Evde mutlu olsa insan o yeter, ama bizim gibilere tatil gerek.evet bencede düzelmez mantıklı bakınca ama duygusalım işte ben silemiyorumbirde boşandıktan sonra iyi olmaycağına eminim. yalnız oturmaya param yetmez açıkçası, şimdi birini bulup eve çıksam,ailem geri dön diyecek işimi gücümü bırakıp annemlerin yanına dönsem de eskisi gibi olmaz yani hiç gitmemiş gibi. aileme çevreme anlatıcam, hem yenisini bulsam onda da neler olacak? korkuyorum açıkçası, şimdi ayrı bile olsak en azından insanlar bir şey bilmiyorlar.'evimdeyim' diyebiliyorum.
Bence herkesin sabrı bir yere kadar hiç bir şey düzelmezse kötüye gitmeye devam ederse sende patlarsın artık. bayanlara Allah böyle bir duygu vermiş,düzeltmeye çalışıyorlar. biz de erkekler gibi olsak hiçbir evlilik yürümezdi herhalde
evet cnm dedım ya ben hemen bana yapılanları unuttum..bıde benımde sucum olduğu ıcın benı bu kadar sındırdı gercı ınanın oyle boyle buyuk bısey deıldı yaptığım onun yaptığı yanında....neyse o gunlerde kı gıbı deıl suan ama ılgısızlık yalan hakaret yıne var...
ne yapmış olursan ol seni dövmeye hakkı yok önce bu kafa yapısını değiştir lütfen,beni elinden alacak kimse yoktu iyice benzetti gibi ifadeler kullanmışsın günlerce insan içine çıkamamışsın kaza yaptım diyecek kadar ağır bi fiziksel çöküntü içşndeydinki bunu dedin,normal değil,aklını başına topla
Mutsuz 1 yıl geçirmek oldukca uzun,1sen arkadasın yaptığı yoruma katılıyorum..Ben anlamıyorum esle kavga edip artık bitti diye düşünüp ailenin yanına gidenleri sonra geri dönenleri..Eğer gittiysenız dönmuyecekteniz peki ya ailenizi niye bu duruma sürüklüyorsunuz onlarda huzursuz olmuyorlarmı?Bence o kadar kolay olmamalı evı terk etmek ve terk edildiği an geri dönüşü olmamalı yani ben böyle düşünüyorum istikrarlı olmak lazım olmadığınız taktirde eşiniz gider affetirir getiririm ne de olsa diye düşünür...
Mutsuzsanız sevmiyorsunuz demek en azından benim için öyle sevdiğim insanın yanında mutlu olurum ben en fazla da huzurlu,bence bitmişse ilişkiniz mutsuzsanız,sevmiyosanız ve tükettiyseniz saygıyı kesin karar verip hayatınızı ayırın.
Gecen sene yazdiklarinida okudum canim, hic cekme bu adami. Senin hayatin herseyden degerli. Yasin cok genc, bunun degerini bil. Onunde upuzun guzel bir hayat var, feda etme hayatini bu adam icin, inan cok pisman olursun. Sende mutlu olmayi hakediyorsun.
alya, madem şuan çok mutsuz hissediyorsun, madem çok dipte hissediyorsun evliliğini o zaman bu evlilik yüzeye çıkabiliyor mu denemelisin.
Zamana yaymadan yapmalısınız bunu.
Boşanmayı düşünmek yerine kısa bir zaman yapılabilecekleri devamlı olarak birlikte konuşun, istişare yapın.
Aile büyüğü varsa şahit tutarak konuşun. Yoksa bir uzmana gitmek için muhakkak eşinizi ikna edin.
Daha sonra eğer gerçekten birşeyler kalmamışsa ayrılma kararını alırsınız karşılıklı.
ah be canım bız konusmayı beceremıyoruz kı..hep sonu tartısmalı bıtıyor..uzman desteği alıncakta bişey gormuyor aslında esım normal deıll anladım ben ama o farkında deıl bunun..gecen dedım ıste mutusuzumm huzurlu değilim bana ne dese beğenirsin namaz kıl kuran oku huzurlu olursun..tmm elbette allaha sıgınmak guzel bısey yada soledıklerını yapmak ama bızım sorunlu bır evlılığımız olduğu ıcın mutsuz olduğumu dusunemıyor yada ısıne gelmıyor..sonra sorun o deıl deyınce de ısıne gelmıyorsa gıt madem dedı..ben de o kadar gurusuzum kı cekıp gıdemedım o evden..ıyıce dusunup bunu yapayım ısterdım aılemın evıne bı daha donersem bu evlılığımı kesın bıtırdım anlamına gelecek cnku..
slm kızlarr..daha onceki açtığım konuda eşimle ilgili sıkıntılarımı anlatmıştım.Az önce baktım ki aradan 1 yıl geçmiş ve yine mutsuz giden bir evliliğim var.Bu evlilikte en akıllıca yaptığımız şey çocuk sahibi olmamak sanırım.bAZI kişiler çocuk yapın düzelir dese de ben bunu göze alamadım.değişmedi ve değişmez de..ama kendimde de anlamadığım neden hala boşanmadığım.önceleri o ikna olmazdı ama geçenlerde aramızda yaşanan tartışmadan sonra oda anladı yapamadığımızı.ben aldım çantamı gittim ailemin yanına..ama aradan iki gün geçti ve yine beni aramaya başladı pişman olduğunu sevdiğini belirtti.bende baştan cvp vermedim ama 1 hafta sonunda yine evime döndüm.ne mi oldu yine kavga ediyoruz ve yine huzurum yok...
ya arkadaşlar inanın çok mutsuzumm..şuan büyük bişey yok gibi gözüksede ne evimde ne de işimde hiç huzurum yok.yaşamak istemiyorum desem yeri var yani.ne olacak benim bu hayatım ne yapacağım ben bilmiyorum...
