• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar verdim

Arkadaşlar formda biraz acemiyim size detayları anlatmadım. Ben 4yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var evlendiğimiz gündemin bu yana eşim ve ailesi sayesinde evim yuvam diyemedim o yuva sıcaklığını ve bi yere ait olma hazzını hiç yaşamadım eşime sürekli anlattım yalvardım ağladım bağırdım bitiyosun bende dedim o boşanamıcağımı düşündüğü için hiç umursamadı her hatasında şans istedi ama onları bile umursamadı benimde canıma tak dedi ve 4 ay önce ailemin yanına gittim eşimin beyni yeni idraketti olucakki tutuştu istiyorum seviyorum gelsin ne isterse yapıcam hatamı anladım bunu duyan ailemde içki yom kumar dayak karı kız yok evine döneceksin diye zülm ettiler dayakla zorla tehtitle geri gönderdiler ve ben geleli 1 ay oldu eşime karşı en ufak bişey hissetmiyorum geleceğe dair bi heves yok bu şehirde ve onunla olmak istemiyorum değil aynı yatakta yatmak yanıma oturması bile rahatsız eder oldu artık beni. Dayanamıyorum hergün boşanma davasını açmayı düşnüüyorum eşim ağlıyo çok seviyorım hatamı düzelteyim gitme ama ona anlatamadığım bişey var bu ev hiç yuva olmadı bize hani evlenince kadın evini özler tabağını bardağjnı yatağını ben 3 ay hiç bişey özlemedim ne ona dair nede eve çünkü ne o benim kocam olabildi nede bu ev benim yuvam şimdi artık kimseyi düşünmicem ailem kabul etmesede bi şekilde yol çizim kendime çünkü burda mutlu değilim ve çocuğumdan çıkartıyorum gerginliğimi ama eşime acıyorum:((

esine bir sans verip herseyi zamana biraksan.... zaman herseyin ilacidir derler... bir anlik hatayla donulmez yollara girmeyin iyi dusunup iyi karar verin....

Boşanıp sana dayak atan ailene mi döneceksin..anlamadım.. eşin pişman olmuş ders almış,birlikte bir aile terapistine gitmenizi tavsiye ederim.. :ssz:

Sevmiyorsan yapacak bir şey yok ama ailenin tavrı da malum.. o zaman başka bir planın mı var?

Aileöin dediği şu git olmuyosa ben gelip alıcam ama tabi sadece dönmem için sölenen bişey ama olmuyo ne bu evi sahiplenebiliyprm nede eşimi gözümde çok farklı biri sadece görüntüde evet kocam var dediğim biri ve ben artık onunla bi evlilik düşünmüyorum. Ailem istemesede kabul edicek etmek zorunda etmezlersede kendileri bilir mesleğim var birikimim var kendi ayaklarımın üstünde durabilirim

arada sevgi yoksa boşanmalısın:6: tam nedenini anlayamadım ama bitme nedeninin:26:
ama kesinlikle ayaklarının üstünde durmayı da başarmalısın çocuğun için

Bitme nedenim eşimin evlendiğini idrak edememsi annesine beni sürekli kullandırıp ezdirmesi bi çocuk gibi davranması koruyup sahip çıkmaması sadece evde temizlik yemek çocuğunun bakımı aile hizmeti ve bunların dışında sadece beni seks objesi olarak görüp neler hissettiğimi bilmeden sadece kendi gönlünü hoş etmesi vicdansızlığı kendini düşünmesi çok söledim ağladım yalvardım bendeki sevgiyi bitiriyosun yapma böle dedim hiç dinlememiş beni velhasıl artık ne sevgi var nede saygı

Bitme nedenim eşimin evlendiğini idrak edememsi annesine beni sürekli kullandırıp ezdirmesi bi çocuk gibi davranması koruyup sahip çıkmaması sadece evde temizlik yemek çocuğunun bakımı aile hizmeti ve bunların dışında sadece beni seks objesi olarak görüp neler hissettiğimi bilmeden sadece kendi gönlünü hoş etmesi vicdansızlığı kendini düşünmesi çok söledim ağladım yalvardım bendeki sevgiyi bitiriyosun yapma böle dedim hiç dinlememiş beni velhasıl artık ne sevgi var nede saygı

anladığım kadarıyla içinde derin yaralar açılmış, ne diyelim hakkında hayırlısı:10:
bazen kötü sandığımız şeyler iyi sonuçlara neden olur:13:

