- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
- 23
- Konu Sahibi Linda 1126
-
Evlenmeden önce bu kadar baskıcı değildi evlenince hayatımı tamamen sınırlarla dolu buldum kendimi
Kaç yıllık evlisiniz? Ve degismesi ne kadar zaman aldıEşimle çok benzer şeyler yaşadık hatta bende konu açmıştım buraya. Ben defalarca bıkmadan onun düşüncelerinin yersiz ve saçma olduğunu gerek sakince, gerek bağıra çağıra anlattım. Rest çektim, baktım konuşarak anlamıyor yazarak anlattım (cidden mektup yazdım) Şuan gayet iyi durumdayız diye düşünüyorum. Sinirleriniz sağlamsa, ben uğraşırım diyorsanız kolay gelsin şimiden size çünkü çok zorakıl sağlığımı kaybetme eşiğine gelmiştim.
Şuan 2,5 yıllık evliyim. Neredeyse 1 yıl kadar zaman aldı. Değişmek demeyelim de kabul etmek zorunda kaldı. Saçma düşüncelerini diretmemeyi öğrendi.Kaç yıllık evlisiniz? Ve degismesi ne kadar zaman aldı
İnanın çok büyük kavgalar da ettim o kizsada ailemde kalmisligim vardır 4-5 gün ama burnumdan getirir ve ilişkimiz çok kavgalı ve yıpratıcı olur ama dediğiniz şeyleri çok kez yaptım direttim. işin sonunda tartışmalardan sıkılıyorum ve uzaktmak istemiyorum. Ona kalsa zaten asla bosanmaz bana çok bağımlı benim bi karar vermem gerekne olur mesela ailenizde 1 değil de 2 gün kalsanız onu dinlemeyip.
yani 1 gün kal deyince geri mi dönüyorsunuz?
ablanızla yaptığınız planı uygulasanız ne olur?
siz izin verdiğiniz için size yasaklar koyuyor.
evlenmek için imza attınız kölelik sözleşmesi yapmadınız.
kılığa kıyafete bu kadar ince takılan adamların gözleri başka kadınlardadır. kendisi baktığı için size bakılacağını düşünüyor.
çalışma konusuna gelince çalışmayın ki ona bağımlı olun gözünüz açılmasın. bir iki de çocuk yaptınız mı iş yok güç yok eliniz kolunuz bağlansın.
Çok zor çok. Biraksam ayrı dert devam etsem ayrı....Hiç olmadı sizi eve kilitlesin ne kimse görsün nede siz bir yere gidin bu ne böyle ya annende bile 2 güne izin vermiyormuş hangi cüretle tüm kararları kendi veriyor çalışmanıza izin vermiyormuş anlamadım ki eşinizin kafa yapısı milattan önceye dayanıyor galiba
Benim eşimin beni dinleyeceğim sanmıyorum çok kez denedim çünkü siz basarmissiniz ne mutlu ama benim artık pek bi alternatif kalmadı gibi gözüküyorŞuan 2,5 yıllık evliyim. Neredeyse 1 yıl kadar zaman aldı. Değişmek demeyelim de kabul etmek zorunda kaldı. Saçma düşüncelerini diretmemeyi öğrendi.
Dinleyebileceği saygı duyduğu bi aile büyüğü filan var mı?Benim eşimin beni dinleyeceğim sanmıyorum çok kez denedim çünkü siz basarmissiniz ne mutlu ama benim artık pek bi alternatif kalmadı gibi gözüküyor
Var abisi ve abisinin eşi ikisinide cok dinler ve sever ama onlarda bana yardımcı olmazlar çünkü onu haklı bulurlar aynı düşüncede insanlarDinleyebileceği saygı duyduğu bi aile büyüğü filan var mı?
