• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmama 10 gün kaldı

Bunlari hepimiz yasadik. Bu gelgitlerin olmasi normal. Bu duygulara kapilip esinle tekrar bir araya gelmezsin umarim. Ayrilik doneminde kadinlar aglar. O donemi yasını tutarak gecirir. Erkekler de eglenerek, bekarliklarini kutlayarak. Sonra kadin iyilesir, mutlulugu yeniden bulur. Erkeginde jetonu gec duser, aglar sizlar ben ne yaptim der. Biz bosanirken de eski esim icki sofralarinin fotografini paylasiyordu.
Bosanmak kadin icin narkoz almadan ameliyata girmek gibidir. Erkek icinse narkoz alip ameliyata girmek gibidir. Narkozun etkisi gecince onun da acilari baslar.
Birak hangi ablalarla beraberse beraber olsun. Eglensin. O su an ipinden koparilmis hayvanlar gibi hisseder kendini, cok afedersin. Sen bunlara takilma. Bu zamana kadar seni mutlu etmeyen adam bundan sonra da mutlu edemez. Biran once kurtul, duzenini kur, kendi mutluluguna bak. Merak etme senin de oh be iyi ki kurtuldum diyecegin zaman gelecek. Yaralarinin iyilesmesi icin sadece biraz zamana ihtiyacin var.
Tabi tabi aynen dediğiniz gibi ilk başlarda boşanmak istemediğini söyledi intihar bile düşünüyorum diyen adam şimdi gününü gün ediyor saclar başlar kıyafetler parfümler ablalarla .. aslında ben en basından beri oh be sonunda eziyet bitti diyordum ama sonra ne olduysa onu gördükçe kötü olmaya başladım bu da beni korkuttu açıkçası çünkü bana bunca kötülüğü yapan insanı görünce kötü hissetmem hic de normal gelmiyor bana

Konumda yazdım canım atlamış olabiliriz. Tehdit yok yüz yüze görüşmek istedi kabul etmedim daha hiç ses yok işten izin almış evde napıyor acaba uzlaşma falan da talep etmedi anlamadım
Şimdi okudum o şimdi sokta hic böyle birsey beklemiyordu senden ama lütfen böyle bir adamla talep etse bile barışmayın ömrünüzü çürütüyor evde sizin

Bu tarz kadınların acaba sevgisi mi çok
Yani nasıl desem büyük bir sevgi açlığı mi var da bu tarz adamları ozluyorsunuz
Hani gönlünüz Umman kadar mı geniş
Çok mu sabirlisiniz
Sogumuyor olmanız çok ilginç geliyor bana
Toplumsal baskıyı da anlarım bizim toplum çok meraklı bu islere
Yada çocuk varsa uzulunebilir
Bunlara amenna
Amma velakin seviyorum hala duygusal olarak hala ona hislerim var demeyi kabul edemiyorum
Hayır sevgi falan çok degil bana mı yazdınız tam anlamadım ama ben sadece çocuğum icin üzülüyorum bir de onun gibi bir insana giden yıllarıma emeklerime ağlıyorum hazmedemiyorum yaşattıklarını hala görünce de günden güne kötü hissetmeye başladım çünkü onun suan iyiymiş gibi görünmesi bile bana batıyor anlatabildim mi

Hayır sevgi falan çok degil bana mı yazdınız tam anlamadım ama ben sadece çocuğum icin üzülüyorum bir de onun gibi bir insana giden yıllarıma emeklerime ağlıyorum hazmedemiyorum yaşattıklarını hala görünce de günden güne kötü hissetmeye başladım çünkü onun suan iyiymiş gibi görünmesi bile bana batıyor anlatabildim mi
Yukarda bir üye özlüyorum yazdı ona ve onun gibi kadınları hayretle okuyorum
Bu olaylar içinde kendimde sorguluyorum
Ben en ufak birşey içinde soğuyorum
En ufak saygısızlık da bende herşey bitebiliyor
Yani demek diyorum bazı kadınların sevgisi çok çok derin
Şiddete rağmen hala özlüyor olanlar var
Yada yapılan onca kötü muameleye rağmen seviyorum diyenleri anlayamiyorum
Ama çocuk ve toplumsal baskiyi anlarim

Onu da dedi de ben istemedim beni döven bir insanla doktora gitmek bile ironik geldi ki orda da oynayacak kendini olduğu gibi yansıtmayacak ki zaten
Keşke gidelim deseydin, ucuz yalanına inandın sanmış.