Evet hemde evlendiğim ilk günden beri unutulmayacak yara belki telafi edilseydi bu duruma gelinmezdi ama hata hata üstüne ve tek bi telafisi olamayan tek bi güzel gün olmayan gülmeyi unuttum giyinip gezmeyi hayattan zevk almayı ben benlikten çıktım ve bi karar aldım hala eşimi düşünüyorum gerçekten sağlam biri değil acıyorım ama sonra düşünüyorım ben ağlarken o bana hiç acınadı şimdide ben acımıcam diyorum ama işte vicdansız davranamıyorum

Bu şekilde hissetmen üzücü.. Ama gerçekten sevmiyorsan yapacak fazla bir şey yok gibi..
Hakkınızda hayırlısı olsun.. :ssz:

Keşke güçlü biri olsaydı bi çocuk gibi görüyorum galiba acımam ondan başının çaresine bakamaz gibi ama artık içimde hiç bişi yok onun bunun veya başkaları için nekadar giderki bi evlilik. Ben evlenip başka şehire geldim ve burda kimsem yok arkadaşım yok ailem yok kocam hiç olmadı daraldım nefes alamıyorum artık

Arkadaşlar formda biraz acemiyim size detayları anlatmadım. Ben 4yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var evlendiğimiz gündemin bu yana eşim ve ailesi sayesinde evim yuvam diyemedim o yuva sıcaklığını ve bi yere ait olma hazzını hiç yaşamadım eşime sürekli anlattım yalvardım ağladım bağırdım bitiyosun bende dedim o boşanamıcağımı düşündüğü için hiç umursamadı her hatasında şans istedi ama onları bile umursamadı benimde canıma tak dedi ve 4 ay önce ailemin yanına gittim eşimin beyni yeni idraketti olucakki tutuştu istiyorum seviyorum gelsin ne isterse yapıcam hatamı anladım bunu duyan ailemde içki yom kumar dayak karı kız yok evine döneceksin diye zülm ettiler dayakla zorla tehtitle geri gönderdiler ve ben geleli 1 ay oldu eşime karşı en ufak bişey hissetmiyorum geleceğe dair bi heves yok bu şehirde ve onunla olmak istemiyorum değil aynı yatakta yatmak yanıma oturması bile rahatsız eder oldu artık beni. Dayanamıyorum hergün boşanma davasını açmayı düşnüüyorum eşim ağlıyo çok seviyorım hatamı düzelteyim gitme ama ona anlatamadığım bişey var bu ev hiç yuva olmadı bize hani evlenince kadın evini özler tabağını bardağjnı yatağını ben 3 ay hiç bişey özlemedim ne ona dair nede eve çünkü ne o benim kocam olabildi nede bu ev benim yuvam şimdi artık kimseyi düşünmicem ailem kabul etmesede bi şekilde yol çizim kendime çünkü burda mutlu değilim ve çocuğumdan çıkartıyorum gerginliğimi ama eşime acıyorum:((

eşin senı gercekten sevıyorsa ve gercekten pişmansa eger affet , ne insanlar var neler neler yaşıyorlar. sen hassas bı ınsansın ama sonucta sevdıysen zamanında ilk basta olmadı dıye bundan sonrada olamaz dıye bırsey yok oysakı sen bı adım atsan hersey dahada guzellesecek evlılık boyle bısey yıllarca ıstemedıgın olmadı dıye pes etmemelısın tamda senelerdır uzulduklerının cektıklerının sefasını surme zamanı aslında bana kalırsa 1 sans ver ve onunla yasadıgın acıları sıl at kafandan sankı esını yenıden tanıyomussun gıbı sevgılıymıssınız gıbı davran ona
zamanla kabul edersın ve hem cocugunu dusunmelısın sen mutsuzsun dıye onuda hayatı boyunca aıle sevgıısnden mahrum bırakmak ıstemıyorsan eger yuvanı tekrar yapıcaksın zaten kocan suan pısmansa ve senden sans ıstıyosa yapp. unutma kadın evın herseyıdır. ya parcaları bı araya toplar yuvanı yaparsın yada etrafa savurur yok edersın

arkadaşım, ben de aynı süreci yaşadım.