Çaresizliklerinin farkında.
Açıkçası boşanamayacağını düşünüyor.
Düzellmeyede niyeti yok anlaşılan.
Onun yanında yıllar sürecek bir mutsuzluktansa,
ailenin yanında yada yalnız olarak yeni bir hayat mücadelesi ver canım.
Bu evlilikteki tüm kaleler düşmüş(((
şuanda senle aynı hayatı yaşıyorum.ancak bu kadar olur.çelişkilerle doluyum.sürekli kafam allak bullak.gitsem gidemiyorum.kalsam canım yanıyor.huzuuuuurr istiyorum olmuyooor.ne yapacağımı şaşmışım vazgeçemiyorum.o zaman verdiğini ama boşanmanın tadını bana yaşatacağını söylüyor eniinde sonunda olcakmıs yada blöf bilmiyorum ve ben ne zaman olcak diye yana yakıla yasıyorum ki bosandıktan sonra da evleri ayırmayacagız bu sekilde zaman tanınacak ama canlar daha cok yanacak.sonu ya bitiş olacak yada tekrardan evlilikle devam edecek diyor.yıldım usandım inan ama mal gibi daha duruyorummm.biz neden çekiyoruz bunları neden?
Benim kendime koyduğum teşhis stokholm sendromu oldu.Ve boşandım. Bu sendromun gelişmesinin temel nedeni, hayatta kalma içgüdüsüdür. Kurban, ihtiyaçları için kendisine baskı yapan kişiye bağımlı olduğunu hisseder. Baskıcının yaptığı küçük iyilikler kurbanın gözünde büyür, zamanla kurban kendisini baskıcının yerine koyup olayları onun gözünden görmeye, yaptıklarına hak vermeye başlar. Kurban tarafından baskıcının şiddet eğiliminin tamamen gözardı edilmesi sonucunda, içinde bulunulan tehlike de reddedilir. Kurban tek olumlu ilişkisinin baskıcı ile arasında olan olduğunu düşündüğü için bu ilişkiyi de kaybetmek istemez ve dolayısıyla kurbanın baskıcıdan ayrılması gitgide zorlaşır.
stokholm sendromu'nun görüldüğü belli başlı gruplar şunlardır:
rehineler
tarikat üyeleri ve dinsel baskı altındakiler
savaş esirleri
cinsel tacize maruz kalan çocuklar
pazarlanan hayat kadınları
aile içi şiddet mağdurları
Bence doğru karar yoktur.Kararlı olmak vardır.Yolunuz açık olsun.
Allah yardımcınız olsun...
Kararlı olmak için uzman desteği almanız bence de en mantıklısı görünüyor.
Hiç kimse böyle şeyleri yaşamayı hak etmez. İstediğin gibi değilse ayrılırsın biter. Ama dayak, hakaret vs. yapamaz hakkı yok...
Bu sizin hayatınız, aileniz bile bir yere kadar...
evet cnm bana yaptığı onca seyden sonra kestırıp atamadım ya smdı ısıne gelırse gıt dıyo cnku gıdemeyeceğimden emin adam..ee annemlere donduğumde de ıkı tatlı sozlee gerı geldım bılıyo zaafım var.. ınanın ona karsı hıssettıklerımın adını koyamıyorum..ama boylede hayat gecmezz kılarr cok haklısınızz
ee canım sızın sorun neydı de bu noktaya geldınız kı anlamadım onu oncee..bide ayrılsanız da neden evlerı ayırmıcaksınız kı????hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dıyorumm
.bizim sorun güvensizlik,ihanet,sadakatsizlik aklına ne gelirse dayaklar billmem neler arkadasın dediği gibi aynı sendrom bende de var sanırım her dediği dogru geliyo olmamıs bişeyi olmus gibi gösterse eyvllah diyorum ben.o inanılmaz geliyor bana.bi taraftanda cok pişmanlık duyuyorum.bosandıktan sonra birbirimizi hala sevdiğimiz için ayrılmazsak belki birbirimizi affetme şansımız olabilirmiş ve bunun dogrultusunda tekrar evlenebilirmişiz.
Birçok erkek evlendikten sonra çok çok değişiyor ,sevdiğiniz insanı tanıyamaz hale geliyoruz biz kadınlar..
Bosanıpta cocugu olmayanların ısı kolay sanmayın mılletın laflarını bı sure sonra kaldıramıyorsunuz ama yınede kotu gıden bı evlılık varsa ortada ayrılık sonrası olacaklar ıcın herseye deger dıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?