Boşanmaya karar verdim

Konu sahibi pişman olur muyum diye konu açmışsınız. Sizin fikrinizi karşı fikirlere karşısınız. Ama üslubunuzu sevdim. Sakin biri olduğunuz belli.
Tahminimce hormonlar yüzünden bol miktarda abarttığınızın farkında değilsiniz. Dünyadaki tek çocuk sizin ki değil tek anne siz değilsiniz ve o çocuk düşe kalka hata yaparak ve ona hata yapılarak bazen üzülüp bazen üzerek büyüyecek anlayın bunu lütfen ve ileri de size bu kararın hesabını sormakla kalmayıp üstüne bir de babasıyla yaşamak isteyecek çünkü babaya hasret büyüyecek.
O yüzden gidip bir kahve yapıp sakinleşin biraz

Ben dört aylık bebeğimi emanet etmekte sakınca görmedim. Küfürbaz olması ileride eti edecek bir durum çünkü.
Eltiyle mi yaşıyorsunuz aynı bina aynı mahalle yada çok sıkı görüşme zorunlulugu durumları mi var
Inanın olmuyor sizin hiç gorusturmemek üzere boşanıp ayırmak istediğiniz o amca dede çocuğun öz be öz akrabaları boşansanız da görecekler hem yanında siz olmadan alıp götürüp mahkemece izin verilen günler boyunca onlarda kalacak bebek
Bak bence aklından bunları çıkar sen boşanmak falan oyle stres falan istemiyorum da neymiş ne stresler var herkesi tam istediğin gibi bulamazsın karşında eşini bile hatta bazen anne baba kardeşini bile sen esin uyarmıyorsa çok rahatsız olduğun konularda uyarırsın biliyorum çok zor çok soğuk rüzgarlar esiyor esin durup da sen uyardığında ama göz yumulacak olanlara sabrediceksin biraz uyaracaksin dayamadiklarina bi bakmışsın büyümüş eskisi gibi üstüne düşmüyorlar

Konudaki detaylar takıntılı biri için özellikle çok rahatsz edici ama bence sizin anlatmak istediğiniz eşinizin genel anlamda sorumluluklarını yerine getirmemesi ve ailesiyle yani siz ve oğlunuzla ilgili pasif kalması. Öyle mi ?

Bende birinciyi desem de ikinciyi diyemiyorum. Yaoamiyorum ne yapayım sonra kahroluyorum. Bu psikoloji o kadar ağır ki. Oğlumu korumak için tek çözüm boşanmak gibi geliyor
O zaman da istesen de istemesen de bebeğini babasının görmesi için günler olacak sizin olmadığınız günlerde bebeğiniz babasıyla babaannesiyle dedesiyle birlikte kalacak. Bence yanlış düşünüyorsun bunlar büyük sorunlar değil bebek daha yeni sanıyorum bu kadar peoblem ettiğinize göre bebek size alışacak siz anne baba olmaya. Aylık kontrolleri demişsiniz her ay kontrolü olmuyor ki kaç kez kontrole götürdünüz yada hangi kontrole götürmediniz. KendiniZi biraz rahat bırakın onlarda babaanneliği dedeliği öğrenecekler. Eşimin ailesi tarafından birisi çocuklara küfretmeyi öğretmekten mutlu oluyo resmen baktım bi kaç kez benim ilk çocuğumda da yapıyor öğretmenyin öyle şeyler ben hoşlanmıyorum çocuğun terbiyesi sorumluluğu annesine aittir dedim bi kaç kez de yanımda küfredince uyardım bi daha ne bişey söylediler ne yanımda küfrettiler tavsiye ederim size de

Bence pişman olursunuz boşanırsanız. Çünkü kocanızla bir anlaşmazlık ya da ne bileyim geçimsizlik yok ki? Yok söz verdik falan diyorsunuz da o işler öyle yürümez ki yani sözleşme yapmış gibi. Baktınız çocuğunuza müdahale ediyorlar dostmuş, arkadaşmış, eş ailesiymiş ayırt etmeden tepki göstermeniz gerekiyor. O üzüldü öteki surat astı falan umrunuzda olmasın. Sakin bir insansınız anladığım kadarıyla ve tepenize çıkmışlar bir cinnet geçirin ondan sonra da eskisi gibi olmayın şu insanlara karşı. Öyle ağzınızı açıp eşinizin cevap vermesini beklemeyin yani siz susturun milleti.