Siddete rağmen aynı evde yaşadım ben de mesela insanın basireti bağlanıyor göremiyor gerçekleri benim öyle bir yapım var ki asla kin tutamıyorum unutuyorum yaşanılanları halbuki kabuk bağlamadan kalıyor içimde o yaşananlar sonra hareket ve tavır olarak yansıdı eşime yüzüne gülemez olmuştum herseyi beni rahatsız ediyordu ama sözde unutuyordum olayları meğerse içime ata ata ne hale gelmişim aslında sizinki en güzeli keske ben de öyleydim çünkü bu adam nişanlandıktan sonra bana hükmetmeye başladı o zaman dur deyip evlenmeseydim ama iste diyorum ya elim kolum bağlandı daha önce erkek arkadaşlarım oldu ve hep terk eden taraf bendim bunu edemedim

Şimdi okudum o şimdi sokta hic böyle birsey beklemiyordu senden ama lütfen böyle bir adamla talep etse bile barışmayın ömrünüzü çürütüyor evde sizin
Yok canım barışmam da o da teyzeme artık geri dönüşü yok demiş. Benden uzak olsun.
Sen nasıl odun iyi misin

O ben miyim:) sen evli misin? Ben de normalde öyleyim en ufak harekette soğurum uzaklaşırım. Ama yaşanmışlıklar galiba böyle özlem duygusunu getiren. Hayat arkadaşı diye yola çıkıyorsun. Bilmiyorum öyle bir şey galiba ama geçecek. Bir de ben artık sevmiyorum onu ama özledim son 2 gün. Değişik.

İyiyim bugün daha iyiyim dün beni öyle tahrik edince kötü oldum ama buna da alışacağım çocuk küçük olduğu icin yıllarca benden alıp verecek
Daha da iyi olacaksın merak etme. Sen dava actin dimi. Çocuğu gostermeme hakkın olduğunu biliyor musun? Ama tabi anneye kalmış bu, karışmak gibi olmasın.

Siddete rağmen aynı evde yaşadım ben de mesela insanın basireti bağlanıyor göremiyor gerçekleri benim öyle bir yapım var ki asla kin tutamıyorum unutuyorum yaşanılanları halbuki kabuk bağlamadan kalıyor içimde o yaşananlar sonra hareket ve tavır olarak yansıdı eşime yüzüne gülemez olmuştum herseyi beni rahatsız ediyordu ama sözde unutuyordum olayları meğerse içime ata ata ne hale gelmişim aslında sizinki en güzeli keske ben de öyleydim çünkü bu adam nişanlandıktan sonra bana hükmetmeye başladı o zaman dur deyip evlenmeseydim ama iste diyorum ya elim kolum bağlandı daha önce erkek arkadaşlarım oldu ve hep terk eden taraf bendim bunu edemedim
Bazen bağlanma olabiliyor evlilik olayının kader olduğunu kesinlikle dusunuyorum
Evlenirken bende önceden çok kişi ile tanışma rağmen eşimde basiretim baglandi
Sanki hulyaya dalmış gidiyorum
Ama evlilikten sonra aynı evde yaşayınca artık bağlanma gidiyor
Yanlışlar gayet güzel beliriyor
Bende aşırı soğuma tiksinme başlıyor direkt köprüleri yıkma var
Oyuzden bizde özür dileyen taraf genelde esim oluyor çünkü nagatif şeylere o sebeb oluyor ama ben bunda da hoşlanmıyorum özür dilemek marifet değil önemli olan aynı hatayı sürekli yapmamak
Ben mutsuzsam sürekli hicbirseyin önemi kalmıyor
Artı eksiye bakarak değerlendiririm olayı
Evlilikte artı eksiden fazlaysa devam eder
Eksi artiya galip geldiyse devam etmenin anlamı sadece kadini yıpratır
Bakın bir örnek vereyim
Ablam sınıf öğretmeni
Ebadan ders verirken orada bir çocuk ilgimi çekti daha 7 yaşında.
Cesareti derse katılımı ogretmeni ile iletişimi.
Ablama sordum kim bu diye
İşte sınıfın en zeki çocuklarından biri dedi
Aşırı.ozguvenli aşırı tatlı birsey
Ben ilk derse katılımına şahit oldum farkettim
Neyse sonra ablam dediki onun anne babası 6ay önce bosandi dedi
Okula genelde annanesi yada dedesi geliyor almaya dedi
Annesine evhanimi su böreği yada mantı yaparak geçimini sağlıyormuş dedi
Çocuk için iste kendi anlatıyor haftasonu babamda kalıyorum öğretmenim diyormuş
Anne babam ayrıldı vs
Ve ablam diyorki annesinde tanıdım aşırı özgüvenli kadin.
Yani kadın özgüvenli mutlu olunca cocukda hzuurli oluyor
Birde eski eş yine babalığı devam ettiriyorsa kesinlikle mutsuz evlilikten çok çok daha iyi.

