Bosanmis bir erkek

Daha ergenliğe bile girmemiş 2 çocuk...hadi onu da geçtim eski eş ve ailesiyle hala whats apptan günaydınlaşacak kadar içiçe bir yaşam....Ne münasebet...Eşler boşanınca aileler görüşmez artık 2 yıl da az bi zaman değil...Sana söyleyeyim eşin o zırtp pırt aramaları seni öğrenince daha da artacak...Çocuk hasta gel doktora götür, çocukların kursları alması bırakması, veli toplantıları, ergenlikte psikologları vs vs ...Yakınlaşmaya çalışan eşle görüşmesine cocuk için katlanırım diosan evlen

Benim fikrim 29 yaş iki çocuklu boşanmış bir adamla evlenmek için çok genç yazık ya size boşver yada en iyisi yol ver sürekli eski karısı çocukları onların anası bacısı.... gölgeleri hep üstünüzde olacak ne gerek var sizin hayatınız başkasına adamak için çok mu kıymetsiz ki çok genç siniz 40 yaşındaki insanlar bile evlenmemişi buluyor onların bile kriterleri var sizin de olsun ya

Siz daha çok gençsiniz. O ise herkesin söylediği bahanelere sığınmış. 2 çocuğun,eski eşin,özel günlerin sorumluluğuna katlanmak istemezdim. Belki daha başka biriyle mutlu olursunuz ama birlikte olduğunuz adam her heyecanı yaşadığı için sizde heves kalmaz söyleyeyim dedim. :duduk:

Çocukların yaşı çok küçük değil, ileride daha da büyüyecekler, bir sorun olacaklarını sanmıyorum. 15 yıl evli kalınmış ise ailelerin de birbiriyle diyaloğu olmuş ve ayrıca bunların 15 yıldır edindikleri ortak dostları vs vardır, yani normal. Adamın belki de hayatında kimse olmadığı için ve kanlı bıçaklı ayrılmadıkları için mesajlaşmayı kesmemiş olabilir. Siz bundan sonra olacaklara bakın derim. Tabi çocuk yüzünden tamamen iletişimlerini kesmeleri mümkün olmayabilir. Size tavsiyem kavgacı vb olmayın; düşüncelerinizi ben dili ile belirtin. Bu konudaki doğru kararı kendi almalı ve aradaki mesafeyi doğru ayarlamak ona düşer.

Davul bile dengi dengine canım. 29 yaşında gencecik bayansın neden 2 çocuklu bir adamla evlenesin? Kötülediğim anlamı çıkmasın ama 15 yılın hatrına karısına yuvasına sahip çıkıp karısını mutlu etmeyen bi adamdan bişey bekleme.
Maalesef böyle düşünemeyen kadınlar da var
Yıllardır görüşmediğim çocukluk arkadaşım küçük yaşda evlendi 5 çocuğu oldu kocası , kızı evlenecek diye karısına ve kızına şiddet uygulamış 19 yşındaki oğlu babayı hafif yaralamış ve boşandılar ve böyle bir adamla bile evlenip hamile kalan kadınlar var maalesef nasıl bir yokluk zihniyetiyse artık

Son düzenleme:
Daha çok yeni, hayali olan düzenli yaşam için sizi yara bandı olarak kullanabilir.

Üstelik 2 çocuklu birinin sorumlulukları çok fazLadır. Mesele sizinle ilgili, Bunu ne kadar kaldirabilirsiniz ?

Asktan ölüp bitmiyorsaniz eger,bence uzak durun.Yipratici bir surecin icerisinde olucaksiniz cunku.Aileye kendinizi kabullendirmeniz,cocuklarin size olan uyum sureci,eski es hala ilgiliyse eminim sizinle ugrasicaktir,ona bile kabullendirmeniz, dahasi es adayinin size ve yeni bir evlilige adaptasyonu vs.zor yani.Ben boyle bir iliskinin icinde kendimi atmak istemem acikcasi.Zoru severim diyorsaniz bilemem ama bile isteye bence kendinizi hirpalamayin,sinir sisteminizi cokertmeyin derim.

Herkes gereken herseyi soylemis ve ben de sunu ilave etmek istiyorum. Sizin basinizdan ilk defa gececek seyler(isteme, soz, nisan, nikah, dugun, hamilelik, cocuk, ilk adimlari, anaokulu, ilkokulu vs..) onun basindan daha once gecmis olacak. Heyecanlanacaginiz bu seylere o ayni hevesi duymayacak. Kimse bosanmak icin evlenmez bosanmis olmak kotu birsey de degil, su dunyada herkesin basina gelebilecek birsey ama anladigim kadariyla kör kütük asik da degilsiniz bence burda yazilanlari dikkate alip oyle kararinizi verin. Hayat bu, bir defa insanin eline gecer..

