Boşanmanın çocuklar üzerinde yıkıcı ve tamir edilemez bir etkisi mi var?

Boşanmış ailenin bir çocuğu olarak keşke daha önce boşansalarmış diyorum ben. Öyle bir babayla ve babamın gölgesinde çaresiz kalmış annemle büyüsem daha travmatik olurdu. Ama annem iş buldu, 2 çocuğunu da okutup meslek sahibi yaptı. Şu an kendisine çok ama çok saygı duyuyorum. Annemle de gurur duyuyorum. Eğer boşanmasa anneme hiçbir şekilde saygı duyamazdım sanırım, kendisine bu kadar aşağılayıcı davranan bir adama muhtaç davrandığı için.

Kaç yaşındaydınız boşandıklarında.
Annemle babam evi ayırdıklarında 10 yaşındaydım, ablam da 13 ,resmî boşanmaları ise ben 15 yaşındayken oldu. Ama o 5 sene bir ayrıl, bir barış durumu vardı ve çok kötüydü ki babam kötü bir insan değildi. Annemi aldatıyordu sürekli biz de biliyorduk. Annem saklamaya çalışsa da herşeyi anlıyorduk.

Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır fikrine katılıyorum. Gerçek anlamda koca olması koşuluyla. Onun dışında, sadece sıfattan ibaretse angaryadır

Anne babası ayrılmış olan bir çocuk olarak cevap veriyorum.
Asla bu kişinin söyledikleri doğru değil.
Aksine evde devamlı huzursuz , kavga eden , birbiriyle geçinemediğin halde zorla evli kalan çiftlerin Çocuklarının vay haline.
Hersey doğru yapılır , medeni sekilde ayrılırlarsa anne sorumluluğunu baba sorumluluğunu ( çocuklara karsı ) yerine getirirse Asla olumsuz etkisi olmaz.

Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır fikrine katılıyorum. Gerçek anlamda koca olması koşuluyla. Onun dışında, sadece sıfattan ibaretse angaryadır
Ben bu tip iddalı ve genellemeye dayalı cümlelerini doğru bulmadım sözkonusu kişinin.
Bir başkası da söylese doğru bulmam.
Bana göre tüm genellemeler,hata payı içerir ve kesin değildir.
Bilimsel olarak ispatlamış gerçekleri dikkate alırım ben.
Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır.
En kötü baba,babasızlıktan iyidir vb.
Bunlar kişiye,evliliğe,aileye,sosyo-kültürel ortama ve şartlara göre değişen şeyler.

Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır.
En kötü baba,babasızlıktan iyidir vb.
Bunlar kişiye,evliliğe,aileye,sosyo-kültürel ortama ve şartlara göre değişen şeyler.

Açıklamanız Tamamlayıcı olmuş. Teşekkürler derin sularda

ortalık sahte psikolog pedagog dolu tvde konuşuyorlarsa özellikle ciddiye almayın. huzursuz ortamda büyüyen çocuklardan kat kat iyi oluyorlar huzurlu sakin ortamda büyümeleri. bu konuda yapılmış tonla araştırma var.

o şu uyduruk adam mı?
yurtdışında uç tiplerin fikirlerini alıp millete kendi teorisi gibi anlatan?
kk da bile onun aklıyla konuşan dolu.
halbuki sokma akıl bir adam.

Benim içinde bulunduğum durum malum.şöyle ki hiçkimsenin kim olursa olsun sözleri beni etkilemez normalde.ama zaten günlerdir haftalardır kafamda aynı düşüncelerle dolaşıyorum.şu aşamda asla boşanma kararımı sorgulamıyorum.o konuda netim.ama suçluluk duygusu beni esir alıyor resmen kıvrandırıyor.kafamdaki bu düşünceyi tetikleyecek her söz her düşünce bende aynı etkiyi yaratıyor.yani ben bunu kafamda bitirmeliyim.şu an sizin yazdıklarınız ve diğer bütün bayanların yazdıkları bana çok iyi geldi.ama etkisi saat sabahın 5 ine kadar sürüyor.sonra 5 te uyanıyorum.ve aynı yılan orda beynimin içinde .çocukların seni suçlayacak sen kötü bir annesin.onları güzel sıcak bir yuvadan mahrum ettin.diyor bana.

