Aynen öyle canım ya aynen.kurtulmak istiyorum bu adamdan.Evliliginizin kurtarılabilir bir tarafı varsa kesinlikle karsilikli çaba harcamanizi tavsiye ederim. Ama sevmediginiz-sevilmediginizi düşündüğünüz....geceleri sahip olduklariniza sukretmediginiz,çocuklar az daha buyumus biz boşanmışiz hayali kurduğunuz bir evliliğiniz varsa yürütmenin manası da yoktur
Adamı instagramdan takip ediyorum aslında beğenmem hiç ama ben benim gibi düşünmeyenleri de dinlemek isterim hep.yoksa at gözlüğü ile bakıyorsun hayata.aslında günlerdir yoğun ve şiddetli bir baskı görüyordum.bu da bardağı taşırdı.yeter be diye bağırasım geldi.hatta şöyle bağıracağım.“tamam siz boşanmayın kimse boşanmasın kocalarınızla çocuklarınızla mutlu mutlu yaşayın.ama beni rahat bırakın ya!”bi de şöyle kalıp bir cümle var gına geldi.ilk göz ağrının yerini kimse tutmaz.kadının biri 5 kere evlenmiş ah ilk kocam demiş.
Ben çok yobaz bir şehirde mi yaşıyorum acaba taşınsan mı burdan.zaten bana en az 10 kişi demiştir sen buralı olduğuna emin misin diye.
Ya evet sözün altında adamın adı yazıyor böyle süslü püslü.mutlu aile resimleri var falan bi de ayrılmış yüzükler kahrolmuş çocuklar.tamam boşanma özendirilmesin.iyi birşey gibi anlatılnmasın da bu ne ya atom bombası atom çekirdeği kızılca kıyamet.Merhaba,
Uzmanlık alanım erken çocukluk dönemi.
Yüksek lisansım PDR ve eğitim hayatım boyunca hiç bir hocamdan böyle bir söz duymadığım gibi okuduğum hiç bir kitapta da böyle bir yaklaşım okumadım.
Boşanmanın çocuklar üzerinde elbette bir etkisi var fakat bu etki ve yansımaları, çoçuğun yaşına, boşanma kararının çocuğa nasıl açıklandığına ve boşanma kararı alındıktan sonra boşanma sonuçlanana kadar olan süreçte,ebeveynlerin tavrına göre değişir.
O nedenle lütfen sakin olun.
Çocuklarınızın üzerinde atom bombası filan patlamış değil.
Bu konuda desteğe ve yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olurum.
Vallahi diplomasını bilmemde ben bazı adamların böyle kendine kalabalık bir kitle bulmuş olanların satın alındığını sonra da onlar vasıtasıyla toplumun yönetildiğini düşünüyorum.instagram doktorlarına güvenemiyorum ben. ismi ne? birebir mi görüştünüz ya da instagram üzerinden mi söyledi bunu? ben diplomasından şüphe ettim resmen.
Vallahi diplomasını bilmemde ben bazı adamların böyle kendine kalabalık bir kitle bulmuş olanların satın alındığını sonra da onlar vasıtasıyla toplumun yönetildiğini düşünüyorum.
Diplomasını duvarlara çerçeveletip asanlardan da tavsiye aldım zamanında da.iş diploma da bitmiyor ki.biz ne diplomalılar biliyoruz.neyse derin konular bunlar.işte diplomasını bilmediğiniz insandan tavsiye almayın bence.
Normalde almam da ağız birliği yapmış gibi herkes aynı şeyleri söylüyor bana.herkes değil izin verdiklerim bi de versen de vermesende konuşan kesim var tabi.aslında yapım gereği herkes gelip bana akıl veremez haddi değil.ama en çok eşim, öyle kötü senaryolar kuruyor ki.kabuslar görüyorum her gece.Bahsi geçen kişiyi ve açıklamalarını okudum. Nereden bakarsanız bakın cahillik, bahtsızlık akıyor dediklerinden. Söylenen lafların bir bilimsel dayanağı yok. Kişisel görüş olabilir, ama mesnetsiz ve dayanaksız lafların etkisinde kalmayın lütfen. Kaale dahi almayın.
