Boşanmış anne olarak şehir değişikliği

O da onun babası hep benı istesin onu istemesin konuşuyorsunuz babası tabıkı isteyecek babasının yerını annesı asla dolduramaz cocugun ruh halini anlamak ıcın azcık empati yapın
Kızım babasını özler mi gidersem diyorum siz ne diyorsunuz. 1 ay benden ayrı kalırsa çok özlerim onun için dedim

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Kız çocuk için de erkek çocuk için de baba hayati öneme sahip. Neden çocuk babası tarafından coooook sevildiğini , onun prensesi olduğunu ,ayrı evlerde de olsalar babasının yanında her zaman yeri olduğunu bilmesin? Neden bağ kurmasin?
Babası tarafından sevilmemiş, onemsenmemis bir kiz çocuğunun büyürken onu sevmeyen, önemsemeyen insanlara meyletme ihtimalinin yuksek olduğuna dair çok fazla yazi okudum. Çünkü o duygu tanıdık geliyor...
Babasını değil de tek sizi istemesini arzulamanizin nedeni ne?
1 ay benden ayrı kalırsa çok özlerim onun için dedim
Çünkü annesi onu ozlermis...
Bencil bir istek.
Sakın çocuğa da böyle konuşmayın. Tam tersine "baban seni çok seviyor, babanla temmuzda ne yapacaksınız? Baban da seni göreceği günü heyecanla bekliyormuş,hadi geldiğinde vermek için ona resim çiz de mutlu olsun" falan diyin.
Sonuçta kötü kocayı nişanlılık evresinde taniyamayan/ya da gordugu olumsuz ozelliklere rağmen evlenen sizsiniz .
Evlilikte adamın iyi koca/baba olacağına emin olmadan korunmayı bırakıp adamı baba yapan sizsiniz.
Neden sizin sorumlulugunuzda,sizin plan ve kararlarinizla, uzun yıllara dayanarak yaşanan sürec kızınızı babasından uzaklaştırsin?
Zamanında siz sevdiyseniz, demek ki sevilesi bir tarafı var adamın. Kızınız da size benziyor,babasını çok sevebilir.
Benim etrafımdaki boşanmış anneler de hep 'cocugum onu görmesin' diye çocuğu babadan uzaklaştırma derdine düşüyor. En sonunda zaten adamlar da görmeye görmeye , çocuğun hayatında yer etmeye etmeye bağ kurmadigi çocuğu arayıp sormayı kesiyor. Kadın sanki mitoz bölünerek çoğalmış gibi tek başına çocukla aile kuruyor. Olan yine uzun vadede çocuğa oluyor
Hiç gerek yok...
Benim eski sevgilim de bebekleri küçükken eşinden ayrilmisti. Yetmez gibi bir de şehir değil, kıta değiştirmişti.
Onun da yılda iki aya gelecek şekilde kızlarını görme hakkı vardı, her sene iki ayrı defa gider, bazen çocuklarla ev kiralar-bazen ailesinin çiftliğine götürür, binlerce anı biriktirirdi.
En azından , yilin on ayı yanlarinda olmasa bile çocuklar sevildiğini, özlendiğini,babalarının onlari görmek için kıta değiştirdiğini bilirlerdi, kendilerini değerli hissederlerdi
Bence her çocuğun anne ve baba tarafından sevildigini bilmeye hakkı var. Anneden boşanmış olmasi buna engel değil.
O yüzden lütfen 'biz bize yeteriz/ kızımi özlerim,babası almasın' hesapları yapmayın. Bırakın bağ kursunlar, adam da zaman geçirsin Evladiyla,birbirini tanisin-sevsinler

Kendi açımdan düşünüyorum. Bulunduğum şehre eşim vasıtasıyla geldim. O olmasa gelip de yaşayacağım bir şehir değildi bir tane akrabam tanıdığım kendisi için hayatımda olmazsa olmaz diyeceğim insan yok zaten alışabilmiş de değilim.

Boşanacak olsam asla yaşamam burada. Çocuklarım babalarına çok düşkün ama benim iyi olmam onlar için daha önemli. Kimsemin olmadığı bir şehirde sırf çocuk haftada birkaç saat babasını görsün diye ömür geçiremem.

