Boşanmanın çocuklar üzerinde yıkıcı ve tamir edilemez bir etkisi mi var?

Ben 10 yıldır tv izlemiyorum evimde tv yok. Merak ettiğim duyduğum bir program olursa internetten izlerim o kadar. Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını okurum ama konuşmasını hiç dinlememişimdir sanıyorum. Benim kastettiğim tvde konuşan sahte psikolog pedagoglardı tvde konuşan herkesi kastetmedim orasını okursanız anlayabilirsiniz.

Geçenlerde davalık olan bir kadın vardı sosyoloji okumuş psikolojiyle alakası yok ama psikolog ve pedagog olduğunu söyleyerek insanlara ücret karşılığında terapi yapan özellikle otistik çocuklara, tekrar altını çiziyorum o alanda bir eğitimi bilgisi olmamasına rağmen, sözde yardım eden tv programlarından eksik olmayan bir sahte psikolog. Bunun gibi tonla insan var özellikle psikoloji ve sağlık gibi insanların hassas olduğu alanlarda çıkıp konuşma yapacak kişileri tvlerin iyi araştırıp seçmesi lazım ki genelde en sansasyonel kim varsa onu oturtup konuşturuyorlar insanlar haliyle etkileniyor.

Tv'de antibiyotik zararlı dendiği için çocuğuna kullandırmayan basit bir hastalık yüzünden çocuğunun sakat kalmasına sebep olan yine tv'de duydukları aşı zararlı söylemlerini araştırmadan çocuklarına aşı yaptırmayı reddeden ve yıllar önce kayıplara karışmış hastalıkların tekrar gün yüzüne çıkmasına sebep olan kolay manipüle edilebilen insanların olduğu bir toplumda onlar dikkate almıyorsa bunu insanların orada duyduklarını dikkate almaması gerektiğini söylüyorum.

Celal Şengör'ün yer bilimi alanındaki çalışmalarını yayınlarını takip ederdim ama tvd'de kendi alanı haricinde yaptığı konuşmaları açıklamaları ciddiye almıyorum. Kendi alanı ile ilgili konuşmak için bir programa katılırsa yaptığı ve yapılan diğer çalışmalardan bahsederse severek dinlerim tabi ki. Zaten uzmanlığını bildiğiniz ve eğitimini aldıkları alanda doğruluğu kanıtlanmış bilgilere dayanarak konuşma yapan insanlarla ilgili bir şey söylemiyorum özetle.

Psikoloğun belgesinin gerçek olduğuna emin misiniz?
Gerçek bir psikolog böyle saçma sapan konuşmaz.
Ayrıca; resmiyette boşanmamış gerçekte ise yıllardır ayrı olan bir ailenin çocuğuyum.
Eğer ayrılmasalardı asla evimizde mutlu olamazdık,yani çocukların mutsuz ve özgüvensiz büyümeleri mi kötü yoksa bir ebeveynini haftada bir görmesi mi? Kararını siz verin.

O zaman ben, sizin arka arkaya yazdığınız iki cümlenin,birbirinin devamı olduğunu algılayamadım demek ki.
İkisini iki ayrı cümle olarak algıladığım için genelleme yaptığınızı düşünerek itiraz etmiştim.
Üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyoruz son tahlilde.
Hayırlı akşamlar diliyorum.

Ilk defa bu sekilde birsey duydum.bosanmis anne babanin cocugu olan bir kizim var parmakla gosterilecek merhamet mutluluk ve nese kaynagidir.mutlu anne mutlu cocuk.cocuga ebevenylerin ayrilabilcegini ama anne babaliktan feragat edilmeyecegini gostermek gerek ki bizde baba alakasiz duyarsiz oldugu halde kizimi yetistiren benim ben ne kadar iyisem o o kadar iyi olarak buyudu.

Adem Güneş bildiğim kadarıyla Hollanda'da pedagoji eğitimi alıp,Türkiye'de sosyoloji yüksek lisansı yapmış biri.
Aldığı eğitimi, kendi bakış açısı ve dünya görüşü ile takipçilerine yansıtıyor.
Ne yazık ki çocuk eğitiminde, kanun hükmünde kesin kural ve yargılar yok.
Üstelik kendisi psikolog veya psikolojik danışman değil.
Daha çok eğitim kökenli ve pedagog ünvanını kullanıyor o nedenle psikologlar da belli bir yere kadar itiraz edebiliyorlar kendisine.
Adam ''ben pedagoğum ve benim çocuk eğitimine bakış açım bu'' diyor,en fazla yanlış düşündüğünü ve kendisine katılmadığımızı söyleyebiliriz.