Kafanızda çeşitli düşüncelerin olması, çocuklarınızı düşünerek zaman zaman suçluluk hissetmeniz gayet normal.
Bir evlilik bitiyor,hepinizin düzeni değişecek bunlar kolay şeyler değil.
Bence bu süreçte, hem kendiniz,hem de çocuklarınız için psikolojik destek alın.
Siz sağlıklı düşünemezseniz, çocuklarınız için de süreci sağlıklı yönetemezsiniz.

o şu uyduruk adam mı?
yurtdışında uç tiplerin fikirlerini alıp millete kendi teorisi gibi anlatan?
kk da bile onun aklıyla konuşan dolu.
halbuki sokma akıl bir adam.
Biliyorum adamın ne mal olduğunu ama ben öyle köşeye sıkıştımki mahallenin delisi gelse bana boşanma hata yapıyorsun çocukların iflah olmaz artık dese yine üzüleceğim.
Okulun toplantısında okul müdürü aynen şu cümleyi kurdu.“arkadaşlar biliyorsunuz okulumuz sorunlu bir bölgede çocukların çoğu parçalanmış ailelerin çocukları.anne babası ayrılmış çocuklarda illa bir hasar bir sorun kalıyor.bizde bunlarla uğraşıyoruz falan filan”ben kendimi zor tuttum dudaklarımı kemirdim resmen.çünkü boşanacağım anlaşılır dedikodular ayyuka çıkar.çok kızdım adama ama sonra boşver şu beyinsiz diplomalı cahili dedim.boşverdim.

Benim psikologlara güvenim sarsıldı.zamanında çok gittim fayda görmedim.şimdi bir sürü psikoloji kitabı aldım onları okuyorum evde.sizin var mı tavsiyeniz kitap olarak.

İçinde yobazliķ barindiran bir dr dr degildir.
Isterse prof olsun
Ben bu yazidan sadece kadinlarin ayaklari uzerinde durmasini , kendine cocuklari ile birlikte saglikli ve huzurlu bir hayat kurmasini kabullenemeyen bir öküz olduğunu anladim

Benim psikologlara güvenim sarsıldı.zamanında çok gittim fayda görmedim.şimdi bir sürü psikoloji kitabı aldım onları okuyorum evde.sizin var mı tavsiyeniz kitap olarak.

Eklentiler

• IMG_0463.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0586.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_0774.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_0786.webp
    58 KB · Görüntüleme: 42
Bakın bu da bir genelleme.
Ortalıkta sahte uzman,psikolog,pedagog çok,evet bu konuda haklısınız ama 'tv'de konuşan herkes de ciddiye alınmamalı'
diye bir bakış açısı bence doğru değil.
Geçen akşam psikoloji profesörü Acar Baltaş CNN Türk'teydi,çocuk yetiştirme ve eğitim sistemine bakış hakkında çok güzel bilgiler verdi.
Bugün yine psikiyatri profesörü Kemal Sayar NTV'de aşk üzerine konuşulan bir programın üç konuşmacısından biriydi.
Yine psikolog Doğan Cüceloğlu -ki kitaplarını ve instagram paylaşımlarını çok beğeniyorum-
ara sıra katıldığı tv programlarında çok faydalı bilgiler veriyor.
Kısacası ölçümüz bu uzmanların tv'ye çıkmaları değil eğitim ve çalışma geçmişleri,yayınladıkları makaleler,yaptıkları araştırmalar,yazdıkları kitaplar ve söylemlerinin bilimselliğe uygunluğu olmalı.
Ne dersiniz?

Bu pedagog dediğiniz erkek dimi.. Tahmin ettiğim kişiyse birçok sinir bozucu söylemi var..
Bosanmak koca insanları bile etkiliyor, tabi ki minikleri de etkiler..
Ama kar zarar hesabi yapmak gerekiyor, mutsuz bir evde özellikle, ileride senin icin katlandim lafını duyma potansiyeli varsa çocuğun kesinlikle boşanması daha mantıklı olur..
Önemli olan huzurlu evde buyumek bence, anneliği babali evdense..
İçinizi sikmayjn, bir kadın evliliğini kolay bitirmez.
Siz cesur ve güçlü bir kadinsiniz bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…