O ben miyim:) sen evli misin? Ben de normalde öyleyim en ufak harekette soğurum uzaklaşırım. Ama yaşanmışlıklar galiba böyle özlem duygusunu getiren. Hayat arkadaşı diye yola çıkıyorsun. Bilmiyorum öyle bir şey galiba ama geçecek. Bir de ben artık sevmiyorum onu ama özledim son 2 gün. Değişik.
Evliyim oyuzden kendimi sorgulattiniz😂
Ben çok çabuk soguyabiliyorum demek ki

Daha da iyi olacaksın merak etme. Sen dava actin dimi. Çocuğu gostermeme hakkın olduğunu biliyor musun? Ama tabi anneye kalmış bu, karışmak gibi olmasın.
Açtım cekismeli açtım başta ama darp raporum var kaybeceklerini biliyor o yüzden anlaşmalıya yanaştı es kişisi 9 gün kaldı davaya . Göstermemezlik yapmak istemiyorum onun da evladı görsün çocuğum da baba sevgisinden mahrum kalmasın istiyorum

Bazen bağlanma olabiliyor evlilik olayının kader olduğunu kesinlikle dusunuyorum
Evlenirken bende önceden çok kişi ile tanışma rağmen eşimde basiretim baglandi
Sanki hulyaya dalmış gidiyorum
Ama evlilikten sonra aynı evde yaşayınca artık bağlanma gidiyor
Yanlışlar gayet güzel beliriyor
Bende aşırı soğuma tiksinme başlıyor direkt köprüleri yıkma var
Oyuzden bizde özür dileyen taraf genelde esim oluyor çünkü nagatif şeylere o sebeb oluyor ama ben bunda da hoşlanmıyorum özür dilemek marifet değil önemli olan aynı hatayı sürekli yapmamak
Ben mutsuzsam sürekli hicbirseyin önemi kalmıyor
Artı eksiye bakarak değerlendiririm olayı
Evlilikte artı eksiden fazlaysa devam eder
Eksi artiya galip geldiyse devam etmenin anlamı sadece kadini yıpratır
Bakın bir örnek vereyim
Ablam sınıf öğretmeni
Ebadan ders verirken orada bir çocuk ilgimi çekti daha 7 yaşında.
Cesareti derse katılımı ogretmeni ile iletişimi.
Ablama sordum kim bu diye
İşte sınıfın en zeki çocuklarından biri dedi
Aşırı.ozguvenli aşırı tatlı birsey
Ben ilk derse katılımına şahit oldum farkettim
Neyse sonra ablam dediki onun anne babası 6ay önce bosandi dedi
Okula genelde annanesi yada dedesi geliyor almaya dedi
Annesine evhanimi su böreği yada mantı yaparak geçimini sağlıyormuş dedi
Çocuk için iste kendi anlatıyor haftasonu babamda kalıyorum öğretmenim diyormuş
Anne babam ayrıldı vs
Ve ablam diyorki annesinde tanıdım aşırı özgüvenli kadin.
Yani kadın özgüvenli mutlu olunca cocukda hzuurli oluyor
Birde eski eş yine babalığı devam ettiriyorsa kesinlikle mutsuz evlilikten çok çok daha iyi.
Bence siz eşinizden yana şanslısınız ki siz soğuyunca fark edip özür diliyor adam :) benimki ben surat asınca uzak durunca ortalığı yıkıyordu ne hakkım varmış buna diye ( benim memleketimde yaşıyoruz tayin buraya istedim ben çocuk oldu annem bakar diye ki en Çok da o istemişti halbuki ) buraya geldik diye bütün haklarımı aldı elimden surat aşamazsın hiçbir şey icin ısrar edemezsin ekonomik yatırımlarda hep benim dediğim olacak sen ananın dizinin dibindesin ailesiyle de biraz mesafeliydim yıldızlarımız barışmadı çünkü inanılmaz bir kültür farklılığımız vardı kendileriyle bunları da yıllarca içinde biriktirip bana olmayacak şeylerden sataşır hale geldi evin içinde . Öğrenci örneğine de çok sevindim çocuk tam etkileneceği yaşta ne güzel kabullenmiş durumu masallah ona 🍀 umarım benim kızım da öyle olur babası da suan ilgili ama evlenirse ne olur kestiremiyorum