Söz konusu olan kişi Adem Güneş miydi?
Tanımıyorum kendisini de.

Söz konusu olan kişi Adem Güneş miydi?
Tanımıyorum kendisini de.
Evet,bir şey kaybetmiş değilsiniz tanımayarak.
Ben de inançlı biriyim ama kendisinin çocuk eğitimi ve psikolojisiyle ilgili görüşlerinin büyük bir kısmına katılmıyorum.
Her insan gibi onun da isabetli görüş bildirdiği bazı konular var ama özellikle bu son postundaki görüşleri, bildiğiniz genelleme ve sadece kendi dünya görüşünü referans alarak yaptığı yanlı yorumlar.
'Kadının tek ihtiyacı kocasıdır' nasıl bir cümle?
'Boşanma, çocuklar üzerinde atom bombası etkisi yapar.'
'En kötü baba,babasızlıktan iyidir'
Bunlar son incileri kendisinin.

Adem Güneş okumayın

Adem Güneş okumayın
Okumadım zaten hiç.kitaplarını yani bunlar tesadüfen duyduğum gördüğüm fikirler.yaralıyım ya bu konuda .biri bi daha bana boşanmanın çocuklarda onarılması imkansız hasarlar bıraktığını söylerse boğacağım onu.o derece doldum yani.neyse burda söyleyen çıkmadı.tüm sinirimi ondan çıkarırdım herhalde.

Gerçekten yazdığınız kara incileriyle kendisini tanımayarak iyi etmişim diyorum.
Bu cümleleri uzun uzun analiz etmek isterdim ki,Adem Bey'in buna değeceğini sanmıyorum.
Kendisi ataerkil aile ve erkek egemenliği altında çok fazla baskı altında kalmış olmalı ki,bu cümleleri sarfedebiliyor. Bu cümleler mantıklı bir insanın,özellikle ve çocuk psikolojisinde uzman bir insanın söyleyebileceği cümleler olamaz,olmamalı.

İyi o zaman kadınlar boşanmasın,çocuklar her gün fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalsın. Çocuklar özgüvensiz bir şekilde ayyaş bir baba ve mutsuz bir anneyle büyüsün,sonuçta en kötü baba,babasızlıktan iyidir. (!)

Kötü bir evlilikte boşanmamak çocuklarda onarılması imkansız hasarlar bırakır. :)
En kötü baba,babasızlıktan çok daha kötüdür.
Mutsuz bir anne ile mutsuz bir baba özgüvensiz ve mutsuz bir çocuk demektir.

Evet sarsıcı oluyor ancak yıkıcı ve ve tamir edilemez olmuyor ; tabiki anne baba güçlü ve akilliysa.

Hir gür olan , mutsuz yüzlerin olduğu evde yaşamak , onların yaşliliklarindaki sorunlarını yaşamaktan bin kat iyidir boşanmayi yaşatmak onlara.

Hayatta her şeyi yaşayacaklar ; ayrılık, hastalık, ölüm, kaybetme , bunlarda hayatın gerçekleri.

Çok dramatize ediyor bazı kişiler. Yaraya tuz basmak sadece amaçları.

Bu yazarı biliyorum ben de. Kendisinin "bebek ilk 2 yıl sadece annesiyle temas halinde ve surekli anneyle uyumasi gerekir ve baba alt degistirmeye filan asla karismamaladir yoksa guvenli baglanma gerceklesmez.... " gibi veya " anne ilk 2 yıl sadece bebeğiyle ilgilenmelidir çalışan anne çocuğun psikolojisini bozar"...gibi "geç yaşında anne olan kadınlar çocuklarına karşı tahammülsüz olur erken yaşta anne olmak daha doğrudur.. " vb.. gibi incileri de var. Artık ne kadar bilimsel yaklaşımları olduğunu siz düşünün.. . Can acıtıcı kalp kırıcı ve çok cinsiyetçi söylemleri olan kişi

Bence bazen bir çocuğa en büyük kötülüğü kendi anne babası yapıyor nasıl mi, "mutsuz" evliliği "yürütmeye" çalışarak..boşanmak varken huzura kavuşmak varken her gün kavga ortamında tutuyorlar masum çocukları ve en büyük kötü örnek oluyorlar...

