Boşanmaya karar verdik ama

aysekadinfasulyesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
69
61
3
41
iki medeni insan gibi oturduk karar verdik. Yarın dava açacağız. Gayet saygılı anlayışla. Yarın bazı eşyalarımı alıp gitmeyi düşünüyorum. Sonra dava vs. Yani normal mi gelişiyor herşey? Pikniğe gidelim demek kadar kolay mı? Nedenini soracaksınız yıllardır bitmeyen tripler küslükler gurur güvensizlik... çok geldik bu aşamaya ama ilk defa bu kadar net konuştuk artık istemediğimizi. Gerçek ve hayal arasında gidip geliyorum sanırım kafayı yedim

Yaptığınız mantıklı. Net ve medeni bir sekilde konuşup ayrilmak en iyisi. Ne boşanmalar görüyorum çiftler birbirlerini neredeyse öldürecekler gibi. Bu zamana kadar birbirinizi yıpratmışsınız bundan sonra saygilı bir sekilde ayrilmak doğru. Hayırlısı olsun

Evet kavga vs istemiyoruz kimseyede birşey söylemeyelim netleşene kadar dedik. Sonradan çok pişman olunacak çünkü büyük bi sebep Yok yıprandık hadi boşanalım oldu üstelik bi çok şeyi düzeltmişken. Yada bana öyle geliyor

Karşılıklı konuşup anlaşıp boşanacak olmanız çok güzel, ben boşanma dilekçemi tek taraflı verdim keşke benim eşimde ikna olsada anlaşmalı biran önce boşanabilseydim...

Boşanma konusunda sanki çok istekli ve kararlı degil gibisiniz, eşiniz de öyle mi?medeni bir sekilde konuşmak doğru olan yabiki

Bence sizde bitmemiş birşeyler var. Evlilikte böyle sorunlarda bir süreliğine uzaklasmasinda yarar var. Bence bu konuyu tekrar düşünelim deyin ve tek başınıza bir tatile çıkın. Bakın özlüyor musunuz hayat gerçekten zor ama bu evliliginizi sorunlarla karışıyor mu gibi

İşin Aslı şöyle aslında bu noktaya gelene kadar çok şey oldu. Ben çok sakin kaldım bana kendimi değersiz hissettirmesine ilgilenmemesine.kendimi ezdirmedim ama dik durdum. Epey uzaklaştık busürede.

Kötü bi insan değil eşim ama gerçekten ayrı dünyaların insanıyız anlaşamıyoruz sevgi var ama yetmiyor

Kaç yıllık evli olduğunuz da önemli, anlaşamamak illaki oluyor, önemli olan anlaşmaya gönüllü olmak.Sevgi tek başına yeterli olmuyor tabiki, aile terapistine gitseniz yada uzaklassaniz nasıl olur?

En azından elimizden gelen çabayı gösterdik dersiniz, tabi hakaret, şiddet, sadakatsizlik vs yoksa..

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Beş

Beş yıllık evliyiz bir gebelik geçirdim kaybettim. Kırgınlık o kadar çok ki artık sığdıracak yer bulamıyorum. Konuşmaya anlatmaya bile halim Yok. İşin kötü tarafı eşim bi garip kafada hatalı olduğunu bilip tepki gösterdiğim İçin bile beni suçlar. İlk evlilik yıldönümünde boşanma davası açmıştı mahkemede çok ağladı ordan döndük. Ama halim umudum kalmadı artık kıyamıyorum diye bu kadar değersiz görmesine. Kabul de etmiyor bi şekilde hep haklı sebepleri var

Aklı selim konuşaniliyorsanız ve az da olsa sevgi kaldıysa aile danışmanına gidin mutlaka öncesinde. Teklif edin. Yapıcı olmak adına minik bir adım atarsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz. Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

“Beş Sevgi Dili” adlı kitabı okuyun eşiniz de siz de. Ve mutlaka iyi bir eş terapisi alın. Yazık olmasın size. Kırgınlıkları anlıyorum. Farklı insanlarsınız muhtemelen ama sevgi var. Birbirinizi anlayıp hayatı birbirinizin gözünden görmeye empati yapabilmeye ihtiyacınız var.

Bu bahsettiğin şeyler benim evliliğimdede var ve gerçekten bi zaman sonra sevgi herşeyin ilacı olmuyor, ben çok şükür atlattım gibi, merak etmeyin zamanla acınız ve içinizdeki boşluk allahın izni ile hafifleyecektir... yeterli güçlü ve kararlı olmaya çalışın...

Birsüre ayrı kalın birbirinizden eminim birbirinizi özleyeceksiniz sizde henüz bitmemiş her evlilikte sorunlar problemler olur önemli olan ihanet,şiddet,psikolojik eziyet olmaması bazı şeyler için mücadele ye değer sanki sizinki öyle gibi hissettim bilemiyorum hemen son noktaya varmadan ayrı kalmayı deneyin bir müddet diyorum.

Sanki bir yanınız bitmesin istiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…