- 25 Aralık 2017
- 58
- 17
- 3
- Konu Sahibi Patlamayancinmisir
-
benşm çevremden gördüğüm ergenlik dönemindeki çocuk aşırı etkileniyor..... tabi her şeyin çaresi varBosandim. Oglum 7 yasinda idi bosandigimda. Ben oglumdan daha zor toparlandim. Cocuklar daha kolay toparliyor. Beni hic suclamadi. Mutlu olan cocuk suclamaz ki. Babasiyla da mahkemenin belirledigi gunler gorusuyorlar.
Cocuklar kucukken bosanmak onlar icin daha kolay oluyor inanin. Bu duruma daha kolay alisiyorlar. Gecmis olsun.
hayır asla neden çocuk yaptın demem. Olabilir. Kesinlikle çok doğru bir karar vermişsin. Demek istediğim bu karardan dönme ve pişman olma. Her pişman olduğun anda sana vurduğu zamanları düşün. Anne babası ayrı büyüyen milyonlarca çocuk var. Olumlu düşün bence her şey güzel olacakHeramora kelimesi kelimesin sizin gibi dusundugum icin bu durumdayiz cocugumuz olmadan once de cok siddet gordum ama duzeltmeye calistim ugrastim belki diyeceksiniz madem oyle niye cocuk yaptin haklisiniz..ama insan duzeltebilirim saniyor.ben kendimi gecmistim zaten ama cocugum karsisinda ezilmis bir anne olmak istemiyorum...
Aile ortamina ne kadar cok alisiyorsa bosanma fikri o kadar zor gelebiliyor. Yani genelde buyuk cocuklar bu durumdan daha cok etkileniyorlar. Bir taraftan da huzurun olmadigi ortamda buyumesindense huzurlu guvenli sevgi dolu bir yuvada buyumeleri daha guzel. Yemi duzenlwrinde huzuru buldukca yeni hayati kabullenmekte kolayladiyor onlar icin. Anne mutluysa cocuk da mutlu oluyor zaten. Cunku mutlu bir insan ancak mutlu edebilir.benşm çevremden gördüğüm ergenlik dönemindeki çocuk aşırı etkileniyor..... tabi her şeyin çaresi var
Cocuk belli bir yastan sonra sormaya basliyor. Cocuga cocuk muamelesi yapmadan karsinizda arkadasiniz var gibi sorduklarina cevap verirsiniz. Ara ara bir seyler soruyorlar. Sonra zaten kafada bir seyler toplaniyor cocugun. Benimkide 5 yasindaydi. Ilk baslarda sormadi. 11 12 yasindan sonra sordu. Ne sorduysa durustce cevap verdim. Ilk baslarda cok nadirde olsa benim zorumla kirk yilda bir goruyordu babasini. Sonradan istemedi. Yillardir gorusmuyor.Selamlar kadinlar kulubu 2 yillik evliligim bitiyor.Fiziksel şiddetin oldugu bir evlilikti ve 4 aylik cocugumuz var bir aydir ayriyiz kendisi cocuk icin birlesmeyi defalarca teklif etti ben ama kendisinin degismedigini goruyorum .Bir cocugu babasindan uzak yetistirmek benim icin kabul edilebilir bir sey degildi ama hayat beni de buraya getirdi cocugumun da siddet gormesini istemiyorum ama ileride beni suclamasindan korkuyorum .bosanmis ve yavrusu olanlar tecrubelerini paylasabilirler mi? Cocugunuz babam bizimle neden yasamiyor diyor mu ?en onemlisi siz ne diyorsunuz?
Hep iyilerle karşılaşmanı dilerim. Kendini ezdirmemişsin gerçekten tebrikler diyorum tekrar keşke şiddet gören herkese örnek olsanızInsallah ... siddet ogrenilen bir seydir ve esimin anne babasi ayri degildi ama siddet uygulayan biri oldu benim oglum olmasin diye herseye katlanmaya raziyim.. cok zor ama onun icin yaparim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?