Normal sartlar altinda evet belki kadin enn cok kocasina ihtiyac duyabilir..cunku en iyi arkadas esin olmalidir bence. Herseyde yaninda olan..ailen yani daha da otesi.. Ama.. koca olmayi beceremeyen birine neden ihtiyac duyacaksin ki? Kimisi baba olmayi da beceremiyor kadin cocuklari etkilenmesin diye bu sefer adamin o rolune de burunuyor. Oyleyse evde fazlaliga ne gerek var? At gitsin..

Yanlış anladınız koz olarak kullanan ben değilim eşim başımı beynimi yedi günlerdir.hata yapıyorsun çocukların hayatıyla oynuyorsun.diyip duruyor.
Peki bosanma nedeniniz ney de soyluyor bunlari? Hic bi neden yoktu hersey gulluk gulistanlikti ve siz sizofrenlik yapip da mi aldiniz sanki bu karari? Bu raddeye getirmeseymis esiniz....
Bence evini cocugunu enn cok anne dusunur. Bi baba ne kadar iyiyim mukemmelim dese de anne kadar dusunemez sanirim..

Siz ayrıldıktan sonra bi bunalıp geçirmeyip mıtlu olacaksanız ve eşiniz kafanızda bitmişse pedagog çevre vs nin yorumlarına analizlerine neden kafa yorup kendinizi üzüyorsunuz ki?

Şöyle yorumlarınıza ve konularınıza göz attım biraz benim dikkatimi 2 şey cekti .

Eşinizden gem vurduğunuz sadece akraba ziyaretleri ve ailesine değer vermesi ama bunu yaparken size de saygılı bi tutum içerisinde artı sizi kendi ailesine karşı da bi şekilde korumuş.Tek sorun bu mevzular mı gerçekten ?Başka başka sorunlar da mevcut mu?

Diğer dikkatimi çeken şey ise ,duygusal hic bi Metin göremedim .Biraz soğukkanlı bi insan mısınız eşinizle duyduğunuz bi his içerik metini göremedim sadece kızgınlık biraz belirtilmiş.Bu kısım da önemli,en baştan mı yoğun duygularınız hic olmadı .

Bunlar dikkatimi çeken seyler sadece ,ilginç buldum.

Asıl konu açma sebebiniz cevabı ise dediğim gibi bence mutsuz iseniz ve eşinize bi duygusal bağınız yok ise hayatı zindan etmeye gerek yok.Nice babaları ölen çocuklar var onlar ne yapsınlar o zaman ,bu pedagoga sormalı.Cocuklar büyüyecek ve kendi hayatlarını kuracaklar ;bu hayat sizin hayatınız ,yıllar akıp gidiyor ,“Sadece ama sadece çocuklar için evliliği devam ettirme”nin matematiği mi olurmuş, anlayamıyorum .

Sahsen evimde adem güneşin kitapları var. Başka Türk pedagoglara göre bence daha keskin söylemleri oluyor. Mesela gecenlerde "cocugunuzu asla ne yaşta olsa olsun yanınızda tuvalete götürmeyin" gibi. Bir cok okuyanlar yazarın kadınlara fazla yüklenirken, erkeklere gerekeninden az sorumluluk verdiğini savunuyor. Çeşitli Türk yazarların kitaplarını okudum ve sanırım en katı söylemleri adem güneş de var. Doğru bulduğum şeyler var, ama anne olarak katılmadığım konularda. Bence bu pedagoji "sektör" de o kadar çok görüş farklılığı bulunuyor ki, insan kendi ailesine uygun olanı seçmek zorunda. Birisinin ailesine uyan diğerin ailesine veya çocuğuna uymaz..bence siz ayrılmaya zaten kolay karar vermemissinizdir, onun için baskalarin lafına kulak asmayın.. Anneler babalar evlatlarına sahip çıktıktan sonra, ayrılık olsada yinede birsey olmaz

Evet bunun sebebini hemen açıklıyorum...insanlar anlasamiyorsa boşanır ama çoğu erkek boşandıktan sonra çocuğu unutuyor,ilgilenmiyor ayda bir arıyor yada aramiyor...iki tarafta çocukla eskisi gibi ilgilenmeye devam etse hiçbir sorun yok ama maalesef öyle olmuyor.evlenince anlarsın diyenler de 1.dugun masrafları 2.istemedir,düğün esnasidir vs. Yanında erkek olmayışı olmasın çok lazım olsaydı zaten yanında olurdu.Bir kadın çocuklarını buyutuysa başı dik,kimseye de ihtiyacı yoktur...çocuğumun düğününde de kasıla kasıla gezerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…