boşanmayı bile beceremedik.....

Evde mutlu olsa insan o yeter, ama bizim gibilere tatil gerek.evet bencede düzelmez mantıklı bakınca ama duygusalım işte ben silemiyorum birde boşandıktan sonra iyi olmaycağına eminim. yalnız oturmaya param yetmez açıkçası, şimdi birini bulup eve çıksam,ailem geri dön diyecek işimi gücümü bırakıp annemlerin yanına dönsem de eskisi gibi olmaz yani hiç gitmemiş gibi. aileme çevreme anlatıcam, hem yenisini bulsam onda da neler olacak? korkuyorum açıkçası, şimdi ayrı bile olsak en azından insanlar bir şey bilmiyorlar.'evimdeyim' diyebiliyorum.
Bence herkesin sabrı bir yere kadar hiç bir şey düzelmezse kötüye gitmeye devam ederse sende patlarsın artık. bayanlara Allah böyle bir duygu vermiş,düzeltmeye çalışıyorlar. biz de erkekler gibi olsak hiçbir evlilik yürümezdi herhalde

BENIMDE senın gıbı korkularım var canım işte....bende ayrılsam kendı evıme cıksam belkı gecınebılrım ama aılem buna ızın vermez..bız varken yanlız yasayamazsın der..bende baba evıne donmek ıstemıyorum hıcbısey eskısı gıbı olmaz bılıyorum.bişey deseler gucume gıder bılıyorum...zaten ıkıncı evlılığı uzun sure dusunmem ınsanın guvenı sarlıyor bı kere..ne olcak bılmıyorum

ne yapmış olursan ol seni dövmeye hakkı yok önce bu kafa yapısını değiştir lütfen,beni elinden alacak kimse yoktu iyice benzetti gibi ifadeler kullanmışsın günlerce insan içine çıkamamışsın kaza yaptım diyecek kadar ağır bi fiziksel çöküntü içşndeydinki bunu dedin,normal değil,aklını başına topla

Mutsuz 1 yıl geçirmek oldukca uzun,1sen arkadasın yaptığı yoruma katılıyorum..Ben anlamıyorum esle kavga edip artık bitti diye düşünüp ailenin yanına gidenleri sonra geri dönenleri..Eğer gittiysenız dönmuyecekteniz peki ya ailenizi niye bu duruma sürüklüyorsunuz onlarda huzursuz olmuyorlarmı?Bence o kadar kolay olmamalı evı terk etmek ve terk edildiği an geri dönüşü olmamalı yani ben böyle düşünüyorum istikrarlı olmak lazım olmadığınız taktirde eşiniz gider affetirir getiririm ne de olsa diye düşünür...
Mutsuzsanız sevmiyorsunuz demek en azından benim için öyle sevdiğim insanın yanında mutlu olurum ben en fazla da huzurlu,bence bitmişse ilişkiniz mutsuzsanız,sevmiyosanız ve tükettiyseniz saygıyı kesin karar verip hayatınızı ayırın.

Gecen sene yazdiklarinida okudum canim, hic cekme bu adami. Senin hayatin herseyden degerli. Yasin cok genc, bunun degerini bil. Onunde upuzun guzel bir hayat var, feda etme hayatini bu adam icin, inan cok pisman olursun. Sende mutlu olmayi hakediyorsun.

evet hayatım malesef cok zor gunler gecırmıstım o donem..ondan ayrılmak hatta kurtulmak ıstıyordum kı o buna yaklasmıyordu..şimdi ne oldu da ondan ayrılıp ayrılmama arasında gidip geliyorum bende kendimi anlamıyorum..evet bu sevgi deil belki alışkanlığm var ona karşı ama bu duruma bi son vermem gerektiğini biliyorum..

evet haklısın gidip gelmeler bizi yıpratıyor belki ama ailelerimiz daha cok uzuluyor eminim buna.cahillik diyelim evliliği evcilik gibi gördük diyelim adına neyse ney ama yapmamam gerekti evime dönmüşken tekrar eşimle barışmamam gerekti biliyorum ama malesef şuan çok geç olan oldu..asıl sıkıntım suan benım o evden eşimden kopamam..ya aslında onunla mutlu deılım hayattan gercekten hıcbır zevk almıyorum herkseye sahıp olmama rağmen yanı maddı bı sıkıntı ıcınde de de deılım ama benı ondan koparamayan ne bılmıyorum..yada ondan kopamamak deıl ama sanırım boşandıktan sonra ki süreç beni düşündüren..