Ya evet konuyu onun üzerinden açtım ama aynen şöyle oldu.sabahtan beri doldum bu konuda onuda görünce kan beynime sıçradı.konu açtım buraya rahatlamak maksatlı .rahatladım da.tahmin ettim ve simdi baktim yorum yapmadan önce bakin o adam ruh hastasi pedogog falanda olamaz o kadar hastalikli bir dunyasi var ki kadinin en cok ihityaç duydugu kisi kocasıymış afedersin host yok en kotu baba babasizliktan iyiymis soruyorum sana kac tane gencecik kadinin konusu var açın bakin babamdan nefret ediyorum veya babam keşke ölse kurtulsam diye eeee hangisi gerçek o yüzden her yolu denediyseniz gönlünuz ferah olsun ciddiye bile alinicak biri degil
Merhaba hanımlar.öncelikle kendimden bahsedeyim biraz.önceki konularımı okuyanlar belki hatırlar ama.şöyleki 3 çocuk annesi boşanmak üzere olan çalışan bir bayanım.çok ünlü bir pedagogtan başlıktakine benzer cümleler okudum az önce .neymiş boşanmak çocuklar üzerinde atom bombası etkisi yaratırmış.en kötü baba babasızlıktan iyiymiş.kadının en çok ihtiyaç duyduğu şey kocasıymış.falan filan.ben zaten suçluluk duygularıyla kıvranıyorum.resmen acı çekiyorum.diyorum ki ben bencil kötü bir annemiyim.duymak istemiyorum böyle şeyleri.olumlu şeylerde duyuyorum tabi ama 100 tane olumsuz 10 tane olumlu yani.yaşayıp göreceğim tabi ama işi abartıp hemen anlamazsınki çocuklar büyüyünce hatta evlenince anlarsın ne kadar büyük bir hata yaptığını diyenler bile var.kafayı yiyeceğim.ne duymak istiyorum onu da bilmiyorum.ben yine bildiğimi okuyacağım sanırım.sadece rahatlamak için mi yazdım kimse bana yardım edemez galiba şu aşamada.bu cendereden kendim çıkacağım.şunu da ekleyeyim o pedagogdan ve onun gibi düşünenlerden nefret ediyorum.çünkü yarama tuz basıp canımı fena halde yakıyorlar.
Ben şöyle bir şey düşündüm.evliliğin artı ve eksilerini listelesem çocuklar açısından yani.benim açımdan artısı çokboşanmanın yani.işe yararmı rahatlamamı sağlar mı?Ben ve kardeşim anne-babasının anlaşamadığı ve çatışmalı bir evlilik sürdürdüğü bir ailede büyüdük.
Bu durum elbette izler bıraktı üzerimizde.
Haftada en az üç akşam kavga edilen bir evde
ve aman kavga çıkmasın diye diken üstünde durduğunuz bir ortamda mutlu bir çocukluk geçiremiyorsunuz ne yazık ki.
Bu bir kar-zarar hesabıdır,evlilik sağlıklı değilse sadece eşlere değil çocuklara da huzursuzluk verir ve onların psikolojik durumunu da olumsuz etkiler.
Yürümeyen evliliği sonlandırmak bazen herkes için en doğrusu ve en iyisidir.
Ben tüm kararlarımı alırken bir kağıdı ortadan ikiye bölerim ve sol tarafa bu kararın olumsuz yönlerini,sağ tarafa ise olumlu taraflarını yazarım.Ben şöyle bir şey düşündüm.evliliğin artı ve eksilerini listelesem çocuklar açısından yani.benim açımdan artısı çokboşanmanın yani.işe yararmı rahatlamamı sağlar mı?
Ben kendisinin hiç bir kitabını alıp,okumadım ama mesleki ilgi ve merak gereği ara araPsikolog dediğiniz de Adem Güneş miuzun zaman oluyor kendisini takip etmeyeli, kendisi zamanında down sendromlu çocuklar için bile akla,vicdana sığmaz yorumlar yazmış bir adam gerisini siz düşünün.
Anne babanin, huzursuz ve mutsuz olduğu evliliklerin cocuklara gerçek bir fayda saglayacagini zannetmiyorum. Ben eşimle biraz gergin mutsuz olsam bu çocuklarıma yansıyor ister istemez. Eğer esler boşanınca anne-çocuk babalık görevinden vazgeçmezse , ccocuklar için ayrılığın büyük bir yıkım olmadan atlatılabilir boşanma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?