28 yaşımdayım. Büyük konuşmak istemiyorum başıma gelmesin ama 2 çocuklu bir erkekle asla evlenmezdim. Çocuklar tam ergenlige giriş aşamasında. Eminim bir sürü sorun başlar 2 3 seneye özellikle. Evlilik mantık işidir. Benim mantığıma her acıdan ters geldi. O sizinle tabi ister. Daha önce evlenmemişsiniz gençsiniz çocuk yok. Birde bana hicbir kadın kolay kolay özellikle de 2 çocuğu varken eşi çok iyi bir adam olsa boşanmaz gibi geliyor. Boşandıysa da vardır sizin şuan goremediğiniz ama aynı evde yaşanmayacak falso hareketleri bence.

Cocuk adamda degilse her türlü sorun cikiyor.. benimle birlikte 3 arkadsmda dul beylerle evlenmek uzereyiz ve aralarinda tek kafasi rahat benim.. digerleri surekli eski esle muhattaplik halinde cunku cocuk annede olunca erkeklerde vicdan azabi inanilmaz buyutta oluyor.
Adam varos varos seni cocuguyla yaristirmiyorsa, eski esle karsilastirmiyorsa ve bir zahmet senin yaptığın fedakarligin farkindaysa iliski mis gibi yuruyor yoksa senin bulundugun durumdaki gibi yalap şap samimiyetle zor

Bencede uzak dur bi yakinim aynisini yasadi onun da oglu vardi 7 yasinda simdi bosandilar seninde dha cook kisi cikar karsina herseyi kabul etmen lazim yeri gelcek disari cikmak istiyeceksin cocuklar var cikamiycaksin esin eski esiyle goruscek nekadar eskide olsa hazmedemiyeceksin tartiscaksiniz sen don bu yoldan

Ben senin yerinde olsam arkama bakmadan kaçarım
Hatta kaçarken ayakkabimi çıkartırım adamin kafasına fırlatırım boyle numara yaptığı icin
Yok ailesine söylemiş te bilmemne.
Iste herkes susarmış falan. Yalan.
Adamin çocukları küçük değil herseyi farkedecek bilecek yaştalar
Çocukların ne doğumgünü ne karne günü ne hastalığı ne arkadaş gezintisi ne veli toplantısı biter.
Bilin bakalım bu buyumuste küçülmüş yaramazlar ne yapar?
Anne ve babasını bir arada görmek ister ve bir araya getirir bu bahanelerle
Ben sahsen dayanamazdım. Bir de diyelim ki herşey güzel gitti eski esin kıskançlık durumuyla bir takım maddi talepleri geçmişe dönük nafaka vs gibi seyleri mesajla rahatsızlık vermeleri olabilir ki oluyormusta. Onu da bu sitede okumuştum:) nafaka şeysini:)
Mantıklı
Ben simdi boşansam kocam başkasıyla mutlu olsun istemem benimle.mutlu olmamış başkasıyla niye olsun?
Yani benim düşüncemde başka kadin yok mu zannediyorsunuz binlerce var :)
Ha bir de anneler görüşüyormuş
Size bunlari anlatarak ben sana şeffafım ben sana dürüstüm bana güvenebilirsin demek istiyor da geçsin o işleri 36 lık beyefendi
Bende 28 yaşındayım mesela ben bu adamın ne olduğunu sizin 2 cümlenizle anladım
Siz anlamadınız mi?
Duygusal boslukla mesajlara cevap vermemiştim ne demek :)
Düzenim bozuldu ne demek :)
Yikildim psikolojim bozuldu ama o kişiyle alakalı değil ne demek :)
Sen bide oturup onun dertlerini dinlemissin bana oyle bisey dese haa öylemi canım o zaman sana psikolojinle iyi yolculuklar der cekerim bide milletin yarasını mi saracan?
Hemde 2 çocuklu birinin?
Zaten 19 yasinda evlenmiş bir erkegin ailesi baya cehalet tir. Kendisi de cok aşağı kalır değil-dir.
Şuanda 36 yasinda olanlar 3 4 senedir evli. Hadi olsun 10 senedir evli.
Bence uzak dur bu adamdan hasta olursun mutsuz olursun ve yorulursun.

