boşanmayla ilgili yardım

dr_yad

...........
Pro Üye
9 Aralık 2009
17.208
54.942
1.123
merhaba arkadaşlar,özellikle Ankara yı bilenlerden yardım istiyorum. bugün dava açmak istiyorum ama buraya geleli iki ay anca oldu daha öğrenemedim. davayı nerde açacağım Çankaya da oturuyorum. bir de anlaşmalı olacak avukat falan istemiyorum ne yapmam gerek. bu soruyu bilen herkesten rica ediyorum:) teşekkür ederim.

Sıhhıyede adliye binası var oraya dilekçe vereceksin dava açmak için belli bi miktar ücret istiyorlar onun dışında bişeye gerek yok duruşma günü için tebligat gelir sende katılırsın avukat istemiyorsan

Öncelikle sıhhiye adliyesine gidiyorsunuz. Ben size özelden bir tane anlaşmalı boşanma protokolü göndereyim onu doldurup imzalayın cıktı alın. Adliyenin önündeki arzuhalcilere de yazdırabilirsiniz ama matbu kağıt icin 10 lira alıyorlar ve iğrenc dolduruyorlar.

Eğer sizin talepleriniz yok ise (nafaka cocuk vs) bu basvuru yeter. Eşinizin de bu protokolü imzalaması sart yalnız. Yoksa cekişmeli bosanma davası acmış olursunuz. Onu da avukatsız yapamazsınız zaten.

Bu arada yanlış bilmiyorsam aile mahkemesinin kalem mdürlüğüne gidip evrebilirsiniz dilekceyi, sanırım bir miktar da para yatırmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Anlasmali bosanma dilekcesi ve protokolu hazirlayin. Nette bolca ornegi var. ikinizin de imzasi olacak. Bu dilekce ve protokolu aile mahkemesi kalemine verin. Akabinde karsi tarafa tebligat gidecek. Karsi tarafa tebligat gidince dilekce teati asamasindan vazgectiginizi belirtmek icin her ikiniz birlikte mahkemeye gidin ve dilekce teati asamasindan vazgectiginizi beyan edip dava gunu isteyin. Bu kisim onemli, yoksa surec uzuyor yeni yasaya gore. Dava gunu zaten anlasmali oldugundan 5 dkda halloluyor dava..

Cok kolay isler, avukatlik bi durum yok hic..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…