nasıl değişti sizin eşinizEvliliğimizin ilk yıllarında bir benzerini yaşadım çok zordu çok yıprandım 13 yıl oldu şimdi fellik fellik geziyorum sorun yok ama o süreç çok zordu şimdiki aklım olsa çekmezdim diyebilirim karar sizin onu törpüleyene kadar siz de yıpranıyorsunuz maalesef
hiçbir sevgi özgürlüğünüzden, huzurunuzdan önemli değildir. Sizin hayat enerjinizi sömürüp sonra da asık suratlısın vs diye başka birine gidiyor böyleleri. Kıskanç erkekler bana hep sorunlu gelmiştir. Kesin başka kadınlarda, sizin örtmenizi istediği vücut bölgelerine bakıyor. Kişi kendinden bilir işi.Haklısınız ama sevince insan kolay bırakamıyor karar vermekte çok zorlanıyorum bu boşanmak için yeterli bir sebep mi yoksa sonrasında üzülen olur muyum diye
Yaptıkları kafa karıştıracak seviyeyi çoktaaannn geçmiş.kocaniz ama kusura bakmayin bildiğin deli bu.Arkadaşlar çok kafam karışık. Nolur yardım.Beni ciddi anlamda depresyona sokan bir durum var o da eşimin aşırı derecede bana bağımlı ve kıskanç olması. Giyimime karışıyor normalde çok açık giyinen bir insan değilim fakat en ufak dar bir t shirt e bile çok kızıyor hep bol ve vücut hatlarımı belli etmeyen şeyler giy diyor hadi bunu aştık bi sekilde diyelim bende istediği gibi giyinmeye çalışıyorum ama sorunlar bunla da bitmiyor. Çalışmak istiyorum izin vermiyor kendi paramı kazanayım diyorum ben kazanıyorum ya yeter diyor o kadar kıskanç ki ailemin yanında 1 gün bile kalmaya gitsem onu bile problem ediyor onsuz şehir dışına seyahate veya ailem yada arkadaşlarımla gezmeye bile çıkmama izin vermiyor. İstediğim gibi yasiyamiyorum bile hayatımı ablam ile bile şehir dışına çıkmaya izin vermiyor illa o da olacakmış. Başıma buyruk ne yapiyormuşum böyle diyor yani ben artık çok yoruldum bu olaylardan tartışmaktan boşanmayı düşünmeye başladım.1 buçuk yıllık evliyiz.yaşıtız ikimiz de 25 yaşındayız. Ne yapmalıyım onu seviyorum ama kafam çok karışık yardım edin boşanmak doğru bi karar olur mu sizce?
Çalışmana izin vermeme seviyesinde olmasa belki törpülenir diyecektim ama bu kadarı gerçekten benim için herşeyi bitiriyor.o kadar da değil.çalışmanıza, kendi şehrinizde gönlünüzce gezmenize izin verse, sadece şehirdışı gezilerine, başka yerde kalmaniza falan karişsaydi bir derece umut olurdu.izin vermek demek istemedim.onun tabiriyle yaniTerapiye olumlu bakmıyor kaç kez konuştum ama sadece kendi doğruları onun için var diğer kimsenin düşüncesini umursamıyor
Sizi anlıyorum.maalesef bu tarz sorunlu insanları çok güzel sevebiliyoruz kadınlar olarak.haketmiyorlar aslında ama seviyoruz yani.bir de bu ilişki biterse bir daha böyle ciddi bir ilişki yaşayamazsam endişesi de vardir tabi.vakit nasıl geçecek ? ileride pişman olur muyum? Bir daha düzenli bir ilişki yaşayabilecek miyim? Boşluğa düşersem ne yapacağım.tüm bunlar işin içinden çıkılmaz bir hâle sokuyor.Haklısınız ama sevince insan kolay bırakamıyor karar vermekte çok zorlanıyorum bu boşanmak için yeterli bir sebep mi yoksa sonrasında üzülen olur muyum diye
Tedavi önerdiğinizde ne söylüyorTedaviyi çok kez söyledim olumlu bakmıyor bana pek bir çare kalmadı açıkçası çok yoruldum aynı şeyleri tartışıp duruyoruz
Giysi konusuna hadi neyse diyebilir miyiz. Çok bunaltıcı oluyır herşeyi didik didik etmeleri insan ne giyeceğini şaşırıyor yada üstüne yakıştıramıyorOzellikle giysi konusunda asiri baskici olan erkekler disarida kadinlara bakiyor. Kisi kendinden bilir isi dememisler bosuna. Giysi konusu hadi neyse ama calisma kismi cok onemli. Ölse kalsa ne yapacaksiniz? Baglanan ölüm ayligi ile gecinemezsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?