Boşanmış ama eski eşiyle arkadaş kalabilen var mı?

İkinizden birinin diğerine karşı öfkesi varsa anlaşmanız çok zor. Öfke ebeveynliğin önüne geçecek sağlam duruş göstermeyende.

Tavsiyem; daha çok dinleyin, yapılacak her önerisini uygulayın. Bir karar alırken onada danışın, önemli hissettirin.

Biz eşimle boşanalı 1,5 yıl oldu, 2 çocuğum var.
Hafta içerisinde belirlediğimiz bir günümüz var, o gün hep birlikte çıkıp çocuklara yönelik şeyler yapıyoruz.
Bütün bir gün değil yalnız, 3/4 saat oyun parkıdır, yemektir, çocuk tiyatrosudur.. değişiyor.
Çocuklar hastaysa yada onlarla alakalı bi problem varsa, karar alınacaksa her iki tarafta tek başına hareket etmez.
Doktora gidilecekse birlikte gidilir, çocuklarım bilir ki ihtiyaçları olduğu her an veya bizi yan yana görmek istediklerinde bu mutlaka gerçekleşir.
Bayramlarda, hatta cenazelerde bir kaç kere aynı eve girmişliğimiz de var.
Gün içerisinde mesajlaşma, araşma gibi durumlarda oluyor (yalnızca çocuklarla ilgili)

Bunun şöyle bir dezavantajı var; boşanalı uzun bir zaman olmasına rağmen eski eşim hala konuyu döndürüp dolaştırıp tekrar birleşelime getiriyor, özllikle o anlarda bıçağı böğrüne sokup deşesim geliyor ama sabredip, "xcim bu konuyu konuşmuştuk bla bla" deyip konuyu değiştiriyorum.
Yani anlaşıyoruz, iletişim halindeyiz, ortak karar alıyoruz ama bu bazen benim kaprislerimi onun göğüslemesiyle, bazen onun öfkesini benim yumuşatmamla ve her iki tarafında sabretmesiyle mümkün oluyor.

Biz doğduğundan beri ayrıyız. Aynı düzenli görmüyor ama sürekli yatılı alayım kaldığım şehre götüreyim istiyor. Buda küçücük çocuk için doğru değil işte ama gelde anlat.

Bende bıraktım ama karşı taraf hala eski yaşananları yüzüme vuruyor. O kadar yıl geçmesine rağmen. Siz bunu nasıl yaptınız karşınıza alıp mı konuştunuz?

Öfkesi fazla. Ben onu dinlemeye çalışsamda çocuğu tanımıyor ki. Ayda yada 2 ayda bir görmekle çocuğu tanıdığını sanıyor işte.

Çok güzel bunu başarabilmeniz. Bende yanlarına gittim ama biz farklı şehirde yaşıyoruz sorun burda başlıyor zaten. Herşeyiyle ben ilgileniyorum. Biraz dialog kurunca aynı şekilde barışmak istediğimi düşünüyor. Eski yaşananları söylüyor çok sinir bozucu. Zaten düzenli görmüyor gördüğünde de. Sinir bozuyor.

Bende bıraktım ama karşı taraf hala eski yaşananları yüzüme vuruyor. O kadar yıl geçmesine rağmen. Siz bunu nasıl yaptınız karşınıza alıp mı konuştunuz?
Canim açıkcası çokça söyledim birisinde tuttu. Hesap kitap yapmayalım zaten bitti diye. Ama diyorum ya değişik bir durum. Her an patlamaya hazır bir bomba var gibi hissediyorum. Sadece şu an pimi çekilmemiş.
Elimden geldiğince sakinligimi korumaya çalışyorum. Ne derse desi geçmiş gitmiş şeyler diyorum. Elimden geldikçe görüşmüyorum. Böyle oluncada görüştüğümüzde herşey normalmiş gibi davranıyor.

Boşansan dert boşanmasan dert. Sıkıntı normal olmayı becerememek . Komedi şurda evliyken anlaşamayan insanlar boşanınca nasıl orta yol bulacak o kadar zor ki.

ben

ben mesela evli iken hiç anlaşamazdık fakat ayrıldık eskisinden daha iyiyiz. en azından çocuklarım etkilenmedi . fakat tekrar birleşmekmi veyahut onunla evlenmek asla!!!!! çocuklarım olmasaydı hiç görüşmezdim fakat ortak çocuklar söz konusu ise ve kavgalı gürültülü ayrılmamış isek olur neden olmasın :) babalar gününde hediyesini alan ben .evini eşyasını dizen ben .. tekrar mı evlenmek yok üstü kalsın

Nasıl başardınız merakettim doğrusu :) sizi bu konuda tebrik ederim.

yazık valla boşansan da kurtulamıyorsun bitmiyor dertleri...
ya zaten anlaşabilseydiniz boşanmazdınız değil mi?
tabi ki babası, önemli şeylerde söz hakkı olacak, fakat diğer durumlarda takmayın derim...

yazık valla boşansan da kurtulamıyorsun bitmiyor dertleri...
ya zaten anlaşabilseydiniz boşanmazdınız değil mi?
tabi ki babası, önemli şeylerde söz hakkı olacak, fakat diğer durumlarda takmayın derim...
Kendisi dahil olmuyor zaten. Kafaya takmış küçücük çocuğu yatılı alacakmış. Ne yer ne içer neye alerjisi var bilmez sormazda. Çocuktan çok bana müdahil evlenemezsin diyor bana şaka gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…