Bosaninca cocugunuz babasinin ailesiyle gorustugunde yaninda siz olmayacaksiniz muhtemelen,bunu hic dusundunuz mu? Atiyorum cocugunuz geldi 10 yasina ve babaanne dedesiyle gorusecek,siz kalkip yanlarinda olacak misiniz? Bence hayir. O yuzden bosanmanizin bu konuya bir faydasi olamayacak. Ha derseniz esimle anlasamiyorum da ayriliyorum okey ayrilin.

Burada konu eşimin sözüne sadık olmaması ve bu ilk değil . Üstelik ailesinin içinde bir yere kadar mücadele edebileceğimi gordum. Onların içinde istediğim gibi bir evlat yetiştirmek imkanszi geliyor. Hepsindn de öte eşim. Çocuğumun aylık kontrollerine bile karşı. Resmen Allah'a emanet yaşasın diyor
Aylık kontrol ne ya benim eşim doktor bizim ailede Bayağı da doktor var aylık kontrole hiç götürmedim çocuklarımı bi sıkıntı varsa yada alıya falan götürüyoruz. İnanın aylık kontrol boy kilo dışında bişey değil şu ortamda çocuğu sadece boy kilo tartısı için hastaneye götürmeye değmez ki kaldı ki bizim doktorların hepsinin mantığı aynı hastaneye ihitiyaç yoksa getirmeyin bin bir türlü hastalık var diyorlar

Keşke yazdığınız basliga eşinizi değiştirmeye çalıştığınızi değişmediğini ve bunun sonunda bak değişmezse boşanıriz dediğinizi onunda ehemn tamam bende yoruldum bosanalim dediğini yazsaydiniz insanların tepkisi bu olmazdı onlar heo tek taraflı bitiyorsunuz sanmış bende boşanma aşamasındayım tabi benim olaylar bambaşka ama orada biri şöyle yazmisti eğer evliliginizde mutsuzsaniz bile bu boşanmak için geçerli bir sebep sizde böyle düşünun çünkü anne mutsuzsa cocukda mutsuz oluyor

Ama başka derdiniz sıkıntınız varsa eşinizi yeteri kadar sebmiyorsanız mutsuzsanız kimse demez neden yada pişman olursun. Ama bu saydıklarınızsa sadece problemleriniz birazda hormonlar etkili sanıyorum

Aylık kontrol ne ya benim eşim doktor bizim ailede Bayağı da doktor var aylık kontrole hiç götürmedim çocuklarımı bi sıkıntı varsa yada alıya falan götürüyoruz. İnanın aylık kontrol boy kilo dışında bişey değil şu ortamda çocuğu sadece boy kilo tartısı için hastaneye götürmeye değmez ki kaldı ki bizim doktorların hepsinin mantığı aynı hastaneye ihitiyaç yoksa getirmeyin bin bir türlü hastalık var diyorlar
Bir doktoru takip ediyorum orada böyle söyledi. Bir de üçüncü ayda kardiyoloji muayenesi çok önemliymiş. Bir de bebeğimin bazı ufak tefek problemleri var. Onları sormak istiyorum

