Boşanmış bırıyle gorusuyorum evlendıkten sonra eski eşyalarıyla yaşamak istiyor kabul etmedim?

Ben evlenirken eşim kendi evinde yalnız yaşıyordu. Yıllar önce nişanlısından ayrılmış eşyaları da onunla evlenince de kullanırız diye almış. Yani mesela bekar erkek evi gibi salonda 2 cekyat değil, bir koltuk takımı vardı. Tam bir yatak odası takımı vardı. Ben evlenirken yatak odası takımını ve salonu değiştirdim. Yatak odasını ben ödedim, salonu o. Salon takımı zaten artık eskimişti ve bana göre demode idi. Buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi vs hiç aklıma bile gelmedi. Çalışan şeyi niye değiştireyim?
Bu sırada komşumuzun kızı da evleniyordu ve bana “aaa değiştirmeyecek misin, benim kızım hepsini değiştirdi” demişti. Ben de herşeyi değiştirmeye gerek olmadığını söylemiştim. Kendi kızı da öğretmendi bu arada, yani neyine güvenip herşeyi sıfırdan aldırdı bilmiyorum ama onlar kirada şu anda biz 2 ev aldık. Demem o ki, hala o bekarlıktan kalma buzdolabını kullanıyorum, 2 yıl önce makine bozulunca çamaşır ve kurutma makinesini yeniledim.

5 ay çok yeni, yatak odası elbette değiştirilir ama herşeye gerek var mı bilemedim. Ha bu arada neden 5 aylıkken ayrılmışlar o önemli

siz ilk evliliğinizi yapan birisi olsaydınız yeni eşya merakınızı bi tık anlardım ki onda bile ilk defa evlenen bir çok kişi spotcudan alıyor şimdi sizdee oda başından bir evlilik geçmiş birbirinizi anlayabileceğiniz bir durumda olmanız gerekiyordu görücü usulu ile olduğunu belirtmişsiniz yani zaten aşk yok sevgi yok eşya peşine düşeceğinize birbirinizi tanımaya düşseydiniz o çulsuzsa siz alın eşyaları siz düzün evi yeni eşyalarla yatak odasını değiştirip kullanmaya devam etseydiniz zamanla değiştirirdiniz lütfen siz evlilik yapmayı düşünmeyin

Aynı kışı degıl küçük olanı şutladım
O zaman az soluklanin. Hani o da mükemmel insandı. Çok olgundu falan. Demek ki çok sağlıklı bakamıyorsunuz. Adamı hemen o gün şutlamadığınıza göre 3 4 gün içinde hemen başka biriyle görüşmek falan hızlı şeyler. Dikkat edin de duvara toplamayın.

Sifirdan yepyeni ev duzmek kolay mi sizce? O zaman yarisini siz odeyin madem oyle bir talebiniz var.

Adam "tamam eşyaları sifirlayayim ama hepsini degistirmem zaman alacak, bir sene bekle" dese onu da beklemeyeceksiniz muhtemelen.

Yatagi degistirirsiniz, beğenmiyorsaniz koltuğu değiştirirsiniz. Yemek masasinin ne sucu var? Gariban televizyon size ne etti? Orta sehpanin niye boynunu büküyorsunuz?

6 mayısta 24 lük adam vardı 16 mayısta ev eşyası yüzünden başkasını gönderiyor ikiside çevreden önerilen damat adayları kızzzz naparsınız Hepsını sıraya mı dizdiniz eller bi tene bulamıyor

Bence haklisiniz. Zaten gorucu usulü bi nebze mantigin on planda oldugu bir durum. Uygunuz birde diger sartlar uyarsa hesabi konusulup anlasiliyor.

Kabul eden kabul etsin ama her ne kadar hayat sartlari zorda olsa bu tarz dusunce yapisina sahip insanin kadina gercek anlamda deger verecegi bana mumkun gelmiyor.
Bir kere zaten eski eşinin hatiralarinin oldugu mobilya icinde yeni esiyle yasamak isteyen insan bence evlenecege insana gercek anlamda saygi duyamayacak ve bunun bilincinde bir insan degildir. Onun icin evlilik, es sadece hayatini kolaylastiracak, evde konforunu saglayacak insandır. Yoksa insan "insan a" deger verse boyle bir teklifte bulunmayi akindan gecirmez bence. Satar eder ne yaparsa yapar, o onun sorunu. Yada buzdolabi firin bulasik makine kalsa digerleri degisse gibi daha mantikli ve saygili bir cozum sunar diye düşünüyorum.

