Boşanmaya karar verdim

Ben bazı konularda size hak verdim.
Yeni annesiniz, hormonlarınız sizi gereğinden fazla hassas hale getiriyor üzerine de eşinizin duyarsızlığı eklenince aklınızdan boşanma fikri geçiyor.
Sizi sadece şurda haksız buldum ailenin yapısı kültürü az çok belliymiş.
Böyle bir ailenin oğluyla evlenirken iyi düşünmeliydiniz.
En azından çocuk kararı verirken durumu tekrar değerlendirebilirdiniz.
Acaba psikolojik bir destek alsanız?
Daha sonra eşinizi de dahil edip çift terapisi alsanız?
Boşanmadan önce tüm yolları denemek lazım arada küçük bir çocuk varsa.
Allah kalbinize ferahlık versin.

E daha ne ?
Niye kendini yiyip duruyorsun ? Kopacağı yerden kopsun maden boşanma aşamasına kadar gelmişsin ?
Boşanırsan hiçbiri ile görüşmeyeceksin zaten
Uyarırsan da eşin yanında kalacak diğerleri ile görüşmeyeceksin , üstelik bebeğini baba ile büyüteceksin
Sen seç
Peki uyarmak için ne yapmam lazım . İstisnsiz her konuda engel olmak için . Bunu başaramiyorum

Ben bazı konularda size hak verdim.
Yeni annesiniz, hormonlarınız sizi gereğinden fazla hassas hale getiriyor üzerine de eşinizin duyarsızlığı eklenince aklınızdan boşanma fikri geçiyor.
Sizi sadece şurda haksız buldum ailenin yapısı kültürü az çok belliymiş.
Böyle bir ailenin oğluyla evlenirken iyi düşünmeliydiniz.
En azından çocuk kararı verirken durumu tekrar değerlendirebilirdiniz.
Acaba psikolojik bir destek alsanız?
Daha sonra eşinizi de dahil edip çift terapisi alsanız?
Boşanmadan önce tüm yolları denemek lazım arada küçük bir çocuk varsa.
Allah kalbinize ferahlık versin.
Çok teşekkür ederim. Haklısınız ne diyeyim. Destek almak isterim ,eşime direk telif edebilirim. Peki sizce açık açık uyarabilmek için ne yapmam lazım. Yani hayır diyememe meselesi .

Ay ne gıcık insanlar ya, niye çocuğu veriyorsunuz daha 4 aylık. Ancak sevmeye verin ellerine, niye yıkamalarına izin veriyorsunuz?
Ben akşamları rutin olarak yıkarım . Oturma odasında yıkıyoruz. Eşimle ikimi yıkarken kendisi suyun sıcaklığına bakma bahanesiyle yanaştı. Diresgi ile suyu ölçtü. Sonra bebeğim suda biraz sırtüstü yatmayi sever. Ama bebeğimi o halde görünce öyle yikanmaz ben size yöntemi göstereyim diyerek çocuğu aldı eline yüzüstü. Eliyle yüzünü falan da yıkadı. Eşim ses etmedi ben de gün içinde çok fazla uyarı yaptım diye ses edemedim. Mesela çıplak kollarını emiyordu bebeğim . Uyardım. Yakaligini çıkardılar uyardım. O kadar çok uyardım ki en son cesaret edemedim

Her konuda sürekli uyar
Yorucu bişey ama uyar
Mümkünse çok az görüş ve bebeğini hep bi bahane ile kucağında tut
İnanın harfi harfine yaptım. Elimden geldiği kadsr uyardım. Hep bahane ile kucağımda durdu. Ayda yılda bir görüşürüz. Ama işte insan bir uyarıyor iki uyarıyor üçüncüde çekiniyor sürat astıkları için

Çok teşekkür ederim. Haklısınız ne diyeyim. Destek almak isterim ,eşime direk telif edebilirim. Peki sizce açık açık uyarabilmek için ne yapmam lazım. Yani hayır diyememe meselesi .
Bu konu üzerinde biraz çalışılması gereken bir konu.
Müthiş Psikoloji-Hayır Diyebilme Sanatı adlı kitabı okur musunuz?
Size yararı olacağını düşünüyorum.
Bu kadar vaktim yok bana kesin ve çabuk bir yöntem lazım derseniz, eşinize karşı lohusa cinneti geçirin derim.
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış kocanızın gözünü azıcık korkutun, bakalım napacak?