Anladığıniz için teşekkür ederim. Bu kararı vermek zaten kolay değil . En çok da oglumu dusununce zor. Mesleğim var. Ailemin de desteği ile zor olsa da yetiştiririm .
Kolay olmadığına adım gibi eminim. Yoksa kim istemez mutlu huzurlu yuvasında rahatça oturmayı. Yalnızken her konuda iki kat emek vermek zorunda kalacağımızı bile bile elimizi taşın altına koyuyorsak, gerçekten yıpranmışızdır. Ayrıca adam resmen sahtekar, söz verip çocuk sahibi olduktan sonra tutmamış. Evladına pek faydası olacağını sanmıyorum. Birde demişler burada, çocuğu eşin düşürmemiş onun ne suçu var diye, adam hiç korku vermemiş ki, kendi değer vermezse başkası hiç değer vermez. Benim ailem benim korkumdan oğluma su bile verecekken bana sorar.

Kolay olmadığına adım gibi eminim. Yoksa kim istemez mutlu huzurlu yuvasında rahatça oturmayı. Yalnızken her konuda iki kat emek vermek zorunda kalacağımızı bile bile elimizi taşın altına koyuyorsak, gerçekten yıpranmışızdır. Ayrıca adam resmen sahtekar, söz verip çocuk sahibi olduktan sonra tutmamış. Evladına pek faydası olacağını sanmıyorum. Birde demişler burada, çocuğu eşin düşürmemiş onun ne suçu var diye, adam hiç korku vermemiş ki, kendi değer vermezse başkası hiç değer vermez. Benim ailem benim korkumdan oğluma su bile verecekken bana sorar.
Benim ailem de öyle . Çünkü bu durum benden kaynaklanıyor. Onun ailesi öyle değil ama

Yani sürekli eşimin görevi diyorsunuzda ayet değil ya bu söyle gitsin asarsa assınlar suratlarını onları kaybetmemek ıcın esınızden bosanmayı düşünmeniz çok tuhaf ayrıca bebeğiniz daha cok küçük ilk yıl biraz psikolojimalesef bozuk oluyor bende oyleydım kulagına ezan okunurlen kayın pederımın elının altından tutmuştum ne salakça 😂😂😂şimdi düşündükçe krize giriyorum 🤣🤣🤣 annem bebege 1 damla su verdi bogmaya calısıyorsun dedim ayy resmen deliymişim

Ama cocugum şuan sudan korkuyor, yanında tartışmalar oluyor. Mesela eltim küfürbaz çocuk küfür öğrenecek. Eşim engel olmuyor. Ben yetemiyorum. İleride sorunlu çocuk yetiştirmek istemiyorum. Bugüne kadar oglum için sabrettim ama şimdi sanki doğru olan bug gibi. Yine de için rahat değil
Bebek kaç aylık
Eşinin ailesini sen uyar , surat asarlarsa assınlar bakma yüzlerine
Üç beş düşüncesiz içim kendi hayatını düzenini değiştirme
Bi de böyle dene bakalım ya da hiç biri ile görüşme eve kabul etme
Dene bakalım eşin sana engel olacak mı
Ailesine olamamış ya sana da ses etmez belki düzenini oturtursun

Bebek kaç aylık
Eşinin ailesini sen uyar , surat asarlarsa assınlar bakma yüzlerine
Üç beş düşüncesiz içim kendi hayatını düzenini değiştirme
Bi de böyle dene bakalım ya da hiç biri ile görüşme eve kabul etme
Dene bakalım eşin sana engel olacak mı
Ailesine olamamış ya sana da ses etmez belki düzenini oturtursun
Ben uyarsam büyük ihtimal eşim ses etmez

Ben uyarsam büyük ihtimal eşim ses etmez
E daha ne ?
Niye kendini yiyip duruyorsun ? Kopacağı yerden kopsun maden boşanma aşamasına kadar gelmişsin ?
Boşanırsan hiçbiri ile görüşmeyeceksin zaten
Uyarırsan da eşin yanında kalacak diğerleri ile görüşmeyeceksin , üstelik bebeğini baba ile büyüteceksin
Sen seç

Back
X