Kaç yaşındaydınız boşandıklarında.Boşanmış ailenin bir çocuğu olarak keşke daha önce boşansalarmış diyorum ben.
Annemle babam evi ayırdıklarında 10 yaşındaydım, ablam da 13 ,resmî boşanmaları ise ben 15 yaşındayken oldu. Ama o 5 sene bir ayrıl, bir barış durumu vardı ve çok kötüydü ki babam kötü bir insan değildi. Annemi aldatıyordu sürekli biz de biliyorduk. Annem saklamaya çalışsa da herşeyi anlıyorduk.Kaç yaşındaydınız boşandıklarında.
Ben bu tip iddalı ve genellemeye dayalı cümlelerini doğru bulmadım sözkonusu kişinin.Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır fikrine katılıyorum. Gerçek anlamda koca olması koşuluyla. Onun dışında, sadece sıfattan ibaretse angaryadır
Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum o pedagogla ilgili.adını vermedim ama ünlü yani bayağı.bence de geri kafalı yobazın biri.
Sizin gibi örnekleri duydukça yangımına su serpiliyor ama sönmüyor bir türlü siz de böyle hissettiniz mi.
Benim içinde bulunduğum durum malum.şöyle ki hiçkimsenin kim olursa olsun sözleri beni etkilemez normalde.ama zaten günlerdir haftalardır kafamda aynı düşüncelerle dolaşıyorum.şu aşamda asla boşanma kararımı sorgulamıyorum.o konuda netim.ama suçluluk duygusu beni esir alıyor resmen kıvrandırıyor.kafamdaki bu düşünceyi tetikleyecek her söz her düşünce bende aynı etkiyi yaratıyor.yani ben bunu kafamda bitirmeliyim.şu an sizin yazdıklarınız ve diğer bütün bayanların yazdıkları bana çok iyi geldi.ama etkisi saat sabahın 5 ine kadar sürüyor.sonra 5 te uyanıyorum.ve aynı yılan orda beynimin içinde .çocukların seni suçlayacak sen kötü bir annesin.onları güzel sıcak bir yuvadan mahrum ettin.diyor bana.Ben bu tip iddalı ve genellemeye dayalı cümlelerini doğru bulmadım sözkonusu kişinin.
Bir başkası da söylese doğru bulmam.
Bana göre tüm genellemeler,hata payı içerir ve kesin değildir.
Bilimsel olarak ispatlamış gerçekleri dikkate alırım ben.
Kadının en çok ihtiyacı olan şey kocasıdır.
En kötü baba,babasızlıktan iyidir vb.
Bunlar kişiye,evliliğe,aileye,sosyo-kültürel ortama ve şartlara göre değişen şeyler.
Kafanızda çeşitli düşüncelerin olması, çocuklarınızı düşünerek zaman zaman suçluluk hissetmeniz gayet normal.Benim içinde bulunduğum durum malum.şöyle ki hiçkimsenin kim olursa olsun sözleri beni etkilemez normalde.ama zaten günlerdir haftalardır kafamda aynı düşüncelerle dolaşıyorum.şu aşamda asla boşanma kararımı sorgulamıyorum.o konuda netim.ama suçluluk duygusu beni esir alıyor resmen kıvrandırıyor.kafamdaki bu düşünceyi tetikleyecek her söz her düşünce bende aynı etkiyi yaratıyor.yani ben bunu kafamda bitirmeliyim.şu an sizin yazdıklarınız ve diğer bütün bayanların yazdıkları bana çok iyi geldi.ama etkisi saat sabahın 5 ine kadar sürüyor.sonra 5 te uyanıyorum.ve aynı yılan orda beynimin içinde .çocukların seni suçlayacak sen kötü bir annesin.onları güzel sıcak bir yuvadan mahrum ettin.diyor bana.
Biliyorum adamın ne mal olduğunu ama ben öyle köşeye sıkıştımki mahallenin delisi gelse bana boşanma hata yapıyorsun çocukların iflah olmaz artık dese yine üzüleceğim.o şu uyduruk adam mı?
yurtdışında uç tiplerin fikirlerini alıp millete kendi teorisi gibi anlatan?
kk da bile onun aklıyla konuşan dolu.
halbuki sokma akıl bir adam.
Benim psikologlara güvenim sarsıldı.zamanında çok gittim fayda görmedim.şimdi bir sürü psikoloji kitabı aldım onları okuyorum evde.sizin var mı tavsiyeniz kitap olarak.Kafanızda çeşitli düşüncelerin olması, çocuklarınızı düşünerek zaman zaman suçluluk hissetmeniz gayet normal.
Bir evlilik bitiyor,hepinizin düzeni değişecek bunlar kolay şeyler değil.
Bence bu süreçte, hem kendiniz,hem de çocuklarınız için psikolojik destek alın.
Siz sağlıklı düşünemezseniz, çocuklarınız için de süreci sağlıklı yönetemezsiniz.
İçinde yobazliķ barindiran bir dr dr degildir.Merhaba hanımlar.öncelikle kendimden bahsedeyim biraz.önceki konularımı okuyanlar belki hatırlar ama.şöyleki 3 çocuk annesi boşanmak üzere olan çalışan bir bayanım.çok ünlü bir pedagogtan başlıktakine benzer cümleler okudum az önce .neymiş boşanmak çocuklar üzerinde atom bombası etkisi yaratırmış.en kötü baba babasızlıktan iyiymiş.kadının en çok ihtiyaç duyduğu şey kocasıymış.falan filan.ben zaten suçluluk duygularıyla kıvranıyorum.resmen acı çekiyorum.diyorum ki ben bencil kötü bir annemiyim.duymak istemiyorum böyle şeyleri.olumlu şeylerde duyuyorum tabi ama 100 tane olumsuz 10 tane olumlu yani.yaşayıp göreceğim tabi ama işi abartıp hemen anlamazsınki çocuklar büyüyünce hatta evlenince anlarsın ne kadar büyük bir hata yaptığını diyenler bile var.kafayı yiyeceğim.ne duymak istiyorum onu da bilmiyorum.ben yine bildiğimi okuyacağım sanırım.sadece rahatlamak için mi yazdım kimse bana yardım edemez galiba şu aşamada.bu cendereden kendim çıkacağım.şunu da ekleyeyim o pedagogdan ve onun gibi düşünenlerden nefret ediyorum.çünkü yarama tuz basıp canımı fena halde yakıyorlar.
Benim psikologlara güvenim sarsıldı.zamanında çok gittim fayda görmedim.şimdi bir sürü psikoloji kitabı aldım onları okuyorum evde.sizin var mı tavsiyeniz kitap olarak.
Bakın bu da bir genelleme.ortalık sahte psikolog pedagog dolu tvde konuşuyorlarsa özellikle ciddiye almayın. huzursuz ortamda büyüyen çocuklardan kat kat iyi oluyorlar huzurlu sakin ortamda büyümeleri. bu konuda yapılmış tonla araştırma var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?