Ben hep derimki keske evlenmeden once surayi kesfetseydim bu kadinlar kulubunu.anlatsaydim soyle es ailesini burda akilli kadinlar yapma etme evlenme deseydi en azindan benm aklima gelmeyenler burdakilerin aklima geliyo uyariyo ve daha uyi gozlemliyosun o surecte.ve vazgecebiliyosun mantikliysan eger.burdaa kac tane uye var evleniyo adam bi amda baba kesiliyo cocuklarim bizle yasayacak diyo eski es zaten adam evelendigi an velayeti veriyor.cok sorun yasarsin.oyleki bode eski esler cocuklar sizde olacagi icin gelir evede. Ben bi uye taniyorum burada eski esi surekli bunlara geliyomus adam eski karisiyla muhabeeti arttira arttira eski karisina yeniden asik oldu bunu postaladilar evden.vallahi uyi dusun biz anasini babasini cekemiyorum kocalarimizin kaldiki eski esi cok huzursuzlul cikari.cekemessen bi saatten sonra
Biz uyaralim.bosanmak cok zor haberin olsn cok zor

Konu sahibi ortada yoksun ...bu kadar olumsuz yotumdan sonra ne düşünüyorsun ne yapacaksın??

Merhaba hanimlar
Fikirleriniz cok önemli benim icin
Bir yabanci bey var bir kac aydir hayatimda kendisi evlendi bosandi ve 2 cocugu var. Suan 36yasinda bende 29 yasindayim.
Ilk tanistigimizda gecmisini soylediginde ben kesinlikle cocukla olmaz demistim kesmistim. fakat o savasacagini dedi ve ben onu tanidikca Fikirlerim degisti(büyük konusmamak lazimmis) sevgili boyutunda degiliz buna henüz düsüncelerim izin vermiyor kalple mantik arasindayim cunki.
Neyse kendisi cok genc 19 yasinda evlenmis 15yil evli kalmislar ve 2 yil öncede bosanmislar. Cocuklar 12 ve 14 yasindalar.
Benim sorunum
Tabiki kadinla bagi olacak sonucta cocuklar var buna lafim yok fakat bu eski es konusu onlarda fazla gündemde diye düsünüyorum.
Örnegin kadin her ufak sey icin bunu ariyor yaziyor yaklasmaya calisiyor(bosanmak isteyen kadindi simdi geri dönmek isteyen yine o)
Yada kadinin annesi ablasi halen bu Beye whatsapptan günaydin mesajlari yolluyorlar yani sanki bir sekil aralarini yine yapmaya calisiyorlar. Ha ailecede cok iyi anlasiyorlardi kayinvalideler mesela. Ogün Özel günde annesi eski dünürleri davet edecekti fakat baba kizmis biten sey bitmistir bagini kes artik diye.
Bu beye icimdekileri endiselerimi söyledim. Yeni bir sayfa acmak istiyorsan gecmisi kapatman lazim cocuklar disinda kimse olmamali diye.
O barismayi kesinlikle istemedigini fakat bu zamana kadar boslukta oldugu icin ve hayatinda kimse olmadigi icin bu gelen mesajlari vs hic takmamis ha gelmis ha gelmemis yani sonucta düsmanca bir ayrilik olmamis. 15yil boyunca ayni cevre es dost olsun hep ortak oldugu icin haliyle hep konusunu aciyorlar soruyorlar hatta halen bosanmayi yeni ogrenenler varmis. Ha yikilmis tabi yerin dibindeymis sonucta 15 yil boyunca genc yastan beri bir düzenim vardi birden yok olunca kötü oldum haliyle yine cok iyi degillim ama o sahisla kesinlikle alakasi yok sadece düzensiz hayatimdan dolayi diyor.
Fakat eger hayatina birini alirsa herkesin susacagini ve barisma cabalari olmayacagini herseyin düzene girecegini söylüyor bunu birlikte asabilecrgimizi diyor.
Ben ilk defa böyle durumla karsilasiyorum acaba cokmu geri kafali düsünüyorum? 2yildir bosanmislar bu taze bir sürec mi?
Mesela annemle babamda bosandilar ha ilk zamanlar baristirmak isteyenler vardi tabiki fakat yillardir bir baglari yada ailelerin bir bagi dahi yok bununlada kiyasliyorum acikcasi.
Kisa anlatmaya calistim
Düsüncelerinizi merakla bekliyorum cok önemli benim icin.
Tesekkürler
Çocukları var , evlendiğin zaman çocukları bahane edip bir araya geldiğinde kıskançlık krizine girmeyeceksen , girip de dayak yemeyi küfür edilmeyi göze alıyorsan , üstüne çocuklarımı biliyordun sen kabul ettin sözü sana ağır gelmeyecekse , arada da sana akrabalar tarafından eski eş ismi ile bilinçli olarak seslenildiğinde ağrına gitmeyecekse devam et .
Ama şu var kadın adamı boşamış adam ümidini kesmemiş ki. . Sen yedeksin onun için

Bence çocuklar seni seviyorsa sorun değil. Cocuklar var diye eski eş 1.planda olacak değil. Her medeni insan gibi onlarda cocuklardan dolayı görüsmeye devam edecekler. Ama cocukları al-bırak şeklinde olmalı bu girüsmeler. İkide bir mesajlar ailesiyle görüsmeler hoş değil. Önce bunları kessin

Back
X