden baska yerde kalmasi ciddi bir sorun

İlk yıllarınız mı?

İlk 3 yıl biz de böyleydik. Kafamıza göre takılırdık. Uzun yıllar bekar hayatı yaşamış ve bağımsızlığa fazla alışmıştık, ufacık bişeyde evden gitmeler arkadaşta kalmalar haber vermemeler falanlar filanlar..
Bunlar aşılır, biraz zaman..
Eve gelince "arkadaşında kalacağında haber ver yavrum ben burda saksı değilim" diyin. Oturun konuşun, size hak verecektir.

Sen duşunu al ben yemek yapayım diyen bir adamın kıymeti bilinmelidir bence. Tamam hayat müşterek, evet bu aslında olması gereken ve normal olan bir şey ama bunu bu şekilde uygulayan hayatına geçiren kaç kişi vardır ki? Günümüzde hala kadın çalışsa da çalışmasa da ev işlerinden sorumlu. Hadi temizlikte falan yardım ediyorlar, bir işin ucundan tutuyorlar ama, sen duşunu al ben yemek yapayım nasıl büyülü bir cümle yaaa😍 hem de tavırlı olmasına rağmen. Küçük şeyleri büyütmeyin, konuşup anlaşın, böyle küçük şeylerle hemen boşanmak istemek kusura bakmayın ama rahat batması gibi, kapris gibi.

Eşiniz sizi aldatma mış ki arkadaşına gidip kafa dağıtmak istemiş üzerindeki gerginliği atmak istemiş bunun için boşanılmaz. O gün senin içinden hiç birşey yapmak gelmemiş, eşinin de içinden güzel bir yemek yapıp afiyet ile yemek yemek istemiş iletişim kurmadığınız için birbirinize kırılmışsınız. Eşin ev işlerinde yardımcı oluyorsa Sana karşı sevgisini belli ediyorsa zeytin dalını sen uzat eve gelince yumuşak güzel karşıla bak ozaman herşey yoluna girecekdir.

Eşinizin yaptığı yanlış olan şey arkadasımda kalacağım deyip haber vermemek. Ki evli barklı altında arabası olan birinin neden evinde kalmadığını da anlamam bana saçma gelir. Eşinize ihtiyacınız olduğunu söylediniz mi ? Bazen öyle günler geliyor ki bende eve gelip sadece oturuyorum eşim gelene kadar. Dışardan söyleyelim mi diyorum, veya o aynı eşiniz gibi rahatlamam için duşa gir yemek bende diyor, sipariş veriyor bir şeyler yapıyor. Duş alıyorum biraz rahatlıyorum ve yemeği yiyoruz. Yürüyüşe gitmek bazı insanlar için ihtiyaç olabilir sizi anlıyorum ama canınız sıkkın ve keyfiniz yoksa eşinizle zaman geçirmeyi deneyebilirsiniz. Ya o tarifi yarın yap, atıştıralım oturalım diye. Hiç bir şey demeden sürekli anlamasını beklemek sizi çok yorar.

Back
X