slm cnm..evet yaşım genç ve malesef ki belkide bu yüzden çektim eşimi ne bileyim..ailem dönme dedi düzelmez dedi ama ben onları dınlemedım ve suan yıne aklım karmakarısık..bana yaptıklarını nasıl unuttum bılmıyorum gercekten..aklıma geldikçe ona nefret duysam da en ufak iyiliği bende herşeyi siliyor beni çok çabuk kandırıyor malesef..diyorum ya ben kararlı olamıyorum zayıfım bu konuda kendime kızıyorum hemde çok..bi çıkış yolu bulmam gerek..zamanı geldi de geçiyor..

alya, madem şuan çok mutsuz hissediyorsun, madem çok dipte hissediyorsun evliliğini o zaman bu evlilik yüzeye çıkabiliyor mu denemelisin.
Zamana yaymadan yapmalısınız bunu.
Boşanmayı düşünmek yerine kısa bir zaman yapılabilecekleri devamlı olarak birlikte konuşun, istişare yapın.
Aile büyüğü varsa şahit tutarak konuşun. Yoksa bir uzmana gitmek için muhakkak eşinizi ikna edin.

Daha sonra eğer gerçekten birşeyler kalmamışsa ayrılma kararını alırsınız karşılıklı.

ah be canım bız konusmayı beceremıyoruz kı..hep sonu tartısmalı bıtıyor..uzman desteği alıncakta bişey gormuyor aslında esım normal deıll anladım ben ama o farkında deıl bunun..gecen dedım ıste mutusuzumm huzurlu değilim bana ne dese beğenirsin namaz kıl kuran oku huzurlu olursun..tmm elbette allaha sıgınmak guzel bısey yada soledıklerını yapmak ama bızım sorunlu bır evlılığımız olduğu ıcın mutsuz olduğumu dusunemıyor yada ısıne gelmıyor..sonra sorun o deıl deyınce de ısıne gelmıyorsa gıt madem dedı..ben de o kadar gurusuzum kı cekıp gıdemedım o evden..ıyıce dusunup bunu yapayım ısterdım aılemın evıne bı daha donersem bu evlılığımı kesın bıtırdım anlamına gelecek cnku..

Çaresizliklerinin farkında.
Açıkçası boşanamayacağını düşünüyor.
Düzellmeyede niyeti yok anlaşılan.
Onun yanında yıllar sürecek bir mutsuzluktansa,
ailenin yanında yada yalnız olarak yeni bir hayat mücadelesi ver canım.
Bu evlilikteki tüm kaleler düşmüş(((

şuanda senle aynı hayatı yaşıyorum.ancak bu kadar olur.çelişkilerle doluyum.sürekli kafam allak bullak.gitsem gidemiyorum.kalsam canım yanıyor.huzuuuuurr istiyorum olmuyooor.ne yapacağımı şaşmışım vazgeçemiyorum.o zaman verdiğini ama boşanmanın tadını bana yaşatacağını söylüyor eniinde sonunda olcakmıs yada blöf bilmiyorum ve ben ne zaman olcak diye yana yakıla yasıyorum ki bosandıktan sonra da evleri ayırmayacagız bu sekilde zaman tanınacak ama canlar daha cok yanacak.sonu ya bitiş olacak yada tekrardan evlilikle devam edecek diyor.yıldım usandım inan ama mal gibi daha duruyorummm.biz neden çekiyoruz bunları neden?

Benim kendime koyduğum teşhis stokholm sendromu oldu.Ve boşandım. Bu sendromun gelişmesinin temel nedeni, hayatta kalma içgüdüsüdür. Kurban, ihtiyaçları için kendisine baskı yapan kişiye bağımlı olduğunu hisseder. Baskıcının yaptığı küçük iyilikler kurbanın gözünde büyür, zamanla kurban kendisini baskıcının yerine koyup olayları onun gözünden görmeye, yaptıklarına hak vermeye başlar. Kurban tarafından baskıcının şiddet eğiliminin tamamen gözardı edilmesi sonucunda, içinde bulunulan tehlike de reddedilir. Kurban tek olumlu ilişkisinin baskıcı ile arasında olan olduğunu düşündüğü için bu ilişkiyi de kaybetmek istemez ve dolayısıyla kurbanın baskıcıdan ayrılması gitgide zorlaşır.