Ben akşamları rutin olarak yıkarım . Oturma odasında yıkıyoruz. Eşimle ikimi yıkarken kendisi suyun sıcaklığına bakma bahanesiyle yanaştı. Diresgi ile suyu ölçtü. Sonra bebeğim suda biraz sırtüstü yatmayi sever. Ama bebeğimi o halde görünce öyle yikanmaz ben size yöntemi göstereyim diyerek çocuğu aldı eline yüzüstü. Eliyle yüzünü falan da yıkadı. Eşim ses etmedi ben de gün içinde çok fazla uyarı yaptım diye ses edemedim. Mesela çıplak kollarını emiyordu bebeğim . Uyardım. Yakaligini çıkardılar uyardım. O kadar çok uyardım ki en son cesaret edemedim
Yanında yıkamayacaktınız işte. Zaten herşeye müdahale eden insanlarmış. Yanlarında ne emzir ne altını değiştir ne de yıka.

İnanın harfi harfine yaptım. Elimden geldiği kadsr uyardım. Hep bahane ile kucağımda durdu. Ayda yılda bir görüşürüz. Ama işte insan bir uyarıyor iki uyarıyor üçüncüde çekiniyor sürat astıkları için
Elinden geldiğince değil sürekli uyar
Hiçbirşeye izin verme bahane üret , bazen de açık açıksöyle
Senin elinde hepsi , kucağındanekip alacak halleri yok ya ?

Akşamları yıkanma saati ve oturma odasında yıkıyoruz
Ķayınpederinizin yanında yıkamanızı doğru bulmadm.. 1 akşalbm yıkamazdnz olur biterdi.. Çok takılıyorsunuz üzgünüm ama sizin de yanlşlarınıs var.. boşanırsanız çocuğunuz aklı erdiği zaman bu sebepten boşanmanızı kabul etmeyip sizi suçlayabilir..

Bu konu üzerinde biraz çalışılması gereken bir konu.
Müthiş Psikoloji-Hayır Diyebilme Sanatı adlı kitabı okur musunuz?
Size yararı olacağını düşünüyorum.
Bu kadar vaktim yok bana kesin ve çabuk bir yöntem lazım derseniz, eşinize karşı lohusa cinneti geçirin derim.
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış kocanızın gözünü azıcık korkutun, bakalım napacak?
Kesinlikle okurum. Çünkü bütün hayatımı olumsuz etkiliyor. Sadece video vs izledim. Ama yeterli değil .
Eşimle arasıra bu krizler oldu ise yaramıyor değil :)

Yanında yıkamayacaktınız işte. Zaten herşeye müdahale eden insanlarmış. Yanlarında ne emzir ne altını değiştir ne de yıka.
Gaflet işte. Oysa alt değiştirme bile kesinlikle yapmazdim yanlarında. Pipi muhabbeti olduğu için . Çocuğuma çok dokundular beni an bı an önce yıkayım derken daha kötü oldu.

Ķayınpederinizin yanında yıkamanızı doğru bulmadm.. 1 akşalbm yıkamazdnz olur biterdi.. Çok takılıyorsunuz üzgünüm ama sizin de yanlşlarınıs var.. boşanırsanız çocuğunuz aklı erdiği zaman bu sebepten boşanmanızı kabul etmeyip sizi suçlayabilir..
Ben de o ihtimali düşünüyorum. Böyle yapacağını düşünemedim. Aslında düşünmem lazımdı . O akşam özellikle çok dokundular diye yıkamak istedim

Yalnız durum şu ki eşinizin de sizin de tepkileriniz çok uçlarda, ya çok az tepki veriliyor ya da yakıp yıkılıyor.

Bunun temelinde ne olursa olsun tartışmadan kaçma var.

Dikkat edin eşiniz de siz de ailelerin surat asmasındansa boşanmayı konuşuyorsunuz.
Eşiniz de bebeği kontrole götürmeyerek sorumluluklarından kaçınıyor.

Sizlere acilen bireysel terapi ile aile terapisti öneriyorum.
Birbirinizle iletişimde bir pamuk bir bıçak yaklaşımı yerine orta yoldan ilerlemeniz lazım, bunun için de yeni yöntemler lazım.

Herkes kendi ailesine hayır desinden öte daha iyi çözümlere ihtiyacınız var doktor sizi yönlendirecektir.

Yalnız durum şu ki eşinizin de sizin de tepkileriniz çok uçlarda, ya çok az tepki veriliyor ya da yakıp yıkılıyor.

Bunun temelinde ne olursa olsun tartışmadan kaçma var.

Dikkat edin eşiniz de siz de ailelerin surat asmasındansa boşanmayı konuşuyorsunuz.
Eşiniz de bebeği kontrole götürmeyerek sorumluluklarından kaçınıyor.

Sizlere acilen bireysel terapi ile aile terapisti öneriyorum.
Birbirinizle iletişimde bir pamuk bir bıçak yaklaşımı yerine orta yoldan ilerlemeniz lazım, bunun için de yeni yöntemler lazım.

Herkes kendi ailesine hayır desinden öte daha iyi çözümlere ihtiyacınız var doktor sizi yönlendirecektir.
Teşekkürler mantıklı geldi

Back
X