Boşanmanın çocuklar üzerinde yıkıcı ve tamir edilemez bir etkisi mi var?

Aynen öyle canım ya aynen.kurtulmak istiyorum bu adamdan.

instagram doktorlarına güvenemiyorum ben. ismi ne? birebir mi görüştünüz ya da instagram üzerinden mi söyledi bunu? ben diplomasından şüphe ettim resmen.

Ya evet sözün altında adamın adı yazıyor böyle süslü püslü.mutlu aile resimleri var falan bi de ayrılmış yüzükler kahrolmuş çocuklar.tamam boşanma özendirilmesin.iyi birşey gibi anlatılnmasın da bu ne ya atom bombası atom çekirdeği kızılca kıyamet.
Teşekkür ederim.bu arada sağolsun kardeşimde PDR okudu çok destek oluyor bana ama yetmiyor.aynı doğum sancısı gibi bu da herhalde şu an sancılı süreçteyim .belki boşanınca oh be diyeceğim.bu yobazlara da canınız cehenneme diyeceğim.

instagram doktorlarına güvenemiyorum ben. ismi ne? birebir mi görüştünüz ya da instagram üzerinden mi söyledi bunu? ben diplomasından şüphe ettim resmen.
Vallahi diplomasını bilmemde ben bazı adamların böyle kendine kalabalık bir kitle bulmuş olanların satın alındığını sonra da onlar vasıtasıyla toplumun yönetildiğini düşünüyorum.

Vallahi diplomasını bilmemde ben bazı adamların böyle kendine kalabalık bir kitle bulmuş olanların satın alındığını sonra da onlar vasıtasıyla toplumun yönetildiğini düşünüyorum.

işte diplomasını bilmediğiniz insandan tavsiye almayın bence.

işte diplomasını bilmediğiniz insandan tavsiye almayın bence.
Diplomasını duvarlara çerçeveletip asanlardan da tavsiye aldım zamanında da.iş diploma da bitmiyor ki.biz ne diplomalılar biliyoruz.neyse derin konular bunlar.
Mesela gelişmiş ülkelerde boşanma oranı bizimkini bilmem kaç katı.eee napalım yani onları bu konudada mı örnek alalım.bu iyi bişey mi şimdi diyenler var bana sorarsanız iyi birşey çünkü kadınlar boşanmaktan korkmuyor.boşanmaya kıyamet gözüyle bakılmıyor.

Bahsi geçen kişiyi ve açıklamalarını okudum. Nereden bakarsanız bakın cahillik, bahtsızlık akıyor dediklerinden. Söylenen lafların bir bilimsel dayanağı yok. Kişisel görüş olabilir, ama mesnetsiz ve dayanaksız lafların etkisinde kalmayın lütfen. Kaale dahi almayın.

tahmin ettim ve simdi baktim yorum yapmadan önce bakin o adam ruh hastasi pedogog falanda olamaz o kadar hastalikli bir dunyasi var ki kadinin en cok ihityaç duydugu kisi kocasıymış afedersin host yok en kotu baba babasizliktan iyiymis soruyorum sana kac tane gencecik kadinin konusu var açın bakin babamdan nefret ediyorum veya babam keşke ölse kurtulsam diye eeee hangisi gerçek o yüzden her yolu denediyseniz gönlünuz ferah olsun ciddiye bile alinicak biri degil

Normalde almam da ağız birliği yapmış gibi herkes aynı şeyleri söylüyor bana.herkes değil izin verdiklerim bi de versen de vermesende konuşan kesim var tabi.aslında yapım gereği herkes gelip bana akıl veremez haddi değil.ama en çok eşim, öyle kötü senaryolar kuruyor ki.kabuslar görüyorum her gece.