stokholm sendromu'nun görüldüğü belli başlı gruplar şunlardır:
rehineler
tarikat üyeleri ve dinsel baskı altındakiler
savaş esirleri
cinsel tacize maruz kalan çocuklar
pazarlanan hayat kadınları
aile içi şiddet mağdurları
Bence doğru karar yoktur.Kararlı olmak vardır.Yolunuz açık olsun.

evet cnm bana yaptığı onca seyden sonra kestırıp atamadım ya smdı ısıne gelırse gıt dıyo cnku gıdemeyeceğimden emin adam..ee annemlere donduğumde de ıkı tatlı sozlee gerı geldım bılıyo zaafım var.. ınanın ona karsı hıssettıklerımın adını koyamıyorum..ama boylede hayat gecmezz kılarr cok haklısınızz

ee canım sızın sorun neydı de bu noktaya geldınız kı anlamadım onu oncee..bide ayrılsanız da neden evlerı ayırmıcaksınız kı????hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dıyorumm

bunu hıc duymamıstım tesekkurler yazdığın ıcın gercekten farklı bır bakış acısı ve sanırım doğru bır bakış açısıda ayrıca..ben durumda aıle içi şiddet mağduru grubuna gırıyorum ve bır kurban olarakta baskıcımın herseyıne katlanmıyorum kararlı olup boşandığınız içinde sizi tebrik ediyorumm

Allah yardımcınız olsun...

Kararlı olmak için uzman desteği almanız bence de en mantıklısı görünüyor.

Hiç kimse böyle şeyleri yaşamayı hak etmez. İstediğin gibi değilse ayrılırsın biter. Ama dayak, hakaret vs. yapamaz hakkı yok...

Bu sizin hayatınız, aileniz bile bir yere kadar...

YORUMUN için teşekkürler canım evet hayat benım hayatım ama malesef suan kendı kendıme duzgun kararlar veremıyorum...

bizim sorun güvensizlik,ihanet,sadakatsizlik aklına ne gelirse dayaklar billmem neler arkadasın dediği gibi aynı sendrom bende de var sanırım her dediği dogru geliyo olmamıs bişeyi olmus gibi gösterse eyvllah diyorum ben.o inanılmaz geliyor bana.bi taraftanda cok pişmanlık duyuyorum.bosandıktan sonra birbirimizi hala sevdiğimiz için ayrılmazsak belki birbirimizi affetme şansımız olabilirmiş ve bunun dogrultusunda tekrar evlenebilirmişiz.

Birçok erkek evlendikten sonra çok çok değişiyor ,sevdiğiniz insanı tanıyamaz hale geliyoruz biz kadınlar..

Bosanıpta cocugu olmayanların ısı kolay sanmayın mılletın laflarını bı sure sonra kaldıramıyorsunuz ama yınede kotu gıden bı evlılık varsa ortada ayrılık sonrası olacaklar ıcın herseye deger dıyorum

.
HADİ YAA off senınde mı boylee...canım ne desem bılemedım valla..ne zormus karar vermek bıde
bosandıktan sonra birbirimizi hala sevdiğimiz için ayrılmazsak belki birbirimizi affetme şansımız olabilirmiş ve bunun dogrultusunda tekrar evlenebilirmişiz die esın mı dıyorr????madem tekrar evlenme gıbı durum olcak neden boşanasın kı dımı ama yaa

Birçok erkek evlendikten sonra çok çok değişiyor ,sevdiğiniz insanı tanıyamaz hale geliyoruz biz kadınlar..

aynen bende onlardanım canım o kadr nısanlı kaldık flört ettık ama hıc anlayamadım ben..gercı nısanlıykende kavga ederdık annem kızım bu sana nısanlıyken değer vermıyor evlenınce hıc vermez demıstı dun gıbı aklımda ama ben kendı bıldığımı okudum...

evet canım cok haklısın ınsan sonrasınıda dusunuyor işte...arkandan konuşmalar olacak,belkıde aılenın lafı sana batıcak..erkeklere kolay kolay guvenemıcen...sana hangı gozle bakıyolarr vs işte bı dunya kaygın oluyorr...elbette boyle cekmekle de omur gecmezzz de ah su karmaşaa

İşte annelerimiz okadar iyi biliyorlar ki herşeyi,yaşamış görmüş insanlar annelerimizi dinlemek çok önemli sonradan pişman bile olabiliyoruz...bazem kendi bildiğimizi okumak ileride bize zarar verebiliyor canım yaşamış olarak çok iyi anlıyorum seni....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…