Boşanmayı Düşünüyorum, Fikirlerinize İhtiyacım Var

cancankankan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
111
50
48
37
Merhabalar,

Yaklaşık 5 aylık evliyim ve 5 aydır bir türlü oturmayan kavgalı bir evliliğim var. Her çıkan kavgayı evlilik 1 seneye kadar oturmuyor algısına bağlayarak geçiştirdiğimiz, üzerini kapattığımız doğrudur. Koca bir çocukla evlendiğim de, pişman olduğum da doğrudur. Dün akşam yine bir kavga yaşadık, her kavgada evden gitmeyeceğine söz veren adam yine sözünü tutamadı, bağırma komşulara yansıtmayalım dediğim adam hala inadına bağırıyor, bu sefer birbirimizi fiziksel olarak da hırpaladık, ben açıkçası yoruldum, onu bir ömür çekebileceğimi düşünemiyorum, ona gözü kapalı güveneceğimi,onu bir aile babası olarak görebileceğimi,onunla mutlu bir hayatım olabileceğini düşünemiyorum. Öyle büyük sorunlarımız yok ama egolarımızı yenemiyoruz, anlaşamıyoruz.

Klasiktir, onun için ailemle çok savaştım. eksilerde olan bir insandı, ailem ileri görüşlü insanlardı, beni iyi düşünmem konusunda çok uyardılar. O zaman da sorunlarımız vardı, geçeceğine sözler verdi vs vs.

Bir kere evi terk etmişliğim var, ailem arkamda çok şükür.Onları hak edecek ne yaptım düşüncesi altında eziliyorum.Mümkünse evliliğimi kurtarmamı tabi ki istiyorlar, ancak mutsuzluğumu da istemiyorlar.Ben bu sefer ayrılmakta kararlı gibiyim, eşimle akşam tekrardan konuşacağız ancak; ayrıldıktan sonraki aşamalar için aldığım duyumlardan korkuyorum, 27 yaşımdayım, ailemin çevreye olan açıklamalarından üzüntü duymalarından, onlara torun sevgisini tattıramamaktan, evlenip boşanmış bayanların başına gelen klasik olaylardan, yalnızlıktan, başarısızlık hissinden korkuyorum ama böyle de olmuyor.

Bu konuda tecrübeli bayanlar, boşanmış bir bayan olmak çok mu zor gerçekten?

Hepinize çok teşekkürler,
Mutlu bir hayat geçirmenizi dilerim.

Bosanmis bir kadin olmak zor degil,suc degil birsey degil normal hayatina devam ediyorsun cocugun da olmadigi icin gunu gelip de tekrar evlenecekken sanki ilk kez evleniyormus gibi bile oluyorsun
Madem her yolu denediginize inaniyorsun fazla uzamadan bitir. Benim verecegim ilk tavsiye biraz kafani dinle evden ayril ailenle vakit gecir'di ama bunu zaten yapmissin. Olmuyorsa zorla oldurulmuyor. Uzulme hepsi geciyor bir sure sonra

Bu gibi durumlar da en güzeli ayrı kalmak bi süre belki bi yakınının yanına git ya da tatil gibi aöa bi süre uzaklaş uzakken kendin için en doğru kararı vereceksin buna emin ol

Tam olarak sorunlarınız neler, eşinin sana davranış şekli ne boyutta, ailelerle iletişiminiz nasıl ??
Bence boşanmayı düşünmeden önce bunları konuşmak daha sağlıklı ..

Yazdıklarınıza göre boşanmayı kafaya koymuşsunuz. Ama somut bir sorun yazmamışsınız. Belki de gerçekten evliliğiniz oturmadığı, tam olarak alışamadığınız için sorun yaşıyorsunuz.

Evet boşanmayı kafaya koydum bayanlar, evliliğimiz oturmuyor, bu kadar kavga gürültü huzursuzluk yetti bize. Uzlaşacak bir insan değil,ben de artık alttan almak istemiyorum, yoruldum, sıkıldım.. alışana kadar hep böyle kavga gürültü mü oluyor, kaç kez gidecek gitmemesi için? kaç kez bağıracak bağırmasının bitmesi için? Umudum,ona olan saygım,inancım bitti. Yapabileceğim en son şey bir süre ayrı kalmak. Asıl benim merak ettiğim boşanma sonrası yaşayacağımız şeyler çok mu zor?