O yüzden çocuk hangi ebeveynle kalacaksa o ebeveynin kendini huzurlu hissetmesi benim önceliğim olur.

Bir cümleme takıldınız ama ya. Ben kızıma babasını asla kotulemedim kötülemem de. Bişey alır aa bak kızım baba sana ne almış ne güzel, babası gelir kızım koş baban geldi, görüntülü arar kızım konuşmak istemez, konuşsun diye dil dökerim. Bunun gibi bir çok şey.
Kızım doğduğundan beri babası 6 yılın 4 yılı disardaydi iş için. Tek başıma büyüttüm nerdeyse. Onun etkisiyle öyle dedim. Yoksa alsın, alacak kalacak tabi. Ben de kızıma demem gitme, niye gittin, hadi gel..
Ya öyle bişey olsa böyle bir konu açmam zaten:)

Çok mantıklı gerçekten. Kızım açısından düşününce biraz kötü oldum sadece. Geçen hafta alacaktı 2 gün mesela. Aldı götürdü, 2 saat sonra geri getirdi grip oldum diye. Demek ki kalsam da ya hasta olacak, ya iş için dışarıya gidecek. Yine zaman olmayacak gibi.
En doğrusu bu dediğiniz gibi. Nasıl mutlu olacaksam öyle yapmalıyım

Herkesin şartları farkli.
Ben eşimden ayrılmak zorunda kalsam o i terketmem çünkü kendi sehrim.
Kocam çocuğuna düşkün sever bakar ayrı kalsın da istemem.
Ben çocuk anne baba bağı hep sürsün isterim.
Ama dediğim gibi ben zaten kendi büyüdüğüm sehirdeyim.
Sizin duurumunuz farklı ailenizin yanında olmak size iyi gelir.
Bu durumda da eşiniz fedakarlik yapacak.

Maddi manevi iyi gelecek bana gidişim. Evimden çıkarıldım evler 2500 den başlıyor burda. İmkanı yok geçinemem. Orda babam iş kuracak inşallah beraber yürütecez. Bir yandan yine ders çalışacam.
Maalesef öyle olacak artık nasıl yaparsa babası.

Tabi ki mümkün. Avukat değilim. Kendi yaşadığım olayda sıkıntı yaşanmadı. Benim lehime sonuclandi. Çocuğu ayrı şehirler olunca kalmalı alması gibi biseyler eklendi sanirim

Madem geçinemiyorsunuz, evsiz de kaldınız çok seçenek kalmıyor sankim size bence gitmelisiniz

Tanıdık birinin gelini çekti gitti memleketine 1 yaşında oğluyla. Dava çekişmeli devam ediyor. O gittiyse siz hayli hayli gidersiniz.

Tanıdık birinin gelini çekti gitti memleketine 1 yaşında oğluyla. Dava çekişmeli devam ediyor. O gittiyse siz hayli hayli gidersiniz.
Peki sizce yüz yüze bu durumu konuşmalı mıyım yoksa mesaj yazsam gidiyoruz diye yeterli mi?
Yüz yüze daha iyi sanki dimi nasıl yapayım

Peki sizce yüz yüze bu durumu konuşmalı mıyım yoksa mesaj yazsam gidiyoruz diye yeterli mi?
Yüz yüze daha iyi sanki dimi nasıl yapayım
Valla o habersiz toparlanıp gitmişti. Doğru değil tabii. Ben olsam yüzyüze konuşurum. Mesaj basit kalır adam yol tepecek sonuçta, karşı site değil taşındığınız yer. Ama yumuşayacak üzülecekseniz yapmayabilirsiniz yüzyüze

Nickinizi değiştirseniz mi acaba

Kardesinin okudugu yere niye tasiniyor annenlrt. O okulu bitirince kalmaz bence orda. Isparta kucuk bi yer. Mersinde babanin isi iyi degil miydi. Tabi sartlari bilemem . Mecbursaniz gitmede sakinca olmaz tabi.

Kızım babasını özler mi gidersem diyorum siz ne diyorsunuz. 1 ay benden ayrı kalırsa çok özlerim onun için dedim
Temmuz ayında babasıyla kaldığında haftasonları veya babasıyla kararlaştırdığınız tarihlerde mersine onları görmeye gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…