Bence siz eşinizden yana şanslısınız ki siz soğuyunca fark edip özür diliyor adam :) benimki ben surat asınca uzak durunca ortalığı yıkıyordu ne hakkım varmış buna diye ( benim memleketimde yaşıyoruz tayin buraya istedim ben çocuk oldu annem bakar diye ki en Çok da o istemişti halbuki ) buraya geldik diye bütün haklarımı aldı elimden surat aşamazsın hiçbir şey icin ısrar edemezsin ekonomik yatırımlarda hep benim dediğim olacak sen ananın dizinin dibindesin ailesiyle de biraz mesafeliydim yıldızlarımız barışmadı çünkü inanılmaz bir kültür farklılığımız vardı kendileriyle bunları da yıllarca içinde biriktirip bana olmayacak şeylerden sataşır hale geldi evin içinde . Öğrenci örneğine de çok sevindim çocuk tam etkileneceği yaşta ne güzel kabullenmiş durumu masallah ona 🍀 umarım benim kızım da öyle olur babası da suan ilgili ama evlenirse ne olur kestiremiyorum
Bakın soyl düşünün.ben çok kozmopolitik bir çevrede büyüdüm babamın işi gereği.
Ve çok iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum.
Her çeşit insanlar sosyocevreden bulundum .yaşadığımız yer bunu gerektiriyordu.
Ben aldatılan buna rağmen evliliği sürdüren kadınlarda gördüm.
Yada şiddetin her türlüsünu çekip eyvallah diyen de gördüm en ufak hatada kapıya koyanida gördüm.
Bakın şuan en yakınım berbat bir evliliği var iside var ve hala sürdürüyor evliligi
Adamin inanın saksi gibi duruyor evde
Saksı bile yer değiştirmek istiyor
Bu dediğim adam bir köşede oturup akşama kadar bilgisayar da oyun oynayan çocuk umrunda olmayan eve bir gram faydası olmayan birde kaynana gibi zirzir konuşan biri herşeyden memnuniyetsiz
Ve evdeki çocuğun psikolojisi inanın berbat durumda.
Çocuk sürekli babam beni neden sevmiyor diye sorguluyor
Neden benimle hiç ilgilenmiyor diyor
Bu cocuk şimdi mutlu ailedemi yaşıyor
Kadının ayrılmama nedeni toplum ne der

Bakın soyl düşünün.ben çok kozmopolitik bir çevrede büyüdüm babamın işi gereği.
Ve çok iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum.
Her çeşit insanlar sosyocevreden bulundum .yaşadığımız yer bunu gerektiriyordu.
Ben aldatılan buna rağmen evliliği sürdüren kadınlarda gördüm.
Yada şiddetin her türlüsünu çekip eyvallah diyen de gördüm en ufak hatada kapıya koyanida gördüm.
Bakın şuan en yakınım berbat bir evliliği var iside var ve hala sürdürüyor evliligi
Adamin inanın saksi gibi duruyor evde
Saksı bile yer değiştirmek istiyor
Bu dediğim adam bir köşede oturup akşama kadar bilgisayar da oyun oynayan çocuk umrunda olmayan eve bir gram faydası olmayan birde kaynana gibi zirzir konuşan biri herşeyden memnuniyetsiz
Ve evdeki çocuğun psikolojisi inanın berbat durumda.
Çocuk sürekli babam beni neden sevmiyor diye sorguluyor
Neden benimle hiç ilgilenmiyor diyor
Bu cocuk şimdi mutlu ailedemi yaşıyor
Kadının ayrılmama nedeni toplum ne der
Ufak bir hatada kapı önüne koymayı çocuk varsa doğru bulmuyorum insanız hepimizin hataları oluyor ama bu demek değil ki hemen boşayacağız
Siddet ve aldatma iki kırmızı çizgi bunlar bir kez olursa bir daha oluyor en azından siddet kısmını görmüş oldum ben de
Benim eşim de arkadaşınızın esine benziyordu evle çocukla asla ilgilenmez bütün gün bilgisayar telefona bakardı
Kalk yardım et lütfen dediğimde de kavgaydı hep sonu
Arkadaşınız işi gücü varken neden katlanıyor diyeceğim ama böyle bir dünya kadın var
Benim de bir arkadaşım kendisi de öğretmen eşi onu aldatıyor kaç kez mesajlarını yakaladı çocuklar var ailem destek degil diyerek boşanmıyor midem bulanıyor artık esini görünce
Toplum maalesef kanayan yaramız ben de korktum o baskıdan şimdi duyunca ne diyecekler diye hala uykularımın kaçtığı oluyor o yüzden boşanma fikrimi etkilemesinler diye boşandıktan sonra söyleme kararı aldım