Ben ve kardeşim anne-babasının anlaşamadığı ve çatışmalı bir evlilik sürdürdüğü bir ailede büyüdük.
Bu durum elbette izler bıraktı üzerimizde.
Haftada en az üç akşam kavga edilen bir evde
ve aman kavga çıkmasın diye diken üstünde durduğunuz bir ortamda mutlu bir çocukluk geçiremiyorsunuz ne yazık ki.
Bu bir kar-zarar hesabıdır,evlilik sağlıklı değilse sadece eşlere değil çocuklara da huzursuzluk verir ve onların psikolojik durumunu da olumsuz etkiler.
Yürümeyen evliliği sonlandırmak bazen herkes için en doğrusu ve en iyisidir.

Ya evet konuyu onun üzerinden açtım ama aynen şöyle oldu.sabahtan beri doldum bu konuda onuda görünce kan beynime sıçradı.konu açtım buraya rahatlamak maksatlı .rahatladım da.

Dün adem güneş denilen insan twitterda bişeyler yazmıştı sanırım ona denk geldiniz. Ama onu rt ederek karşı çıkan onlarca pedagog/psikolog da oldu. Rica edeceğim o adamdan ve görüşlerinden uzak durun. Dünya çapında hiç bir geçerliliği olmayan, yeterince test edilmemiş, sadece kendi fikirlerinden ibaret bir takım şeyleri yazıyor, paylaşıyor, bizim hatunlar da bu adamın peşine takılıyor.

Ben şöyle bir şey düşündüm.evliliğin artı ve eksilerini listelesem çocuklar açısından yani.benim açımdan artısı çokboşanmanın yani.işe yararmı rahatlamamı sağlar mı?

Ben şöyle bir şey düşündüm.evliliğin artı ve eksilerini listelesem çocuklar açısından yani.benim açımdan artısı çokboşanmanın yani.işe yararmı rahatlamamı sağlar mı?
Ben tüm kararlarımı alırken bir kağıdı ortadan ikiye bölerim ve sol tarafa bu kararın olumsuz yönlerini,sağ tarafa ise olumlu taraflarını yazarım.
Siz de deneyebilirsiniz elbette.
Bununla birlikte kişisel ve mesleki gözlem ve deneyimlerimden çıkardığım sonuç şu:
Kadınlar hele de çocuğu varsa boşanma kararını öyle kolayca ve iyice düşünmeden vermiyor.
Çocuklu bir kadın,eşine 'ben ayrılmak istiyorum' diyorsa, çoğunlukla geçerli sebepler oluyor ortada.

Kuzenim bosandi.keske daha önce bosansaymisim dedi hep.bi oglu bi kizi var.kizi ögretmen oglu subay oldu.cicek gibi yetistiler valla nasilda terbiyeli ahlakli cocuklar.bence hic alakasi yok.

Ablacım yok öyle bir şey. Benim annemde babamda bosandilar. Ben 10 yaşındayken. Hemde sessiz sessiz olmadı boşanmaları. Ona rağmen neşemden mutluluğumdan birşey kaybetmedim. bende atom bombası etkisi yaratmadı yani. İkiside ayrı ayrı yanımdalar bu halimiz boşanmamis hallerinden kat kat daha iyi

Psikolog dediğiniz de Adem Güneş mi uzun zaman oluyor kendisini takip etmeyeli, kendisi zamanında down sendromlu çocuklar için bile akla,vicdana sığmaz yorumlar yazmış bir adam gerisini siz düşünün.

Anne babanin, huzursuz ve mutsuz olduğu evliliklerin cocuklara gerçek bir fayda saglayacagini zannetmiyorum. Ben eşimle biraz gergin mutsuz olsam bu çocuklarıma yansıyor ister istemez. Eğer esler boşanınca anne-çocuk babalık görevinden vazgeçmezse , ccocuklar için ayrılığın büyük bir yıkım olmadan atlatılabilir boşanma.

Ben kendisinin hiç bir kitabını alıp,okumadım ama mesleki ilgi ve merak gereği ara ara
instagram paylaşımlarına bakıyorum ve az önce de konu sahibinin bahsettiği posta göz attım.
Down sendromlu çocuklar için yaptığı yorumlardan ise haberdar değilim.
Zahmet olmazsa, genel hatlarıyla kısaca bahsetmeniz mümkün olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…