Boşanmayı düşünüyorum

Tek basina buyutemezsiniz,babasi yasal olarak korunur.Eger babanin kusurluluguna dair bir donen yoksa.Onuda aldim cocugumu bir daha goremeyeceksin gibi bir kivamda dusunmeyin.Bana biraz depresif geldiniz.İsim var maddi acidan problem yasamam diyorsaniz,ayrildiginizda daha huzurlu olacakmis gibi hissediyorsaniz, belki fiziksel siddet gormuyorum ama manen de doymuyorum diyerek pekistiriyorsaniz bosanmayi dusunebilirsiniz.Bence iletisimsizlik sizi bu derecede yipratan.

Merhaba. 1 bebeğim var 9 aylık henüz. Ben kamuda çalışıyorum ama ücretsiz izindeyim. Bebeğime bakabilecek kimse yok benden başka. Boşanmayı düşünüyorum ama nasıl bir yol haritası çizerim onu bilmiyorum. Emeklerimin karşılığını alamıyorum bu evlilikte ve bu yaştan sonra başka birinin yükünü çekmek ağır geliyor özetle. Bana yol haritası çizmemde yardımcı olur musunuz. Nerden başlamalı ne yapmalıyım. Tek başıma bebeğimi büyütebilir miyim.
Şimdi aldatma yok muhtemelen şiddet yok değil mi ? Yorumları okumadım ama pandemide eve kapanmak ve bebeğin tüm sorumluluğunu almak ve emeklerinizin karşılığını alamamak denilen şey sizi depresyona sokmuş olabilir . Bence biraz zaman tanıyın kendinize . Evde kalmak sizi bunaltmış . Ben ikinci oğlumdan sonra bir gece 2 gün tek başıma zaman geçirmiştim .
Çooookkk iyi gelmişti bana.
Bebeğinize normalde siz işteyken babası mı bakacaktı ? Bakıcı mı bulacaktınız ?
Bebek bir şekilde büyür , siz de isterseniz boşanırsınız ama ben olsam biraz kafamı dinlerdim , kendime zaman ayırırdım, temizliğe yardımcı birini çağırırdım , yemekler 3 çeşit değil de çorbayla bile geçiştirirdim , banyo saatimi uzatırdım gibi gibi .
Bence sakin olun ve biraz kendinize zaman ayırın . Esra Erol’a çıkan anneler mesela hiç mi emek vermedi de çocukları günlerce anne ben şuradayım diye aramıyor ??? Yok alakası yok !!!! İnsanoğlu çiğ süt emmiş derler , bize yapılan iyilikleri zamanla unuturuz . Felaketlerden ders çıkarmayız .

H Hallimce
Merhaba,
İl olarak, sorunlarınızı bilmiyorum; lakin eğer eşinizle karşılıklı olarak sorunları çözemiyorsanız ve iletişimizin çöktüğünü düşünüyorsanız destek alın derim. Destekten sonra daha iyi bir yol haritası çizebilirsiniz.

İkincisi eğer boşanmayı düşünüyorsanız, yapmanız gereken ilk şey bence kâr-zarar analizi. Çocuğunuza siz çalışırken bakacak birini bulmanız gerekiyor, ki zamanı gelince kreşe verirsiniz sonra okula başlar. Bireysel olarak psikolojiniz çok yıpranıyorsa, ilişkiyi terk etmenizi öneririm çünkü psikolojik bunalım insana sadece ruhsal değil ama bedenen zarar veriyor. Siz de bir birey olarak mutlu olabilirsiniz, olmaya hakkınız var. Çocuk bir şekilde büyür ama alabileceğiniz bütün desteği almanız gerekiyor. Nafaka bağlanacaktır zaten. Gelecek biraz belirsiz ama ilk adımı boşanma davası + kendi hayatınızı kurarak yapabilirsiniz.

Bence once sorunlari konusun anlatin.Beklentilerinizden bahsedin.Su an lohusalik annelik duygusunun gelmesi.Tum sorumluluklarin uzerinize binmesi.Calisamama durumu hepsi ust uste gelmis gibi.Konusarak cozmeye calisin.Alistirmaya calisin onuda.Bilmeden bisey yapamaz yon verebilirsiniz.Eger tum cabaniza ragmen cozum olmuyorsa anlatmalarinizi gormezden geliyorsa bir sure beklediniz duzelmiyorsa anca o zaman bosanmayi dusunun derim.Ailenizden yardim almayi ya da annenizin size yardimci olmasinida isteyebilirsiniz.Bu arada oda yeni baba oldugu icin yeni gelen bir aile bireyi var alisma sureci olabilir.

Yemek yapmayı bilmez ilgisi de yok. Masayı toplamaya yardım eder bir tek. Bir de yardım et dersem mutfaktan masaya iki üç eşya taşır. Büyük işleri yapar ama günlük yardım etmez. Hamurunda yok. Ve onunla asla tartışılmaz. Eskiden he deyip geçiyordum ama artık geçemiyorum. Giyimime karışmasına tahammül edemiyorum mesela ki asla açık seçik giyinen birisi değilim. Ondaki kafa şu. Ben dedim itiraz etme. Karşı gelme.
Çocuğa az da ben bakıyım yok mesela. On dk sever bana verir. Ben çok yoruldum.
Bence çözünür sebeb terapi alsanız bebeğiniz için

Back
X