birincisi : eşinin aklının başına geldiği falan yok, sadece kaybetmekten korktuğu için alttan alıyor. sen affettiğinde aynı tas aynı hamam olacak. huylu huyundan vazgeçmez.

ikincisi : eşiniz sizdeki kredisini tamamen tüketmiş, sizde en ufak bir sevgi kırıntısı kalmamış. içten içe size affetmeniz için bahane vermemesini istiyorsunuzdur. yine eski davranışlarına devam etsin de gözüm arkada kalmadan terk edeyim diyorsunuzdur. size o muameleyi yapan adama acıdığınız için kendinize kızıyorsunuzdur. bazen de size yaşattıklarını bir an unutup "boşanacak ne var ki" diyorsunuzdur.

üçüncüsü : onu o halde bıraktığınız için suçluluk duyuyorsunuzdur. sonra ona karşı birden öfke duyuyorsunuzdur.

bu hisler bazen tek tek yaşanır, bazen birbirine karışır, çok normal. lütfen psikoloğa gidin, ben çok yardımınız gördüm

son olarak ve en önemlisi : boşansanız maddi anlamda ne yapacağınızı düşündünüz mü? eşinizin maddi durumuna göre hem çocuk için hem de (çalışmıyorsanız) kendiniz için nafaka alabilirsiniz. yalnız meblağ yüksek olmaz sanırım.

Allah yardımcınız olsun

belliki pişman son kez şans ver yuva kolay kurulmaz ve sizi rahatsız eden insanlardan uzaklaş eşinede bunu kabul ettir belki zamanla tekrar sevmeye başlarsın boşanıncada hayat çok renkli olmayacak ve şuda var çok daha ağır şartlarda evliliği sürdürmek için direnenler var zaman zaman soğuyabilir insan ama kırgınlıklar telafi edilince tekrar ısınırsın belki ona biraz daha düşün bence allah yardımcın olsun

Justitia çok güzel duygularıma tercüman olmuşun aynen dediğin duygular içinde karman Çorum'dan bi halde yaşıyorum psikologa gittim ben pek bi fayda görmedim sanırım. Sen ne yaptın peki sende aynı şeyleri yaşamışsın

Bence önemli olan boşandıktan sonra nasıl bir hayatının olacağı, hiç düşündün mü, diyelim ki boşandın, dışarda bambaşka bir hayata başladın, maddi durumun nedir bilmiyorum, 1 çocukla eğer ki imkanın yoksa, ev tutacaksın, işe gireceksin, çocuk var ona kim bakacak, ve yaşın da genç sanırım, illa ki diyecekler evlendirelim, boşta bırakmayacaklar, bir kere evlenip boşandığın için karar vermen daha da zorlaşacak, yani kısacası hayat gerçekten zor ve de eşin eğer gerçekten seni kaybetmek istemiyorsa bence de şans vermelisin, arkadaşların dediği gibi ailesinden uzakta bir ev tutup yeniden başlamayı düşünmelisin diyorum. Yuva yıkmak kolay, hemen bugün git boşan ama boşandıktan sonra nasıl bir hayatın olacak, orası çook önemli bence, iyice düşünmelisin.

Canım maddi yönden sıkıntıntım yok malimüşavirim tabş doğumdan dolayı 2 sene ara verdim iş tecrübemde azınsınmayacak kadardı yani tekrar iş bulmam zor olucak. Bebişimi kres vercem zaten kres zamanı geldi yani tekrar düzen kurmam çok zor olmayacak gibi umarım. Evet tekrar denemeyi bende istiyorum kuzum için ama olmuyo gelmiyo içimden hiç bişey öle uzağımki konusurken yüzüne bile bakmak istemiyorum sinsi bakışı gülüşü rahatsız ediyo beni

Back
X