Zaten niye 5 ay gecinmis buda onemli ki bu zaten ayri bir konu vede ayrilmissiniz artik onemide yok.

Son düzenleme:
Helal olsun aklı başında bırı yorum yaptı nıhayet teşekkür ederim

şimdi de şutladım gibi kötü bir kelime kuruyorsun. yarın başka bir görücü için başlık açarsın. bu şutladığın ikinci görücüydü. yarın bakalım kim görmeye gelecek seni. sanki her görmeye gelen de senle evlenmeye dünden razı gibi moda girip havalanıyorsun. mesajlarından bu anlaşılıyor. insan 50 kişiyle konuşur görüşür ama çok azı niteliklidir ve yine sadece birkaç kişi senden gerçek anlamda hoşlanır. bir de o şutladıklarına sormak lazımdı seni. sadece birkaç kez konuşup üstünkörü geçtiğin meseleleri çok ciddiymiş gibi burda yazıyorsun. karşı taraf seni tanısa belki de evlenmeyecek halbuki. bir kez konuşup karar verip çok talibim var havalarına girmen hoş değil.

Ya ben birşeyi merak ediyorum. Neden evde kalmış acil evlenmeniz gerekircesine milletle sürekli görüşüp birşeyler yapma çabasındasınız? Daha 3-5 gün önce sizden 6 yaş küçük niriyle evlenmeyi düşünüyordunuz. Şimdide bu kişi? Bı acele neden yaşınız daha 30. Seveceğiniz biri karşınıza çıkabilirde yani.
Bu konuya istinaden de size hak veriyorum. Başka bir kadının severek hayal ettiği bir evde yada eşyalarla bende oturmak istemezdim ama

Bir düşünün hangi kadın 5 ayda evliliği sonlandırır? Çok ciddi birşey olmadığı sürece hiç. Bence bu tarz şeyleri düşünün.

Helal olsun aklı başında bırı yorum yaptı nıhayet teşekkür ederim
Hahah komiksiniz
5 ayda bosanan birinin tek dert edeceginiz seyi eski esten kalan esyalari olmus
Insan bi sorgular arastirir bir kadin neden 5 ayda bosanir? Neden esyalari adama birakip kacar? Sizin sorununuz ise " bin iski işyılırı kıllanmım"

Askım nerden bılıyosun arastırmadgmı.zaten çocuk olumsuzdu gözümde Bıde üstüne eşya muhabbetıne gırınce ne kadar doğru karar verdigmı anladım

Konu sahibesi o hanım mıkonu sahibesi seri evlenici sanırsam boşanıyor hemmen evleniyor, hemen buluyor insanlar bir tane bulamazken boşanmışı, genci, yaşıtı bu ne hızdır yiğidim

O bir istisna tabiki ama şimdi 5 aylık buzdolabının ne suçu var
Eşim bekarken kendine ait bir evi vardı, televizyon, buzdolabı, ütü vs vs yeni sayılırdı ve evlenince kullanmaya devam ettik. Hatta ev aldığımız için diğer eşyaları da makul tuttuk çünkü borçsuz evlenmek istedik.
Hala aynı televizyonu kullanıyoruz, buzdolabı ve ütü bozuldu yeniledik
Asla karşı değilim ama yatak odasına nooo diyorum... Gerçi adamı aliyorsun yatak değişse ne değişmese ne

Arkadaşlar diğer detaylar, hayata dair önem arz eden konular konu sahibi için önemli değil ki.
Yormayın kendinizi.

Kendisi karşı taraftan yeni eşya isteyebilir çok güzel buraya kadar sorun yok.
Peki kendisine düşen, tüm mutfak eşyaları bulaşık makinası dahil, yatak odası herşey dahil perdesi halısı yatağı hepsini yeni mi alacak.
Bunlar kız tarafına ait.

Yazdım cevap dahi vermedi.

Acaba karşı taraftan isterken kendisi hiçbir şey yapmadan mı istekte bulunuyor.

Fırtınalar estirirken, nefes keserken, oluk gibi para kazanırken evlendik, hiçbir talebimiz olmadı. Medeniyetine, okuduğu okula, iş hayatına, dünya görüşüne baktık. Hala da talebim olmaz ne istiyorsun diye eşim sorar ısrar eder. Biz mi salağız bunlar mı bilemedim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…