Teşekkürler hepinize,

Bosanmis bir kadin olmak hic te zor degil arkadasim. Güclü bir kadinsin, bu belli. Bende 27 yasinda bosandim, cocugum yoktu, kesinlikle zorlanmadim, okuluma isime odaklandim, hayatin bir erkek olmadan ne kadar harika olabilecegini farketttim. Her önüme gelen le sevgili olmadim, kriterlerimden ödün vermedim.

Bosanmis kadin imaji var ya bizim toplumumuzda, iste o imaji yikmakta, temsil etmekte sadece senin elinde, bunu unutma.

Yazilarindan okudugum kadariyla, gayet ne istedigini bilen, kendini ezdirmeyen, kaderimdir cekerim demeyen, güclü bir kadinsin.

Evlenme vaatleriyle benle birlikte oldu beni kandirdi uhuhuu diye aglayacak bir kadin izlenimi alamadim senden ne mutlu ki. Senin gibi kadinlar bosanmis kadin olmanin hakkindan ziyadesiyle gelir.
Kisacasi gücsüz, basina sacma sapan seyler getirecek bir kadin degilsin, basarirsin herseyi.

Hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin :)

Canım bence bu noktada iyi düşünüp karar vermen gerekiyo ama eğer bahsettiğin gibii fiziksel olarak hırpalamaya varmışsa olay düşünmeye çok gerek olmadığını düşünüyorum...

Kafana koyduysan maddi olarak ta güvencen var sa uzak kal düşün ayrı yapabileceğini hissediyorsan boşan

Bagiran cagiran insanla hayat gecmiyor.
Bu kadar tukenmis hissediyorsaniz fazla uzatmaya gerek yok bence de.

Fiziksel olarak hırpalamak en berbatı iki taraf için de.Karşılıklı yapmışsınız,gerisi daha şiddetli geliyor çevremden biliyorum.
İlk yıl evet saçma salak birbirini yiyorsun ama şiddetin şakası olmuyor.

Elbette yasadiginiz cevreye yakinlarinizin tavrina cok bagli ama ne yazikki turkiyede bosanmis kadin olmak zor bence, burda yazilanlardan ve cevremde gordugumden onu anliyorum ben. Ha ama artik cidden bicak kemige dayandiysa bunlar sisiz durdurmamali daha cok gencsiniz hayatinizi mutsuz bir evliligin icinde surdurmenize gerek yok ama
Nasil evlenmeye karar verdiniz anlamadim yani her veliligin ilk zamanalrinda zorun olur ama siz ciddi pismanim demissiniz bir evin icinde yasamak mi sizi bu noktaya getirdi oncesinde hicmi bir arada vakit gecirmediniz cok ilginc yani cidden.

5 ay evlilik bitirmek için erken bence eğer seviyorsanız ve kavgalarınız dışında eşinizin kötü yönü yoksa bence biraz daha süre verin birbirinize evlilik zamanla oturuyor. İki kişide ayrı karakter aynı evde yaşamaya başlayınca ister istemez kavga oluyor.. Ama yine de sizin bileceğiniz iş tabiki hakkınızda hayırlısı

Çevremde boşanmış bir sürü insan var. Zor mu? Bence mesafeli durdun mu cevreye karşı bence değil. Güvenli bir sitede oturursun, belli bir seviyenin ustundeki insanlarla muhattap olursun. Bence zorlanmazsin.

Ortada ciddi bi sorun yoksa 5 ay çok erken

ya senin adamdan bir sürü beklentin var da acaba karşı tarafın sende hiç mi beklentisi yok..
bazen bu durumlar kadın- erkek ikisinin de durumu nasıl gördüklerini yazmalarını ve ona göre yorum yapmak istiyorum
bu tür kavgalarda hiç bir zaman ( kendi evlililimde ki kavgalarımda dahil) tek başına adam veya kadın suçlu-sorumlu değildir. her ikisi de sorumludur. sadece olayda ki kişilerin haklı haksız % değerleri azalır cogalır

he birde konu ne ki ? 5 ayda neyi paylaşamayıp kavga ediyorsunuz ?
benim veya diğer arkadaşlar gibi kaynana filan mı yanınızda ? nedir bu kadar şiddetli kavga ?

komşularda duyarsa duysun ne olacak? onlar kocaları ile hiç kavga etmiyor mu sanıyorsun? onların hiç sesi çıkmıyor mu sanıyorsun..
peeeh benim hiiçç umrumda olmaz komşu momşu.. benim kapıma gelip ne yapıyorsunuz ayıp siz gençsiniz bir sakin olun demeyen komşu benim için ölü komşudur. ölü olanda duysa ne olurrrr duymasa ne olur...

Çok yeni daha evliliğin başımda olur böyle şeyler yardım alsanız evlilik terapisi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…