İçinizin acıması normal filan değil. Kendi ayakları üstünde durabilen çalışan bir kadınsınız. Hemde öğretmensiniz. Sizin çocuklarımıza öğretmeniz gereken şeyleri yani kendini ezdirmemek, değersizleştirmemek, saygı gösterilmeyen yerde durmamak, yaşadığınız yerde durmakta ısrar etmek gibi şeyleri inanın size yakıştırmam. Ne kadar seversem seveyim. Şiddet, küfür gibi tarafıma saygısız davranan kişinin değil soluduğu yerde durmak, soluğunu keserim.
Önce bir kendinize değer verme ile başlayın. Ve bu süreçte kendi kendinizi toparlayamıyorsanız bir uzmandan yardım alın. Bunuda bekara karı boşamak gibi düşünmeyin sizden artı ilk evliliğinde Aldatılmış, şiddet görmüş ve gününde boşamış bir kadın olarak yazdım.
Aynilarini ben de yaşadım. Öfke kontrolü olmayan bir adamla yaşamak en büyük işkence. Adamın tepkisini bilemiyor insan. Trafikte yada sinirlenince küfürler havada uçuşuyordu. Adam avukat dışarda herkesin inanılmaz beyefendi dediği bir tipti. Cok aşık olarak evlenmiştim ve çok aşıkken bosandim. Huzur yoktu ki. Böyle adamlarla yaşanmaz.

Ufak bir hatada kapı önüne koymayı çocuk varsa doğru bulmuyorum insanız hepimizin hataları oluyor ama bu demek değil ki hemen boşayacağız
Siddet ve aldatma iki kırmızı çizgi bunlar bir kez olursa bir daha oluyor en azından siddet kısmını görmüş oldum ben de
Benim eşim de arkadaşınızın esine benziyordu evle çocukla asla ilgilenmez bütün gün bilgisayar telefona bakardı
Kalk yardım et lütfen dediğimde de kavgaydı hep sonu
Arkadaşınız işi gücü varken neden katlanıyor diyeceğim ama böyle bir dünya kadın var
Benim de bir arkadaşım kendisi de öğretmen eşi onu aldatıyor kaç kez mesajlarını yakaladı çocuklar var ailem destek degil diyerek boşanmıyor midem bulanıyor artık esini görünce
Toplum maalesef kanayan yaramız ben de korktum o baskıdan şimdi duyunca ne diyecekler diye hala uykularımın kaçtığı oluyor o yüzden boşanma fikrimi etkilemesinler diye boşandıktan sonra söyleme kararı aldım
Ben doğru buluyorum. 😀 2.ayda evin hali ne demişti ordan tartışma büyümüştü. '' Nerden evlendim? '' lafını duyunca valizi topladım. Şimdi benden kıymetlisi yok, 7 yıllık evliyiz ayda yılda bir kavga ederiz, boşanma lafını ağzına almaz daha. 1 kere daha aldı, 3.olursa adliye yakın dedim. Onlar salak salak şeylerden boşanma lafını ağzına alırken iyi. Gelmeseymiş ananın dibine, silah mı dayadın? Kendi anasının dibine gelsen errrkek diyeceklerdi. Benimki de öyle öküz arkadaşlarının gazına gelip az kalsın evliliğinden oluyordu.

Back
X