Boşanmayı düşünüyorum

Kadindayanismasi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2020
2
2
16
26
Merhabalar,
Ben 22 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır evliyim 1 kızım oldu . Eşimle çalıştığımız şirkette tanıdım ve severek evlendik . Yalnızca kızıma hamile kaldığımdan berri işten çıkmak istiyorum ama borçlardan dolayı çalışmak zorunda kalıyorum şuanda bi ev kredisi ödüyoruz araba kredisi ödüyoruz kızın giderleri bizim giderlerimiz derken iş bizim maasimizin dışına çıkiyo belki bunu nankörlük olarak görüceksiniz ama artık çalışmak istemiyorum eşim çalışmak zorunda olduğumu ,yoksa evi gecindiremeyecegimi söyleyip duruyo kendi maaşımdan haslık bile alamıyorum alırken izin istiyorum eşimden. Boşanmak istememin sebebi belki çok önemli olmayabilir ama çocuğumu anneme vermek zorunda kalıcam, yaşadığım şehitin iklimi okadar farklıki ben bile kalın giyinmeye rağmen donuyorum kızım daha çok küçük ona neler olur getirip gotururken kaldiki her anne gibi bende kendi çocuğuma kendim bakmak isterim ,evi satalım dedigimde sen işten çıkarsan mahvolurum gecinderemeyiz ozaman sana başlık veremem kızına birşeyler alamam sadece evde otururuz diyo esim bütün hayatını benim aldığım maaşa bağlamış ve eyer evi satmayı ve diğer borçları kendi ödemeyi dusunmezse boşanmayı teklif edicem sizce ne yapmaliyim sizden fikir alırsam kendimi daha güçlü hissederim

Keşke ev ve araba kredisine hiç girmeseydiniz. Seni anlıyorum çünkü insan bazen cidden çok bunalıyor, çalışmak istemiyor. Ama bir yandan eşiniz de haklı. Size güvenip borç yapmak olarak düşünmeyin ama birinin maaşı faturalara kredilere giderken diğeri ile geciniriz diye düşünüp planını yapmış olabilir. Krediler hic alınmadan önce böyle bir şey soylediniz mi esinize uzun surevli olarak çalışmak istemiyorum diye

Kusura bakmayın da ev + araba kredisi çekerken bu ihtimalleri düşünmediniz mi ? Beraber alınmış bir karar . Bunlar tek maaşla olmaz yaptığınız şey bencillik. Baştan kabul etmeyecektiniz. Hepi topu 1 yıllık evlisiniz görende 45 yaşında yıllardır çalışmış yorulmuş biri sanacak , anlamıyorum

Öyle br konuşuyorsunuz ki eşiniz çalışmıyor sadece sizin maaşınızla geçiniyorsunuz gibi. Borçlarınız var ne yapsın adam. Gerçekçi davranıyor enazından çalışmazsan hiç geçinemeyiz diyor haksız mı? Haklı.. eee bu ev araba sadece kocanın mı ? Hayır.. Çalışmak zorundaysanız ne yapacaksınız başka. Düşünceniz çok saçma

O kredilerin altına girerken bunları düşünmediniz mi?
Yani maaş belli muhtemelen o planları eşiniz çift maaşa göre yaptı.

Bilemedim sizi de anladım ama Keşke bu genç yaşta mal sahibi olma hırsına kapılmasaydınız.

Merhabalar,
Ben 22 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır evliyim 1 kızım oldu . Eşimle çalıştığımız şirkette tanıdım ve severek evlendik . Yalnızca kızıma hamile kaldığımdan berri işten çıkmak istiyorum ama borçlardan dolayı çalışmak zorunda kalıyorum şuanda bi ev kredisi ödüyoruz araba kredisi ödüyoruz kızın giderleri bizim giderlerimiz derken iş bizim maasimizin dışına çıkiyo belki bunu nankörlük olarak görüceksiniz ama artık çalışmak istemiyorum eşim çalışmak zorunda olduğumu ,yoksa evi gecindiremeyecegimi söyleyip duruyo kendi maaşımdan haslık bile alamıyorum alırken izin istiyorum eşimden. Boşanmak istememin sebebi belki çok önemli olmayabilir ama çocuğumu anneme vermek zorunda kalıcam, yaşadığım şehitin iklimi okadar farklıki ben bile kalın giyinmeye rağmen donuyorum kızım daha çok küçük ona neler olur getirip gotururken kaldiki her anne gibi bende kendi çocuğuma kendim bakmak isterim ,evi satalım dedigimde sen işten çıkarsan mahvolurum gecinderemeyiz ozaman sana başlık veremem kızına birşeyler alamam sadece evde otururuz diyo esim bütün hayatını benim aldığım maaşa bağlamış ve eyer evi satmayı ve diğer borçları kendi ödemeyi dusunmezse boşanmayı teklif edicem sizce ne yapmaliyim sizden fikir alırsam kendimi daha güçlü hissederim
Bütçe planı çok önemli bence mesela biz de karı koca çalışıyoruz ama ilk işimiz arabamızı almak oldu onun borcunu ödeyince ev düşündük. İki maaşlısnz diye bu kadar açılmak doğru değil bence. Dünyanın binbir türlü hali var. Belki planlı bir gebelik değildir bir şey diyemicem ama çocuk sahibi olmanın da maddi manevi sorumlulukları var bunları düşünmeliydiniz. Bundan sonrası için sıkı bir harcama planı yapabilirsiniz. İki taraflı bazı ihtiyaçlarınızdan kısarsınız. Halledilemeyecek bir mesele değil hemen boşanma düşüncesi hamilelik duygusallığı ile alakalı olabilir bence. Kaldı ki boşanınca çok mu rahat olacaksınız. Siz çalışacaksnz anneniz çocuğa bakacak yine çocuğunuzu siz büyütemeyeceksiniz. Size tavsiyem bundan sonra daha planlı olun acele ve düşünmeden karar almayın.

Back
X