bosanmis anne babanin cocugunun pisikolojisi nasil olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutsuzum2017

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
567
-658
48
39
Merhaba

Biz esimle bosanmaya karar verdik. Bes aylik kizim var pisikolijisi nasil olur büyüdügunde eksiklik hissedermi? Beno suclarmi? Normal cocuklar gibi olurmu kizim

Henüz küçük
Şu an oluşturduğunuz düzen neyse onu görerek büyüyecek çocuk. Sıkıntılı olmaz dengeyi kurabilirseniz.
Ve elbette normal bir çocuk olacak üzülmeyin.

Bildigim tek sey "ileride soyle olursa" lar ile bitmis bir evliligi surdurmemeniz gerektigi.evlilik baska anne baba olmak baska seyler.emin olun mutsuz evliliginizi gordukce daha kotu olacaktir.buyudugun de sizi anlayacaktir

Son düzenleme:
sürekli mutsuz bir anne babayla birlikte büyüyeceğine boşanıp bu şekilde büyümesi çok daha iyi..

Son düzenleme:
pedagog tavsiyesidir ank. üniv. doç. doktor beyin dediğine göre ya 2 yaşına kadar boşanmalı ya da çok extrem durumlar yoksa 10 yaşına kadar boşanmamalı..

2 yaş ve 6 aylık çocukla boşandım ve 2 yaş oğlum etkilendi evde babasını falan aradı ama küçük olan 6 aylık baba ve anneyi yan yana hiç hatırlamıyor ve ayrı olmamız onu etkilemiştir tabiki iç dünyasını bilemiyorum ama iç dünyasının dışa yansıması sorunlu olmadı hiçç..

ve ailemle yaşıyorum yaşadığımız yeri çok çabuk benimsedi.. ama 2 yaş olan çocuğum evimize gidelim anne falan demişti..

şimdi ise soruyorlar biri 4 biri 6 yaşında anne siz niye ayrıldınız mesela babam oyuncağını aldı sende ona küstün mü? diyorlar.. o kadar masumlar ki küçücük dünyalarında ancak bu kadarını kurabiliyorlar ..

tabiki bu yaşta onlara babalarının gerçek yüzünü anlatmayacağım büyüyüp erişkin olduklarında herşeyi bir bir anlatacağım onları şerefleriyle büyütebilmek için ayrıldığımı anlayacaklar..

Merhaba

Biz esimle bosanmaya karar verdik. Bes aylik kizim var pisikolijisi nasil olur büyüdügunde eksiklik hissedermi? Beno suclarmi? Normal cocuklar gibi olurmu kizim
egerkı ayrı bırer eş olmakla bırlıkte ıkı ebeveyn olmayı unutmazsanız kızınız babasını yeterı kadar gorur ve onunla saglıklı bır sekılde ıletısım kurabılırse ve baba da ustune dusen babalık gorevını yerıne getırırse ılerde kızınızda sıradan cocuklar gıbı olacak tek farkı ıkı ayrı evı olacak, bazı gunlerde ıkıser kez kutlama yapacak, sızde mecburende olsa arada cocuk ıcın ozel gunlerde bır araya geleceksınız..
yalnız ayrılan anne babalar cocuklarını cok sımartıyor lutfen sız bu konuda ıhtıyatlı davranın her dedıgıne tamam demeyın buyudugunde ve emın olun haklı sebeplerınız varsa sızı suclamaz asla.

Mutsuz bir anne-babadansa ayrı ama mutlu anne-baba çocuk için çok çok çok daha iyidir.
Çocuk idrak yaşına geldiğinde uzman bir pedagogdan yardım alırsanız çocuğunuzu sağlıklı yetiştirirsiniz.

Ben babamı hiç görmedim,annemi de suçlamadım.
İyi ki de ayrılmış dedim hep,matah olsaydı adam olur evliliğini ailesini korur,kollardı dedim.
Şimdi imkanlar da çok iyi,psikolojik anlamda,o zaman o da yoktu.

Ben boşanmamış ama mutsuz evlilik yaşamış bir ailenin çocuğuyum.
Keşke ben birinin yokluğuyla eksikliğiyle büyüseydim ama evimde huzurum olsaydı.

Siz mutsuzsanız onu da mutlu edemezsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Allah yavrunuzu size bağışlasın.

Son çare olmasa zaten boşanmak istemezdin eminim. Baba rol modeli olacak birisi destekcin olursa eksikliğini hissetmez inşallah. Dayı veya dede varsa hiç düşünme bunu.

Bazı çocuk için aile butunlugunden çok,alışmış olduğu düşen daha ön planda oluyor bundan sebep huzursuz olup,huzursuz edebiliyor lakin sizinki kucukmus sıkıntı yok,boşanın.

Tabiki de olur. Ama lutfen baba babaligindan, anne anneliginden vazgecmesin. Birbirinize olan kizginliklari kenara koymaniz lazim. Bence baba gelip hergun gormeli. 5 10 dakika bile olsa.

Dün annem babam kavga etti ve en son şunu söyledim 25 senedir sizinleyim 25 yıldır haftanın beş günü kavga ediyorsunuz. Neden boşanıp bize iyilik yapmadınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…